2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

canım ben de senn gibiyim..gerçi çatı muayenesi olmadım bebiş te biraz önden gidiyo ama ben sezeryan istiyorum..biliyorum normalden çok daha zor olucak iyileşme süreci vs..ama çok düşündüm..kendimle konuştum..ama benim gerçekten psikolojim normal doğumun stresini kaldıracak durumda değil..ne doktoru ne kendimi ne de bebeğimi zor durumda bırakmamak için sezeryanda karar kıldım..hatta spinal yada epidural bile yapamam biliyorum.genel anestezi olucamhakkımızda hayırlısı olsun inşallah..

off bu etrafımızdak,iler niye kocakarı gibi felaket tellallığı yapıyo sinir oluyorum yaaa..
bakma cnm sen onlara millet istiyoki sen 30 kg al iyice şiş aaa çirkinleştin diye laf soksunlar falan..töbe yaaaa..bende de ne şişme var ne bişey..arkadan hamile gibi bile dğilim..dün markette bi kadın şaşırdı..dedi doğuma ne kadar var..dedim iki hafta..ayy maşallah dedi hiç göstermiyorsun arkadan belli bile değil..yedi kat yabancılar neler diyo ama yakınımızdakiler didikleme peşinde.kimseyi takma sen..

kızlar lütfen cevap verin çok morali bozuk doktora gittim bebeğim 2600 çok küçük ne yapmam lazım moralim çok bozuldu zayıf((

cnm bozma moralini..minyon tiplidir senin bebişin..zayıf değildir bence..gıdana dikkat et muz ve kaşar peyniri bebişe kilo aldırıyo diyolar..ama bence genetikte olabilir..sen yada eşin kaç kg doğmuşsunuz acaba..genelde anneye çeker diyolar

Önemli olan bebegin gelisimi canim , ben 9 kilo aldim , ayni ilk dogumumdaki gibi ..
Gören aa karnin ne kücük 6-7 aylik duruyor diyor .. Ama ben takmiyorum biliyorumki bebegim saglikli ... Aldiris etme kimseye ..
Zaten o felaket kehanetlerini millet sunmaya bayiliyor ..bayiliyor .. Emzirirkende hic kilo almamistim
Dogumdan 2 hafta sonrada eski kilomdaydim ..
Ayni sekilde eski hayatin olmayacak rahatin bozulcak , hic oturamayacaksin uyuyamayacskdin diyenlerde cabasi ...
Yahu bu ne karamsarlik :)) birakin doguralim mucizelerimizi ...:)))
Benim ikinci cocugun erkek oldugunu ögrendigimde cevrede öyle komik tepkiler vardiki nerdeyse milleti ben teselli ettim denebilir :)))
Pipisini yemesinler oglusumun :))

kızlar herkese merhaba:
siz bebeklerinizi düş
nün sadece boşverin kayın valideleri görümceleri takılmayın doğumlara hepsi oluyo bitiyo
ama obebeğinizi yanağınızda hissetiğiniz an varya herşeyin nekadar boş olduğunu anlıyacaksınız
sizin için önemli tek şey bebeğiniz olacak ona odaklanıcaksınız..
nrmal doğum yapa bilecek arkadaşlar yapsınlar kesinlikle
ama bende epidural sezeryan oldum:
ve o akşam ayaktaydım bebeğim o gece sürekli kustuğu için sürekli kucağımdaydı
ve ona hep ben baktım kimsenin bakmasını istemiyodum
ve doğum sonrası bana sadece 2 tane ağrı kesici yapıldı
oyüzden doğumunuz ne olursa olsun korkmayın hakkınızda hayırlısı neyse o olsun:
biz şimdi doğum günümüzü kutluyacaz yarın ve zaman okadar çabuk geçiyoki hiç bişey anlamadım
bugünlerin tadını çıkarın
şimdi onları gittiğiniz heryere götürüyosunuz ama doğunca malesef bu olmayacak ve insan kendini bi boşlukta hissediyo:
herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
ve tek söyliyeceğim sitres yapmayın kızlar gerisi boş
süt içinde sadece bol bol su tüketin gerisi boş doktorum bunu defalarca söyledi ve bende onaylıyorum..

biraz uzun yazdım ama sizlere bilgi vermek istedim hadim olmayarak..

masallah miamore cuğum..melek hanımın keyfi yerınde demekki

bu bebişi yatırma uyutma hakkında bende annemden tecrübe yazayım size..ben 2. çocuğum..istanbulda özel bir klinikte doğmuşum..anneme bebek hemşiresi demişki karnını doyur gazını çıkart yatağına yatır uyut..ağlasa da alma kucağına..bu bebeler edepsiz olur..altı temizse en az 2-3 saat olmamışsa emzireli edepsizlikten kucak istediğinden ağlar demiş..sezeryan olduğundan 7. gün eve gelmişler..gerçekten gece ben başlamışım ağlamaya..onlar da beşiğimin başında oturup sabırla beklemişler yeniden uyuyayım diye..bu böyle 3 gece sürmüş ama sonra bidaha acıkmak harcı hiççç uyanmamışım..bakalım ben kızçeme uygulayabilecekmiyim..zor ama etkili bi yöntemmiş

Kuzum 06 canim dünden beri aklimdasiniz cok merak ediyorum..
Insallah gersey yolunda gitmistir ve yüksek cikmamustur miniginn sarilik sevisesu.. Rabbim yardimciniz olsun , yüzünüzü güldürsün .. Iyi haberlerini bekliyorum ibsallah yazma firsati bulursun ... Üzme kendini neolur

Kizlar suan cok sinirliyim hastanedeyim. Bana suan bisey yapamayiz diyorlar.dogumun olacagi gun hemsirelere soylersiniz diyorlar. Benim zaten bi dunya isim olacak bide onun kalip kalmamasinin pesinde mi kosturucam. Burdaki bayanda ne guzel ilgi gosteriuorlar diyor..sanami sorucam yahu...ilgiymis. simdi doktor icin sira bekliyorum. Cati muayenesinide sorucam. Ivir zivirla ugrasmaktan bi kendi derdime donup bakamiyorum(( bakalim ne diyecek doktor.

Etrafındaki insanlar delirmiş, yazdıklarını anneme okudum da aynen bu yorumu yaptı, onlara neymiş anlamadım dedi. Hiç takma canım. Herkes ayrı laf ediyor işte, bir kulağından girsin öbürkünden anında çıksın, hani sona doğru çok alacaktın almadın işte, bana da eşimin kuzeninin karısı var (eşim tek çocuk olduğundan kendini benim eltim sanıyor ) her konuşmamızda, bunlar en rahat zamanların bu zamanların, ki biliyorsunuz bebeğimin suyu az olduğundan, suyum geldiğinden zor zamanlar geçirdim, çok zor olacak doğduğunda hiç uyumayacaksın çok kötü olacak falan diyor ben de sorun değil uykuya düşkün değilim diyorum bu zamanlarını çok arayacaksın diyor, sonra da sevgisi çok başka oluyor çocuğun diyor. Ama 9 aydır aynı muhabbet, belki 50 seferdir aynı cümleler, yani bıktırdı ama umrum değil bir kulağımdan girip öbürkenden çıkıyor.

amin hayırlısı olsun ;/ artık sezaryende olursa napalım herkes de normal doğuracak diye bişey yok bizde öyle oluruz elbet bi acı çekilecek son 6 saat;S

öff öggg geldi şu muhabbetten aynen ya uykuyu arıcan uykuyu arıcan suanda da zaten bel agırısndan agırlaştık wcye kalkmaktan uyyuyamıyorum ki günde 5 6 saat yarım yarım uyuyabiliyorum ne farkedecekse ozaman cocuklada ilgilenmek gerekecekmişte, e bi zahmet porselen doğmayacak ya çocuk onun farkındayız, yok illa mahfolucan ölcen tamam mahfolucam ozaman uzatmayın artık demi az kaldı birini bozmama ya insanı delirtiyolar

Sormayın kızlar ya yakınlarımız daha acımasız oluyo gerçekten. Cinsiyeti ilk öğrendiğimizde de aa kız mı olsun canım o da evlat ikincisi erkek olur lafından gına gelmişti şimdi de kilo muhabbwtinden. Bi de şimdi en rahat zamanların gezebildiğin kadar gez sonra çıkamicaksın bugünlerini aricaksın yok efendim uyuyamicaksın o kadar pişmansan git yetiştirme yurduna bırak dimi ama :-D bide şimdi ne deseler beğenirsiniz herşeyini de pembe almışsın bi de erkek olursa.. töbe töbe zor tutuyorum kendimi.

Boşver canım ya sen bebeğini düşün son günler huzursuzlukla geçmesin. Baktın olmuyo devlet hastanesine gidersin ona da kapak olur.

kızlar oku oku oku bitiremedim maşallah çenenize :)
kızlar canım bişey çekiyor nerdeyse bir aydır, hamur yoğuramıyorum bileklerim sızlıyor
ve salak ben kimseyede diyemiyorum yapın diye
ama herkes benden istiyordu bişeyler sarma sarsan ne güzel olur bilmemne
ben normalmiyim sizce

slm kızlar ben geldim nasılsınız iyisinizdir inşallahh

ahh canımm bu cevrediki insanlar gercekten hamile olanlara mutlaka bi kulp takacaklar. benim cevremdekilerde öyle. şimdi benim karnım catlamadı ve vücudumda kararmada olmadı ama bi görseniz diyolarki yok daha kararır yok daha catlar bak karnın catlamamış ama göğüslerin catlamış sanki vücut onlarında tasası derdi onları tuttu. saolsun bi abla var o çok moral veriyo uzakdanda akrabam diyo bak catlamamışsın artık catlamazsın hamilelik çok yakıştı yüzün dahada güzelleşti kız bebekler annenin güzelligini alır derler ama sana dahada güzellik kattı gibi moral verici şeyler söylüyo dogumdan diyo sakın korkma diyo gece yarısı ara beni ben sana gelirim birlikde dk kika tutar hastaneye birlikde gideriz ben sana yardımcı olurum diyo cantamı falan hazırlamama yardım etti saolsun. önceden annem gelemiyecek kimsem yok dite çook üzülüyodum ama o dün böyle deyince o kadar rahatladım ki anlatamam herkes böyle güzel yanaşsa hamilelere kimse korkmaz dogumdan falan ama bazı kadınlar abartmayı çok seviyo

Ya ne kadar profesorler var cevremizde..sanki herkesin hamileligi bir olacak. Banada gina geldi:)ne cok cocugundan sikayetci olan var:) bide sonuna dunyanin en guzel duygusu kelimesini ekliyorlar ya:))) guluyorum resmen.bunlari diyenlerin akli ipi kopmus ucurtma gibi..nereye eserse onu soyluyorlar. Benimde dogumda cok cirkinlesecegimi soyluyorlardi..ohh ohhh dahada guzellestim Allah ima bin sukur..Allah ima on bin sukur:) dogumdan sonra calisacagim icin esimin tayzesi bana; otur evde para cocugundan degerli degil.hem annesinin yetistirmedigi cocuk terbiye yonunde eksik olur, calisan annelerin xocugu genelde boyle dedi. Benim annemde 20 sene cal8smis emekli olmus bi bayan ama cok sukur terbiyemde bi problem yok dedim. Insanlar acik sozlu olmakla patavatsiz densiz olmayi birbirine karistiriyorlar. Sanki millete fikrini soran var.

ahh canımmm bu kadınlar hep böyle valla gece ben 4 5 kere kalkıyorum lavobaya ama bebegimiz oldugu zaman çok güzel bi amac için uyanacaz ben sagımdan soluma dönerken bile uyanıyorum artık ama o zaman 1 saat uyuruz ama güzel uyuruz hem ne olcak uyumazsak uyumayalım meleklerimiz için uykuyu feda etmişiz çokmu

Hiç takma kafana dünyada herkes normal doğum yapma kapasitesine sahiptir bazı dr lar saçmalıyor...

aynen de öyle sağdan sola dönerken bile uyanıp 1 saat uyyuyamıyorum kırk yılda bir uyucam eşim başlar horlamaya dürtersin 3, nefeste gene başlar böyle uykusuz saatler sabaha kadar ;D bebek doğunca daha kötüsü olamaz en azından koca karınla nefes almakta zorlanarak gecede 40 kere wc ye kalkarak uykusuz kalmayız bebişlerin karınları doyunca bizde uyuruz en azından rahat nefes alarak uyuruz.. sanki bu her konuda bilgisi olan profesörler hiç hamile olmamış cocuk büyütmemiş, bitanesi bana bigün ne dese beğenirsiniz maden suyu içiyorum aa onu içme neden içiyosun dedi doktorlar günde 2 taneye kadar tavsiye ediyo iyi geliyormuş diyorum , bilmem ama genede içme sen iyi değil diyo ;D töbeee dedim sus sussss

yok artık diyesim geldi o teyzeyee. benim gördügüm kadarıyla calışan annelerinde çocukları gayet terbiyeliler maşşşallaahhh. tabi istisnalar olabilir ama calışmayıp evde oturup çocuk yetiştiren kadınların çocuklarıda haylaz terbiyesiz olabiliyo. ve tebrik ederim güzel cevap vermişsin canım

Arkadaşlar dünden beri kanama var biraz önce baktım ped yine avuç içi kadar dolmuş. Doğum mu geliyor yoksa dr vajinal muayene yaptı ondan mı anlamadım. Biraz bel agrısı ve mide bulantısı var onun haricinde hiçbir şey yok...

yararlı olup olmadıgını bilmedigi şeye bile içme diyoo allahım gülesim geldi valla ne insanlar var ya. ben memleketteyken annem bana koli koli alıyodu iç kızım hem rahatlarsın hemde bebeye yararlı diye babam bile alışmıştı evde maden suyu varken eve bi gelirdi bi koli daha oyy oyy özledim ailemi (bi maden suyu içimde hararetimi alsın bari )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…