son adet tarihime göre 36+2 günlük ama doktor 34+2 ölçtü yaa acaba bu neyden kaynaklanıyo perşembe gününe üniversiteye randevu alacagım çapa tıp fakultesine kafama çok takılıyo sabahtan beri düşün düşün ne yapsam ki niye 2 hafta geride bebişim ya oysa ki bugune kadar ki kontrollerde hiç böle bişey demedi diğer hastanem yaa
Benim normal doğum olacak inş. sezaryen değil. ama sezaryen ile normal doğum ücreti aynı. bildiğim kadarıyla doğum + epidural + oda 2000tl civarına gelecek.
Benim bi nefes darligim oluyo o da cok normal .. oglusum canimi hic acitmiyo simdilik... allah seninde yardimci olsun adasim : )
Canim o bendede var 2 hafta onden gidiyo.. doktorum yumurtlama donemin erken olmus adetin bitmis hemen hamile kalmissin dedi.. sabahtan beri oglusum hickiriyo ara ara bu kadar sık olmasi normalmi perisan oldu melegim :26:
Canım aynı durumdayız banada 7sinden sonra beklicez dedi 38. hafta ve 40. hafta arasında oluyormuş tam 40. haftanın dolmasına gerek yok yani. Bende nedense erken bekliyorum 38. haftadan itibaren hazırlıklı olmak lazım.
canım belkide yumurtalık geç döllenmiştir genelde öyle oluyo.bide başka doktora sor bakalım.
kızlar günaydın,
ya sizin bildiğiniz bişey var mı diye yazıyorum.
Bugün doktora gittim bisürü test verdi 1700 tl ediyo. Genetikle ilgili testlermiş. İlk bebeğim 8 haftadan büyüktü kalbi durdu kürtaj oldum şimdi onunla ilgili olarak istiyor sanırım ama bu testlerin sonucunda neyi öğreneceğim bebeğimin yine düşeceğini mi? yoksa kalbi durmasın diye bişey mi yapacak anlamadım. Yaptırmadım testleri bir de iğne verdi bu testlerin sonucu çıkınca devam edeceksin şimdi başla iğneye dedi. Anlamadım ve bu ücreti ödemem şuanda çok zor yakın zamanda ciddi bir borca girdim. yaptırmazsam bişey olur mu diye çok korkuyorum ya
Slm kizlar nasilsiniz, dogum yapan var mi
Ben az once geldim kontrolden doktor cati muayenesi yapti... catim normal dogum icin uygunmus... cok rahat olmayabilir ama normal dogum yapabilirsin dedi... ancak ben muayenede kendimi cok kastim ve hic korkmuyor ve rahat olmama ragmen... bunun sorun olabilecegini, bu kadar kendimi kasarsam, dogum yapamayacagimi soyledi... boyle sorun yasayip, dogumu kolay olan var midir acaba, bana secimi birakti ben normali denemek istedigimi soyledim... ne yapabilirim, kendimi kasmamak icin acaba...
Benim hastanemde de ayni sekilde 1250 normal dogum, 750 de epidural, 2000 olacak...
yaaaa canım aynen bende doğuma dair bişey hissetmiyorum ama bugün kalçalarım daha bi ağrır oldu yürümek artık çooook zor.gitgide tüm kemiklerimi sarıyo ağrılar.ve ben çoook heycanlıyım artık.her an gelebilir minnaklarımız.:)))))kızlar selam hepinize
ne var ne yok? bu gün itibariyle ev temizliği, hastane çantası, vücut temizliğiher şey hazır ve nazır kuzumu beklemeye koyuluyorum ama hiç te doğuracak gibi hissetmiyorum bu yakınlarda...
acaba doğum sancılardan önce de hissedilebilen bişey mi yoksa illakisancı, su yada nişanla mı anlaşılır?
uzakta olsa eski hastaneme geri dönecegim kafam allak bullak oldu bugune kadar hiç bi sıkıntı çıkmamıştı sürekli kontrol altındayım üniversite hastanesine gidiyordum bezmialeme bugune kadar hiç öle bişey denmedi bugun gittiğim eğitim araştırma öyle dedi şimdide çapa tıp fakultesine gidecgim inş dediğin gibidir cnm çok şükür bi sorun yok suyu normal kilosu falan çokda hareketli maaşallah inş bişey çıkmaz inş...
kızlar selam hepinize
ne var ne yok? bu gün itibariyle ev temizliği, hastane çantası, vücut temizliğiher şey hazır ve nazır kuzumu beklemeye koyuluyorum ama hiç te doğuracak gibi hissetmiyorum bu yakınlarda...
acaba doğum sancılardan önce de hissedilebilen bişey mi yoksa illakisancı, su yada nişanla mı anlaşılır?
hakkatten boğazlarına sarılasım geldi aman yapma sende cok ince düşünen insanlarız biz ondan böyle oluyor dogumuna 1 2 hafta kalmış yada doğum yapmış durumdasın (diyelim) kalkıp onlara hizmet mi edeceksin edemez durumda gibi görün yerimden kalkamıyorum agrım sızım var gibi,, seni zorla yataktan kaldırıp yemek hazırlatmıcaklar heralde ben olsam hiçç anlamamazlığa veririm umrumda da olmazben zeytınyaglı ve etli biber dolması hazırlıcam bide canım.. köfteli terbıyelı un corbası yapıyorum. onunda koftelerını yapıp koyucam aynı zamanda un corbası sevmeyenler ıcın garnıturlu de olabılıyo.. isteyenetarıf verırım.. kofteyı ben kıyma gbı buzdolabı posetınde koydum şekıl vermedım yani.. çözdurup oyle şekıllendırıcem sorun olmaz ınsallah.. anacıgımda gecen gun mantı acmıstı 2 poset koymustuk ama pis bogaz eşim istedı pişiriverdım...tekraryapmam lazım.. sıgara boregıde sarıyım dıyorum.. etli sarma var 1 posetcık ama anca bzıe yeter yada ortaya garnıtur gbı koyabılırım kımseyı doyurmaz yani...
aslında dogumdan sonra bı cay koyup 1 kg kurupastayla gecıstırmek lazım ama benım esımın tarafı dusunmez oyle seyler yemekden 3-4 saat once gelıp çay ıkramı beklıyolar benden bu halımle...geldılermıde gece 12-1den once kalkmazlar hıc sanmam kurupastaya talim edeceklerını... birde yemek secme huyları varkı,boğasın gelir..
canım doğum hikayelerinde 3üzler varrr yanılmıyosam 27 haftalık doğmuşlardı doğum hikayelerini okurken hep aglıyorum zaten ;S filizi ve neharı merak ediyorum bende sanırm onlar dopum yapmıştır ama haber yokgünaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
kızlar yaaa gece aklıma takıldı bizim bir tane üçüz birtanede ikiz bebek bekleyen gebişimiz yokmuydu onlar nerelerdeler
birde filizden haberi olan varmı hiç görmüyorum onuda inşallah iyilerdir
bu arada çatı muanesi ben ilk bebeğimde olmuştum ben hiç kasmadım kendimi hiç birşey hissetmedim, bittirdiğini bile anlamadım düşünnün artık ama serbest bırakmak çok önemli orası kaslardan oluşuyor sonuçta ve doğuma gittiğinizde elli kere alttan muane olucaksınız o yüzden bu sizin için ön hazırlık olur kendinizi ne kadar hazırlarsanız o kadar iyi
bebişine kilo aldırmak isteyenlere kayısı kompostosu tavsiye edebilirim
benim ilk bebeğim hiç kilo almamıştı deli gibi herşeyi yemiştim bi bana yaramıştı
ama bunda çok sağlıklı besleniyorum
kayısı kompostosu
erik kaynattım konserve yaptım onu açıp açıp içiyorum (erik suyu yani)
sütçüden süt alıp mayalıyorum bol bol yoğurt yiyorum
organik bal geldi köyden
antalyada keçi boynuzu pekmezi ve kavrulmuş susamdan yapılmış tahin geldi onları yedim
tosun şimdi çok büyüdü dört kilo daha doğumada 19 gün var normal yapsam beklesem benimki 20 günde bir kilo alıyo yani doğuma kadar beş kilo olcak
çok irileştiği için sezaryan olmak zorundayım
ama bebeği besleyen şeyler yediğime eminim çünkü ben neredeyse hiç kilo almadım biraz popomda var o kadar oda benim farkeebileceğim kadar
canımm 4 cm olduğunda düzenli kasılmalarında varsa zaten dogum başlamış sayılıyorrrrr yani tabiki yatıyorsun hastaneyeeeİşte 1 cm den sonra kaç gün sonra ne kadar oluyor onu merak ettim. Birde mesela 4 cm açıklık olduğunda dr tamam hastaneye yatacaksın der mi? Açıcı hareketler nasıl oluyor?
imkanı yok yahu su çiçeği dediğin hayatta bikere geçirilir ben sağlık mezunuyum yıllardır okuduğum bildiğim imkansız yani hayatta 2 kere geçirilmesi ufakken geçirdiğin kızamık falan olmasın ;S hadi geçirdin 2 kere diyelim bence imkanı haala yok ama ;D birdaha cıkarman imkansız, su cicegi kızamık kabakulak vs gibi cocuk hastalıkları bir kere geçirildimi vücutta bapışıklık kazanır birdaha o mikropla karsılaştığında hastalık oluşmaz hayat boyu bir kez geçirilien hastalıklardır canım onlarr ;SSMerhaba hanımlar. 4 yaşında bi kizim var kresinde su çiçeği varmış bugün giyindirirken vucudunda kırmızı lekeler gördüm. Benim kızım da sucicegi oldu herhalde. Doguma 15- 20gun var .ben 2 kere sucicegi gecirmisim biri 20 yasindayken biri cocukkenşimdi tekrar gecirirmiyim diye telas ediyorum. Dua edin lütfen bebegime bisiy olmasın. Doktorada devlet hast. Gidiyorum onun icin doktorumada ulasma durumum yok. Dua edin bize (
Aaayyy canım adaşım benim nefes darlığı da var evet. benim oğlanda hıçkırıyo sürekli. özellikle son 1 aydır daha da arttı hıçkırıkları, bence normal artık çok büyüdükleri için daha net hissediyor olabiliriz bence. özellikle birden çok su içersem hıçkırıyor onu fark ettim. az az içmek gerek demekki...
heyeccan değil belki ama bir meraktır sardı beni nasıl birşey doğum bebek kime benziyor falan falan bin tane soru kafamda dönüuyor vallahi...yaaaa canım aynen bende doğuma dair bişey hissetmiyorum ama bugün kalçalarım daha bi ağrır oldu yürümek artık çooook zor.gitgide tüm kemiklerimi sarıyo ağrılar.ve ben çoook heycanlıyım artık.her an gelebilir minnaklarımız.:)))))
merak etme canım doktorlar en çok bebek hareketlerine önem veriyo.bebek hareketlerin iyiyse problem yoktur inş.bak benimde bebişim 2800 gr çok taktım kafaya neler yemedimki kilo alsın diye.ama almıyo.alcağını alıyo fazlası bende kalıyo bende çok şiştim görmen lazım son günlerde çatlaklar desen aşdı başını gidiyo.eski fiziğimden eser kalmadı.ama yeterki sağlıklı olsunlar zayıf olsalarda biz besleriz onları merak etme.varsın bi iki hafta geriden gelsinler.
selam canım hoşgeldin. oooohhhhh ne güzel bitmiş herşey. Benimde dipli bucaklı odalar salon tamam, camlar kapılar, mutfak,banyo ve vestiyer ara duruyor daha
Yarın annemle mutfağı indircez bakalım, Banyoyu da ben hallederim herhalde. Gerisine Allah büyük. :) :)
Çantalarımız hazır oğluşumun ve benim. bir kaç şey eklenecek sadece. Vücut temizliği de bi alt bacak kısmımda biraz var hallederim 15dk lık iş. :)
Anlayacağın daha herşey yarım yamalak.
Evet canım doğumdan önce mutlaka nişan sancı su vs. bişey olması gerek tabii. Hatta kiminin nişandan 2-3 gün sonra oluyormuş doğumu. Kiminin 6 saat sonra. internette de öyle okumuştum. birde önce su sonra sancı da olabiliyomuş, önce sancı sonra nişan sonra suda :) benim de kafam karıştı biraz ama kişiye göre değişiyormuş.
Hıçkırdığını nasıl hissediyosun canımmben hiç hissetmedim nasıl bişey
doğum yapan bütün arkadaşlar Rabbim analı babalı büyütsün,
hepinizin kuzucukları hayırlı olsun, darısı da bizim bekleyenlerin başına olsun inşallah :)
çok korktum valla. hemen akşama doktora gittim.çamasırımıda götürdüm. bayramda su gelmişti ya devlete acile gitmiştim alttan muayene etmişti ve o gündendir değişik akıntım vardı meger mikrop kapmısım. akıntım sarıydı koyu sarı oldu sonrada yeşile dönmüştü krem falan sürmüştüm ama fayda etmemiş demekki. dün uyandım su gibi gelmeye basladı akıntım sonrada kan geldi neyse böyle anlattım çamasırada baktı evet kan dedi bu. suyuma kesemin etrafına falan işte baktı neyse dedi zedelememiş hemen fitil ve kremi kullan geç kalmayalım . çok şükür bunuda ucuz atlattım. başladım hemen fitile. Allahtan baslamısım bu sabah bi uyandım kaşıntı yanma cıldırdım resmen.aman dikkat edin benim gibi ihmal etmeyin akıntınızın rengi değiştiği gibi hemen doktora gidin.
bebişim iyiymiş 2500gr. olmuş.boyuda 49 cm dedi. suyum falanda çok şükür iyi. sizler ne yaptınız okuyamadım daha . herkes iyidir umarım
Düzenli aralıklarla vuruyo ya işte o miniklerimizin hıçkırığı.
Benim de son merakım gözleri ne renk ki acaba, eşimin gözleri yeşil benimki ela, eşim diyor ki kahverengi olsun, renkli gözlü olursa başımıza bela olur peşinden çok koşan olur d,yor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?