Haklisin ama ilk dogum ve insan ister istemez korkuyo..kimisi yolda giderkn doguruyo kimisi saatlerce aci cekebiliyo .. neyle karsilasacagimizi bi allah bilir.. nasil bisey ya da nasil bi agri merak ediyosun.. ben sirf bebegimle daha cok ilgilenebilmek icin normal istiyorum..Allah hepimizin yardimcisi olsun..
Arastirdim bildigim kadariyla 5 6 cm acilma olunca epidural yapiyolar... bende epidural istiyorum allah kismet ederse fakat korkutuyolar beni..agrinin cogunu cekmis olcaksin zaten hem felc kalma riski varmis diyo insafsizlar..benim dogum size gore daha gec olacagi icin belki burda epidural doguran olur bende cesaretlenirim.
Herkeze merhaba, inşallah herkez çok iyidir herşey yolundadir, sayfalar çok birikmiş hepsini okuyamadim.
Ikigun önce kontrolüm vardi hersey yolunda çok şükür ama yine kilomuzu söylemedi doktor, nst ye bağlandım sanci çıkmadı oysaki bir gün once yerimden kalkamamistim, hastaneden çıkıp eve gelirken yolda belime inanilmaz bir ağrı girdi ölüyorum sandim ve ne yaptıysam geçmedi öleceğim sandim, internetten baktim egzersiz harrketleri varmış onlari buldum onları yaptim biraz rahatladim ama tamamen değil, dünde çok olmasada vardi ağrım yine egzersiz yaptim ama kalkmadim yerimden.
Bel ağrıları tedirgin etti ve dün ağdamı yaptirdim dedim ne olur ne olmaz, çok canim yandı ama rahatladim çok şükür, cantamda eksiklerim vardi onları tamamladim, kizimin yatağı hazirdi zaten cantamizda eksiksiz bende hazirim bi evimin temizliği kaldi, yavrum ne zaman isterse gelebilir artik, Ogün doktor ultrasonda bakarken vajinamin tam üstüne bastirinca orda çok ağrım oluyor dedim normaldir başını yerlestirmeye çalışıyor dedi.
Elifcim ağda işini sen ne yaptin?
o naz yapa dursun, ben az sonra cikip kalan alisverisimi tamamlayim-. Esim izin almis ben dogururum belki diye:))) gidelim bebek telsizi alalim, ates ölcer alalim, süt sagma makinesi alalim...daha alt degistirme isiticisini bile almamistik. gidleim aalim:))
kuzucum normal doğum sırasında bel bölgesinden epidural yolla sağlanan analjezi, yani ağrının ortadan kaldırılması sayesinde ağrısız doğum yapıyorsun. yine bilincin açık oluyor yani bayıltmıyorlar,yine ıkınıyorsun bebişinin çıktığını hissediyorsun, dikişi hissediyorsun ama ağrın olmuyor rahat bir doğum yapıyorsun. bence orda da vardır sen bir sor bakalım.
son zamanlarda hepimizde doğum korkusu olması çok normal .benimde ikinci doğumum olacak allah izin verirse ilki 3650 idi ve çokk kolay bi doğum oldu .ikinci ıkınmamda bebek çıkmıştı .bide hep ikinciler daha kolay oluyo diyolar çevremdeki herkes .seninde ilki kolay olmuş inşallah buda kolay olur çok düşünme .kötü şeyler aklına getirme .allaha tevekkül edip dua edicez bol bol .rabbim kolaylığını verir mutlakamimoreeeeeeeeee
ayyyy öldüm resmen bi açtım senin sancıların başlamış 30 sayfa filan internette kilit, hiç birşeyide atlamak istemedim sayfaları bitirene kadar heycandan karnıma arı girdi valla, bugün kesin doğurursun dicektim ama alışverişe gidiyormuşsun azalmış sancıların valla böyle bir son beklemiyordum ama yinede ilk sen doğurcan sanırım arkasındanda yusuf doğurur diye düşünüyorum onunda başlamış ufak ufak allah cemli cümlemize yardım etsin inşallah bir nefeste kurtarsın
bende 35+5 teyim ama iki hafta önden gidiyo yani 37+5 oluyo tam memlekete gitmeye niyetlenmiştim bayram için ama bugün okuyunca vaz caydım
dün gece çok garip birşey yaşadım, eşim komik birşey söyledi yatarken ama öle çokta gülmekten yırtıcak birşey değildi
sonra ben bir başladım gülmeye allahım ne gülmek nefes alamadım bir ara sonra karnıma arı girdi ve sinirim bozuldu bu seferde ağlamaya başladım, ağladım ağladım ara vermeden tekrar gülme krizim geldi deli gibiydim, dakikalarca ve hiç ara vermeden bir güldüm bir ağladım, en sonunda baktım olmaacak kalkıp birşeylerle uğraşayım belki geçer dedim geçmedi bir kaç dakikada öle devam ettim en sonunda sakinleşip yattım ama karnım çok arıdı ve bebeğim sertleşip toplandı, sanırım bir sinir krizi geçirdim
bunu pak dile getirmek istemiyorum ama sanırım çok korkuyorum bebeğim haftasından önde gidiyor ve bende çok zayıf biriyim en son 56 kiloydum en fazla bir kilo daha almışımdır ki oda bebişimde, bu ikinci doğumum ama birinci oğlum çok küçüktü 1.800 gr doğdu çok kolay oldu, bu beni çok korkutuyo eşimle bu konuyu konuşmak istiyorum o beni rahatlatır eminim ama bu seferde onu korkuturum içten içe kendini yer diye korkuyorum düşünsenize benim doğurmamı beklerken neler çeker, geçen sefer ağlamış beklerken şimdi öle birşey desem olmaz ama bölede rahatlayamıyorum sizede yazmak istemedim bu konuyu ama eminim benim hissettiklerimi hissedeniniz vardır yada benden daha sağlam bir ruh haline sahipsinizdir de beni silkeleyip kendime getirirsiniz diye düşündüm, eğe sizide üzdüysem yada kötü anlamda etkilediysem çok özür dilerim beni affedin ve yazdıklarımı unutun gitsin
son zamanlarda hepimizde doğum korkusu olması çok normal .benimde ikinci doğumum olacak allah izin verirse ilki 3650 idi ve çokk kolay bi doğum oldu .ikinci ıkınmamda bebek çıkmıştı .bide hep ikinciler daha kolay oluyo diyolar çevremdeki herkes .seninde ilki kolay olmuş inşallah buda kolay olur çok düşünme .kötü şeyler aklına getirme .allaha tevekkül edip dua edicez bol bol .rabbim kolaylığını verir mutlaka
canım benim gittiğim hastanede arkadaşlarım hep epidural ile yaptı doğumlarını ve sıkıntı olmadı. zaten yaşadığımız herşeyde bir risk var. Allah esirgesin doğum başlı başına zor. bu zorlukları yaşamaktansa riski tercih ederim. sonuçta ne gelirse Allah'tan. hiç bir sıkıntı olmasa da doğum esnasında birşey gelişebiliyor sonuçta. hakkımızda hayırlısı umarım hepimiz sağlıkla alırız bebişlerimizi kucaklarımıza.
şu insanların saçma sapan korkutmalarına da sinir oluyorum. zaten tedirginiz korkuyoruz birde onlar ekleniyor.
Allah'tan bir mani olmaz ise ben istiyorum epidurali.
bakalım nasıl olucak neler dicek doktor inşallah az kalmış doğuma der:))
aynen canım212 tl beğendim az önce netten. onu değerlendircem herhalde.
azicik güvenelim kendimize... dogum en zoru degil hamileligin. Bi hatirlasiniza en bastan buyana neler atlattik. dogum dediginde saatlerle sinirli... O yüzden güvenin kenidnize hepiniz basabilirsiniz ve heme ayaga kalkarsiniz. Ben inaniyorum
o naz yapa dursun, ben az sonra cikip kalan alisverisimi tamamlayim-. Esim izin almis ben dogururum belki diye:))) gidelim bebek telsizi alalim, ates ölcer alalim, süt sagma makinesi alalim...daha alt degistirme isiticisini bile almamistik. gidleim aalim:))
azicik güvenelim kendimize... dogum en zoru degil hamileligin. Bi hatirlasiniza en bastan buyana neler atlattik. dogum dediginde saatlerle sinirli... O yüzden güvenin kenidnize hepiniz basabilirsiniz ve heme ayaga kalkarsiniz. Ben inaniyorum
mimoreeeeeeeeee
ayyyy öldüm resmen bi açtım senin sancıların başlamış 30 sayfa filan internette kilit, hiç birşeyide atlamak istemedim sayfaları bitirene kadar heycandan karnıma arı girdi valla, bugün kesin doğurursun dicektim ama alışverişe gidiyormuşsun azalmış sancıların valla böyle bir son beklemiyordum ama yinede ilk sen doğurcan sanırım arkasındanda yusuf doğurur diye düşünüyorum onunda başlamış ufak ufak allah cemli cümlemize yardım etsin inşallah bir nefeste kurtarsın
bende 35+5 teyim ama iki hafta önden gidiyo yani 37+5 oluyo tam memlekete gitmeye niyetlenmiştim bayram için ama bugün okuyunca vaz caydım
dün gece çok garip birşey yaşadım, eşim komik birşey söyledi yatarken ama öle çokta gülmekten yırtıcak birşey değildi
sonra ben bir başladım gülmeye allahım ne gülmek nefes alamadım bir ara sonra karnıma arı girdi ve sinirim bozuldu bu seferde ağlamaya başladım, ağladım ağladım ara vermeden tekrar gülme krizim geldi deli gibiydim, dakikalarca ve hiç ara vermeden bir güldüm bir ağladım, en sonunda baktım olmaacak kalkıp birşeylerle uğraşayım belki geçer dedim geçmedi bir kaç dakikada öle devam ettim en sonunda sakinleşip yattım ama karnım çok arıdı ve bebeğim sertleşip toplandı, sanırım bir sinir krizi geçirdim
bunu pak dile getirmek istemiyorum ama sanırım çok korkuyorum bebeğim haftasından önde gidiyor ve bende çok zayıf biriyim en son 56 kiloydum en fazla bir kilo daha almışımdır ki oda bebişimde, bu ikinci doğumum ama birinci oğlum çok küçüktü 1.800 gr doğdu çok kolay oldu, bu beni çok korkutuyo eşimle bu konuyu konuşmak istiyorum o beni rahatlatır eminim ama bu seferde onu korkuturum içten içe kendini yer diye korkuyorum düşünsenize benim doğurmamı beklerken neler çeker, geçen sefer ağlamış beklerken şimdi öle birşey desem olmaz ama bölede rahatlayamıyorum sizede yazmak istemedim bu konuyu ama eminim benim hissettiklerimi hissedeniniz vardır yada benden daha sağlam bir ruh haline sahipsinizdir de beni silkeleyip kendime getirirsiniz diye düşündüm, eğe sizide üzdüysem yada kötü anlamda etkilediysem çok özür dilerim beni affedin ve yazdıklarımı unutun gitsin
Bende hep oyle diyorum canimmmm... hayirlisi neyse o olsun... belkide benim icin hayrlisi sezeryandr Allatan baska kim bilebilirki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?