canım bebeği bir şekilde uyandırmaya çalış bizimde ilk 3 gün sürekli uyuyordu dr aradık mutlaka uyandırın dedi sarılığa meyilli bebekler çok uyur dedi ne yaptımsa uyandıramadım.tekrar dr aradık ve en son topuğunu biraz sıkın canı yanarsa uyanır biraz ağlasın açılır demişti tabi ben yapamadım dr mutlaka yapın yoksa emmediği için kan şekeri düşüyor ve sarılık artıyor dedi. bunu eşim duyunca oğlumun biraz topuğunu sıktı ve dudağını titreterek ağlamaya başladı tabi ben hemen sarılıp emzireyim dedim ama eşim tuttu biraz ağlayıp uykusu açılsın diye tabi o ağlıyo bende. çok şükür ki son uyandırma eylemimiz o oldu.o gün bugündür 30 dk bir 1 saatte bir kafasına göre kendi uyanıyor çok şükür sarılıkta olamadı.sağ göğsüne gelincede bebişin ne kadar emerse o kadar süt geliyor sağ göğsünde süt olmuyorsa bile emzirmeye çalış derim o emdikçe süt hormonların uyarılıyor ve daha fazla süt geliyor.en önemlisi tabiki alışma süreci zamanla öğreniyoruz.sen devamlı uğraş annesi uyandırmaya çalış canım kolay gelsinSanada günaydın canım.isim çok güzel.kulağada çok güzel geliyor.benim oğlum sürekli uyuyor.sarılık olan bebekler çok uyurmuş.bzim kaldırıp sürekli beslememiz gerekirmiş.naparsam yapayım çok zor uyanıyo bende tıkıyorum memeyi ağzına:)
ya bişey sorcam sen dahil herkse sol göğsümden yavaş yavaş süt gelmeye başladı.ama sağ göğsümden neredeyse yok denecek kadar az.napıcağımı şaşırdım oğlumda az geliyor diye orayı tutmuyo.yakında tamamen sağ göğsümden kesilecek süt.ben kendim sağmaya çalışıyorum o kadar az akıyoki sıcak suya tutup tutp bi iki damla ancak çıkarabiliyorum napabilirim bilginiz varmı bu konuda.
ben doğuma yarın gidiyorum Allah izin verirse geçen hafta doğum fiyatlarıni sorduk 545 demişlerdi biraz önce aradık bugün itibarı ile 900 oldu dediler şansa bakarmisınız yani sormak istediğim bütün özel hastanelere zam mi geldi yoksa bizim hastane kendi kafasına göre fiyat mi koyuyor ayırmıştık doğum parasını şimdi üzerine ekleyeceğiz mecburen çok değil ama bu dönemde elini neye atsan para Rabbim biran önce hepimizi aydinliga çıkarsın
Günaydın hanımlar.
Dün sormuştum sohbet akıcı olunca kaynadı benim soru kimse görmedi :-D
Ağda yapan yada yaptıran var mı şu son zamanlarda? Ağdacıya gitmem gerek kaç gündür korkudan erteliyorum kasılma başlatır falan diye okumuştum daha önce. Ama jilete de geri dönmek istemiyorum sadece 2 gün sürüyo çünkü temizlik. Ne yapsam bilemedim..
günaydın hanımlar
bu gün itibariyle kasımın ilk günü ve hepimizin bu ay içerisinde doğuracağı kesin gibi...
doğuma gidecek tüm arkadaşlara hayırlı kolay sağlıklı doğum diliyroum, cumamız da mübarek olsun inşallah...
canım az 3e yaklaşmış olmalı bu haftada çocuk 3,5-4 arası doğması için. bide senin ilk doğumunsa ve bebek 40 haftasını doldurursa iyi kilosunu doldurur. benim sezaryen olacağı için 7-14 gün içinde gelecek. ve ölçümleri 34-35 haftalık görünüyo kilosuda 10 gü öncekiyle aynı. öle olunca üzülüyo insan. rabbim sağlıklı sıhhatli eylesin tüm meleklerimizi inş. bide küçük bebeğe bakmak zor oluyo insanı üzen bi noktada o
Yaptırayım o zaman bende ya. Çok korkuyorum bi anda doğum başlar da hazırlıksızken hastaneye gitmem gerekirse diye. Ben hamileliğimin başlarında bıraktım jileti ve baya bi seyreldi tekrar dönmeyi göze alamıyorum.
Diş ağrın ne durumda canım geçmiştir umarım.
Son randevun ne zamandı sana çatı muayenesi yapıldı diye hatırlıyorum muayene sonrası biraz gelebilir önemli değil diyor doktorlarArkadaşlar acill cevaplarınıza ihtiyacım var biraz önce uyandım iç çamaşırımda kahverengi çok az bi leke vardı nişan gibi sümüksü değil kuru çok tedirgin oldum başına böyle bişey gelen varmı çarşamba günü doktor kontrolum vardı doktorum daha doğumuna var bebek ters dönmüş ama kanala inmemiş dedi daha var dedi bu leke çok korkuttu beni :18:
500 bana normal gelmişti canım ama bir anda 400 tl artması çok saçma geldi bana ssk anlaşmalı olmasına rağmen çok fazla vardır bundada bi hayir 9 aydır aynı doktora gidiyorum devlet hastanesine gitsem hiç gitmedim riske atmak istemiyorum bakalım hayirlisi Allahtan
bizim hastanede ssk anlaşmalı canım sezaryen fiyatı 545 idi bugüne kadar bir anda 900 oldu miktar fazla değil ama bize sürpriz oldu kendimizi ona göre ayarladik üstelik doğum yarın eşim merak etme ben ayarlıycam dedi ama insan dusunmeden edemiyor
Merhaba hanımlar nasılsınız
Ben 29 ekimde doğum yaptım birden suyum geldi ve acil olarak sezeryanla kızımı doğurdum erken doğduğu için ciğerleri tam gelişmemiş küveze koydular dün hastaneden taburcu oldum ama yanlız başına((
En az 1 hafta kalacak küvezde sütümü sağmam gerekiyor ama makineler uçlarını yarı yaptı süt yerine kan geliyor((
Dua eder misiniz?
Son randevun ne zamandı sana çatı muayenesi yapıldı diye hatırlıyorum muayene sonrası biraz gelebilir önemli değil diyor doktorlar
Günaydın hanımlar.
Dün sormuştum sohbet akıcı olunca kaynadı benim soru kimse görmedi :-D
Ağda yapan yada yaptıran var mı şu son zamanlarda? Ağdacıya gitmem gerek kaç gündür korkudan erteliyorum kasılma başlatır falan diye okumuştum daha önce. Ama jilete de geri dönmek istemiyorum sadece 2 gün sürüyo çünkü temizlik. Ne yapsam bilemedim..
Benimki de kadın ama alt kısımlarda kalıyo söylemesi ayıp tam rahat olamadığım için heralde göremiyorum da kalanları kendim alayım desem :-D el ağdası nasıl oluyo benimki spatulayla sürüp bezle çekiyo. Yarın gidicem kuaföre yalnız çıkarmıyo eşim dışarı dr yalnız çıkma artık dedi diye :-DCanım ben 1 hafta önce yaptırdım bende korkuyordum kasışma sancı girer diye ana mecbur ağdayı yapan genç kız değilde kadın olsun daha iyi oluyor ben el ağdası istedim diğer türlü deneyelim olmasa el ağdası denerim dedi o kadar dikkatli idi ki gülüyordum artık çok acımadı kızlar pek bilmiyor bence jilere dönme hemen çıkar hem bebek doğduktan sonra da rahat edersin
Yaptır canım ağdayı, ben jilet yapıyorum baştan beri yarın gideceğim kuaföre, kim bilir nasıl acıyacak. Allahıma bin şükür diş ağrım çok az, sorduğun için sağol canım. Yapılan işlem (kanal dolgu, ama tamamlayamadılar uyuşmadığından) beni bir ay götürür sanırım.
Merhaba hanımlar nasılsınız
Ben 29 ekimde doğum yaptım birden suyum geldi ve acil olarak sezeryanla kızımı doğurdum erken doğduğu için ciğerleri tam gelişmemiş küveze koydular dün hastaneden taburcu oldum ama yanlız başına((
En az 1 hafta kalacak küvezde sütümü sağmam gerekiyor ama makineler uçlarını yarı yaptı süt yerine kan geliyor((
Dua eder misiniz?
kizlar 40 haftayi devirdik sukur benim oglanin yeri rahat hic gelmeye niyeti yokkkkkkk sabirsizlikla beklioruz hergun dr hersey normal dio napacagimi bilemiorum .....
Bende 40 haftayı deviricem sanırım ama korkum normal doğumdan sezeryana geçmek... Şuan bana da her şey yolunda normal diyor ama bakalım ilerleyen günlerde ne olucak.
canım valla bende stresle hastane ücretini bekliyorum. bizimde o civarlarda.
Ama geçen hafta yeni düzenleme yapıldı. tüm özel hastaneler 100de 200e kadar zam yapma hakkına sahip oldular.hastanelerdeki gereksiz yoğunluğu azaltmak içinmiş. yani 500liralık doğum 1500e kadar çıkabilir. aynı şekilde muayene ücreteride artıcak ama hastanenin insiyatifinde aynıda devam edebilir 2-3 katınada çıkarabilir..
Eşimde diyor hep bizi bulur zaten diye.. bakalım bizimki kaç olacak
Nasi birden olabiliyo anlamis degilim... ben olsam baska bi numaradan ararim danismayi sorarim fiyatlari.. herkesemi oyle yoksa sadece sizemi? Valla var oyle hastaneler.. bizde ayrdik dogum parasini nolur nolmaz diye cunku insanlik hali.. tabi fazla soyleseler katariz ustune ama sasirmadanda edemeyiz noldu boyle birden bire..Allah islah etsin iclerinde art niyet varsa ne diyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?