2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

yok canim yaa bende goguslerimden degilde bacaklarim ve belimden sikintiliyim geçecek ins hepsi sag salim yavrularimizi alalimda gerisi bos seyler rabbim cümlemize kolay doğumlar versin ins bu arada ikimizin bebisi de inatci bebeklerden canim

canımsen epidüralden neden vazgeçtin doğum sürecinde bişey mi oldu niye hastanede uzun kaldın merak ediyorum.

kızlar lütfen cevap verin çok morali bozuk doktora gittim bebeğim 2600 çok küçük ne yapmam lazım moralim çok bozuldu zayıf((
doktor endişe edilecek bir durum demediyse endişe etme ama beslenmene de dikkat et azcık toparlanır hemen...

saol canım allah razı olsun valla artık bende eksik etmeyecem yumurtamı zorlada olsa iyiyecem çünkü bıktım yumurtadan da ama melegim için katlanırım neolcakki canım bu arada vajina bölgendeki kemiklerinde agrı falan var mı benim fena agrım oluyo böyle catır cutur sesler geliyo ve vajinamdan başlatıp bacaklarıma dogru olan damarlarım uyuşuyo bacaklarımı hissetmiyo gibi oluyorum acaba sendede varmı bu durum:44:

aynen canım son zamanlardayız artık bu günlerde iyi beslenelimki ne kadar alırsa kilo o kadar ii aslında saglıklı olması daha önemli ama benim korkum çok küçük olurda kucagıma alamazsam diye çünkü ilk zamanlar yanımda kimse olmayacak yardım edecek falan bide usg de kilo yanılması oluyo fazla çıkıp az dogabiliyo bebekler o yüzden de tedirginim biraz

ah canım üzme kendini içini ferah tut bişeycik olmaz inşallah hem sarılık kjorkulacak bişey değil çabucak atlatacak kuzun inşallah.

valla bu yumurta isi dogruysa eger ben her sabah iki tane yedim, hemde kümesten direkt sofraya olanindan:))) 4.170 dogdu dombilim..:)

ohh maşşallahh miamoreme anlaşılan bende artık 2 tane yumurda yiyecem sabahları. canım bu arada nasıl gidiyo annelik alıştınızmı birbirinize

canım çok geçmiş olsun inş yüksek değerde çıkmaz genelde yeni doğan sarılığı bebeklerde yaşanıyor.dr sıkı sıkı tembih ettiği tek şey sık sık emzirmek uyuyosa bile uyandırıp emzirmek inş çabuk iyileşeir dualrım sizinle.ooyyy teyzesi yesin kuzuzsunu anelik öyle birşeyki çenesi titreyince kaka yapamayınca ağlayınca için sızlıyor ama gülünce en mutlu kişi yapıyor sizi allah a emanet olun

Son düzenleme:
doktordan şimdi geldik, herkesin derdi başka bizde oğlumuz çok kilo almış ya normal doğum yapamazsak diye tedirginiz :)
3700 gr olmuş tosunum boyu da 51 cm.gerçi ben uzunum baba uzun o yüzden doktor bu kadar gelişmiş olmasına şaşırmamak lazım dedi :) ama yinede normal doğumu zorlaştıracağı için daha dikkatli olmam şart galiba.nts de 1 cm açılma gördü doktor, erken doğumdan çok korkuyordum sanırım artık atlattım o süreci.

bebeği kilo almıyor diye üzülen arkadaşlarım, hiç üzülmeyin hergün mutlaka yumurta, süt tüketin.meyveyi hayatınızdan eksik etmeyin.göreceksiniz nasıl kilo alıyor bebeişlriniz :)

kızlar en son gittiğim hastanede hemşire egitim verdi bi 15 dkkadar bebeğin kırkı çıkana kadar her iki saatte bir uyuyosa bile bebişi uyandırıp ve ilk verdiğin gögüsü 15 dk emzirip sonra değiştrcekmişiz hem sarılık açısından hem iki satte bir bebş vitaminsiz kalmasın emzirmede de ilk orta ve son sütün ayrı ayrı yararı varmış paylaşmayı unuttum sarılık denilince aklıma geldi çünkü her bebişde oluyo kaçınılmaz yani

kızlar benim sol kasığım aşırı ağırıyor, yürürken resmen sol tarafatan topallıyorum... ayakta çok kalırsam sol kasığım yanmaya ve sısınmaya başlıyor. bunu yaşayan var mı? yada neden oluyordur biliyomusunuz???

valla bu yumurta isi dogruysa eger ben her sabah iki tane yedim, hemde kümesten direkt sofraya olanindan:))) 4.170 dogdu dombilim..:)

MaşAllah :) demek ki doğruymuş :)))) anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içeren tek besin kaynağıymış. ama sen bayağı şanslıymışsın cnm kümesden sofraya :))) 4 kilo üstü olunca sezeryan oluo direk diye duymuştum senin ki normal miydi sezeryan mıydı ? cnm merak ettim..

Gözün aydın canım maşallah bebeğine de. Çatı konusu kabusum olcak zaten bu gidişle gerçi doğumda da o bölge baya bi ortalık malı olacağı için çok kasmamak lazım ama yapamıyoruz işte.

Kızlar yumurta konusunda dediğiniz doğruysa ben yandım çünkü allerjim var ve hiç yemedim hamileliğim boyunca..

canımsen epidüralden neden vazgeçtin doğum sürecinde bişey mi oldu niye hastanede uzun kaldın merak ediyorum.

canım benım durum komık oldu bıraz.epıdural normal ıcın yattım.fakat sancılar gece bıanda dayanılmaz olunç anestezı uzmanı gece hastanede olmuyomus.nasıl suyum geldıyse ben bıyandan sancıyla bı yandan korkuyla aglaya aglaya bagırmaya basladm.sezeryan ekıbını getırın banaaa normal dogum yapmıcm dıye.doktora nasıl yalvarıyorum.lutfen sezaryan olsun dıye.bunun tek sebebıde cevredekılern soyledıklerı.yok ılk dogum saatler bazen tum gun suruo falan fılan.bende oyle olck sanıyorum.sankı daha saatlerce o acıyı cekıcem gıbı.ama doktorum sagolsun yatırdı benı yarım saatte hersey bıttı.benim esım cok gec cıktı.bı yarım saatte onun ıcın ugrastı.ıcerde parca kalınca narkoz verıp ıcerıyi temızledıler.cok yırtık ve dıkıs var.ama sımdı toparlyrum kendımı.enfeksıyn rıskındn dolayı hastanede bıraz fazla kaldm canım.

Ayyy kızlar sormayın eşimin iş yerinde uyuz bi bilgisayar buldum 1 saattir öğlenden beri yazdıklarınızı okuyorum tek tek ve sekmeler açıyorum cevaplamak için. Ne olduysa birden sayfalar kayboldu ve tekrar baştan okuyamadım açıkcası.
Bugün kontrol olacak kardeşler :::::)))) hepinizin kontrolleri güzel geçmiş sevindim. ama bugün doğum yok gördüğüm kadarıyla.
Bizde NST 'ye girdik. hafif sancılar vardı kalp atışları gayet normaldi :) neyse sonra doktor amcaya gittik. Tahmin ettiğim gibi muayene etmedi. Çünkü geçen hafta bakmıştı. NST ye baktı normal dedi. Sonra başladı bana ve eşime doğumu anlatmaya.
İşte doğum aslında sancılarla vs. yaklaşık 10 saat sürer. sancılar olur açılma olur bebek gelir eş gelir vs. tıbbı olarak anlattı :) :)
sonra dediki sancın başlayınca burnundan derince nefes al ağzından ver. gösterdi hatta uygulamalı. sancın gelince sakın ıkınma dedi.
Hemen en kısa yoldan buraya ulaşmaya bak dedi. Hatta ben dedim ki sancılar sıklaşınca mı geleyim dedim. hayır canım ne münasebet burası devlet hastanesi değil. Devlet hastanesi kafasıyla yaklaşma sen ilk sancıları hisseder hissetmez gel ve beni ara dedi. yani gece gündüz ne zaman olursa. doğum esnasında bana kulak ver ve dediklerimi uygula beni dinle dedi. böylece hem kolay geçer hemde ikimizde üzülmemiş sıkılmamış oluruz dedi. ıkınmanı istediğimde burnundan çok derin nefes al ve sakın bırakma kaka yapar gibi ıkın dedi.
bebiş gelmez yada açılman tam olmaz ise yani bir sıkıntı çıkar ise bebeği ve seni sıkıntıya sokmamak için seeryan yaparız dedi. Ama normal deneriz tabiki dedi :) sonra bebeği gelip bebek doktoru alacak ben senin yanında devam dedi. eşi çıkacak senin dikişin olursa dikiş vs. o sırada bebek ile doktor ilgilenecek muayenelerini temizliği vs. sonra seni odaya alacağız ve bebeğini getireceğiz dedi.
kızlar size bunu anlattım ki belki faydası olur size de fikir olur diye.
Benden böyle. Öptüm sizi...

Kızlar sevyus nerde hala yazmadı demi feyste de yazmamış, 28 inde sezaryeni olacaktı.

Son düzenleme:

walla işte en çok o yüzden çekiniyrz heralde biz bayanlar doğumdan. en azından benim için öle. bacaklarını birine karşı açıp en edep yerini ortaya koyuyorsun. helede ilk doğum olunca. nası bişi bilmiosun ,başkalarının sölediklerine göre kendinle kıyaslar yapıosun. çatı muayenesinide olur olmaz yazarım sana için rahat olsun. yumurta konusunuda baya araştırdım doğruymuş cnm.

iyi akşamlar kzlar
bende bugünde tık yok sabah kaynar suyla yıkandım göğüslerime masaj yaptım belki faydas olur diye ama bişi olmadı
eltimde bir arkadaşına fatma ana eli otunu suya koydurmuş benim adıma kadın okumuş üflemiş bekliyomuş başnda azıcık açılmış ot aslnda bana söylemiycekmiş ama sancım varmı diye merak edince sölemek zorunda kaldı onların sabrı da taştı artık gelsin diyolar. keşke kendimi muayene etme şansım olsaydı açıklık oluyomu diye bakardım hiç sancı yok hala
eşimde bebek gelirse diye akşam 7de yattı sabah nöbetten gelmişti de uykusuz oralarda naparım dedi yemek bile yemedi kaptırdık kendimizi bugün olucak diye de bizim sıpa nın niyeti yok buldu yayla gibi yeri keyf yapıyo sanırım

canım banada 37 haftalkken heran gelebilir artk demişti dr bayramdan önceydi bende herkese söyledim şimdi arayanlardan bıkıyorum artk daha doğurmadınmı diye soruyolar tavsiyem kimselere ssöleme hatta gününden ilerki haftayı söyle insan iyice strese giriyo.

muayenen sonra olabiliyomuş canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…