2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Canım ben ilk gittiğimde direk ben sormadan söyledi ilişki serbest ama korunur gibi olsun şeklinde bişey söyledi anlayın işte :)) Benim eşimde ilk korkuyordu ama yavaş yavaş atıyor korkusunu sanırım arada bir niyetleniyor ama ben hep uyumak istediğim için daha tv izlerken uyuya kalıyorum akşamları :)

canlar 35dk. yürüyüş yaptım geldim.1 ay önce spora gidiyordum,aerobik-step 1,5 saat.çok güzel sıkılaşmıştım,zaten 3 ay devam etmiştim ama şimdi de yapabilir miyiz,bilen var mı?

prim değil, Sağlık Bakanlığının koyduğu kanunname ve prosedürlere göre Aile Sağığı Merkezlerinde-eski adıyla Sağlık Ocağı- gebe,bebek muayenesi + aşılarını yapmak vb. mecburidir.eğer gebelerin takipleri düzenli yapılmazsa yapılması gereken bir iş aksatıldığı için çalışanlar ceza bile alabilir.2010 kasım ayından beri bu böyledir.gebe ve bebek sayısı maaşları kısmı ölçüde etkiler ama prim diye bişey yoktur.

normal canım ben de aynı şekildeyim ... Bide iş yerinde birisi lavaboda oluyo çatlıcak gibi oluyorum beklerken

Güzel anne adaylarına selamlar sık wc ye gitme bende hiç yok midebulantısı , üşüme, ha bide bende uyuklama yok tam tersi uykusuzluk var çok zor uyuyorum.bende bir terslik var, sabah bulantısı olur benim akşama doğru bulanıyor Nasrettin hoca işi

canlar 35dk. yürüyüş yaptım geldim.1 ay önce spora gidiyordum,aerobik-step 1,5 saat.çok güzel sıkılaşmıştım,zaten 3 ay devam etmiştim ama şimdi de yapabilir miyiz,bilen var mı?

canımm, hepimizin bildiği gibi yürüyüş,spor,egzersiz hamilelikte çok önemlidir ama genel olarak ilk trimestrdan sonra başlanması önerilir.ilk 3 ay yerleşme olayı,düşük,kanama,vb.şeyler gözönüne alınarak 3 aydan sonra başlanmalıdır, denilmektedir.

Eger düsüsk sorunu yoksa no problem diyor doktorlar canim, doktoruma sormustum da bu konuyu

Tatlım ilk başta öğrendiğimizde bizde bi çekindik ama sonra dra sorduk Dr hiç bi sorun yok serbestiniz dedi o günden beri eşimde bende çok rahatız bence sende dra bi sor sonra herşey yoluna girer

bılmıyorum canım bana drumun demesııı maaşlarından kesıntı oluyormussss..asılarda mecburı gıbı bısey yokmus ben soledım bugun yaptırmıcam dedım.. suan sadece test ıcın gelıyorum dedım ..
her gebelık basına ekstra maaş yanı prım alıyorlarmıs bana saglık ocagındakı kız soyledı çokkk zorladı benı kayıt ıcın dedım nıe bu kadar ısrar numara bolumundekı kız arkadasım o soledi

Benim doktorum saç boyatmak ve havuza girmek dışında hıç bir şeyi yaslamadı ölümüneaşiğız:)
ohhh ne guzel banada 3 ay sac boyama dedı 3 ay sonrasında boyatabılırsın dedı ama boyatmam daha ıyı bosver:))

Son düzenleme:
benim şuan için bir problemim olmasada, ilk gebeliğim düşük olduğu için Dr. yasakladı.bencede öyle bir risk almaya gerek yok.

kızlar bu tarama testleri falan nasıl ve ne zaman yapılıo. 2. hamileliği olanlar bilgilidir sanırım bu konuda :26:

ilk testler tam kan sayımı tam idrar testi toksoplazma rubella hepatit a- b bağışıklıkları hormon testleri,
11.haftadan sonra kan alınarak ense kalınlığı ölçülerek 2li tarama testi yapılıyor down sendromu olasılığına bakılır (bunda sorun varsa 3lü test yapıyorlar genelde 3lü test yapılmıyor ) yinesorun varsa amniosentezle bebeğin suyundan alınıp bakılıyor
20.haftadan sonra doppler usg: özel bi test genelde ücretli oluyor bebeğin kalbi beyni böbrekler mide cinsiyeti ayrıntılı bakılıyor
24.haftadan sonra şeker yüklemesi yapılıyor

:)) yok canım ya o sektördeyim hatta idari kısımdayım çok iyi bilirim.seni takip etmezse ceza yer sabit maaşından kesinti olur.sen, ben özele gidiyorum gelmek istemiyorum aşı olmak istemiyorum dersen imza verirsin yada beyan edersin gitmek zorunda da değilsin.ben yurt dışındayım burdan aradım Dr.haber verdim boşuna ceza yemesinler diye.buarada sen kalp atışlarını duymuşsun çoooook sevindim darısı bize:)

Benim bildiğim 2litarama testi sorunlu çıksa da çıkmasa da 3 lü tarama testi yapılıyor.

aynen tetanoz asısımı nedır dedı dr da ıstemedı benım sakın olma dedı evde dogum yapmıcaksın dedii gerek yok dedı
soledım bugun belkı dusuk olur dıye demısstır dedıı
sen bılrısın dediii ebede
evet duydummmmmmmmmmmm cok sukur sımdı testlerde sıraaa ıns sorun cıkmaz
ıns darısı sıze

Bir de arkadaşlar bugün öğrendim bir arkadaşım da hamile onun eşine de bu sarılık için olan testi istemişler hatta onda pozitif çıkmış sarılık açısından riskliymiş sizin eşinizden istiyen doktor oldumu şaşırdım

kizlar benim ilk gebeligimde hep bastan beri icimden erkek gecmisti, ve dogruydu
simdi de sanki icime kiz gibi doguyor

sizler nasil düsünüyorsunuz, varmi bir tahminleriniz, icinize dogan???

esimin icine erkek doguyor....ilk kaybettigim bebegimde kiz diye dogmustu icime,bunda sanki erkek diyorum ama kizsa bozulmasin diye yuksek sesle soylemiyorum

ben 18inde gittim ilk ultrasona...ikinciye 5 nisanda gidecegim

canım bız asılama oncesnnde ıstemıstı doktor ama esım yaptırmadı ben butun testlerı yaptırmıstım hepsı negatıftii.
bnm doktorum vermez dıye dusunuyorummmm zaten verse sımdıye verırdı testlerı verdıgı zaman
ama ılk defa duyuyorum esten test ısteyen dr..
okadar dogum vs oldu tanıdıklarımda hıc duymadım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…