slm kızlar naslsınız dün ve bugün misafirim vardı onlar gitti mutfagı topladım namazımı kıldım size geldim :13:
bebek kilolarından bahsedilmiş benim kuşumda zayıf 2.400 dedi doktor amcası doguma kadar 2.800 veya 3 olurmuş ben 3 üstü olsun isterdim çok küçük olurda elime alamazsam diye korkuyorumo yüzden bi kaçgündür süt muz ve pekmeze agırlık verdim tabi saglıklı olması daha çok önemli dr da saglıksız demedi allaha şükür .
ama kızlar şunu fark ettim benim önceki ay bebegim 1 kiloya yakın almıştı (drda gayet güzel kilo almış demişti) ve ben o ay sabah kahvaltılarımda yumurta eksik etmiyodum sonra bu ayda yumurtayı çok nadir yemeye başladım ve bebegim çok az kilo almış acaba diyorum yumurta bebegime kilomu aldırıyodu o yüzden yine yumurtamı eksik etmemeye özen gösteriyorum :44:
kızlar acil cevap bekliyorum. bu gün bebeğim çok az hareket etti.sabah tahlil için s.ocağına gittik ebe karnımı muayene etti başı yerleşmiş dedi kalbide atıyordu. ama sabahtan beri çok az hareket etti korkuyorum. şimdi çikolata yedim etmiyor sankisertleşme oluyor alttan sancıda giriyor ara ara ama hareket yok ... bi yardım edin napayım
cnm bebeğin hareketlerini 12 saatden uzun bi süre boyunca hissetmediysen problem oluo. çikolata yediysen biraz bekle bide sol tarafına dönüp uzan. sol yana yatınca kan akışı hızlanıomuş bebeğe giden. canını sıkma Rabbim onu korusun..
Canım dün benim bebek de çok az hareket etti acile gitmeye hazırlandık sonra hareket etti bazen olabilir ama çok uzadıysa gidin canım. Çikolata ye bol su iç sol yanına yat bakalımkızlar acil cevap bekliyorum. bu gün bebeğim çok az hareket etti.sabah tahlil için s.ocağına gittik ebe karnımı muayene etti başı yerleşmiş dedi kalbide atıyordu. ama sabahtan beri çok az hareket etti korkuyorum. şimdi çikolata yedim etmiyor sankisertleşme oluyor alttan sancıda giriyor ara ara ama hareket yok ... bi yardım edin napayım
kızlar acil cevap bekliyorum. bu gün bebeğim çok az hareket etti.sabah tahlil için s.ocağına gittik ebe karnımı muayene etti başı yerleşmiş dedi kalbide atıyordu. ama sabahtan beri çok az hareket etti korkuyorum. şimdi çikolata yedim etmiyor sankisertleşme oluyor alttan sancıda giriyor ara ara ama hareket yok ... bi yardım edin napayım
canım benım durum komık oldu bıraz.epıdural normal ıcın yattım.fakat sancılar gece bıanda dayanılmaz olunç anestezı uzmanı gece hastanede olmuyomus.nasıl suyum geldıyse ben bıyandan sancıyla bı yandan korkuyla aglaya aglaya bagırmaya basladm.sezeryan ekıbını getırın banaaa normal dogum yapmıcm dıye.doktora nasıl yalvarıyorum.lutfen sezaryan olsun dıye.bunun tek sebebıde cevredekılern soyledıklerı.yok ılk dogum saatler bazen tum gun suruo falan fılan.bende oyle olck sanıyorum.sankı daha saatlerce o acıyı cekıcem gıbı.ama doktorum sagolsun yatırdı benı yarım saatte hersey bıttı.benim esım cok gec cıktı.bı yarım saatte onun ıcın ugrastı.ıcerde parca kalınca narkoz verıp ıcerıyi temızledıler.cok yırtık ve dıkıs var.ama sımdı toparlyrum kendımı.enfeksıyn rıskındn dolayı hastanede bıraz fazla kaldm canım.
canım allahu teala razı olsun bi daha yedim okadar cılızki hareketibiraz yatayım bakayım dua edin inşallah.eşim işte şimdi boş yere aramakda istemiyorum.
Herkese merhaba,
Ebemiz iki gündr bizi kontrol etmeye ve egitmeye geliyor benim sezeryan dikilserim icin dogal antibiyotik kremi ve tableti getirdi. Gögüs uclarim icin krem getirdi, Weleda marka..acaip iyi geldi, birde silikon mem ucu koruyucu. Artik emzirirken sorun yasamiyorum cok sükür. Birde emzirirken karnima baski yapip dikislerimi acitmasin diye ve kollarim yorulmasin diye emzirme yastigi aldik. Kücük olandan degil, uzun olandan. Bebegin yeme saatlerini ve bez degistirme saatlerini yaziyoruz. Mesela hickirik tuttugunda cok az meme yada süt iciyorsa süt verebilirsiniz. Hergün 20 dakika gün asigi almasi lazim, uyudugunda direkt günese degil pencere kenarina yatirmak lazim. Kucakta uyutmuyoruz, gazini cikarinda besigine yatiriyoruz. öyle kendi uyuyyor, ilk mizlandiginda hemen almiyoruz, tekrar uykuya dalabiliyor sanirim simdilik bu kadar...
Canım dün benim bebek de çok az hareket etti acile gitmeye hazırlandık sonra hareket etti bazen olabilir ama çok uzadıysa gidin canım. Çikolata ye bol su iç sol yanına yat bakalım
Süt iç çikolata ye soluna yat ara ara hareket olmuyor canını sıkma Dr um günde 10 kere hareket etmeli dedi
ayy ne zor ya insan korkuyor.hareket etti çok şükür ama çok cılız ve az
canım korkma hiç benim cadı da öyle..bazen bütün gün az hareket ediyor uykum var tam yatıyorum başlıyor vurmaya...benimki bir de poposunu dizini dayamayı çok seviyor o da beni rahatsız ediyor nefes egzersizi yapıyorum doğumdaymışım gibi..sanırım o da rahatlıyor...hareketleri artıyor biraz...
kızlar eklemeyi unutmuşum..hamileliğim boyunca bi kere bile görümcem çocuğumu sağlam görmedi rüyasında gelip gidip bana..ya sakat gördüğünü ya yüzü parçalanmış gördüğünü ya özürlü gördüğünü söyleyip duruyordu..ben hamile bi bayanım ister istemez üzülüyorum böyle bişey denir mi..akıllı bi insan bunu der mi Allah aşkına söyleyin..geçen günde gelmiş herkesin bebeği kıpır kıpır seninki az kıpırdıyor..özürlü olmasın iyi kontrol etti,r doğunca..birinin çocuğu öyleymiş dedi...çok çaresiz kaldım..sonuçta her hamilelik bir mi allah aşkına..azıcık yerde içimde çocuk ayaklanıp yürüyecek hali yok ya....doktorda 10-12 kere hareket ediyorsa normal dedi...hatta bir kere bile hareket etmesi normal her çocuğu karakteri sonuçta dedi...
ne sinir bozucu insanlar var yaa. canım ben fikrimi söyleyim git devlette doğur ne farkedecek boşa paran gitmesin dediğin gibi acıyı zaten çekecen onlara sefa sürdürme. bencil insana denk geldin mi yandın demektir . hiç öyle şey denir mi yaa özürlü olbilr mi filan sana değer verse insan olarak asla demez hem allahın takdiri olursa da allah bilir ona mı kalmış tasası ayıp yaa hadsizz aşağılık insan
ayy ne zor ya insan korkuyor.hareket etti çok şükür ama çok cılız ve az
artık olay benim rahatımı geçti onları rahat ettirmek istemiyorum...sevgi biraz emek gerektirir...üzerimizde maddi manevi bir katkıları yokken..mutlu günümdede gelmesinler istemiyorum...(( ultrason resimleri vardı daha 400 gr. dı oğlum..yaratığa benziyor falan dedi..ne kadar komik değil mi:) 400 gr. bi çocuktan söz ediyoruz. bunları unutamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?