ya kızlar ben bebeğin olacağını 6 martta öğrendim. o günden beri eşim yaklaşmıyo bana korkudan.Benim hiç lekem falan olmadı şuanda 6 + 2 yiz. Ne kadar sürecek bu durum? doktor da bişey demedi yasak falan diye. ama biz korkuyoruz tabi :/ tecrübeliler veya dr ile bunu konuşan varsa hep pleaseee :))
bende sımdı saglık ocagına gıttım geldım kayıt acalım dıye tutturdular zorla actılar hadı bakalım hayırlısı
prım alıyorlarmıs megerse bızım ustumuzden.ondanmıs okadar ısrar..
kızlar ıns testler guzel cıkar yarın sabah 8 bucukta gıdıcemm cok korkuyorum heran bırsey cıkıcak dıye
normal canım ben de aynı şekildeyim ... Bide iş yerinde birisi lavaboda oluyo çatlıcak gibi oluyorum beklerken
ohh ne guzellll bızdeee oleyızzzzzzzz ılk 3 ay son 3 ayyasakk
canlar 35dk. yürüyüş yaptım geldim.1 ay önce spora gidiyordum,aerobik-step 1,5 saat.çok güzel sıkılaşmıştım,zaten 3 ay devam etmiştim ama şimdi de yapabilir miyiz,bilen var mı?
ya kızlar ben bebeğin olacağını 6 martta öğrendim. o günden beri eşim yaklaşmıyo bana korkudan.Benim hiç lekem falan olmadı şuanda 6 + 2 yiz. Ne kadar sürecek bu durum? doktor da bişey demedi yasak falan diye. ama biz korkuyoruz tabi :/ tecrübeliler veya dr ile bunu konuşan varsa hep pleaseee :))
bılmıyorum canım bana drumun demesııı maaşlarından kesıntı oluyormussss..asılarda mecburı gıbı bısey yokmus ben soledım bugun yaptırmıcam dedım.. suan sadece test ıcın gelıyorum dedım ..prim değil, Sağlık Bakanlığının koyduğu kanunname ve prosedürlere göre Aile Sağığı Merkezlerinde-eski adıyla Sağlık Ocağı- gebe,bebek muayenesi + aşılarını yapmak vb. mecburidir.eğer gebelerin takipleri düzenli yapılmazsa yapılması gereken bir iş aksatıldığı için çalışanlar ceza bile alabilir.2010 kasım ayından beri bu böyledir.gebe ve bebek sayısı maaşları kısmı ölçüde etkiler ama prim diye bişey yoktur.
ohhh ne guzel banada 3 ay sac boyama dedı 3 ay sonrasında boyatabılırsın dedı ama boyatmam daha ıyı bosver:))Benim doktorum saç boyatmak ve havuza girmek dışında hıç bir şeyi yaslamadı ölümüneaşiğız:)
kızlar bu tarama testleri falan nasıl ve ne zaman yapılıo. 2. hamileliği olanlar bilgilidir sanırım bu konuda :26:
ya kızlar merak ediyorum il bulantılarınız ilk kaçıncı haftaya girdiğinizde başladı :44::44:
ilk testler tam kan sayımı tam idrar testi toksoplazma rubella hepatit a- b bağışıklıkları hormon testleri,
11.haftadan sonra kan alınarak ense kalınlığı ölçülerek 2li tarama testi yapılıyor down sendromu olasılığına bakılır (bunda sorun varsa 3lü test yapıyorlar genelde 3lü test yapılmıyor ) yinesorun varsa amniosentezle bebeğin suyundan alınıp bakılıyor
20.haftadan sonra doppler usg: özel bi test genelde ücretli oluyor bebeğin kalbi beyni böbrekler mide cinsiyeti ayrıntılı bakılıyor
24.haftadan sonra şeker yüklemesi yapılıyor
:)) yok canım ya o sektördeyim hatta idari kısımdayım çok iyi bilirim.seni takip etmezse ceza yer sabit maaşından kesinti olur.sen, ben özele gidiyorum gelmek istemiyorum aşı olmak istemiyorum dersen imza verirsin yada beyan edersin gitmek zorunda da değilsin.ben yurt dışındayım burdan aradım Dr.haber verdim boşuna ceza yemesinler diye.buarada sen kalp atışlarını duymuşsun çoooook sevindim darısı bize:)
kizlar benim ilk gebeligimde hep bastan beri icimden erkek gecmisti, ve dogruydu
simdi de sanki icime kiz gibi doguyor
sizler nasil düsünüyorsunuz, varmi bir tahminleriniz, icinize dogan???
2 haftada bir bile çok sık değil mi canım ya
normalde ayda bir gidilmiyor mu, yani bir sıkıntı yoksa ( son ay haric )
ki o da biz türkiyede o kadar sık gidiyoruz
normalde 9 ayda 3-4 defa filan ultrasyona giriliyor sanırım
Bir de arkadaşlar bugün öğrendim bir arkadaşım da hamile onun eşine de bu sarılık için olan testi istemişler hatta onda pozitif çıkmış sarılık açısından riskliymiş sizin eşinizden istiyen doktor oldumu şaşırdım
7 haftada görünmedimi?
ben boşuna gidicem o zamanhenüz 6+3 üm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?