2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

ben de börekle sarma sarıp atıcam çıkar pişir rahat olsun...taze fasulye barbunya falan attım...köfteyi de eksik etmem zaten...başka ne yapabiliriz...

ben de börekle sarma sarıp atıcam çıkar pişir rahat olsun...taze fasulye barbunya falan attım...köfteyi de eksik etmem zaten...başka ne yapabiliriz...

ben zeytınyaglı ve etli biber dolması hazırlıcam bide canım.. köfteli terbıyelı un corbası yapıyorum. onunda koftelerını yapıp koyucam aynı zamanda un corbası sevmeyenler ıcın garnıturlu de olabılıyo.. isteyenetarıf verırım.. kofteyı ben kıyma gbı buzdolabı posetınde koydum şekıl vermedım yani.. çözdurup oyle şekıllendırıcem sorun olmaz ınsallah.. anacıgımda gecen gun mantı acmıstı 2 poset koymustuk ama pis bogaz eşim istedı pişiriverdım... tekraryapmam lazım.. sıgara boregıde sarıyım dıyorum.. etli sarma var 1 posetcık ama anca bzıe yeter yada ortaya garnıtur gbı koyabılırım kımseyı doyurmaz yani...
aslında dogumdan sonra bı cay koyup 1 kg kurupastayla gecıstırmek lazım ama benım esımın tarafı dusunmez oyle seyler yemekden 3-4 saat once gelıp çay ıkramı beklıyolar benden bu halımle... geldılermıde gece 12-1den once kalkmazlar hıc sanmam kurupastaya talim edeceklerını... birde yemek secme huyları varkı,boğasın gelir..

Saat 2 deb beri sanvi kasilma artti kizlar uzaninca kesilmiyor dua edin nolur arada hafifliyor sonra siddetleniyor, beklenen doğum tarihimize an itibari ile 6 gün kaldi ama kizim sanirim o 6 günü beklemeyecek, Allahim dayanma gücü nolur

Günaydın kızlar

Allah kolaylık versin dualarımız seninle. Bizi habersiz bırakma.

GÜNAYDIN KIZLAR:)

valla ben bu çatlakları fena kafama taktım son zamanlarda ama kasım annelerimiz maşallah hiç dile bile getirmiyorlar :)
tek dert eden benim anlaşılan
canım ben ilk başlarda kafaya çok takmıştım ama baktımki kafaya takmakla geçmiyor napiim dedim.bunlarda oğlumun bana hediyesi diyip rahatlattım ama genede gün geçtikçe artıyo ve canımı sıkmıyor değil.eski pürüzsüz cildim kalmadı maalesef

canım hadi allah kolaylık versin.yardım etsin.

aynı şeyleri demiş ikimizede bende tansiyon şeker falan yok elhamdülillah..
evet normal doğum olsun istiyorum 3 kilo olana kadar doğurmasam bari:))) hakkımızda hayırlısı takip edelim birbirimizi günlerimiz aynıymış canım.

amin canım, hakkınızda hayırlısı. bende de asılmalar başladı hafif hafif 2 gündür. dualarımız seninle.
Öptm.

Allahu teala sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin canım. zayıf olursa tutamam diye korkuyom

evet canım normal doğum için irileşmemesi gerekiyorda insan yinede azmı diye endişeleniyor.seninkine maşaallah tosuncuk teyzesi sevsin onuu.. hayırlısı ile normal doğurmak nasip etsin isteyene.

canım hayırla kurtarsın Allahu teala zaten kız erken doğarmış gününde bitmiş hadi hayırlısı:)

canım ben menemenlik koydum, patlıcan soteledim fasulye soteledim. patlıcan biber köz koydum.banyolu börek varya ondan sardım koydum.yarında kısmet olursa mantı yapıp atayım diyorum. sulu köftede koyyorum aslında ama oda biraz bekleyince bulguru şiştiği için sevmiyorum ama biraz koymak lazım. kızartmalık köfte, poğaça hamuru,sigara böregi aklıma gelenler bunlar. benim gelen gidenim çok olmayacak sadece komşular gelir 3-5 onlarada artık hazır bişeyler koyarım tek olduğumu biliyorlar.

Merhaba kızlar, Bende 2013 nisan annesiyim. Zaman o kadar hızla geçiyor ki ,hamileliğin ,lohusalığın her anın keyfini çıkarın hiç kafanıza detayları takmayın , bebeğinize zaman ayırın doya doya yaşayın onu :)
Bebeğim 6 aylık oldu ananesiyle bırakıp işe başlamak durumda kaldım.

Ben bebeğime emzik verdim. Aslında benim açımdan iyi oldu ama emmeini azalttı sanıyorum. çünkü tanıdığım emzik kullanmadı onun bebeği benimkinden sık emdi. sizler bilirsiniz ama bunu düşünün derim.

Ben bilmiyordum hastanelerde ilk hafta pompa kiralanabiliyormuş. Kanalları açmak için düşünün derim. hem uç çıkarabilmek hemde sütün devamlılığı için.

Ben basit el pompası ile bebeğin emmediği fazla sütü hep çektim. Ne kadar çekerseniz o kadr iyi yerine göğüs hemen süt üretiyor. biraz kararsızlıktan el pompası aldım.Ama keşke başta elekt. alsaymışım . Şu an bende bir medela elekt. bir avent elekt. birde lansinoh manuel pompa var :)))Medelayı aldım önce sonra onunla kaynaşamadık aventi aldım.

Vee asıl diyeceğim ünlü bebek firması yarışmasında birinci oldum ödül avent elkt. pompa idi:) Şaka gibi iki hafta önce aldığım ürünün aynısı ve promalt içecek.

İsteyen olursa tabiki piyasa altında fiyata satıcam ödülleri çünkü ihtiyacım yok. Özelden yazarsanız konuşuruz.

Bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alın .Bol sütün olsun. Ve lohusayken gelen misfirlere güle güle demeyin ( eskilerin söylemesi. Süt gidermiş )

Allah yardımcın olsun canım.. çok heyecalandım bir bebiş daha geliyor ne güzel.. internette falan hep duşa girin rahatlatır yazıyordu bir dene istersen... sen hayırlısı ile bir doğur da sıra bize gelsin:) artık ben de doğurmak istiyorum :)

Allah yardımcın olsun cnm bebek geliyor sanırım. İnşallah bir an önce alırsın kucağına.

hoşbulduk demek isterdim ama çok üzüldüm canım gençmiş daha dedeniz. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun
Benim kuzenimde de fıtık vardı hatta ameliyat falan oldu sonra oğlunu sezeryan ile doğurdu. ama gebelik zehirlenmesi falan olduğundan aldılar bebeği. yani fıtık için mi aldılar bilmiyorum sorarım istersen yine de. Haklısın sezeryan bende istemiyorum ama sağlığına etki edecek ve seni de bebişi de etkiliycekse yapacak bişey yok kuzum.
Aynen bende de öyle. reflü beni öldürüyoooo... Bizim ki de iner inş. gerçi beni görenler karnın inmiş diyo ama yanmalar devam ediyo anlamadım.
Bana çatı muayenesi yapmadı doktor, bende çarşamba doktordaydım. hatta muayene ederse diye ağda yaptım saat uğraştım kan ter içinde kaldım ama ne zaman bakar bilmiyorum. kasımdan sonra heran bekliyoruz bebeği dedi bana. Bende heyecan yaptım ama bakalım hayırlısı hakkımızda.
Hepimizi bir heyecan sardı :)
İnş. herşey yolunda gider ve sıkıntı çıkmaz canım sende normal doğum yaparsın inş. Allah gönlümüze göre versin...
Öpüyorummm...

Allahu teala sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin canım. zayıf olursa tutamam diye korkuyom

amin tutarsın tutarsın yeterki kolay çıksın beni şimdi korku saldı büyük olurda normal doğuma izin vermezler diye keşke biraz zayıf olsaydı bebeğim acaba kaç kiloya kadar normal doğuma izin veriyorlar

Ameliyat olanlar bile normal yapabiliyormuş. Tabi ameliyatın ne düzeyde olduğuna da bağlı. Bir kaç kişiye danıştım. Ama sen de sorarsan sevinirim. Kesin olan birşey var ki Ağrın olur doğum sonrası belinde dediler. Ödem olurmuş o bölgede. Ama çatın müsaitse pek bi problem olmaz dediler. Epidural de yapılabilir istersen dediler. Bilemiyorum. Hayırlısıyla normal doğum yapmak istiyorum. Ama bebeğin ve benim sağlığım herşeyin önünde olacak tabi. Mecbur kalırsam tabi ki sezaryen olurum.

günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
kızlar yaaa gece aklıma takıldı bizim bir tane üçüz birtanede ikiz bebek bekleyen gebişimiz yokmuydu onlar nerelerdeler
birde filizden haberi olan varmı hiç görmüyorum onuda inşallah iyilerdir

bu arada çatı muanesi ben ilk bebeğimde olmuştum ben hiç kasmadım kendimi hiç birşey hissetmedim, bittirdiğini bile anlamadım düşünnün artık ama serbest bırakmak çok önemli orası kaslardan oluşuyor sonuçta ve doğuma gittiğinizde elli kere alttan muane olucaksınız o yüzden bu sizin için ön hazırlık olur kendinizi ne kadar hazırlarsanız o kadar iyi

bebişine kilo aldırmak isteyenlere kayısı kompostosu tavsiye edebilirim
benim ilk bebeğim hiç kilo almamıştı deli gibi herşeyi yemiştim bi bana yaramıştı
ama bunda çok sağlıklı besleniyorum
kayısı kompostosu
erik kaynattım konserve yaptım onu açıp açıp içiyorum (erik suyu yani)
sütçüden süt alıp mayalıyorum bol bol yoğurt yiyorum
organik bal geldi köyden
antalyada keçi boynuzu pekmezi ve kavrulmuş susamdan yapılmış tahin geldi onları yedim
tosun şimdi çok büyüdü dört kilo daha doğumada 19 gün var normal yapsam beklesem benimki 20 günde bir kilo alıyo yani doğuma kadar beş kilo olcak
çok irileştiği için sezaryan olmak zorundayım
ama bebeği besleyen şeyler yediğime eminim çünkü ben neredeyse hiç kilo almadım biraz popomda var o kadar oda benim farkeebileceğim kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…