2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Canimmm benimde cok siddetli agrilarim var. Sol bobregimde de sisme buyume oldugu icin onun agrisida bambaska. Bazen kasilmalar geldiginde eyvah doguruyorum diyorum. Eyvahhh imin sebebi esimin yanimda olamayisi is icin yurt disinda nerdeyse iki ay olacak. Ona en ihtiyac duydugum zamanlarda yok. O da oldukca uzgun ama elden bisey gelmiyor. Gecen dr a tek gittim ve cati muayenesini yaptiramadim. Titremeye basladim bunda gecen sene yaptigim dusukte kurtaj edilmem ve yalniz olmamin faktoru buyuk...Dr um bu durumu tekrardan degerlendirecek. Sezeryan icin 30 ekim, normal dogum icin 6-7kasima gun verdi. Normal dogumu cok istiyorum ama motivasyonum malesef sifir dua ediyorum sadece, hayirlisi diye. Esim ayin 27 sinde ancak gelebilecek.....
Demem o ki; uzulme esin en gec 2 gun sonra yaninda olacakmis stres yapma lutfen.

cnm çok sıkkın eşimle tartıştık moralim allak bullak oda çıktı gitti çok stres yaşıyorum bu aralar oda anlamıyo gibi yada ben mi çok abarttim bilmiyorum bi yere çıkmak yasak ama ben çıkmak gezmek istiyorum bunaldım iyice gezeli diyorum oda bunu sölüyo çıkmamız yasak diye ama bende götürmek istemiyrsun diyorum sonra da tartışma bagırdı bana gitti bende gittiğinden beri ağlıyorm moralim çok bozuk

Neredeyse aynı tartışmayı biraz önce eşimle yaşadım. O da bunaldı zaten uzun zamandır buluşmadığı bi arkadaşıyla buluşacak. Çıkmamız yasak diyor doktor ben ısrar ediyorum. Hadi gel barışalım dedi en son barıştık. Sürekli laf sokma modundaydım dünden beri. Artık bıktırdım adamı. Ağlama boşver üzme bebişini de herşey düzelir. Eşin de bunun hamileliğe bağlı olduğunu biliyordur. Biraz şımarıyoruz bence.

belkide ama cnm yinede bagırması hata ben zaten stresliyim bayram bitti bi gezip dolaşamadık ki hep evde hep evde bunaldım...

Son düzenleme:
belkide ama cnm yinede bagırması hata ben zaten stresliyim bayram bitti bi gezip dolaşamadık ki hep evde hep evde bunaldım...
Evet keşke bağırmasaymış, eminim o da üzülecektir. Biz çok zor şeyler yaşıyoruz. Bizim yaşadıklarımızı anlamaları çok zor. İnşallah düzelir, sen üzülme, çok da kırılma eşine. Güzel zamanlarınızı düşün. Tartışmalar hepimizde oluyor. Bebek yokken de oluyordu, çok büyütme gözünde, barıştık diye mesajlarını bekliyoruz.

canım ben sürekli gerginim gamlı baykuş gibi:) eşim doğur seni yumuşatmak iç.in kaplıcaya götürücem sinirlerin gevşesin diyor:) tahammül sınırlarım sanırım biraz aşağı çekildi hamilelikte....kim ne yaparsa yapsın bana yaranamama durumu var...bakalım doğumdan sonra ne olacak...bi de herkesin yok bebek olunca gezemezsin yok hayatın değişicek..bilmem ne zırvalarıda sinirimi bozuyor..madem şikayetçisiniz o zaman yurda verin çocuğu madem bu kadar sırtınıza kambur..sanki 15 tane çocuk doğurmuşlar:) mağdurum da mağdurum nolcak benim sinirlerimde son durum:)

bugün benim minik kuş çok az hareket etti...uzun süre sonra ilk defa dışarı çıktım ama çok dolaşamadım..çabucak yoruldum...yarın doktor kontrolüm var bakalım ne diyecek merak ediyorum sanki bebeğim yukarı döndü gibime geliyor..çünkü karnım yine yukarı çıkmış bu sabah detaylıca inceledim....yarın 37 b,tecek 38 haftaya giricem...nasıl heyecanlıyım ne zaman gelecek acaba miniğim..birde çatı muayenesi yapar mı ki beni doktor...siz çatı muayenesi oldunuz mu kızlar..nasıl yapılıyor

Kizlar doktordan simdi ciktim. Bebek dört kiloya yakin, catim cok zorlayacakmis. Bebegin omuzlari iriymis. Pazartesi sezeryan önerdi. Aklim allak bullak oldu

Kizlar orta duzeyde vajinal mantar enfeksiyonum varmis. Bunu yasayan var mi? KAsintim yoktu gebelik basindan beri beyaz akintim var belki son aylarda daha sut kesigi tam degil ama beya akintim vardi iste. Yasayan bilen varmi? Tedavisi nedir?

Bakın kızlar ne buldum...cemturan.com sitesinden

Özel bir çaba harcamadan nefes alındığında, yani kendiliğinden nefes alındığında, havanın vücuda giriş şekline dikkat edilmemektedir. Bu durumda göğüs ve karın yavaşça ve hafif olarak yukarı kalkar.

Göğüs nefesi egzersizi:

Egzersize başlamadan önce derin bir nefes verin. Sonra nefes alarak göğsünüzü şişirin. Bu sırada akciğerler hava ile dolacak ve diaframı (karın ve göğüs boşluğunu ayıran kas) aşağıya itecektir. Daha sonra nefesinizi yavaşça üfleyin.

Karın nefesi egzersizi:

Bir elinizi göğsünüze bir elinizi karnınıza koyun ve derin bir nefes alın, ama bu nefesi alırken göğsünüz hiç kalkmadan yalnızca karnınızı şişirin. Daha sonra karnınızı olabildiğince içeri çekerek üfleyin. Bu iki nefesi, yani karın ve göğüs nefesini ayırmak önemlidir, çünkü doğumda özellikle göğüs nefesinize hakimiyetiniz size çok yararlı olacaktır.

Doğum için gerekli nefes egzersizleri:

Tutulmuş nefes: Derin bir nefes alın ve sonuna geldiğinizde nefesinizi tutun, içinizden ona kadar sayın, sonra havayı ağızdan bırakın. Bu tutulmuş nefes doğum sırasında özellikle bebeğinizi dışarı iterken faydalı olacaktır.

Yüzeysel küçük nefes: Hafifçe ve çabucak, ses çıkarmadan nefes alıp verin. Yalnızca göğsünüzün üst kısmı kıpırdamalı, karın hemen hemen hareketsiz kalmalıdır. Bu nefes ritmik olmalı. Dolayısıyla nefes alma zamanının verme zamanına eşit olmasına dikkat edin. Bu nefesi ağzınızı açık veya kapalı iken yapabilirsiniz. Bu yüzeyel nefes rahim ağzının doğum için genişlemesini sağlayan güçlü kasılmalar yani ağrılar geldiğinde işe yarayacaktır. Yüzeyel küçük nefes; doğum yani bebeğin çıkma anında değil, doğum ağrıları sırasında uygulanmalıdır.

Büyük sık nefes: Bu kez nefes ritmi hızlanmalı, saniyede tam bir nefes alıp vermek gereklidir. Ağız yarı açık nefes alın, nefes verin. Bu nefes rahim ağzı genişlemesinin sonunda bebeği iterken ve bebek dışarı çıktıktan sonra kendinizi engellemeniz gerektiğinde çok işe yarayacaktır.Bu farklı nefeslere hakim olmayı öğrendikten sonra bir doğum provası yapabilirsiniz. Bebeği doğurma sırasında duracağınız pozisyona geçin, yani sırt yastıklarla kalkmış, bacaklar bükülü, uyluklar ayrılmış durumda olun. Bu pozisyonda kendinizi şu egzersize alıştırın: Önce bebeği dışarı itmeyi kolaylaştıran nefes tutmayı (nefesi tutup, ıkınma ya da itme hareketi) yapın, hemen ardından bebeği daha fazla itmeyi engelleyen sık sık yüzeysel küçük nefesleri yapın. Doğum sırasında önce bebeği itmek için kendinizi kasıp nefes tutmayı (nefesi tutup, ıkınma ya da itme hareketi) yapın. Daha sonra birden çocuğun başı göründüğünde doğumu yaptıran kişi size artık “itmeyin itmeyin” ya da “ıkınmayın, ıkınmayın” diyecektir. Pratikte şöyle anlaşılacaktır: Tutulmuş nefes, ”nefes alın, tutun, itin itin, itin ya da ıkının, ıkının”. Sonra hemen ardından ‘‘artık itmeyin ya da ıkınmayın, ağzınızı açın, nefes alın, verin, alın, verin…”. Tutulmuş nefesten hemen sık nefese geçmek kolay değildir. Bu yüzden çalışmak gerekir. Ancak bu nefes egzersizlerin
i yaparken arada normal solumanıza dönüp, kendinizi dinlendirmeyi unutmayın.

Feysteki Gruba hoşgeldin canım. tunguu epiduralle normal doğum yaptı geçen cumartesi. Ondan öncekileri biliyorsundur zaten.

anammmm başladı doğumlar desene hadi hayırlısı

geçmiş olsun canım

hayırlısı olsun canım sıkma canını sağlıkla kucağına alda gerisini boşver

Erken doğumu tetikliyor karnı okşamak da tetikliyor. Doktorlar göğüslerinize de karnınıza da pek dokunmayın diyor.

bak yaaaa benbunu bilmiyordum her banyoda uçlarına masaj yapıyorum birde süt kasları çalışır diye kendi kafamdan manyakmıyım neyim

canım aşağıya inince doğum yakın olabilir benim aşağıya düştükten 24 saat sonra doğum olmuştu ama kişiden kişiye değişir tabi bak mimoreye aşaya düşeli çok oldu doğurmadı hatun halen

Kizlar doktordan simdi ciktim. Bebek dört kiloya yakin, catim cok zorlayacakmis. Bebegin omuzlari iriymis. Pazartesi sezeryan önerdi. Aklim allak bullak oldu

mimore varya sayende doktora gitmiş gibi oldum seninle aynı benim durumda salı günü randevum var kesin banada aynı şeyi sölicek yaaaaa büyüseler dert büyümeseler dert 34+6 da 3054 kiloydu benim şimdi kaç oldu kim bilir
e peki kesin sezeryan ise acele etmeselerde bebek biraz daha kilo alsa daha iyi değilmiki acaba

gel annem ne demek hoş geldinnnn

ayyyyy gözün aydın canım allah bağışlasın solunum olayı çok çabuk düzeliyo benim ilk oğlum 1800 doğduğu halde bir haftada düzelmişti solunumu tez zamanda evine götürürsün allahın izniyle

çok geçmiş olsun canım hamileliktede gırip mereti hiç çekilmiyo yaaa

oyyy oyyyy bende tartışamadım içimde kaldı üzme kendini canım

kızlarrrr menimde moralim çok bozuk
kocam arkadaşına içmeye gitti beni böle bırakıp
tamam sancım filan yok ama belli mi olur bir anlık birşey bu
çok üzgünüm
insan karısını bu durumda bırkırmı yaaaa

bu arada benim takvim yanlış kızlar doktor bir kasım dedi doğum yani çok az kaldı iki haftada önden gidiyo her an gelebilirde yani, bebek kadarda miyomum var yani kanamalı bir doğum olucak ve kocam beni bırakıp eğlenmeye gitti

Benim kocam da gitti arkadaşıyla buluşmaya, bütün kocalar dışarıda bu akşam sanırım. Üzülme daha bir kasıma çok var.

evet canım çok var ama bellide olmazki,hem olmasada gitmemeliri gerekmezmi benmi mi çok duygusalım
sen nasıl oldun bu arada evdesin dimi şimdi

Ben iyiyim ben evdeyim yalnızım eşim çok uzakta değil şuanda. Gel desem 15-20 dakikaya gelir. Sen nasılsın? Üzmeyin kendinizi ne olur. Gitmeseler hep yanımızda olsalar daha iyi ama ben bile kendime katlanamıyorum bazen. Çok çekilmez oldum. O yüzden biraz geri adım atmaya aklıma her geleni söylememeye çalışıyorum. Umarım bu alınganlığım şımarıklığım ve çekilmez huylarım hamilelik sonrası geçer :44:

iyim canım bir sıkıntım yok çok şükür benimki ucakta 40 dk ancak gelir
ama bendede tam tersi bir durum var sanki eşim hamile ben onu idare ediyorum acayip sinirli, herşeye bir anda parlıyo barınıyo sürekli, bende hiç sesimi çıkartmıyorum öle çoğunlukla nötr haldeyim hep içime atıyorum yada oğlumdan çıkartıyorum sinirimi, oğluşum hiç haketmiyo, bende haketmiyorum
keşke bende öle sinirli kaprisli olsam diyorum sizleri okudukça o bana çaktiricene ben ona çektirsem üstelik hakediyorda

Sakin bir zamanında konuşmayı denedin mi? Eminim denemişsindir ama onu çok suçlamadan zor zamanlar yaşıyorum sen böyle davrandığında daha da üzülüyorum dedin mi? Onlar için de zor büyük sorumluluk baba olmak da kolay değil.

hayır canım konuşmadım sadece söyledim çok sinirlisin biraz sakin olmaya çalış diye, senmi gebesin benmi anlamıyorum dedim o kadar oda gülümsedi bana

evet onu çok iyi anlıyrum zor zamanlar geçiriyo ben doğumun heycanındayken o sitresini yaşıyo, nasıl geçinicez nasıl bakıcam onlara diye düşünüyo şimdi birde iş değiştirmeye uğraşıyo onunda sitresi var üzerinde, çalıştığı yer çok az veriyor maşını bir sürü şey yaşıyo anlıyorum ben onu ama aynı anlayışı bende ondan bekliyorum, nasıl başkalarına karşı kendinizaptedebiliyorsa sinirini sitresini yansıtmıyorsa banada yansıtmamalı diye düşünüyorum
bilmiyorum yaaaaa

Bak işte ailesini geçindirme derdinde eşin. Size daha iyi bir hayat sunabilmek için iş değiştirmeye çalışıyor. Ama yanlışı şu ki sana sadece maddi olarak değil manevi olarak da destek olması lazım. Bence ''çok sinirlisin biraz sakin olmaya çalış diye, senmi gebesin benmi anlamıyorum'' demişsin ya bunu bir kaç kere daha söyle ama sakin bir şekilde mesela yemek yerken ya da aranız iyiyken yumuşatarak söyle. Eminim o da daha iyi davranmaya başlar. Bugünler geçecek yara almadan kurtulmak lazım. İş stresi çok büyük bir stres eşim 3 ay işsiz kalmıştı gerçekten zor bir dönemdi çok şükür hepsi geçti.

Kizlar eslerimiz bizim kadar dusunceli olamayabiliyor, bizde de alinganlik ust duzdyde bu donemde bence... bebislerimiz icin uzulmemek gerek, onlari dusunup sakinlesmeli... bu arada benim az once sandalyeden kalkinca suyum geldi, gunluk pek, camasir citcitli badyden cikip pantolonumu islatti... ama ondan sonra bi daha olmadi, sancim da yok... yarin kontrolum var bakalim doktorum ne dicek...

Su geldiyse hastaneye hemen gitmeyi öneriyorlar ama canım hem bayağı bi gelmiş bence sabahı bekleme. Su gelişi ya da kanam olursa sancı başlamadan gelin diyorlar birşey yoksa geri dönersiniz. Dün bir akrabamın suyu gelmiş eşofmanı ıslanmış. Doktora gittiler acil sezaryenle sabah doğumu gerçekleşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…