canım benim tam tersi bi iki gündür hareketler azaldı yani ediyo ama daha çok ayaklarıyla itme hareket etme gibi şeyler tekme yumruk olayı bitti bende.biiraz telaşlanıyorum ama herkes bu haftalarda artık azalması normal diyo.
canım çok sağol bende senin odana bayıldım böyle düzenli güzel odalar görünce hevesleniyorum valla.biz alamadık oda takımı önümüzdeki 6 yıl boyunca 2 yılda bir tayinciyiz e oda takımı alsam uyacakmı her gittiğim yere bilemediğim için sadece park yatak aldık.kıyafetlerde bizim dolabımızdan boşalttığımız gözlere biraz sıkış tıkış yerleştirdik.artık temelli gittiğimiz yerde yaparım oğlumun odasını.hem büyürbiraz.sen ankaradaydın dimi.bizde ankaraya geçmeyi düşünüyoruz bi 5-6 yıl sonra.
muhteşem bi manzara.
canım ben o kadar çok araştırdımki chicco liteway plus sipariş verdik gittik yerinde gördük kırmızısı yoktu sipariş verdik kesinlikle hafif taşıması kolay ve baston şeklindede kullanılabiliyomuş o yüzden hoşuma gitti.bakalım artık bi hafta 10 güne gelir inş.
Canim kullandigin ilac hakiinda fikrim yok fakat enfeksiyonum varken doktor bi ilac vermisti gazoz gibi ve prospektuste hamileler kullanamaz yaziyodu... kullanmadim arastrdim netten iki hastaneye gittim gosterdim ilaci biz hamilelere bu ilaci veriyoruz iciniz rahat olsn dediler.. bende kullandim napim...
kızlar hepinize iyi geceler....
yoğunluktan giremiyorum birkaç gündür hem yoğunluk hem yorgunluk...
bu gün doğum iznine ayrıldım Allahın izniyle
doktora gittim sabah 2800müş benim yavru
yolunda herşey dedi doktor...
sizde ne var ne yok?
neler kaçırdım yokken?
miamore doğurdu mu?
canım elif bi ara çok güzel tarif etmişti benim durumumu demiştiki alt vajina bölümümde sanki elleriyle tırmık atıyo gibi azcık ıkınsam çıkcak gibi hissediyorum.benimde çok hareket ettiği zaman öyle oluyo sanki tırnakları çıkmış minik bişey tırmıklıyo gibi ayaklarını yukarıda hissedyorum ama herzaman kalbini solda dinlerik bugün sağlık ocağında sağda dinledik.benimkide dönmüş ama ayakları hala aynı yerde anlamadım bende.
ya kızlar gunaydın buradan bir arkadaş gittigidiyor dan oda süslemesi için malzemeler almıştı bende almak istiyorum ama nulamadımyardım edebilirmisiniz
kızlarr kimse yok mu?
şimdi uyandım,ılık bir su akıntısıyla.gece de bir kaç damla hissettim kalktım ama bu seferkinin miktarı fazlayı çamaşırım epey ıslandı.değiştirdim biraz sancım var bekliyorum.
herkese günaydinnnnnnnn....nasilsiniz? Ebe randevum var, tembel kocam kalkarsa eger kahvalti yapip cikicaazz:))
hadi hayırlısı sağlıkla kucağına al yavrunu belliki doğumun gelmiş bayram annesi olacaksınkızlarr kimse yok mu?
şimdi uyandım,ılık bir su akıntısıyla.gece de bir kaç damla hissettim kalktım ama bu seferkinin miktarı fazlayı çamaşırım epey ıslandı.değiştirdim biraz sancım var bekliyorum.
meraba canım sağ sola dönmesi beni bitirdi bu gece soldan sağa yavaşça döneyim dedim o neydi öyle bi sancı girdi kasığıma sanırsam içerde yırtılma oldu ölecem sandım acıdan :26: sonra yavrum geldi aklıma yavrum sen iyi ol ben çekerim acıları deyip onun kıpraşmasını bekledim her kıpraşmada şükrettim yavrum benim ona bişi olmasında. şu anda karnı kasığım acıyor yırtılır gibi.Günaydın kızlar. Sagdan sola soldan sağa donmenin iskence oldugu gecelerim basladi anlatiyordunuZ Ya. Gece uyumadim gibi birsey bakalim neler olacak daha
herkese günaydinnnnnnnn....nasilsiniz? Ebe randevum var, tembel kocam kalkarsa eger kahvalti yapip cikicaazz:))
canım suyunmu geldi acaba hayırlı haberlerle gel insallah :)
tabi tabi ablacım herkes kendinden sorumlu sonuçta belki buda Allahtan seni onlara o gönderdi belki:)
sadece ben ilk kez karşılıyorum böyle bi durumla meraktan soruyorum abla haddimi aşıyorsam kusuruma bakma olurmu :)
Aynen canim, o dedigindende verdi. Cec efervesan antibiyotik. Bobregimdeki buyume hem korkutuyor hemde agrisi tarifsiz. Soguk terler dokuyorum mecbur kullanicam. Insallah bobregim duzelir
kızlar merhaba...umarım hepiniz iyisinizdir...foruma girdim gireli şu lanet olası internet yüzünden 1 gün netim varsa bir gün yok..kafayı yemek üzereyim resmen...yazdıklarınızı o kadar geç okuyorum ki...doğum yapanlar oluyor en son okuyorum...hasta olanları en son görüyorum....sinirharbisinirharbi.....geçen gün kontrolüm vardı artık haftada 1 kez nst için gidicem doktoruma...kilo falan söylemedi...herhangi bir ölçümde yapmadı...bebek minyon doğacak artık belli oldu dedi..off napayım ya yedikçe yedim zaten cidden bu 2 haftada deli gibi kilo aldım...kilo almayacak benim oğlum bbelli oldu...bünye meselesi heralde...sadece doktor bu hafta patates ye günde 3 orta boy dedi...bide onu denicem bakalım..şiştikçe şişerim artık.... en son doktora gittiğimde yanımda bir kız vardı 39 haftalık hamileymiş nst de yan yatakda yatıyordu..onun nst si düz çizgi gibi çıktı hani tamda düz değil ama uzaktan bakınca dümdüz gibi...doktoru geldi kızın..kalp atışları düşük seni bu gece hastaneye yatırıyorum dedi...bu gece suni sancı vericem eğer bebeğin kalp atışları değişmezse riske edemem bebeğin ölmesin hemen sezeryanle alıcam dedi.. çünkü kalp atışları zayıf hareketsiz bebekler normal doğumu kaldıramıyormuş, o kızın doktorun aneden diye sordum; kadın bana sadece anneler çekmiyor sıkıntıyı bebeklerde bir o kadar kasılıyor ağrıyla dedi...kız ağladı bende ağladım...çok üzüldüm...kızın dışarıda kayınvalidesi vardı..üzülme gene yaparsınız diyo falan...şaştım kaldım insanların bu gerizekalılığına....hareketlerini çok çok dikkatli takip et dedi doktorum bana...en ufak bi şüphedede gel hastaneye nst çeksinler dedi.... bu arada kızlar size bişey sorucam; gerçi utanıyorum ama onca dert varken bu mu aklına geldi demeyin..dün arkadaşım bahsetti takıntı yaptım bende; doğumdan sonra eşler doğum hediyesi alıyor mu yani var mı böyle bişey; çünkü arkadaşımın kardeşi arkadaşıma eşime ne alsam abla doğum hediyesi diye sormuş..arkadaşımada kocası 3 lü set bide telefon almış doğumdan sonra...bide bana annnenler ve kayın validenler ne alacak dedi..ben hiç kimseye sormadım böyle bişey... arkadaşım küçük altın almazlar heralde dedi...haklı çünkü ben yakın arkadaşlarıma altın takıyorum çocuklarının birikimine eklesinler diye...bana ananm babam ne alacak acaba? kv ler ne alacak acaba..... birde bişey daha sorucam..eşimin erkek kardeşi bize 5 li hastane çıkışı hediye etti..hani şu taraftarlı olanlardan...böyle komşu gibi elbise almaları normal mi? kayınvalidemlerde elbise almışlar...bu durumdan acayip rahatsız oldum. geçenlerde bana lohusada kaç kişi gelecek diye soruyordu..bide sadece havlu veririz bebek şekeri bizim adetimizde yok dedi..bide maddi olarak karşılayamayız dedi..ya kızlar niye bana bunu yapıyor..ben onlardan daha 1 lira para istemiş insan değilim ya.. beni kızdırmak için mi yapıyo..sizin kv lerinizde böyle mi onlarda 100-200 tl lik şey için maddi anlamda kötüyüz falan diyolar mı size..alışık değilim böyle ucuz para muhabbetlerine midem bulanıyor ya...10 sene oğlunun parasını yemiş bekarken bana para tantanası yapıyor...niye niye niye...ben bu kadına daha nasıl cevap vereyim nasıl kapatayım onun su aygırı çenesini(onlarda gelin başı ödeme adetide yoktu , takı adetide yoktu:) ) ama 1-2 ay evvel bana bi lohusada verilen şeyleri gösterirken bunu lohusa sahibi kız yapmış ne becerikli demişti(sanki parasız alınıyo malzemeler) bana bir yol gösterin kızlar en az sinirl nasıl atlatırım bu dönemi..maddiyatçı değilim ama manevi anlamdada sıfır oldukları için ve maddi anlamda düğündede 5 kuruş katkıları olmadığı için hani şu amazon belgesellerinde timsahlar pusuya yatar ya iste öyle bekliyorum bakalım napacaklar diye:))))
kızlar merhaba...umarım hepiniz iyisinizdir...foruma girdim gireli şu lanet olası internet yüzünden 1 gün netim varsa bir gün yok..kafayı yemek üzereyim resmen...yazdıklarınızı o kadar geç okuyorum ki...doğum yapanlar oluyor en son okuyorum...hasta olanları en son görüyorum....sinirharbisinirharbi.....geçen gün kontrolüm vardı artık haftada 1 kez nst için gidicem doktoruma...kilo falan söylemedi...herhangi bir ölçümde yapmadı...bebek minyon doğacak artık belli oldu dedi..off napayım ya yedikçe yedim zaten cidden bu 2 haftada deli gibi kilo aldım...kilo almayacak benim oğlum bbelli oldu...bünye meselesi heralde...sadece doktor bu hafta patates ye günde 3 orta boy dedi...bide onu denicem bakalım..şiştikçe şişerim artık.... en son doktora gittiğimde yanımda bir kız vardı 39 haftalık hamileymiş nst de yan yatakda yatıyordu..onun nst si düz çizgi gibi çıktı hani tamda düz değil ama uzaktan bakınca dümdüz gibi...doktoru geldi kızın..kalp atışları düşük seni bu gece hastaneye yatırıyorum dedi...bu gece suni sancı vericem eğer bebeğin kalp atışları değişmezse riske edemem bebeğin ölmesin hemen sezeryanle alıcam dedi.. çünkü kalp atışları zayıf hareketsiz bebekler normal doğumu kaldıramıyormuş, o kızın doktorun aneden diye sordum; kadın bana sadece anneler çekmiyor sıkıntıyı bebeklerde bir o kadar kasılıyor ağrıyla dedi...kız ağladı bende ağladım...çok üzüldüm...kızın dışarıda kayınvalidesi vardı..üzülme gene yaparsınız diyo falan...şaştım kaldım insanların bu gerizekalılığına....hareketlerini çok çok dikkatli takip et dedi doktorum bana...en ufak bi şüphedede gel hastaneye nst çeksinler dedi.... bu arada kızlar size bişey sorucam; gerçi utanıyorum ama onca dert varken bu mu aklına geldi demeyin..dün arkadaşım bahsetti takıntı yaptım bende; doğumdan sonra eşler doğum hediyesi alıyor mu yani var mı böyle bişey; çünkü arkadaşımın kardeşi arkadaşıma eşime ne alsam abla doğum hediyesi diye sormuş..arkadaşımada kocası 3 lü set bide telefon almış doğumdan sonra...bide bana annnenler ve kayın validenler ne alacak dedi..ben hiç kimseye sormadım böyle bişey... arkadaşım küçük altın almazlar heralde dedi...haklı çünkü ben yakın arkadaşlarıma altın takıyorum çocuklarının birikimine eklesinler diye...bana ananm babam ne alacak acaba? kv ler ne alacak acaba..... birde bişey daha sorucam..eşimin erkek kardeşi bize 5 li hastane çıkışı hediye etti..hani şu taraftarlı olanlardan...böyle komşu gibi elbise almaları normal mi? kayınvalidemlerde elbise almışlar...bu durumdan acayip rahatsız oldum. geçenlerde bana lohusada kaç kişi gelecek diye soruyordu..bide sadece havlu veririz bebek şekeri bizim adetimizde yok dedi..bide maddi olarak karşılayamayız dedi..ya kızlar niye bana bunu yapıyor..ben onlardan daha 1 lira para istemiş insan değilim ya.. beni kızdırmak için mi yapıyo..sizin kv lerinizde böyle mi onlarda 100-200 tl lik şey için maddi anlamda kötüyüz falan diyolar mı size..alışık değilim böyle ucuz para muhabbetlerine midem bulanıyor ya...10 sene oğlunun parasını yemiş bekarken bana para tantanası yapıyor...niye niye niye...ben bu kadına daha nasıl cevap vereyim nasıl kapatayım onun su aygırı çenesini(onlarda gelin başı ödeme adetide yoktu , takı adetide yoktu:) ) ama 1-2 ay evvel bana bi lohusada verilen şeyleri gösterirken bunu lohusa sahibi kız yapmış ne becerikli demişti(sanki parasız alınıyo malzemeler) bana bir yol gösterin kızlar en az sinirl nasıl atlatırım bu dönemi..maddiyatçı değilim ama manevi anlamdada sıfır oldukları için ve maddi anlamda düğündede 5 kuruş katkıları olmadığı için hani şu amazon belgesellerinde timsahlar pusuya yatar ya iste öyle bekliyorum bakalım napacaklar diye:))))
canım boşver üzülme kv kp böyle oluyo. benimde gecenlerde kp rim telefonda laf caktırıyo kız tarafı yapar beşigi yatagı yorganı ıvırı zıvırı diyo sanki ben onlardan eşya istedim sadece kvlidemi doguma bekliyorum dedim adam sanki kırk kere dogurmuş gibi bana diyo dogum kolay korkma ben kv. dogurdukdan sonra tarlaya götürdüm diyo cahil insanlarla ugraşılmaz boşver bende o günden sonra agzımı acmadım gelecenizmi gidecenizmi diye saolsun annem gelecek allah razı olsun herşeyinide yaptı bebegin daha da ben yapma dedikce yapıyo valla ailemin durumuda o kadar i degil haycancılıkla geciniyolar ama beni mahcup etmemek için elinden geldigince yapıyo. bakalım dogum oldukdan sonra torunlarına ne hediye alacaklar sevgili kvlidemler.
o yüzden kuzum boşver kim ne derse desin zaman gectikce konular acıldıkca sende alttan alttan laf sokarsın tabi biz laf sokmayı ögrenene kadar olar bizi bitirmezse
Kizlar bugün kardeşimin acaba kizin dudaklari nasil olacak diye sormasıyla bebegimin yuzunu cok merak eder oldum kaslari gozleri kirpikleri yanaklari nasil olacak ki gozleri be renk olur acaba hic boyle tek tek ayrintili düşünmemiştim az kaldi kucağımiza almamiza prensesimi... heyecan dorukta.
estagfirullah güzelimmm, sorun yok... Ben müslimanim elhadülillah, esim ateist. Dogumu ve gencliginde hristiyanmis, ama kiliseler para karsiligi günahlari affettigini fark edince öyle sey olmaz demis ve hristiyanliktan cikmis. Simdi benim kullandigim kelimeleri istem disi kullaniyor, Masaallah, insalllah, Allah Allah. Ve zekatimizi veriyoruz cani gönülden veriyor, henüz kurban fikrine alisamadi hayvansever oldugundan. Parasini veriyoruz.
Evlenmeden önce anlasmistik, eger cocuk yapmaya karar verirsek 18 yasina kadar benim istedigim dinde ve terbiye yetisecekler. 18 yasinda kendi kararlarini verebilirler. Iste böyle. Sorun olursa sorabulirsin sorun yok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?