2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Meme ucu çatlaklarıyla tanışmak istemiyorum diyorsanız: Hamileliğinizin son iki ayı mutlaka göğüs uçlarınıza e vitamini kapsülünü açarak bu yağı sürmeli ve göğüs uçlarınızı yeterince nemlendirmelisiniz.

Doğuma giderken yanınızda göğüs kalkanlarınızı ve göğüs ucu koruyucularınızı mutlaka alın. Yanınızda saf lanolin içeren kreminiz de mutlaka olsun.

Yeni doğan günde en az 8 kez emzirildiğinden doğuma giderken emzirme sürecinde destek olacak herşey yanınızda olmalı. hamilelikte göğüs ucu çatlağı için ne kullandınız?

Doğum yaptıktan sonra bebek hemşiresinin sizi yönlendirdiği şekilde bebeğinizi emzirmeli, sadece meme ucu ileanne-sinin-melegi-com-bebek-beslenmesi-dogru-emzirme-nasil-emzirilir-emzirme-yontemi-ucretsiz-cocuk-aktiviteleri-cocuk-etkinlikleri-rehberi-kucuk değil, meme ucunun etrafındaki halkanın da bebeğin ağzında olduğundan emin olmalısınız. Bu şekilde hem bebeğinizin karnı doyar, hem de sizin canınız acımaz ve meme ucu çatlağı oluşmaz. Meme ucu çatlağı oluşmaması için bebeğiniz meme ucunu sert diş damağı ile ısırmamalıdır. Bunun için doğru emzirme yöntemini uygulayarak, bebeğiniz arka sert ve yumuşak damağını kullanarak emmelidir. Doğru emzirme yöntemi ile hem bebeğinizin karnı doyar hemde sizin göğüs ucu çatlaklarınız oluşmaz.

Unutmayın bu bir süreç, hem siz hemde bebeğinizin yeni hayatına alışacak ve en doğru yöntemi bulacak. Meme ucu çatlaklarına ne iyi gelir
....İlk emzirmeye başlamanızla birlikte göğüs uçlarınızı havalandırmanız gerekiyor, göğüs uçlarınız kuru kalmalı ki hem enfeksiyon risklerine önlem almış olursunuz, hemde çatlak ihtimalini azaltırsınız. Göğüs uçlarınız ıslak kalmamalı. Her emzirme öncesi ve sonrası göğüs temizliğinizi steril su veya kaynamış ılıtılmış su ile yapın ki mantar vb. enfeksiyonlara açık olmasın. Sentetik içerikli göğüs pedleri kullanmanızı önermem. Ama her emzirmeden sonra göğüs uçlarınızı havalandırmalı ve meme uçlarının yumuşak kalması ve tahrişleri tedavi için için anne sütü ile nemlendirmelisiniz. Meme ucu çatlakları için bitkisel tedavi var mı?

Meme ucu çatlağı nasıl iyileşir?

Evet önlemlerinizi aldınız ama cildinizin hassasiyeti sebebiyle göğüs ucu çatlakları meme ucu yaraları oluştuysa, yukarıda da bahsettiğim gibi her emzirme sonrası göğüs uçlarınızı kuru tutun, göğüs kalkanı kullanarak meme başlarının kuru kalmasını sağlayın ve her emzirme sonrası lanolin esaslı kremler sürün. Bu lanolin esaslı kremler saf/doğal ürünler olduğundan emzirirken meme ucunuzda kalabilir. Göğüslerinizi asla sabunla yıkamayın. Sadece su kullanın. Meme başı çatlağını önlemenin yolları

Göğüs çatlaklarını iyileştirmek ve nemlendirmek için ilave önerim, ayva çekirdeklerini bir gece önceden suyun içinde bırakın, ertesi gün jelleşen sıvıyı göğüs uçlarınıza ve hatta yumuşatmak ve nemlendirmek istediğiniz tüm cilt bölgelerine sürün. Meme Ucu Çatlakları ve Tedavisi Meme Ucu Çatlağı

İkinci ve en önemli önerim, her emzirmeden sonra temiz meme ucuna anne sütünüzü sürerek, göğüs kalkanlarınızı kulllanarak yada etraf müsaitse göğüslerinizi doğrudan havalandırmalısınız. Ama herhangi bir kumaş/ped vs. ile temas etmemesini sağlamalısınız. Ve en önemlisi asla emzirmeye ara vermemelisiniz..

Emzirmeye devam etmek için silikon meme ucu kullanımından kaçının, bu tarz suni maddeler bebeğinizin emmeyi bırakmasına sebep olabilir, diyelim ki çok canınınız acıyor ve silikon meme ucu kullanmaya başladınız, o zaman her emzirmenizde değil arasıra kullanın ki bebeğiniz çabucak bu ürüne alışıp anne göğsünü terketmesin.

Minik meleğiniz ilk doğdunda çok güçsüzdür ve karnını doyurmak için çok çaba harcar, ama bir kolay yolunu bulduğunu düşünüp silikon göğüs uçlarına alışırsa, bebeğinize anne göğsüne döndüremezsiniz. emziren annenin kabusu: meme başı çatlakları - Anne Olunca Anladım

Canım üzülme aynı durum bende de var ama ne olursa olsun bebişlerimize yoğunlaşmamız lazım. Eşimde gitmek istemiyor şehir dışına ama işi var doğum olmazsa gidecek ve ben ona destek oldum. Eğer doğum olursa seni 2 kişi karşılıcaz öpüceksin bizi dedim moralini düzelttim. Ama allahtan işi hep erteleniyor gidemiyor ve bizim kerata da gelemiyor nedense... Hafta sonuna kalırsa muhtemelen bende yalnız olucam ama gücümü bebeğime sakladım kimseyi düşünmüyorum.

paylaşımın için saol cnm ii bilgi oldu bizede

canım geçmiş olsunnn..
düşüncesizlik yapıyolar bazen ama takma kafana..inşallah bir daha tekrarlamaz

stres yapma cnm yaa.iş olunca mecburiyetler oluyo..sen stres yapma ki bebişin babasının dönüşünü beklesin..

cnm çook geçmiş olsunnn..inşallah eşin sağlığına kavuşmuştur..ne zaman gelecek yağız bebek acabaaa

hadi gözün aydın cnm..Rabbim gönlüne göre verdi..

doğum oldumu acaba cnm..inşallah haberin gelir hayırlısıyla

kızlar 00.05te 29 ekımde metehanım geldı dunyaya.hemde epıduralsız normal.:)cok korkuyodm ama korkulacak bısey deglmıs.anlatcm musaıt olunca.agrım var bıraz.yırtıgm cok oldu.dıkıs fazla atıldı.

oh maşallah cumhuriyet bebemiz olmuşşş
gözünüz aydın canımm

Allah razı olsun hepinizden eşimlede konuştum mecbur olduğunu biliyorum cmrtesi gidecek pazaresi burada olucak hadi bakalım hayırlısı Allhtan

dün nst ye gitmiştim ağrı yok, sancı yok, kasılma yok dr yine doğumun zor olur diye seni uyarmıştım dimi dedi evet dedim gıcık şey
sezeryan yapn dememimi bekliyor nedir anlamadım
sabrımz taştı artık beklemek ne zor işmiş.

pazartesisevmez bugün bir arkadaşım aramıştı doğurmadınmı daha diye onunda günü geçince dru ilişki önermiş oda bana tavsiye etti ama benim koca yok nöbettee bulamıyomki adamı gelince de bahçe işleriyle uğraşıyo sonra da oturduğu yerde uyuyup kalıyo garibim

Bugün gezdik tozduk ara ara sancı geldi ama halaa sancılar 10 dk ya düşmedi nişan gelmedi ve su gelmedi ben galiba 40 haftayı geçecek doğum.artık hayırlısı diyorum ve doğum yapan arkadaşlar sizler için çok seviniyorum hakkımızda hayırlısı olsunn.

cnm gözünüz aydın.gülegle büyüt bebişini

Kizlarrr. Taburcu olduk cok sükür. Cocuk doktoru ultrason ile bakti Melegimin kalcasinda sorunu yokmus. Binlerce kez sükürler olsunnn. Cok dua ettik hep birlikte Allah hepinizden razi olsun, vok kolay dogumlar olsun insaallahh

ohh çok şükür cnmmm..melek kızçenle mutlu güzel günleriniz olsunnn

Selaycimmmm Rabbim gönlüne göre versin insaallahhhhhhh… Hayirlisi ne ise o olsunnnnn

Sagolasin kuzum ... Siz nasilsiniz miniginle :))..
Bizim beklenen dogum tar.. 19.11 oglum 10 gün gecmisti .. Heralde srn benden önce dogurursun :)

şükür iyiyiz bizde. ben delirmiş gibi temizlik yapıyorum 10 gündür falan. evde aklına ne gelirse elimden geçmiştir herhalde :) taşınmış kadar olduk halaa da bitmiş değil. eşim banyoyu yıkıyor hatta şuan bile temizlikteyiz :) oğluşumu geçen hafta gördüm en son gayet iyiydi. 2950gr idi kilosu. doktor herşey yolunda dedi. hatta 5 kasımdan sonra heran bekleyin dedi. yarın yine kontrol var bakalım. yaa bide alttan ne zaman muayene edecek onu çok merak ediyorum.
Senin mesajını alınca çok sevindim senin adına çok mutlu oldum döndüğüne. Bu erkekler böyle ne yapacakları belli olmuyor :) inş. normal normal bir avazda doğururuz. :) öptüüüümmmmm....

merhaba arkadaşlar hepinize iyi geceler. yarın doktor kontrolüm war , çatı muayeneside yapıcak. Hem heyecanlıyım doğum şekli belli olucak sonunda diye hemde korkuyrm muayeneden. Allah yardımcım olsun kısaca. dualarınızı eksik etmeyin. benim dualarımda sizinle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…