gizliöznecim inşallah maviş gözlü bi bebişin olur gönlünden geçen gibi..benimkisi inşallah kahverengi gözlü olur gerçi babam yeşil gözlü ama onun babasıda yeşil-mavi karışımı gözlü..direkt ona benzetecekler..o yüzden kahverengi gözlü olsun oğlum..esmer olsun:)
doğumdan sonra annem seve seve bakarım dedi..bende işe geri dönücem 20 ocakta iş başı var..işyerinden üzretsiz izin vermiyorlar...kuralların uygulandığıda biyer değil..sözde akrabamızın fabrikası bide..en çok ezilen benim ama..çocuğuma bişey alamamaktansa arada eve gelir gidierim emziririm ..çalışıcam mecburen..sırf bebeğim iyi şartlarda olsun diye...yoksa kimse umrumda değil.... bide bana kv işi brak madem şikayet edeceğine diyordu..işte benim işi bırakmış halim böyle oluyor.. bu ay 20 tl kaldı koca bi ay harcamaya...eşimin iyi niyeti yüzünden doğum parasıda kalmadı onuda annemler verecek sanırım..bırakmazlar beni bu durumda..eşim bugün diyor..iyice hazıra alıştık diye...ben alışmadım sen alıştın dicektim ama demedimmmm... tatlı kuzumu adam gibi büyütemeden çalışmaya başlayacağım işte..o da üzüyor beni
Canim plates topunun ustunde oturur vaziyette ziplamak (cok siddetli degil) acilmaya sebep oluyo diye okumustum nette..
gizliöznecim inşallah maviş gözlü bi bebişin olur gönlünden geçen gibi..benimkisi inşallah kahverengi gözlü olur gerçi babam yeşil gözlü ama onun babasıda yeşil-mavi karışımı gözlü..direkt ona benzetecekler..o yüzden kahverengi gözlü olsun oğlum..esmer olsun:)
doğumdan sonra annem seve seve bakarım dedi..bende işe geri dönücem 20 ocakta iş başı var..işyerinden üzretsiz izin vermiyorlar...kuralların uygulandığıda biyer değil..sözde akrabamızın fabrikası bide..en çok ezilen benim ama..çocuğuma bişey alamamaktansa arada eve gelir gidierim emziririm ..çalışıcam mecburen..sırf bebeğim iyi şartlarda olsun diye...yoksa kimse umrumda değil.... bide bana kv işi brak madem şikayet edeceğine diyordu..işte benim işi bırakmış halim böyle oluyor.. bu ay 20 tl kaldı koca bi ay harcamaya...eşimin iyi niyeti yüzünden doğum parasıda kalmadı onuda annemler verecek sanırım..bırakmazlar beni bu durumda..eşim bugün diyor..iyice hazıra alıştık diye...ben alışmadım sen alıştın dicektim ama demedimmmm... tatlı kuzumu adam gibi büyütemeden çalışmaya başlayacağım işte..o da üzüyor beni
canimmm o günkü sancidan beri plates topunun üzerindeyim:))) cok ziplayamiyorum korkuyorum. Cünkü simdi diyorlar bebegin basi kanala girdi, kanal dedikleri iki kemik arasi. cocugum demez mi bu ne baski beynimde diye:)))
Benim kv tam tersi hep biz yapalim biz ugrasalim ki gorsunler derdindeler.. kiz tarafindan daha cok onde olalim diye dusunuyolar cahilce... bana besigin yorganini vs anane yapar dedi 20 defa herkesjn yaninda... biraz zaman gecti bi baktim kapida yun dovuyo.. anne deedim hayirdir? Torunma yatak yorgan yapicam diyo.. annem yapicak anne kac defa soyledjn diyorum he tamam dedi aradan 1 hafta gecti ramazandan sonra elinde yunlerle yorganciya gidiyo.. yine anne hayrdir dedim torunuma yorgan yaptircam diyo? Anne kac defa soyledin anneme soyledim ben yaptircak dedim yine, e annenin sesi cikmayinca diyo imali imali?? Gulermisin aglarmisin?? Deli oluyorum kv hareketlerine ....... yaptircak anne olcusunu aldirmis dedim yastik faln yaptiriym bari dedi.. bi geldi yuncuden yunler oylece duruyo.. ne yastik ne bisey.. laf olsun diye konusuyo iste....
insanlar yaşlanınca böyle mi oluyo yaa. valla anlamıyorum neden hep karşı tarafla bi cekişme içine giriyolar. yaparız dediysen yap veyada yapmayacaksan sus da yapanı bekle ha gelinin veya oglun anne sen yap diyosa yap yapma dur diyosada otur karışma.
hele bide insanların içinde laf caktırmaları yok mu deli ediyolar beniii
ama dur iki tane görümcemde evlendi e yarın çocukları olur o zaman da nikiyy konuşur ne yaptınız torunlarınıza diye onlar benim annemgile laf çaktırılıyolar ya bende onlara çaktıracam..
Selam herkese. Bisey sormak istiyorum dr.um bobrek sismesi nedeniyle BUSCOPAN 10 MG verdi agrim dinsin diye. 3 kere gunde dedi. Ama proapektuste hamilelikte kullanilmaz yaziyor. Baska bir kadin dogumcuya sordum kullan bebegin herseyi tamamlandi artik yoksa o agriya dayanamzsin dedi. Suan kendi dr.ma ulasmaya calisiyorum gece agridan oldum. Dogum sancisi yaninda sifir bu agri beni mahvetti. Sizden buscopan kullanan varmi?
canım benim tam tersi bi iki gündür hareketler azaldı yani ediyo ama daha çok ayaklarıyla itme hareket etme gibi şeyler tekme yumruk olayı bitti bende.biiraz telaşlanıyorum ama herkes bu haftalarda artık azalması normal diyo.
canım çok sağol bende senin odana bayıldım böyle düzenli güzel odalar görünce hevesleniyorum valla.biz alamadık oda takımı önümüzdeki 6 yıl boyunca 2 yılda bir tayinciyiz e oda takımı alsam uyacakmı her gittiğim yere bilemediğim için sadece park yatak aldık.kıyafetlerde bizim dolabımızdan boşalttığımız gözlere biraz sıkış tıkış yerleştirdik.artık temelli gittiğimiz yerde yaparım oğlumun odasını.hem büyürbiraz.sen ankaradaydın dimi.bizde ankaraya geçmeyi düşünüyoruz bi 5-6 yıl sonra.
çok saol çok tşk. ederim. olsun sağlıkla büyüsünler inş. daha güzelleri oğluşunun olsun inş. Aaayyy ne güzel olur valla Ankara'ya gelseniz. Bizde oğluşlarda arkadaş olur gezeriz artık.
ayyy evet züppper olur:))bu arada isme Metehan koymaya karar verdik.metehan keskin:)
su alttan alttan laf sokmayi bi ogrensem baska bisey istemicem.. kv iyidir hostur bana karsi belki kotu niyetli degil ama cahil insanlar. Dusuncesiz anlayissizlar. Biz o konuda sanssisiz esim ortanca ve ilk gelinleriyim. Allah kismet ederse ilk tornlari olcak.. yaa dogmamis cocugun afedersiniz seyini yiyim diye konusuyo ben bile utaniyorum.. ustelik kp yaninda bununla nasi basa cikabilirim ((((( ve cok kotu biliyorum ama daha simdiden cok kiskaniyorum bebegimi:26:
Kızlar bu arada demin benim tansiyon 7 ye 4 idi. gözlerim karadı kendimi taşıyamadım. sofra hazırlıyordum öylece bıraktım. eşim annem falan yanımdaydı iyi ki tuzlu ayran içip uzandım sonra bişeyler yedim şimdi daha iyiyim.
kızlar merhaba...umarım hepiniz iyisinizdir...foruma girdim gireli şu lanet olası internet yüzünden 1 gün netim varsa bir gün yok..kafayı yemek üzereyim resmen...yazdıklarınızı o kadar geç okuyorum ki...doğum yapanlar oluyor en son okuyorum...hasta olanları en son görüyorum....sinirharbisinirharbi.....geçen gün kontrolüm vardı artık haftada 1 kez nst için gidicem doktoruma...kilo falan söylemedi...herhangi bir ölçümde yapmadı...bebek minyon doğacak artık belli oldu dedi..off napayım ya yedikçe yedim zaten cidden bu 2 haftada deli gibi kilo aldım...kilo almayacak benim oğlum bbelli oldu...bünye meselesi heralde...sadece doktor bu hafta patates ye günde 3 orta boy dedi...bide onu denicem bakalım..şiştikçe şişerim artık.... en son doktora gittiğimde yanımda bir kız vardı 39 haftalık hamileymiş nst de yan yatakda yatıyordu..onun nst si düz çizgi gibi çıktı hani tamda düz değil ama uzaktan bakınca dümdüz gibi...doktoru geldi kızın..kalp atışları düşük seni bu gece hastaneye yatırıyorum dedi...bu gece suni sancı vericem eğer bebeğin kalp atışları değişmezse riske edemem bebeğin ölmesin hemen sezeryanle alıcam dedi.. çünkü kalp atışları zayıf hareketsiz bebekler normal doğumu kaldıramıyormuş, o kızın doktorun aneden diye sordum; kadın bana sadece anneler çekmiyor sıkıntıyı bebeklerde bir o kadar kasılıyor ağrıyla dedi...kız ağladı bende ağladım...çok üzüldüm...kızın dışarıda kayınvalidesi vardı..üzülme gene yaparsınız diyo falan...şaştım kaldım insanların bu gerizekalılığına....hareketlerini çok çok dikkatli takip et dedi doktorum bana...en ufak bi şüphedede gel hastaneye nst çeksinler dedi.... bu arada kızlar size bişey sorucam; gerçi utanıyorum ama onca dert varken bu mu aklına geldi demeyin..dün arkadaşım bahsetti takıntı yaptım bende; doğumdan sonra eşler doğum hediyesi alıyor mu yani var mı böyle bişey; çünkü arkadaşımın kardeşi arkadaşıma eşime ne alsam abla doğum hediyesi diye sormuş..arkadaşımada kocası 3 lü set bide telefon almış doğumdan sonra...bide bana annnenler ve kayın validenler ne alacak dedi..ben hiç kimseye sormadım böyle bişey... arkadaşım küçük altın almazlar heralde dedi...haklı çünkü ben yakın arkadaşlarıma altın takıyorum çocuklarının birikimine eklesinler diye...bana ananm babam ne alacak acaba? kv ler ne alacak acaba..... birde bişey daha sorucam..eşimin erkek kardeşi bize 5 li hastane çıkışı hediye etti..hani şu taraftarlı olanlardan...böyle komşu gibi elbise almaları normal mi? kayınvalidemlerde elbise almışlar...bu durumdan acayip rahatsız oldum. geçenlerde bana lohusada kaç kişi gelecek diye soruyordu..bide sadece havlu veririz bebek şekeri bizim adetimizde yok dedi..bide maddi olarak karşılayamayız dedi..ya kızlar niye bana bunu yapıyor..ben onlardan daha 1 lira para istemiş insan değilim ya.. beni kızdırmak için mi yapıyo..sizin kv lerinizde böyle mi onlarda 100-200 tl lik şey için maddi anlamda kötüyüz falan diyolar mı size..alışık değilim böyle ucuz para muhabbetlerine midem bulanıyor ya...10 sene oğlunun parasını yemiş bekarken bana para tantanası yapıyor...niye niye niye...ben bu kadına daha nasıl cevap vereyim nasıl kapatayım onun su aygırı çenesini(onlarda gelin başı ödeme adetide yoktu , takı adetide yoktu:) ) ama 1-2 ay evvel bana bi lohusada verilen şeyleri gösterirken bunu lohusa sahibi kız yapmış ne becerikli demişti(sanki parasız alınıyo malzemeler) bana bir yol gösterin kızlar en az sinirl nasıl atlatırım bu dönemi..maddiyatçı değilim ama manevi anlamdada sıfır oldukları için ve maddi anlamda düğündede 5 kuruş katkıları olmadığı için hani şu amazon belgesellerinde timsahlar pusuya yatar ya iste öyle bekliyorum bakalım napacaklar diye:))))
canım bende senden baya bi açıklık bekliyodum.sen sürekli sıcak duş al bence:)slm kizlar ben geldim sonunda. Sabah gittik bu saat oldu anca gelebildik. Biz ebemizi aramistim nst icin, ama ebemiz bize doktordan da randevu almis. Iyide oldu hani bu doktordan randevuyu 20 gün sonraya alabiliyorsun kiyak gecti ebemiz. :))
önce nst ye girdim, hersey normal dedi. Sanci yok:)) Sonra doktor alttan önce aletlerle sonra elle muayene atti. Ilk defa elle muayene oldum:)) Aciklik baslamis ama cm olmamis dedi. Sonra ultrasona aldi ölcüm yapti. Artik bebek ten bisey görmek imkansiz zaten ama iste kemiklerine falan baktik:)) Melek 3kilo 500 gr olmus. Maasalllah. Ultrasonda ölcümde 39. hadta dayim, ama sata göre 37+0 im. Bebe gelisimini tamamlamis , beklersen 4 kilonun üstünde olabilir dedi. Benim tavsiyem seks yapin spermler hemen acar, bu hafta dogum yaparsin dedi. Ben yapamam dedim, esim bende yapmam dedi. Bebegim oradayken yapamam dedi. Doktor olabilir bazi anne babalar böyle düsünüyor dedi. Walla ben baska düsünemiyorum dedim. Baska caresi yok mu dedim, yürüyebilirsin ama etkisi olmayabilir dedi. Tetanoz asismin olup olmadigini sordu, bilmiyorum ki eskiden yaptirmismiydim. Kan aldi nelere bagisikligin var bakalim dedi.
Iste bu kadar..
simdi asil konu ben bu cm olmamis acikligi nasil 5 cm yaparim:))) haydi artik buna kafa yoralimmm..merdiven, yürümek, cömelmek ve sicak su olayini biliyorum...:))
canım bende senden baya bi açıklık bekliyodum.sen sürekli sıcak duş al bence:)
size yorum şuan babamda söyleniyor...adamın lügatında yok doğurup sokağa salmak...akşam annemlerin dolabından kaşar almak için inmiştim..şimdi babam kapıdan girince minik farem akşam buzdolaptan peynirleri almışın ama bugün içinde hiç alt kata uğramadın dedi..biliyorum şaka diyor ama üzülüyorum iştew yaaaa(( zaten duygusallıktan geberecek haldeyim..zaten adamlar çatı katına dolap koydular ortak alıyolar herşeyi babam çekinmeden ortak dolaptan alın sen utanırsın aşağıdan alamazsın zor durumda kalmadıkça diyor....bide diğer taraftakileri düşünüyorum eşimin anne babasını sormuyorlar bile..ya sormuyorlar bile bide torun sevecekler hayal kuruyorlar...biliyorum yanlış bişey belki ama çocuüğu doldurucam onlara karşı sevmicek onları kaçıcak olnlardan..yapıcam çünkü bi faydaları yok ki
bugün bizde kontrole gittik doktor elle muayne etti açıklık yokmuş. birde üst taraftaki kemik kısmı darmış çocuk çıkarken yukarda esneme olmayacağı için makata baskı yapacak buda makat kısmında yırtılmaya sebep olacak dedi. ben seninle açık açık konuşuyorum dedi. ben zorlada olsa normal doğum yapmanı sağlarım ama sonrasında aşağısı perişan olur sonra bana demeki neden böyle oldu... kararı sana bırakıyorum ikisi içinde seni zorlayamam dedi.
neyapsam bilemiyorum şimdi kızlar siz bana bir yol gösterin sizce ne yapmalıyım....
bu arada bebişimin kilosu 3 kilo 100 gr olmuş suyu herşeyi gayet normal rabbim hepimiz için hayırlısını nasip etsin.
kizlar ablaligim tuttu yine:)))
Birakin artik kv, kp icin kenidnizi yemeyi... Önemli olan esleriniz!!! Esleriniz ailesi gibi degilse üzülecek bisi yok, yokkk aileleri gibiyse, iste o zaman sorununuz var demektir. Ama yinede su an konusulacak, dert yanilacak sey degil. Hamilesiniz, sizin üzüntünüz bebeginize yansiyor..Birbirmizi gaze getiriyoruz...
Bence her anne-baba kutsaldir...Biz de anne olucaz ve bunu iyi düsünelim. empati yapalim....Bir adim karsiligi olmasa bile bir gidelim onlara dogru. Iyilikten asla zarar gelmez sakin unutmayin...
geçmiş olsun canım... dikkat et kendine bayram arifesi hele bu koca göbeklerle hiç çekilmez hastalık hani....iznin hayırlı olsun iyi dinlenmeler kuzum.
Ben kendi adıma söyleyim :) ağrı sızı şikayetler aynen devam. bide grip olduğumdan hiç tadım yok.
Yavruşuna çok sevindim maaşallah. Miamore doğurmadı hatta ertesi gün çarşıya gezmeye bile gitti :) :)
Benim bildiğim başka doğum yok.
Öptüm seni.
herkes hersey ayni cnmmiamore hala doguramadi başımızda bekliyor o dogursada sira bize gelse diye bekliyoruz
ahhh ahhh bende benden neler beklyiordum ama:_)) zipla hopla bir yere kadar, kasiklarim aciyor. cococugumun nevri döndü karnimda:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?