Benim de 2600 de zaten normali bu değil mi? Tahmini 3500 doğar
Benim de 2600 de zaten normali bu değil mi? Tahmini 3500 doğar
selam, yanlışın var canım bi çok markada var. Ben huggies yenidoğan aldım. sıvı kaka emişi daha güzel esnek yan bantları daha iyi dışarı çıkartmıyor dediler. kullananlar genelde bunu önerdiler bende ondan huggies aldım. Gerçi ikisi arasında çok fiyat farkı yok ama ben tavsiye üzerine aldım.
canım az 3e yaklaşmış olmalı bu haftada çocuk 3,5-4 arası doğması için. bide senin ilk doğumunsa ve bebek 40 haftasını doldurursa iyi kilosunu doldurur. benim sezaryen olacağı için 7-14 gün içinde gelecek. ve ölçümleri 34-35 haftalık görünüyo kilosuda 10 gü öncekiyle aynı. öle olunca üzülüyo insan. rabbim sağlıklı sıhhatli eylesin tüm meleklerimizi inş. bide küçük bebeğe bakmak zor oluyo insanı üzen bi noktada o
canım bunlar numara numara üzerinde büyükçe 1 yazıyor yanındada 2-5 kilo arası diyor ondan alacaksın molfiksi 15 liraya aldık 44 tane içinde.
Ya kızlar demiyim demiyim diyorum ama yok biz kadinlar olarak bu kilo mevzuguna aşırı takigiz.herkeste bi bebegim küçük mu olcak telaşı var ama tibben 2500 3900 arasi NORMAL olarak kabul ediliyor kaldiki su an karsilassak hepimiz normal kilodamiyiz kimimiz zayif kimimiz iri kemikli kimi uzun yani onlarda öyle olcak sonucta genetik denen bisey var .ben bu konuda hasssasim çünkü bilenler bilir bnm yavrum erken dogumla yaklasik 1 kilo dogdu yogun bakimda her aldigi gramda sevindik ordaki ailelerle hemsirelerle sohbet ederken beterin beteri seyler oldugunu gördük normal haftasında dogan bebeklerin bile neler yasadigina sahit olduk.yani demem o ki ne olur kendinizi bos yere uzmeyin cocugunuz saglikli ve sapasaglam olsunda minyon olsun toparlar .yogun bakimda 2 kilo üzeri olan normal kabul ediliyor ve taburcu oluyor
Bunları yazdim çünkü amacim sizleri elestirmek degil bu keyifli zamani yersiz endiselerle gecirmeyin gönlünüzu ferah tutun
benim korkumda ondan yani kiminin sancısı az oluyormuş nişanı suyu gelmiyormuş ben napıcam nerden bilicemdimi ne garip ya Allahu teala darda koymasın bizi inşallah:)
walla hep nişan su diolar işte ama benim annemde gelmemiş doğum sırasında ebe patlatmış. ama nasıl anlamış doğum olduğunu onu bilmiyrm. halalarım teyzelerimde hep bekar hani genetik olarak onlarla kıyaslasam kendimi dicem ama bi tek annem war doğum yapan. Allaha emanet doğum yapıcaz işte :))) Rabbim kolay eylesin inşAllah :)))
evet canım bakalım hayırlısı. ben bu gece kalıcı değilim yatıcam şimdi:) bensiz fazla konuşmayın :))
Bu arada komşum karnın inmiş dedi yaşasınn yupiii:))az kaldı olacak olacak :)
yaa ben sadece prima premium care da gördüm yeni dogan yazısını 25 tl 50 adet var içinde diger markalar 145 adet olanlar o fiyat civarı ama onlarda hiç yeni dogan göremedim ben tatlım kiloyamı bakmak gerekiyo acaba kaç kg yazanlara bakmamız lazım acaba
tatlı rüyalar cnm meleğine we sana şimdiden cnm. walla banada karnın inmiş dediler 15-20 gün önce ama ben bişi anlamadım nası oluo inmş hali fln çözemedim.bana hala aynı gelio :))) hatta o kadar alıştım ki bu halime sanki doğduğumdan beri hamileyim hahahaha :))) karnımın eski halini unuttum :)
canım bende anlamıyordum ama bugün daha çok farkettim o sivrilik yuvarlaklık gidiyor.yani ağırlığı aşağıda hissediyosun. üstten bakınca yuvarlak değilde sanki karemsi bi görüntü oluyor göbekte ben bunları farkettim. umarım yardımcı olmuşumdur:)
hadi yattım ben sevgiler saygılar allahu teala sıhhat afiyet versin ....
bende bitek onda gördüm hatta ondan aldım prima premium daha iyi dediler yeni doğan için 17 mi ne almıştım 2 hafta önce indirimdeydi . ıslak mendilide premium care almayı düşünüyrm. bu arada bebek şampuanı yağı fln alırken aldığm yerdeki kızlar uyarmıştı beni haberiniz olsun sizinde bebek yağı kullanmayın tüylenme yapıo dediler losyon aldım bende onun yerine.
bende bitek onda gördüm hatta ondan aldım prima premium daha iyi dediler yeni doğan için 17 mi ne almıştım 2 hafta önce indirimdeydi . ıslak mendilide premium care almayı düşünüyrm. bu arada bebek şampuanı yağı fln alırken aldığm yerdeki kızlar uyarmıştı beni haberiniz olsun sizinde bebek yağı kullanmayın tüylenme yapıo dediler losyon aldım bende onun yerine.
kızlar bi kaç gündür kafam karışık..kimseye anlatmadığımdan size bir danışayım dedim..el elden üstündür demişler...ben özel hastanede doğum yapacaktım...600 civarıydı..kasımdan itibaren 1100 olacağını öğrendik..neyse bi şekilde bende uzun süre çalıştığım için bu parayı biriktirdim...hep diyorum ya ödediğimiz bu ev kredisi zaten maaşımızın çoğunu götürüyor diye...inanın 1100 tl yi biriktirene kadar çok zorlandım...yine kv mevzusu geçecek ki artık içim kalkıyor...eşim napalım ivankada erken işten ayrıldı falan dedi annelerine hiç ses çıkarmadılar..herkesin yanındada özel hastanede doğumunu yapacak diye akılları sıra hava atıyorlar sanki parasını onlar verecekmiş gibi...neyse geçenlerde görümcem benle doktora gelmişti...bende hasta birimine indim o gün...odamı ayarlamak için bi de süsleme işlerini soracaktım...kadın görümcemi tanıdı....dediki..siz geçen gün gelmiştiniz iki kişi refakatçı kalmak istemiştiniz dedi..ben tabi şok oldum..benden önce gidip hastaneye sormuşlar..benim annemin yanında görümcemde o gece kalmak istiyo..kendisi evlenmemiş bi genç kız..kaldıki benim altımda belki hasta bezi bağlı olacak yahu senin ne işin var Allah aşkına..çocuk el kadar ne avuca gelecek ne ele....dakkada tansiyonum yükseldi zaten..dedim benden önce neden geliyorsun ki sormaya..ben annene sordum..oda gel kızım dedi bana dedi...annemde iyi niyetlidir ve bu kadar patavatsızlığı kırmak istememiştir..yoksa kendiside rahatsız olmuş bu akşam konuştuk..annem eşlini kırma falan diyor..diyor da ben o parayı biriktirene kadar anam ağlamış afedersiniz şimdi ben sırf oda gelsin 2 kişi refakatçı kalsın diyemi özelde doğurucam..milletin yanında diyoki o kadar para veriyoruz herkese sordum 2 kişi kalıcaz diyo..parayı sanki cebinden veryor..iyor...çok sinir oldum anlatamam. bide bana sakın devlette doğum yapma o zaman kalamam diyor...bu kadar arsız yüzsüz...demiştim işte bunlar ailecek haydariye dümen ya..çok meraklılar..geleyim soruma..kızlar ben nede olsa normal olacağı için hep aynı sıkıntıyı çekeceğim..acaba ssk da mı doğursam ordan tek kişilik oda ayarlatırım ben...napayım..istemiyorum gelip yanıma çöreklensinler...kafamı dinlemek istiyorum..benima cım sabit kalacak ben para verdim diye o gelicek hastanede yiyip içip rahatına bakacak.. kv demde diyoki orda bi tane yatak var ama nerde yatcaksın kzım diyor. kv bi gece benim yanımda kaldı hastanede sabaha kaddar uyudu..uyumaya mı geldin arkadaş ya..uyucaksan git evinde uyu..sizce napayım...bana bir akıl verin....onun geleceğini bildiğim için rahat edemicem...istemiyorum onu..sanki onun için 1100 tl verecekmişim gibime geliyor sinir oluyorum...napayım...bi yol gösterin lütfen..kafam çok karışıkkk..yanıma gelirse herşeye karışacak beni annemi verem edecek...kv demde gelecek geç saate kadar kalacak..rahat vermicekler orda ne bana ne çocuğuma
kızlar eklemeyi unutmuşum..hamileliğim boyunca bi kere bile görümcem çocuğumu sağlam görmedi rüyasında gelip gidip bana..ya sakat gördüğünü ya yüzü parçalanmış gördüğünü ya özürlü gördüğünü söyleyip duruyordu..ben hamile bi bayanım ister istemez üzülüyorum böyle bişey denir mi..akıllı bi insan bunu der mi Allah aşkına söyleyin..geçen günde gelmiş herkesin bebeği kıpır kıpır seninki az kıpırdıyor..özürlü olmasın iyi kontrol etti,r doğunca..birinin çocuğu öyleymiş dedi...çok çaresiz kaldım..sonuçta her hamilelik bir mi allah aşkına..azıcık yerde içimde çocuk ayaklanıp yürüyecek hali yok ya....doktorda 10-12 kere hareket ediyorsa normal dedi...hatta bir kere bile hareket etmesi normal her çocuğu karakteri sonuçta dedi...
sen iyi almışsın canım 50 ADET degilmi bende ondan aldım artık bidahaki sefere.numarasına bakarım artık bebek yagının tüylenme yaptığını bende duydum ama bebekleremi yoksa.bize mi yapıyo ben dalinin setini aldım onda var bebek yagı losyonda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?