amin hayırlırlısıyla bir an önce doğsa şu çocuklar. son günlere geldimi insan iyice merak ediyobende sol göğsümde bıçak saplanmış gibi bazen sancı oluyo sende de oluyomu bu tür ağrı yada sancılar bikaç gündür böyle.. süt üretiliyo herhalde diye geçiyorum bakalım..
kızlarcım meraba.bende kuzumda gayet ıyıyız.az once emzırdım.sutum gelıo.ama yetmıo.ara ara mama takvıyesı yapıyoruz.tabı kasıkla.dogum hıkayemı ılk fırsatta yazıcm.hastanedeym.esım cok gec cıktı ıcerde parcalar kaldı.oyuzdn ekstra narkoz verdiler.ama kesınlıkle okadar korkan ben normal dogum yaptıysam herkes ama herkes yapar.eve gecınce yazıcm.opuyorum hepınızı.dualarım hepınızle.
doktor endişe edilecek bir durum demediyse endişe etme ama beslenmene de dikkat et azcık toparlanır hemen...kızlar lütfen cevap verin çok morali bozuk doktora gittim bebeğim 2600 çok küçük ne yapmam lazım moralim çok bozuldu zayıf((
Herkese merhaba,
Ebemiz iki gündr bizi kontrol etmeye ve egitmeye geliyor…benim sezeryan dikilserim icin dogal antibiyotik kremi ve tableti getirdi. Gögüs uclarim icin krem getirdi, Weleda marka..acaip iyi geldi, birde silikon mem ucu koruyucu. Artik emzirirken sorun yasamiyorum cok sükür. Birde emzirirken karnima baski yapip dikislerimi acitmasin diye ve kollarim yorulmasin diye emzirme yastigi aldik. Kücük olandan degil, uzun olandan. Bebegin yeme saatlerini ve bez degistirme saatlerini yaziyoruz. Mesela hickirik tuttugunda cok az meme yada süt iciyorsa süt verebilirsiniz. Hergün 20 dakika gün asigi almasi lazim, uyudugunda direkt günese degil pencere kenarina yatirmak lazim. Kucakta uyutmuyoruz, gazini cikarinda besigine yatiriyoruz. öyle kendi uyuyyor, ilk mizlandiginda hemen almiyoruz, tekrar uykuya dalabiliyor… sanirim simdilik bu kadar...
merhaba cnm. Allah kabul etsin namazını :) yazdıklarını okudum şimdi yumurta bebeğe çok iyi geliomuş özellikle de taze haşlanmış yumurta bende hergün bir tane yemeğe çalışıyrm. hatta geçenlerde tw de bi doktor da söledi hamile anneler hergün bir adet haşlanmış yumurta yesin diye. Rabbim sağlıkla kucağını almayı nasip etsin ewladını cnm.
evet canım olabilir.bende işe giderken hergün yumurtamı yedim son zamanlar yalnız tatiller girdi derken ne bileyim bende önemsemedim ondan olabilir.doktor bugünde söledi hergün yumurta ye dedi mutlaka..birde protein ağırlıklı beslen dedi..sağlıklı olsunlarda artık biz gene elimizden geldiğince yediklerimize dikkat edelim.son zamanları iyi değerlendirelim.
Sabahı zor ettim bugün. ....
Dün öğleden sonra kuzumun ateşi var gibi geldi sürekli ölçüm sonra aslinda renginde bi gariplik olduğunu farkettim sari gibiydi ama benim dışımda kimse bunu kabuletmedi, sabah hemen aile hekimliğine gittim doktora derdemez rengine bskti evet sarilik dedi :-( hemen testini yaptir ne seviyede dedi, dün öğleden sonra oldu ondan önce yoktu bişey nasil seviyesi olur diye ağlamaya başladım, hastaneye gittik doktor görür görmez oo baya sari demezmi ben yine baskadim ağlamaya, kan tahlili idrar tahlili istedi 4 tüp kan hemde, yavrumun ne kani varda ne verecek Allahiiimm o iğneyi daha batırır batirmaz o dili dudagi titreye titreye başladı ağlamaya, beceremediler sisirdiler elini o ağlıyor ben Ağlıyorum, yeni doğan katina gönderdiler sonra ordada yikti ortalığı yandi içim, şimdi sonuçları bekliyoruz nolur dua edin üst sınırlarda olmasin
valla bu yumurta isi dogruysa eger ben her sabah iki tane yedim, hemde kümesten direkt sofraya olanindan:))) 4.170 dogdu dombilim..:)
canım çok geçmiş olsun inş yüksek değerde çıkmaz genelde yeni doğan sarılığı bebeklerde yaşanıyor.dr sıkı sıkı tembih ettiği tek şey sık sık emzirmek uyuyosa bile uyandırıp emzirmek inş çabuk iyileşeir dualrım sizinle.ooyyy teyzesi yesin kuzuzsunu anelik öyle birşeyki çenesi titreyince kaka yapamayınca ağlayınca için sızlıyor ama gülünce en mutlu kişi yapıyor sizi allah a emanet olunSabahı zor ettim bugün. ....
Dün öğleden sonra kuzumun ateşi var gibi geldi sürekli ölçüm sonra aslinda renginde bi gariplik olduğunu farkettim sari gibiydi ama benim dışımda kimse bunu kabuletmedi, sabah hemen aile hekimliğine gittim doktora derdemez rengine bskti evet sarilik dedi :-( hemen testini yaptir ne seviyede dedi, dün öğleden sonra oldu ondan önce yoktu bişey nasil seviyesi olur diye ağlamaya başladım, hastaneye gittik doktor görür görmez oo baya sari demezmi ben yine baskadim ağlamaya, kan tahlili idrar tahlili istedi 4 tüp kan hemde, yavrumun ne kani varda ne verecek Allahiiimm o iğneyi daha batırır batirmaz o dili dudagi titreye titreye başladı ağlamaya, beceremediler sisirdiler elini o ağlıyor ben Ağlıyorum, yeni doğan katina gönderdiler sonra ordada yikti ortalığı yandi içim, şimdi sonuçları bekliyoruz nolur dua edin üst sınırlarda olmasin
canım seni burada görmüşken sorayım dedim. hamilelikte kaç kilo almıştın?
doğumdan hemen sonra eve döndüğünde kaç kiloydun?
ve şimdiki kilo durumun nasıl kimisi doğumdan sonra daha çok alınır kimisi emzirdikçe verilir diyor... ben 20 kilo aldım akıbetim ne olur çok merak ediyorum
canım ben 55 kilo ile hamile kaldım 74 doğum.hastaneden çıkarken tartılmadım hala kilom ne durumda bilmiyorum fakat gebelikten önce giyindiğim kıyafetlerimi giyiyorum şuan göbek falan kalmadı ama benim ödem çok fazlaydı.ilk fırsatta tartılcam bakalı ne kadar vermişim kesinlikle emzirme kilo verdiriyor ben bunu test ettim onayladım çünkü doğumdan çıkınca böyle değildi önceki kıyafetleri olmuyordu şimdi rahatça kullanıyorum.
geçmiş olsun canım Allahın izniyle düzelir inşallah.. sarılık yenidoğan bebeklerde çok duyduğumuz bi durum insan kendi başına geldimi canı yanar ama Allah dermansız dert vermesin kontrol altına alınıp tedavi edilir, gönlünü ferahlat ki sütün bol olsun şifa olsun kuzuna....
kızlar lütfen cevap verin çok morali bozuk doktora gittim bebeğim 2600 çok küçük ne yapmam lazım moralim çok bozuldu zayıf((
saol canım allah razı olsunvalla artık bende eksik etmeyecem yumurtamı zorlada olsa iyiyecem çünkü bıktım yumurtadan da ama melegim için katlanırım neolcakki canım bu arada vajina bölgendeki kemiklerinde agrı falan var mı benim fena agrım oluyo böyle catır cutur sesler geliyo ve vajinamdan başlatıp bacaklarıma dogru olan damarlarım uyuşuyo bacaklarımı hissetmiyo gibi oluyorum acaba sendede varmı bu durum:44:
şuanda bende o ağrıyı çekiyrm cnm bazen öle bi girio ki sanki kemiklerim kırılcakmış gibi( bugün doktor kontrolüm wardı bebeğim kafasını aşağı yerleştirmeye başlamış ben ona bağlıyrm.sende 37. hafta içindesin sanırım cnm doktorum bu haftadan itibaren doğum heran olabilir dedi. doğum yaklaştığı için kemiklerimiz açılmaya başlıo sanırım. ayrıca bilgin olsun doğum yaklaştıkça bağırsaklarda hareketleniyormuş.
valla bu yumurta isi dogruysa eger ben her sabah iki tane yedim, hemde kümesten direkt sofraya olanindan:))) 4.170 dogdu dombilim..:)
merhaba cnm doktordan yeni geldik. iyi geçti muayene 2.899 olmuş kızım 49 cm de boyu . çatı muayenesini hafta aldı doktorum ne yazık ki. bir hafta daha beklicem korkuyla bendedoğum korkum olduğunu bildiği içinde uyardı tekrar.atlatman lazım bunu die. bu arada sezeryanı yakın takibe almış sağlık bakanlığı doktorum söledi. öle kafasına göre her isteyene sezeryan yapamıolarmış artık.gerçekden gerekli durumlarda uygulayabiliolarmış.kızım aşağı yerleşmeye başlamış onun için önümüzdeki haftaya almış çatı muayenesini. bebek yerleştikçe daha belli oluomuş çatı darlığı ya da genişliği. hakkımızda hayırlısı artık :))
canımsen epidüralden neden vazgeçtin doğum sürecinde bişey mi oldu niye hastanede uzun kaldın merak ediyorum.
saol canım allah razı olsunvalla artık bende eksik etmeyecem yumurtamı zorlada olsa iyiyecem çünkü bıktım yumurtadan da ama melegim için katlanırım neolcakki canım bu arada vajina bölgendeki kemiklerinde agrı falan var mı benim fena agrım oluyo böyle catır cutur sesler geliyo ve vajinamdan başlatıp bacaklarıma dogru olan damarlarım uyuşuyo bacaklarımı hissetmiyo gibi oluyorum acaba sendede varmı bu durum:44:
şuanda bende o ağrıyı çekiyrm cnm bazen öle bi girio ki sanki kemiklerim kırılcakmış gibi( bugün doktor kontrolüm wardı bebeğim kafasını aşağı yerleştirmeye başlamış ben ona bağlıyrm.sende 37. hafta içindesin sanırım cnm doktorum bu haftadan itibaren doğum heran olabilir dedi. doğum yaklaştığı için kemiklerimiz açılmaya başlıo sanırım. ayrıca bilgin olsun doğum yaklaştıkça bağırsaklarda hareketleniyormuş.
Benimde bebegin kafasi asagiya inmis cnim demk normal bu agrilar vallA cnim bi kacgundur bagirsaklarimda hareket fazlaligi var ve onceden afedersiniz kabiz olan ben simdi cook rahatim demek dogumum yaklasmis benim drumda kasimin 6 sindan sonra her an dogabilir dedi ama kisim insallah kasimin 14 veya 15 inden sonra dogar yoksa o zamanlar drum izinde olacak oy ya heyecn basti bi anda
Gözün aydın canım maşallah bebeğine de. Çatı konusu kabusum olcak zaten bu gidişle gerçi doğumda da o bölge baya bi ortalık malı olacağı için çok kasmamak lazım ama yapamıyoruz işte.
Kızlar yumurta konusunda dediğiniz doğruysa ben yandım çünkü allerjim var ve hiç yemedim hamileliğim boyunca..
Selam hanımlar. Bugün dr kontrolüm varfı nstde hiç sancım çıkmadı. Dr eveeet 37 haftamız bitti artık her an doğurabilirsin tetikte ol dedi. Ama bizim evin tadilat işleri hala bitmedi ;-) 2.920 gr olmuş kızım. Haftasını beklerse 3,5 olur doğuma kadar dedi. Drum normal doğum taraftarı hiç alttan falan bakmadı çatı muayenesinden de bahsetmedi ben de korktuğum için hiç sormadım vitamini bırak artık dedi o kadar.
kizlar bugun sabah kalktigimda cok acik renkte turuncumsu pembemsi sumuksu bisi geldi ama cok deildi sonra defalarca wc ye gittim az az peçeteye geldi .dun dr a gitmiştim 2 parmakla alttan muayene yapmisti ondan kaynakli olabilir mi ?bekliorum bakalim bir deisiklik olur mu die sanci fln yok , fikirlerinize ihtiyacim var .....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?