2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

kızlar ben bu doğum parasını ilk defa duydum.bilginiz varmı bu konuda neler yapılması gerekiyor ilk çocuktada veriyolarmı.eğer kesin öyle bi hakkımız varsa kaçırmayalım:)

Normalde alması gereken maaş mı acaba doğum parası dediği? Kimlere veriliyor acaba. mutsuzmutlu bizi biraz daha aydınlatır mısın....

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım seninki daha kötüymüş ben 1 haftadır çekiyorum sadece beynime tornavida sokuyorlar gibi oluyor.

Normalde alması gereken maaş mı acaba doğum parası dediği? Kimlere veriliyor acaba. mutsuzmutlu bizi biraz daha aydınlatır mısın....

canım benim bildiğim ve eşimin söylediği 200 tl doğum parası veriyorlar.sonrada 30 küsür lira eğer artış olmadıysa her ay çoçuk parası. tabi sürekli değişiyor yasalar enson böyle biliyoruz.
bir de memurlara veriliyor diğer çalışanları bilmiyorum.

Son düzenleme:
kızlar ben bu doğum parasını ilk defa duydum.bilginiz varmı bu konuda neler yapılması gerekiyor ilk çocuktada veriyolarmı.eğer kesin öyle bi hakkımız varsa kaçırmayalım:)

Ben onu şöyle biliyorum memurlara 180 tl verilip ayda 30 tl çocuk parası oluyor SGK lılar için ise sigorta gününe göre 2 bin ile 4 bin arasında değişiyor

Ben onu şöyle biliyorum memurlara 180 tl verilip ayda 30 tl çocuk parası oluyor SGK lılar için ise sigorta gününe göre 2 bin ile 4 bin arasında değişiyor

sigorta gününe göre değişiyormu bilmyordummm bak kızlarrrr bunuu

kızlar araştırdım biraz ne kadar doğru bilmiyorum ama yüklü miktarda olan doğum ücreti sadece ssk da çalışanlara veriliyormuş.onlar maaşlarını tam alamadıkları için.ama sgk da olanlara 143civarı bir para veriliyor.bizler her ay maaşımızı tam aldığımız için.

butik bebe de gümüş reyonunda indirim var lohusa gecelik ve pijamalarında. Çok güzeller. Ben daha önceden aldığım için almıyorum ama arayan varsa bakabilir.

herkese güzel bir gün diliyorum.
kızlar doğum parası sadece memurlara değil herkese veriliyor. miktarını net olarak bilmiyorum.

Selam kızlar. Bir döküman hazırlamam gerek dedim ya. Sabahtan beri uğraşıyorum ama 3 dakikaya bir kv beni bölüyor. Bayramdan beri görüşememiştik. Bir sürü konu biriktirmiş. Konu, komşu, görümceleri, kendi kv si falan. İsim meselesini soruyor. Şunu ne yapacaksınız. Doğum ne zaman olur diye soruyor heyecanı çok yüksek. Ne desem bilemiyorum. Kesintisiz olsa yarım saatte yapacağım işi 4buçuk saatte anca yaptım. Birşey desem alınacak. Bana yardım için geliyor sonuçta. Ama kafamın boş olması lazım onu yapmak için. Ne yapsam ya? ? ? Hatta bunu yazarken de geldi yine birşey sordu. Çok iyi kızlar kv'm ama bu dökümanı da yapmam gerekiyor. Onu kırmayı hiç istemem. Uff. Olmadı akşam eşime söylerim o uygun biçimde söyler. En azından yarın düzgün çalışabilirim. Önerisi olan var mı? ? ?

Selam herkese. Miamore bugün meleğini kucaklayacaksın çok heyecanlı harika bişey inşallah sağlıcakla çarçabuk alırsın kucağına. BiZler için de dua et habersiz bırakma.

Doğum yapanlar varmış hayırlı olsun hepinize darısı başımıza inş. Bugün kontrolüm var benimde ama drumdan aşırı aşırısı soğudum ilk defa ayaklarım geri geri gidecek. Şu bayramda defalarca arayıp ulaşamama mevzusu. Hayırlısı bakalım.

tamamemn benim kenid düsünce, bence elindeki isi yapmaya calis, kv dene bisi deme. sakin ol sabir göster kesinlikle alinacaktir bir sey söylersen. Esine söylersen ayni sekilde olucak bir de üstüne üstlük esin senin hakkinda olumsuz düsünecek. annem yardima geldi ama kiymet bilen yok tarzinda.

yani benim kendi annme aliniyor eger annemi hemen cevaplamazsam, kv napsin:))

ayrica cok enteresan herkesi dogum parasi telasi sarmis. Esimde sabahtan beri kagit kürek isleriyle ugrasiyor. Cocuk parasi benim alacagim falan. bi baktim kk da da durum farkli degil:)))

güle güle harcamayi nasip etsin, her eve üc cocuk demekle 30 tl aylikla komik duruma düsen basbakanin dünyadan haberi yok sanirim. 30 tl ile cocuk büyütmeyi denesin önce..

valla canım bakımı bıraz daha zor sureklı gözum üzarinde nefes alıyomu dıye bıle kontrol edıyorum korkumdan ama cok şükür bi sorunumuz yok bıı doktorumuz izmire gidin göz kardıyolojı vede nöroljının görmesı gerekıyomuş bı sorun yok ama sız yınede tedbır için bide oraya göturun dedı bı kac gune kadar kontrle göturcez bıze usak uzak oldugu için kontrole cagrmadı yakından bı hastaneye doktor ayarlıcaz orada baslıcaz kontrolllere gaz sancımız cok fazla var gaz yapcak seyy yemedıgım halde gaz damlasıyla vıtamın verdı onları kullanıyoruz kızım benı emdıgı için mama falan vermedı ek olarak sormak istedıgın şeyler olursa yardımcı olurum canım ama tulum al fazla ben premature kıyafet bulamadım tulum bulduk cok rahat olddu en kuçuk coraplar bıle buyuk gelıyo

Haklısın eşime de demeyeyim. Her söylediğine cevap vermeye çalışıyorum kv nin. Sonuçta böyle döküman hazırlaması gerekmemiş şimdiye kadar hiç bilemez ki. Neyse. Konuşarak yapmaya çalışmaya devam. İngilizce çeviriler var hep onlar çok zor oluyor konsantrasyon bozulunca. Olmadı gece falan çalışırım. Ne diyeyim. Teşekkürler sayfamızın ablası yine imdadımıza yetiştin.

Canm bende ayni dertten muzdaribim bilirsin :) iyiler hoslar ama dusuncesizler her konuda kafa yapilarindan kaynaklaniyo bu. Esine soyleme bence iyi bi dille soylese bile alinir aa bak gelin benim oglana sikayet ediyo diye dusunur.. ki sen soylesende ayni sekilde.. takmamaya calis.. ya da misilleme yapabilirsin birini ornek vererek ne biliyim.. ben ilgiden bunaldim her gidisatimda karnimi dinliyolar bu bazisinin belki hosuna gider ama ben sevmiyorum, sirf bu yuzden yukari cikmak dahi istemiyorum.. annem geldi inanrmisin bi kere bile karnima dokunmadi cunku hoslanmadigimi bilir bu tarz seylerden. bisey soylesem alinacaklar biliyolar cok duygusal cunku kv.

Eşim tek çocuk, ilk torun, heyecanları tavan. Benden bile daha fazla heyecanlanıyorlar bazen. O yüzden hiç birşey demeyeyim onlar için de büyük mutluluk. Bazısı ilgisizlikten bazısı aşırı ilgiden bunalıyor işte ne yapalım. Bize de ne yapsan yaranılmıyor ha, gıcık mıyız neyiz ?

Yaranilmiyo bize yaranilmiyo ben ilerisini dusunuyorum ama toruna bu kadar ilgi normal mi ki,hele ki dogmadan..dogduktan sonra ver ben emziriyim demezler insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…