Arkadaşlar dünden beri kanama var biraz önce baktım ped yine avuç içi kadar dolmuş. Doğum mu geliyor yoksa dr vajinal muayene yaptı ondan mı anlamadım. Biraz bel agrısı ve mide bulantısı var onun haricinde hiçbir şey yok...
slm kızlar ben geldim nasılsınız iyisinizdir inşallahh
ahh canımm bu cevrediki insanlar gercekten hamile olanlara mutlaka bi kulp takacaklar. benim cevremdekilerde öyle. şimdi benim karnım catlamadı ve vücudumda kararmada olmadı ama bi görseniz diyolarki yok daha kararır yok daha catlar bak karnın catlamamış ama göğüslerin catlamış sanki vücut onlarında tasası derdi onları tuttu. saolsun bi abla var o çok moral veriyo uzakdanda akrabam diyo bak catlamamışsın artık catlamazsın hamilelik çok yakıştı yüzün dahada güzelleşti kız bebekler annenin güzelligini alır derler ama sana dahada güzellik kattı gibi moral verici şeyler söylüyo dogumdan diyo sakın korkma diyo gece yarısı ara beni ben sana gelirim birlikde dk kika tutar hastaneye birlikde gideriz ben sana yardımcı olurum diyo cantamı falan hazırlamama yardım etti saolsun. önceden annem gelemiyecek kimsem yok dite çook üzülüyodum ama o dün böyle deyince o kadar rahatladım ki anlatamam herkes böyle güzel yanaşsa hamilelere kimse korkmaz dogumdan falan ama bazı kadınlar abartmayı çok seviyo
Arkadaşlar dünden beri kanama var biraz önce baktım ped yine avuç içi kadar dolmuş. Doğum mu geliyor yoksa dr vajinal muayene yaptı ondan mı anlamadım. Biraz bel agrısı ve mide bulantısı var onun haricinde hiçbir şey yok...
Ne kadar şanslısın. Bizim işyerinde bir abla var, cinsiyeti kız bunun demişti, sonra da ben bildim falan diye hava atıp durdu zaten iki seçenek var % 50 şansın var demi neyse ayrıca Ben hamileliğin başından beri normal doğum istiyorum. Allahım inşallah nasip eder. Kendi sezaryen oldu ikizleri var. Benim doktoruma gitmişti o da. Benim normal doğum lafımı duydu başka bir ablayla konuşuyordum, gerzek ya ne dese beğenirsin ne normali sen sezaryan yapacaksın, daha 4 aylık hamileydim niye ki dedim, öyle olacak benim içime doğdu diyor cinsiyetini bildim ya benim içime doğar hep bilirim diyor. Niye ya ben normal doğuracağım dedim, belki sona kadar normal derler sonuç olarak sezaryen olacaksın diyor mecbur kalırsın, pislik ya böyle şeyleri de takardım ben, salak ya nereden bilecek ki. Sırf ona inat normal normal çatır çatır doğuracağım sancım falan başladığında da söylemeyeceğim, dua eder Allahım sezaryana dönsün falan diye sırf haklı çıkmak için. Sezaryen olursam sırf o haklı çıktı diye üzüleceğim. Bir de şu var 3 sene önce işyerimizden bir abi benim falıma bakmıştı, falda şunları söyledi 2009 yılıydı şubat ayıydı, dedi ki bu yıl bitmeden 1. derece yakınlarından biri aniden ölecek, sonra birine kefil olacaksın çok büyük borç kalacak sana, ve sözlünden ayrılacaksın, evlenmeyeceksin sizin için gelecek görünmüyor bu falda, benim dediğim herşey çıkar dedi. Son fal baktırışımdı bu kızlar. O yıl bitene kadar neler çektim, biri hastalansa ölecek mi diye korktum hep, kaç kez aklıma geldi bilseniz. Peki sonuç ne oldu
1. 2009 yılında 7 sülalem dahil kimse vefat etmedi.
2. Kimseye kefil olmadım, borç vermedim, hatta finansal durumum iyiydi.
3. O zamanki sözlüm bebeğimin babasıyla hiç ayrılmadık evlendik ve çok mutluyuz.
Beni çok etkilemişti zamanında, çok uzun oldu ama paylaşmak istedim. 2010'e ilk girdiğimiz saniyelerde bunları düşündüm ve rahatladım.
ayy canım kıyamam sana bi fal yüzünden koca bi seneyi kötü gecirmişama bende olsam içim içimi yerdi herhalde acaba diye diyeee. ve şu sezeryan diyen kadınada sinir oldum insan moral verir içine bile doguyosa doguyo bi kız olacak dedin diye herşeyin de olması mı lazım ayy ben olsam sinirden catlardım herhalde. hem rabbim neyi hayırlı eylediyse o olur normal diye gideriz hastaneye bi sorun olur allah korusun sezeryan olmak zorunda kalırız kimse bilemez ya gelecekde neyin olacagını. üzme canım sen kendini boşver cevrendekileri ailen sana desdek oluyosa gersi çokda tınn yani
Zaten 27. haftadan sonra rapor doğum izni derken işe gitmedim en çok o kadının o laflarından kurtulduğuma seviniyorum. Salak ya, üstelik başka şeylerde çok iyi niyetlidir zaten inanamadım öyle dediğine, biri bana dese normal doğum istiyorum diye, ben desteklerim. Allah korusun herkesin başına kötü kötü şeyler geliyor ama kehanette bulunmak bence çok günah bir de normal diye gidersin ama kesin sezaryene döner demiyor mu büyük müyük demeyip saçından sürüyesim ağzının ortasına çakasım geldi.:113::117:
okudukça sinirlendim aklıma da ne geldi eşimin arkadaşının karısı var ne zaman karşılaşsak ay şişmişsin ay seni görünce benim hamileliğim geliyo aklıma bana fenalık geliyo falan diyo 5 6, ayım falandı bana ay ben senin kadar doguma gittim şimdi böyleysen son aylar nasıl olursun dedi 3 gün önce gene hepberaber toplandık oda vardı gene benzer bişey deyince bu sefer önceden bilenmiştim ya hazırlıklıydım sen kaç kiloyla hamile kaldın toplam kaç kilo aldın ki dedim 49 kg hamile kaldım 69 la doguma girdim dedi 20 kilo almışsın e ben toplam 12 kilo aldım suana kadar, görüntü itibariyle kıyaslaman yanlış ben 69 kiloyla hamile kaldım zaten kendinle kıyaslayamazsın ki önemli olan toplam kaç kilo aldığın dedim benden boy olarakta kısa bide öyle kuru ki kocaman burnu kuruluktan hepten çıkmış aa öyleyse cok iyi almışsın fazla almamışsın dedi evet almadım dedim sustu uyuz şey
boşver canım takma inşallahh normal dogum olurda o zaman söylersin bak sana inat çatıırrr çatıırrr dogurdum diye. böylelerinin agzına mühür vurmak gerek zaten hamilesin moralin hemen bozuluyo yahu sende kadınsın anlaman lazım hamilelik piskolojisini daha ne laf söylüyosun kii
iyi yapmışsın vallaa.
benim arkadaşımın biri 5 ay önce digeride 4 ay önce dogum yaptı benim bildigim kadarıyla dogumdan sonra kilo verilir bunlar baya bi kilo aldılar bi görseniz benimle kıyaslıyolar kendilerini yahu ben hamileyim tabi kilo alacam bundan gayet normal ne olabilirki kilo aldıgımda sadece karnım var yoksa kalcalarım da falan kilom yok. ay bide demezlermi işte sen dogurunca bebegime süt olsun diye sürekli tatlı yiyeceksin sürekli yemek yiyeceksin daha çok kilo alacaksın falan diye bende diyorum tatlı süt yapmıyo kilo yapıyo diye bol bol su iç tatlı yerine bak o zaman daha çok sütün olacak diyorum drlar öyle söylüyo diyorum yok deyip dayatıyolar
bende artık takmıyorum ama tek sevindigim şey benim dogumumdan sonra ikiside memleketlerine gideceklerler 3 4 aylıgına yoksa burda olsalardı sürekli herşeyime karışırlardı yok şunu şöyle yap yok bunu böyle yap diye. ama annem demişti çok yüz göz olma sonra herşeyine karışırlar bu seferde için içini yer diye ahh anam ahh sen herşeyin en iyisini biliyosun valla.
Yandik o zaman desene..Allah hepimizin yardimcisi olsunbebişine maşallah cnm..yok bu koca kafa olayı genetik oluyobi sorun yoktur merak etme..sadece kafa normalden büyükse normal doğumda zorluk yaşanabiliyo:18:
herkesin başında 3 5 gıcık hey Allah ım sende kilo verince birde emzirirsen deyme keyfine dersin bakın ne oldu kiloda verdim sütümde var ben size demiştim hahhahaha dersin ;D
Merhaba kızlar bu sabah ilk defa tuhaf şeyler oldu bende yoğun bir akıntım oldu sonra wcdeyeken sümüksü bşr şey geldi ama bayağı katı kıvamlı çamaşıra gelemiyor tvlet kağıdıyla alabiliyorum rengi çok açok sarı geldi ilk başta 2-3 kere sonra kahverengi oldu rengi 2 kerede öyle geldi şimdi bşr şey yok ağrımdaçokyok doktoru aramadım devam ederse ararm diyorun siz bu nişan mı doğum mu başlıyor
Merhaba kızlar bu sabah ilk defa tuhaf şeyler oldu bende yoğun bir akıntım oldu sonra wcdeyeken sümüksü bşr şey geldi ama bayağı katı kıvamlı çamaşıra gelemiyor tvlet kağıdıyla alabiliyorum rengi çok açok sarı geldi ilk başta 2-3 kere sonra kahverengi oldu rengi 2 kerede öyle geldi şimdi bşr şey yok ağrımdaçokyok doktoru aramadım devam ederse ararm diyorun siz bu nişan mı doğum mu başlıyor
Canlarim nasilsiniz? Bugunde saglik ocagi kontrolum var. Artik son kez gidiyorum saglik ocagina.. dun doktorumu beklerken yeni dogum yapmis biri kontrole gelmisti.. konustuk biraz sohbet ettik.. normal dogum yapmis. 1 gun hastanede kalmislar... 1 gun sonra cikarken hastanede tartilmis ve 7 kilo vermis 1 gun sonra.. bu beni birazcikta olsa umutlandirdi diyebilirim.. 3 aylik bebegi var.. suanda 5 kilo fazlaligi kalmis..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?