çalışanlar doğum iznine çıkıyorya, 50 gün sonra doğum parası alınıyor devletten, 2500 falan olcakmış benim,
onu diyor eşim, ne bileyim bu çamaşır işi çok yoruyor beni, soğukta 2 günde bile kurumuyor balkonda, içeri peteklerin
üstüne asıyorum oda sinirimi bozuyor heryer çamaşır, daha bir çocukla bu haldeyim, küçük paşamda gelince hiç bitmez çamaşırım :))
kızlar ben bu doğum parasını ilk defa duydum.bilginiz varmı bu konuda neler yapılması gerekiyor ilk çocuktada veriyolarmı.eğer kesin öyle bi hakkımız varsa kaçırmayalım:)
Geçmiş olsun canım seninki daha kötüymüş ben 1 haftadır çekiyorum sadece beynime tornavida sokuyorlar gibi oluyor.canım ya geçer inşallah. bende yaklaşık 5ay çektim bebeğe bişey olmasından korktuğum için tedavide ettirmedim iltihaplıydı en son 32. haftada dayanamadım yok böyle bi acı gittim acile antbiyotik kullandım ve çekti kurtuldum. geçen haftada amalgam dolgum çıkmış yutmuşum küçükte değildi doğumdan sonrada o çekilcek arada sızlıyo
Normalde alması gereken maaş mı acaba doğum parası dediği? Kimlere veriliyor acaba. mutsuzmutlu bizi biraz daha aydınlatır mısın....
kızlar ben bu doğum parasını ilk defa duydum.bilginiz varmı bu konuda neler yapılması gerekiyor ilk çocuktada veriyolarmı.eğer kesin öyle bi hakkımız varsa kaçırmayalım:)
Ben onu şöyle biliyorum memurlara 180 tl verilip ayda 30 tl çocuk parası oluyor SGK lılar için ise sigorta gününe göre 2 bin ile 4 bin arasında değişiyor
herkeslere günaydinnnnnnnnnn,
dün gece ccokkkkkk uzun zamandir ilk defa deliksiz uyudum sayilir, iki kere tuvalaet icin uyandim ve birinde tuvalette uyudum:)))
ama simdi ölücemmmmm, kalp krizi geciriyorum belkide, nefes alamiyorumm.. Allah im aldigim nefes yeterli gelmiyor ayaklarim tutmuyir..:))
Selam kızlar. Bir döküman hazırlamam gerek dedim ya. Sabahtan beri uğraşıyorum ama 3 dakikaya bir kv beni bölüyor. Bayramdan beri görüşememiştik. Bir sürü konu biriktirmiş. Konu, komşu, görümceleri, kendi kv si falan. İsim meselesini soruyor. Şunu ne yapacaksınız. Doğum ne zaman olur diye soruyor heyecanı çok yüksek. Ne desem bilemiyorum. Kesintisiz olsa yarım saatte yapacağım işi 4buçuk saatte anca yaptım. Birşey desem alınacak. Bana yardım için geliyor sonuçta. Ama kafamın boş olması lazım onu yapmak için. Ne yapsam ya? ? ? Hatta bunu yazarken de geldi yine birşey sordu. Çok iyi kızlar kv'm ama bu dökümanı da yapmam gerekiyor. Onu kırmayı hiç istemem. Uff. Olmadı akşam eşime söylerim o uygun biçimde söyler. En azından yarın düzgün çalışabilirim. Önerisi olan var mı? ? ?
Dogum yapanlar olmus artik gelmeye başladılar hayırlı ugurlu olsun
Yapicak olanlarinda allah yardimcisi olsun o dogumhanede gecen zamani iyi bilirim çok zor ama sonu güzel olsunda her zorluk gecer gider
Ayşegül cnm bizde eve cikicaz yakinda cok heyecanliyiz bize tavsiyeleein varmi dr bize daha önce bu bebekler premature olduklari icin henüz gaz sancisi olmaz demisti sizde durum nasil birde beyin vs gelisimleri icin mamaya devam etcekmisiz dr kontrolleri flnda cok sik olcakmis sizde dutum nasil
tamamemn benim kenid düsünce, bence elindeki isi yapmaya calis, kv dene bisi deme. sakin ol sabir göster kesinlikle alinacaktir bir sey söylersen. Esine söylersen ayni sekilde olucak bir de üstüne üstlük esin senin hakkinda olumsuz düsünecek. annem yardima geldi ama kiymet bilen yok tarzinda.
yani benim kendi annme aliniyor eger annemi hemen cevaplamazsam, kv napsin:))
Selam kızlar. Bir döküman hazırlamam gerek dedim ya. Sabahtan beri uğraşıyorum ama 3 dakikaya bir kv beni bölüyor. Bayramdan beri görüşememiştik. Bir sürü konu biriktirmiş. Konu, komşu, görümceleri, kendi kv si falan. İsim meselesini soruyor. Şunu ne yapacaksınız. Doğum ne zaman olur diye soruyor heyecanı çok yüksek. Ne desem bilemiyorum. Kesintisiz olsa yarım saatte yapacağım işi 4buçuk saatte anca yaptım. Birşey desem alınacak. Bana yardım için geliyor sonuçta. Ama kafamın boş olması lazım onu yapmak için. Ne yapsam ya? ? ? Hatta bunu yazarken de geldi yine birşey sordu. Çok iyi kızlar kv'm ama bu dökümanı da yapmam gerekiyor. Onu kırmayı hiç istemem. Uff. Olmadı akşam eşime söylerim o uygun biçimde söyler. En azından yarın düzgün çalışabilirim. Önerisi olan var mı? ? ?
Canm bende ayni dertten muzdaribim bilirsin :) iyiler hoslar ama dusuncesizler her konuda kafa yapilarindan kaynaklaniyo bu. Esine soyleme bence iyi bi dille soylese bile alinir aa bak gelin benim oglana sikayet ediyo diye dusunur.. ki sen soylesende ayni sekilde.. takmamaya calis.. ya da misilleme yapabilirsin birini ornek vererek ne biliyim.. ben ilgiden bunaldim her gidisatimda karnimi dinliyolar bu bazisinin belki hosuna gider ama ben sevmiyorum, sirf bu yuzden yukari cikmak dahi istemiyorum.. annem geldi inanrmisin bi kere bile karnima dokunmadi cunku hoslanmadigimi bilir bu tarz seylerden. bisey soylesem alinacaklar biliyolar cok duygusal cunku kv.
Eşim tek çocuk, ilk torun, heyecanları tavan. Benden bile daha fazla heyecanlanıyorlar bazen. O yüzden hiç birşey demeyeyim onlar için de büyük mutluluk. Bazısı ilgisizlikten bazısı aşırı ilgiden bunalıyor işte ne yapalım. Bize de ne yapsan yaranılmıyor ha, gıcık mıyız neyiz ?
Yaranilmiyo bize yaranilmiyoben ilerisini dusunuyorum ama toruna bu kadar ilgi normal mi ki,hele ki dogmadan..dogduktan sonra ver ben emziriyim demezler insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?