2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Aman jurada hemsirelerin ilk dedigi sey. Sakin endisexetme sütüm gelicek fiye inan gelir diyorlar. Bu süt olayi cok acsip birsey üzülürsen geri gidiyor kesiliyor falan. Hergün üc bardak rezene cayi icmeye basla, dogum oldunda da 8-9 bardak ic. Ben sadece su ve rezene cayi iciyorum. Medela gögüs kremi bulunur Türkiye de diye düsünüyorum. Bes slti krem geldi hic biri ise yaramadi bu yaradi. Bugün 4 gün 50 ml süt saga bildim. Sezeryanda gec geliyormus

Rezeneyide hiç içim almıyor ama içeyim canım çünkü görünürde süt belirtisi falan hiç bişey yok....sütüm gelemz diye korkuyorum aslında...gereksiz ama korkuyorum..annem boza iç oda süt yapıyıor dedi...ağrım yok süt belirtisi yok bazen doğurabilecekmiyim diye düşünmüyor değilim..doktora her sorduğumdada herkesin hamileliği bir olmaz diyor....bakalım canım 7 kasım (+/-10 gün ) olabilir dedi..bekliyorum..hayırlısyla sağlıkla bi doğursam

Aynen öyle. Kimsenin ki kimseye benzemiyor. Dün gece sezeryan olan kadin bugün fildir gildir geziyodu maasallahh. Benim aci esigim düsüsüktür. Igne fobim vardir. Yani nirmal dogumu o yüzden istemistim. Ama bu kiloda bebegi cikaramazdim. Bugün ebem ile yine konustuk. Cok riskli olurdu dedi

Doğum yapan arkadaşları tebrik ederim sık girip okuyorum ama birtürlü fırsat bulup yazamıyorum bizde iyiyiz benim ilki sezeryan olunca buda otomatik olarak sezerayan olucak.allah izin verirse 6 kasım görünüyor doğum.bebeğim tam 39 haftalık olacak.
kızlar bir sağlıkçı ve anne olarak sezeryan olacaklara tavsiyelerimi yazayım.kayısı kompostosu yapıp görtürün doğumdan sonra yersiniz hem gaz çıkarmaya hem kabızlığa yardımcı olur sütün gelmesinede destekçi.sipinal sezeryan olacaklara da enaz 5 litre su tüketin ogün yoksa felaket bbaş ağrısı yapıyor ben ilkinde bir hafta çekti.kahve su gibi şeyler tüketmek gerek
göğüs kremide lansıon dan çok memnun kalmştım.göğüs ucu kullanmayın sakın bebek anne meme ucuna alışmalı.birde tuttururken siyah kısmın hepsini tutarsa bebek daha az tahriş olur.bunu hemşireler söyler zaten.
MİAMORE canım sana da tavsiyem hiç kafana takma sıcak bir duş aldıktan sonra süt dahada çoğalıyor merak etme.yurt dışında çok tutuyorlar hastanede buda psikolojiyi etkiliyor.bizde enfazla 2 gün evine gidince daha güzel oluyor herşey.a çok yazdım benim tecrübelerim bunlar.herkese kolay doğumlar olsun işallah.

Dediki sezeryanda epiduralı öneriyorum evet ama normal dooğumda önermiyorum normal doğumda sancılar hissedilmediği için ıkınamıyolar zor doğumlar olabiliyor oda sorun yaratıyo dedi :26:

iyide doğum anında kesiyorlarmış ilacı vermiyorlarmış ki ıkınalım diye. bu adam nasıl doktor olmuş anlamadım. madem öyle yıllardır bunca doktor bunca hastane neden uyguluyor bu yöntemi?

Benimde normal dogum tarihi 7kasim 10 gun gecte olabilir, allah immm ne olur cok gecikmesin diyorum. Benim gogusler hala kucuk bazi arkadaslardan sut geliyormus bende boyle durumlar yok. Sut gelmesi dogum yapmak hersey hayal gibi.

Miamore insallah sikintilarinin hepsi bir çırpıda geçer.
Epidural doguma gelince hic bir yontem yuzde yuz guvenilir degil bazi komplikasyonlar olabiliyor maalesef ve ikinma hissini azalttigi icin dogum daha uzun surebiliyor arkadasım yani doktorun cok da yanlis birsey söylememis sadece normal dogum yapsan yine problem çıkabilir bazı kadin dogum cular epidural doguma sicak bakmaz onlarin bilgisizligini göstermez bu durum.

Miamoreum farkli oluyormus bende yasadikca gordum. Insanda az bi belirti olmaz mi..bende yok iste. Arkadasim karnin sis olmasa sana hamile demeyiz masallah dogurcan ama hala kosturuuorsun demisti. Surekli yatanlarda varmis. E malum elalemin tavugu kaz , karisi kiz gelirmis millete canim sen sezeryan olmakla en dogru karari verdin. Onemli olan senin ve meleginin sagligi. Benim annemde beni sezeryanla dogurmus. Kendi istgiyle hemde 3200 biseymisim ben. 15 gunden sonra toparladim diuor, gobekte sifir annemde ben kendimden utaniyorum:) insallah sende tez zamanda sıkintilarindan kurtulur, kuş gibibhafiflemis hissedersin kendini.

Ozlmalpr84 sende bendensin canim.:) bakalim hangimiz knce doguracak:) ben ogluma alistim boyke kanguru gibi heryerer tasiyorum:)). Oda memnun halinden sanirim. Allah en uygun zamanda hayirlisiyla dunyaya getirmeyi nasip etsin herkes icin.

Kiz ismi konusundada oneride bulunayim kizim olursa adini; herne kadar esim gicik olsada mekselina koymayi istiyordum.:))) Daha sonra begum, mina, banu,mihrimah ve hüma isimleride hosuma gidiuor. Fakat medcezir dizisindeki mira ismide guzel. Ikinciye kizim olursa mira koyucam:) gerci birinciyi doguramadim daha))

gunaydınn bakalım bugun kımler dogurcak :))

günaydın.
bir kaç gündür netim yoktu giremedim.
yeni gelişmelerden çok haberim yok.
bu arada doğuran oldumu.
dün benim de kntrlm vardı. kızım iyi yalnız kanala hiç girmemiş dktr sen hiç yürümüyomusun dedi ki ben her gün yürüyüş yapıyorum şaşırdım. üstelik 7. aya kadar da plates yaptım.
bakalım beni minik nezaman kanala inecek. bende normal olsun istiyorum.

Yok tatlim epüdral normal dogumla ilgili bir söylevim yok. Bilgim de yok. Ben spinal oldum, aci esigim vok düsükmüs demekki sonrasi kabus oldu. Korkagimda galiba. Okudugum bir cok sezeryan cok kolaydi:))

Bu dogum isi hic plan yapmaya gelmiyor, ve herkesin dogum hikayesi farkli oluyor. Bence sansa kalmis bisi. Benim yengem iki dogumunda da 3 saat gibi sanci cekmis ve iki üc ikinmada kesiksiz dogurdu. Ayni gün taburcu oldu, hic lohusa yatagi yapmadi hic göbegi kalmadi. Yani insaallah sansli dogumlar yaparsiniz. Hastanede bir sürü seye tanik oluyor insan. Cokk rahat atlatam da var benden cok daha zor atlatamida. Nasip

Herkese iyi aksamlar. Gecmisi okumam imkansiz. Son gelismeleri özet gecebilen var mi bana acaba? :)

Canım Günaydın .özlemişim online görmeyi .Meleğimiz nasıl ? Kuzuyu kokla benim için Her şey hayal gibi değilmi sanki hep varmış gibi Allahım acılarını göstermesin sağlıkla büyusünler işallah.Sanırım sezeryan gününü almayan bir ben kaldım işallah benimdr pazartesi belli olucak dua edin banada canim.

herkese günaydın kızlar.bişey sorucam tanıdıklarından yada burdan normal epidural olanlar varsa.epidural normalde ıkınma hissi azaldığı için doğum zor oluyo diyolar.bende epidural normal düşünüyodum ama kafam çok karışık bu konuda bilgi verebilirmisinz bana.

Miamore sana dememistim epidurali alinti yapamiyorum da.

Fido Epidural de illa ikinma azalacak diye birsey yok ben de epidural normal dusunuyorum gerci agrilara dayanabilirsem epidural taktiririm ilac verdirtmem keske tam organik dogum yapsam hem hic ilac girmez minigimin bedenine. Hic bir yöntem yuzde yüz mukemmel degil her dogumun artisi ve eksisi var. Epiduralde agrin azaldigi icin biraz acilma da gecikebiliyor ve ikinma azalabiliyir sma hastanede olacagiz bebegi riske sokan bir durum olursa mudehale gerekir yine de sen kendi kararini ver.

Günaydin, herkese iyi hafta sonlari

Kizlar benim minigimi son bir kac gündür , günde 3-4 kez hickirik tutuyor sizce normal midir daha önce cok nadir oluyordu?

Fido ayrica her epidural olanda ikinma azalmiyor.

Epiduralin isi iyi bilen bir uzman tarafindan yapilmasi önemli cünkü hatali zamanda yapilirsa gercekten ikinma hissini azaltiyormus. Bu da anne ve bebek acisindan cok tehlikeli degil cünkü vakumla bebegi alabiliyorlar. Normal dogumlarda vakum %1 olabilirken epidural olanlarda bu %4-5´e cikiyormus. Bir de acilmaya göre belli bir uygulama zamani var ona da cok dikkat etmek gerekiyormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…