küçük bebek nasıl zor doğuyormuş anlamadım. hadi benimkinin kafası büyük en fazla seni o zorlar demişti çatı muaynesinden sonrada küçük bebek için ne gibi bi mazereti var acaba.
hakkaten o cümleyi bende ilk defa duydum, küçük bebek niye zor doğsun, onun tam tersini söyler hep doktorlar. ayy neler duyacağız daha acaba.küçük bebek nasıl zor doğuyormuş anlamadım. hadi benimkinin kafası büyük en fazla seni o zorlar demişti çatı muaynesinden sonrada küçük bebek için ne gibi bi mazereti var acaba.
dün kontrolümüz vardı..nst de sancım çıkmadı..zaten bu kıpraşık kızçem nst yi anlıyomu nedir uykuya dalıyo..uyandırmak için müzik bile dinlettik
kilosu 3300 olmuş..suyum falan normalmış..haftaya yeniden kontrolüm var..doğuma kadar 3500 olur dedi..acep gününde doğsa 4000 olucakmıydııdoğum için 13.11.2013 tarihine karar verdik..haftaya randevumuzu alıcaz hastaneden..off ne kadar az kaldı yaaa..Allah yardımcımız olsun inşallahhh
evet görcem onları devlet hastanesinde güvenlik görevlisi azarlayınca görücem:) son ana kadar özelde yapacağımı bilsinler bari:)
canım benim ilk test yaptığımda 270 çıkmıştı, sonra 580 e fırladı, perinotoloji diye sorunlu gebeliklere bakan bir bölüme yönlendirdiler beni, ordaki kadın doğumcu idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabilir dedi, zinnat diye br antibiyotik verdi, onu içtim yeniden test yaptırdım 180 e düştü. beni nefroloji bölümü olarak adlandırılan böbrek hastalıkları böllümüne yönlndirdiler. takip için. ama sonraki hafta yine yükselişe geçti, 350 oldu, sonraki hafta 700 oldu, sonra 811 çıktı en son. böbrek dr u diyorki; bu prtein değeri ile birlikte tansiyon yükselmesi, vucutta şişme, görme bozukluğu, vs gibi şeyler eşlik ederse acil bebeğin sezeryan ile doğurtulması gerekiyor dedi. ama tansiyon takibini sık sık yap, en önemlisi tansiyonun yükselmesin dedi. protein değerinin tek başına yüksek çıkmasını çok fazla önemsemiyoruz, yani ancak 1500-3000 filan olacakki gebelik zehirlenmesi gibi bir riskten bahsedebilelim dedi.
ben 2 saatte bir filan ölçüyorum, yükselişe geçerse acilen hastaneye gidicem doğurtun beni diye, stresli bir dönem ama Allah yardımcımız olsun. yani seninde eğer tansiyonun yüksek değilse e ödem yoksa bariz şekilde korkmanı gerektirecek bişey yok tatlım. zaten senin bebek gelişimini tamamlamış maşallah. benim doğum doktorum 37. hafta bittiğinde hiç risk kalmıyor doğum için diyor onu bekletiyor küveze filan girmesin diye.
kafana ne takılırsa sor sen bana 2 aydır protein uzmanı oldum ben çünkü. özelden cepten heryerden ulaşabilirsin canım.
al benden de o kadar birde bebeğim küçük biraz.küçük bebekler biraz zor doğar diyerek bunu da ekledi yani..bakalım artık hepimiz için hayırlısı neyse o olsun
küçük bebek nasıl zor doğuyormuş anlamadım. hadi benimkinin kafası büyük en fazla seni o zorlar demişti çatı muaynesinden sonrada küçük bebek için ne gibi bi mazereti var acaba.
Skorpion gözün aydin canim belirlenmis kavusma tarihiniz ... Hersey yolunda gider insallah ..
Emtucum ben seni gün gottin saniyordum doktora .. Neye karar verdin ??
Spaydiii ugramis kasim annelerine :)) basilsin subat annesi bebegin nasil , consiyeti ögrendinmi ??
Spaydiii ugramis kasim annelerine :)) basilsin subat annesi bebegin nasil , consiyeti ögrendinmi ??
cnm cok rahatlattın beni tşk ederim cok üzülüyordum dünden beri heleki ndn olabilcek sonucları dun internetten okuyunca kendım için ve bebegim için okadar endişelendimki yarınki sonuclarımı ve doktorumun dıceklerını cokmerak edıyorum birde sen nasıl beslenıyorsun ? nelere dıkkat edıyorsun ?
Kızlar kilo konusu çok kafama takılıyo benim. 67hamile kaldım şimdi 70 im ama ilk 3 ay 60a kadar geriledim bulantıdan. Bakıyorum herkese bulantıyla verdiği kiloların üstüne 12 14kilo falan almış hep arkadaşlarım. Bebeğin gelişimi normal çok şükür haftasıyla uyumlu gidiyo 2.950 gr ama tedirgin oluyo insan işte. Besleyemiyosam diye tedirgin oluyorum.
Hadi hayirlisi canim .. Ama unutma bizim burda doktorlar sezeryan icin hafife almayin büyük bir karin ameliyati diyorlar ...yok yok selayhusm bugün 5 te randevu hala bir bilinmezin içindeyim galiba doktor bana ne düşünüyosun dediğinde aklıma ilk gelen şeyi söyliycem gibi geliyor, sadece çok korkuyorum ;SS
ANAM kimler var yahu buralardamerak ettim ne zaman izne çııkabileceğimi dedim bilse bile kasım annecikleri şuanda bu konu üzerinde profesör olmuştur
biz iyiyiz büyüyüyoruz yavaştan 3 ayımız kaldı işte kızım olacak kısmetse senin nasıl gidiyorson ay senin artık ha geldi ha gelecek hayırlısıyla gelsin kuzu senin cinsiyet neydi ?
Ben tam padisah karisi olacak hatunmusum :))))))
Bir oglumdaha olacak canim insallah ...
Sennde minik prensesin hayirli olsun ...
Bilgim olsa döylerdim bu izinlerle ilgili ama malesef(
Öptüm senide miniginide
cnm ya takma kafana..hem zaten 60 a düşmüşsün..şimdi 70 olmuşsun 10 kg almışsın çok ideal bence..bende 60 la hamile kaldım 58 e düştüm 4. aydan itibaren kilo almaya başladım şimdi 69 kg yum..toplamda 11 kg aldım.dr her seferinde süpersin diyo..e bebişlerimizin de gelişimi güzel..kilo bünye meselesi..bide ben abur cubur hiç yemedim..hiç bi,şeye aşermedim..hiçö tedirgin olma bebişinin de maşallahı var
Sabahı zor ettim bugün. ....
Dün öğleden sonra kuzumun ateşi var gibi geldi sürekli ölçüm sonra aslinda renginde bi gariplik olduğunu farkettim sari gibiydi ama benim dışımda kimse bunu kabuletmedi, sabah hemen aile hekimliğine gittim doktora derdemez rengine bskti evet sarilik dedi :-( hemen testini yaptir ne seviyede dedi, dün öğleden sonra oldu ondan önce yoktu bişey nasil seviyesi olur diye ağlamaya başladım, hastaneye gittik doktor görür görmez oo baya sari demezmi ben yine baskadim ağlamaya, kan tahlili idrar tahlili istedi 4 tüp kan hemde, yavrumun ne kani varda ne verecek Allahiiimm o iğneyi daha batırır batirmaz o dili dudagi titreye titreye başladı ağlamaya, beceremediler sisirdiler elini o ağlıyor ben Ağlıyorum, yeni doğan katina gönderdiler sonra ordada yikti ortalığı yandi içim, şimdi sonuçları bekliyoruz nolur dua edin üst sınırlarda olmasin
Kizlar yeni eve geldim... bebegim 36+4gunluk cikti ultrasonda.. 2570 kilo olmus melegim.. 1 hafta sonra tekrar gidicem nst icin doktorum cagirdi.. ondan sonra her hafta kontrole geliyosun dedi.. 1 ayda 1,5 kilo almisim.. bi sikonti yok rabbime binlerce sukurler olsunki.. doktor ogluma koca kafali dedi kafasi buyukmuste vucuduna gore kotu bisey mi anlamadim ona canim biraz sikildi:26: ama cok sukirki buyuk bi problem yok. hepinizi optummm....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?