merhaba kızlar yazdım yazdım tüm yazıyı seçmişim bi anda silindi koca paragraf sinir oldum NEHAR öncelikle seni burda gördüğüme cok sevindim eşine çok çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte düzelir herşey gönlünüzce olsun
bizim yarın 17 15 te randevumuz var doktor muhtemelen catı mua, yarın yapmak isticek 10 gün önce gittiğimde suyu normal başı aşağıda iri değil 2800 gr normal olur dedi ama ben öyle korkuyorum ki vicdan azabıyla karısık spinal sezaryen istiyorum dedim doktorda istersen yaparız tabi ama bilemiyorum dedi , cok arada cok kararsızım arkadasım demiş milyonlarca insan dogurdu sende yaaprsın cok düşnüyorum bende bunu hep kendimi telkin ediyourm ama bir nokta geliyor kesin oalrak kararlı doguramıcam olıyımda kurtulayım 1 haftada düzelirim diyorum bilmiyorum vicdan azabı çekiyorum nolcak hiç bilmiyorum ama normal doguma kendimi piskolojik olarak hiç hiç hazır hissetmiyorum, çok uzattım ama kendimle öyle çelişiyorum ki off
Öyle bakınca evet 10 kilo almış oluyorum ama etraftan herkes bişey söylüyo yok çok zayıfladın hamile kalmadan önce daha kiloluydun bebeğin gelişimi iyi olsa bari falan filan deli oluyorum. İlk hamile kaldığımda bulantılarla kilo verdiğim dönem oo hamileliğin sonlarına doğru görürsün sen nasıl şişeceksin falan diyolardı hiç almadım şimdi de hamilelikte almayanlar emzirirken alıyomuş hikayesine başladılar.
kızlar lütfen cevap verin çok morali bozuk doktora gittim bebeğim 2600 çok küçük ne yapmam lazım moralim çok bozuldu zayıf((
Öyle bakınca evet 10 kilo almış oluyorum ama etraftan herkes bişey söylüyo yok çok zayıfladın hamile kalmadan önce daha kiloluydun bebeğin gelişimi iyi olsa bari falan filan deli oluyorum. İlk hamile kaldığımda bulantılarla kilo verdiğim dönem oo hamileliğin sonlarına doğru görürsün sen nasıl şişeceksin falan diyolardı hiç almadım şimdi de hamilelikte almayanlar emzirirken alıyomuş hikayesine başladılar.
Herkese merhaba,
Ebemiz iki gündr bizi kontrol etmeye ve egitmeye geliyor benim sezeryan dikilserim icin dogal antibiyotik kremi ve tableti getirdi. Gögüs uclarim icin krem getirdi, Weleda marka..acaip iyi geldi, birde silikon mem ucu koruyucu. Artik emzirirken sorun yasamiyorum cok sükür. Birde emzirirken karnima baski yapip dikislerimi acitmasin diye ve kollarim yorulmasin diye emzirme yastigi aldik. Kücük olandan degil, uzun olandan. Bebegin yeme saatlerini ve bez degistirme saatlerini yaziyoruz. Mesela hickirik tuttugunda cok az meme yada süt iciyorsa süt verebilirsiniz. Hergün 20 dakika gün asigi almasi lazim, uyudugunda direkt günese degil pencere kenarina yatirmak lazim. Kucakta uyutmuyoruz, gazini cikarinda besigine yatiriyoruz. öyle kendi uyuyyor, ilk mizlandiginda hemen almiyoruz, tekrar uykuya dalabiliyor sanirim simdilik bu kadar...
Etrafındaki insanlar delirmiş, yazdıklarını anneme okudum da aynen bu yorumu yaptı, onlara neymiş anlamadım dedi. Hiç takma canım. Herkes ayrı laf ediyor işte, bir kulağından girsin öbürkünden anında çıksın, hani sona doğru çok alacaktın almadın işte, bana da eşimin kuzeninin karısı var (eşim tek çocuk olduğundan kendini benim eltim sanıyorÖyle bakınca evet 10 kilo almış oluyorum ama etraftan herkes bişey söylüyo yok çok zayıfladın hamile kalmadan önce daha kiloluydun bebeğin gelişimi iyi olsa bari falan filan deli oluyorum. İlk hamile kaldığımda bulantılarla kilo verdiğim dönem oo hamileliğin sonlarına doğru görürsün sen nasıl şişeceksin falan diyolardı hiç almadım şimdi de hamilelikte almayanlar emzirirken alıyomuş hikayesine başladılar.
amin hayırlısı olsun ;/ artık sezaryende olursa napalım herkes de normal doğuracak diye bişey yok bizde öyle oluruz elbet bi acı çekilecek son 6 saat;Scanım ben de senn gibiyim..gerçi çatı muayenesi olmadım bebiş te biraz önden gidiyo ama ben sezeryan istiyorum..biliyorum normalden çok daha zor olucak iyileşme süreci vs..ama çok düşündüm..kendimle konuştum..ama benim gerçekten psikolojim normal doğumun stresini kaldıracak durumda değil..ne doktoru ne kendimi ne de bebeğimi zor durumda bırakmamak için sezeryanda karar kıldım..hatta spinal yada epidural bile yapamam biliyorum.genel anestezi olucamhakkımızda hayırlısı olsun inşallah..
öff öggg geldi şu muhabbetten aynen ya uykuyu arıcan uykuyu arıcan suanda da zaten bel agırısndan agırlaştık wcye kalkmaktan uyyuyamıyorum ki günde 5 6 saat yarım yarım uyuyabiliyorum ne farkedecekse ozaman cocuklada ilgilenmek gerekecekmişte, e bi zahmet porselen doğmayacak ya çocuk onun farkındayız, yok illa mahfolucan ölcen tamam mahfolucam ozaman uzatmayın artık demi az kaldı birini bozmama ya insanı delirtiyolarEtrafındaki insanlar delirmiş, yazdıklarını anneme okudum da aynen bu yorumu yaptı, onlara neymiş anlamadım dedi. Hiç takma canım. Herkes ayrı laf ediyor işte, bir kulağından girsin öbürkünden anında çıksın, hani sona doğru çok alacaktın almadın işte, bana da eşimin kuzeninin karısı var (eşim tek çocuk olduğundan kendini benim eltim sanıyor) her konuşmamızda, bunlar en rahat zamanların bu zamanların, ki biliyorsunuz bebeğimin suyu az olduğundan, suyum geldiğinden zor zamanlar geçirdim, çok zor olacak doğduğunda hiç uyumayacaksın çok kötü olacak falan diyor ben de sorun değil uykuya düşkün değilim diyorum bu zamanlarını çok arayacaksın diyor, sonra da sevgisi çok başka oluyor çocuğun diyor. Ama 9 aydır aynı muhabbet, belki 50 seferdir aynı cümleler, yani bıktırdı ama umrum değil bir kulağımdan girip öbürkenden çıkıyor.
off bu etrafımızdak,iler niye kocakarı gibi felaket tellallığı yapıyo sinir oluyorum yaaa..
bakma cnm sen onlara millet istiyoki sen 30 kg al iyice şiş aaa çirkinleştin diye laf soksunlar falan..töbe yaaaa..bende de ne şişme var ne bişey..arkadan hamile gibi bile dğilim..dün markette bi kadın şaşırdı..dedi doğuma ne kadar var..dedim iki hafta..ayy maşallah dedi hiç göstermiyorsun arkadan belli bile değil..yedi kat yabancılar neler diyo ama yakınımızdakiler didikleme peşinde.kimseyi takma sen..
Önemli olan bebegin gelisimi canim , ben 9 kilo aldim , ayni ilk dogumumdaki gibi ..
Gören aa karnin ne kücük 6-7 aylik duruyor diyor .. Ama ben takmiyorum biliyorumki bebegim saglikli ... Aldiris etme kimseye ..
Zaten o felaket kehanetlerini millet sunmaya bayiliyor ..bayiliyor .. Emzirirkende hic kilo almamistim
Dogumdan 2 hafta sonrada eski kilomdaydim ..
Ayni sekilde eski hayatin olmayacak rahatin bozulcak , hic oturamayacaksin uyuyamayacskdin diyenlerde cabasi ...
Yahu bu ne karamsarlik :)) birakin doguralim mucizelerimizi ...:)))
Benim ikinci cocugun erkek oldugunu ögrendigimde cevrede öyle komik tepkiler vardiki nerdeyse milleti ben teselli ettim denebilir :)))
Pipisini yemesinler oglusumun :))
Boşver canım ya sen bebeğini düşün son günler huzursuzlukla geçmesin. Baktın olmuyo devlet hastanesine gidersin ona da kapak olur.Kizlar suan cok sinirliyim hastanedeyim. Bana suan bisey yapamayiz diyorlar.dogumun olacagi gun hemsirelere soylersiniz diyorlar. Benim zaten bi dunya isim olacak bide onun kalip kalmamasinin pesinde mi kosturucam. Burdaki bayanda ne guzel ilgi gosteriuorlar diyor..sanami sorucam yahu...ilgiymis. simdi doktor icin sira bekliyorum. Cati muayenesinide sorucam. Ivir zivirla ugrasmaktan bi kendi derdime donup bakamiyorum(( bakalim ne diyecek doktor.
Etrafındaki insanlar delirmiş, yazdıklarını anneme okudum da aynen bu yorumu yaptı, onlara neymiş anlamadım dedi. Hiç takma canım. Herkes ayrı laf ediyor işte, bir kulağından girsin öbürkünden anında çıksın, hani sona doğru çok alacaktın almadın işte, bana da eşimin kuzeninin karısı var (eşim tek çocuk olduğundan kendini benim eltim sanıyor) her konuşmamızda, bunlar en rahat zamanların bu zamanların, ki biliyorsunuz bebeğimin suyu az olduğundan, suyum geldiğinden zor zamanlar geçirdim, çok zor olacak doğduğunda hiç uyumayacaksın çok kötü olacak falan diyor ben de sorun değil uykuya düşkün değilim diyorum bu zamanlarını çok arayacaksın diyor, sonra da sevgisi çok başka oluyor çocuğun diyor. Ama 9 aydır aynı muhabbet, belki 50 seferdir aynı cümleler, yani bıktırdı ama umrum değil bir kulağımdan girip öbürkenden çıkıyor.
amin hayırlısı olsun ;/ artık sezaryende olursa napalım herkes de normal doğuracak diye bişey yok bizde öyle oluruz elbet bi acı çekilecek son 6 saat;S
öff öggg geldi şu muhabbetten aynen ya uykuyu arıcan uykuyu arıcan suanda da zaten bel agırısndan agırlaştık wcye kalkmaktan uyyuyamıyorum ki günde 5 6 saat yarım yarım uyuyabiliyorum ne farkedecekse ozaman cocuklada ilgilenmek gerekecekmişte, e bi zahmet porselen doğmayacak ya çocuk onun farkındayız, yok illa mahfolucan ölcen tamam mahfolucam ozaman uzatmayın artık demi az kaldı birini bozmama ya insanı delirtiyolar
kızlar dün doktor kontrolüm vardı çok şükür iyi geçti 38 bitmek üzere bana hala normal mi sezeryan mı söylemiyor. en sonunda sordum doğum şekli ne zaman belli olacak diye. normal doğum yapmana bi engel görünmüyor ama normal yapacak kadar dişlimisindir diye sordu. yani bu soru bana çok saçma geldi ben o acıyı bilmiyorum ki ilk bebeğim size ne diyebilirim dedim. işlerine geliyo sezeryan bunların valla..kes al bittiiiii.sizin doktorlarınız da korkuttu mu bu şekilde sizleri merak ediyorum tek benim dr da mı var bu olay
ahh canımmm bu kadınlar hep böyle valla gece ben 4 5 kere kalkıyorum lavobaya ama bebegimiz oldugu zaman çok güzel bi amac için uyanacaz ben sagımdan soluma dönerken bile uyanıyorum artık ama o zaman 1 saat uyuruz ama güzel uyuruz hem ne olcak uyumazsak uyumayalım meleklerimiz için uykuyu feda etmişiz çokmu
Ya ne kadar profesorler var cevremizde..sanki herkesin hamileligi bir olacak. Banada gina geldi:)ne cok cocugundan sikayetci olan var:) bide sonuna dunyanin en guzel duygusu kelimesini ekliyorlar ya:))) guluyorum resmen.bunlari diyenlerin akli ipi kopmus ucurtma gibi..nereye eserse onu soyluyorlar. Benimde dogumda cok cirkinlesecegimi soyluyorlardi..ohh ohhh dahada guzellestim Allah ima bin sukur..Allah ima on bin sukur:) dogumdan sonra calisacagim icin esimin tayzesi bana; otur evde para cocugundan degerli degil.hem annesinin yetistirmedigi cocuk terbiye yonunde eksik olur, calisan annelerin xocugu genelde boyle dedi. Benim annemde 20 sene cal8smis emekli olmus bi bayan ama cok sukur terbiyemde bi problem yok dedim. Insanlar acik sozlu olmakla patavatsiz densiz olmayi birbirine karistiriyorlar. Sanki millete fikrini soran var.
aynen de öyle sağdan sola dönerken bile uyanıp 1 saat uyyuyamıyorum kırk yılda bir uyucam eşim başlar horlamaya dürtersin 3, nefeste gene başlar böyle uykusuz saatler sabaha kadar ;D bebek doğunca daha kötüsü olamaz en azından koca karınla nefes almakta zorlanarak gecede 40 kere wc ye kalkarak uykusuz kalmayız bebişlerin karınları doyunca bizde uyuruz en azından rahat nefes alarak uyuruz.. sanki bu her konuda bilgisi olan profesörler hiç hamile olmamış cocuk büyütmemiş, bitanesi bana bigün ne dese beğenirsiniz maden suyu içiyorum aa onu içme neden içiyosun dedi doktorlar günde 2 taneye kadar tavsiye ediyo iyi geliyormuş diyorum , bilmem ama genede içme sen iyi değil diyo ;D töbeee dedim sus sussss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?