2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Ayy canım supersin ben dr a telefon ile ulaşıp soramadim cevabin ilac gibi oldu.
Benimki acik pembe kirmiziya yakin Afedersiniz sumuksu bir akinti seklinde. Her wc ye gidisimde de geliyor.

Nedemek canım benim yaa ben sabah uyandım iç çamaşırımda gördüm kahverengi kuru bi leke seninki gibi değil belkide nişan değildir benimki bebeğin hareketlerini kontrol et dedi doktorum bişi olursa gelirsin hastaneye dedi bakalım artık sende bebeğinin hareketlerini kontrol et suyun ve sancın başlarsa hastanene başvur hepimiz için kolay hayırlı doğumlar olur inşallah

Cok sukur benim bayramdan beri temizlik yemek gibi bi sorunum kalmadi cunku annemde kaliyorum hersey onume geliyor ama iyice tembellestim kizim gelince ne yapicam bakalim :)

İyiymiş valla ;-) ben de temizlik için kadın alıcam ondan böyle rahatım:-D o gelmeden çamaşır ütü işlerini halletmem lazım tabi.

Sizce temizlikçiyi ne zamana alayım kızlar tahmini doğum tarihi 20 kasım belli olmaz tabi ama çok yakın gibi gelmiyo doğum ne bileyim çok rahatım. Önümüzdeki salı değil bi sonraki salı geç mi sizce? 12kasım yani

İyiymiş valla ;-) ben de temizlik için kadın alıcam ondan böyle rahatım:-D o gelmeden çamaşır ütü işlerini halletmem lazım tabi.

bende o işlerimi bayramda hallettim eşim evdeyken, geçen perşembe de kadın aldım temizlettim. eşim akşamları eve gittiği için halılarımı sermedim hastaneden eve geçerken kardeşim bir süpürüp siler halıları serer diye düşündüm zaten ne kadar kirlenebilir ki sadece tozlanır. normal doğum bekleyince ne zaman ne olur bilemiyorsun çokta beklemek istemedim en azından içim rahat şimdi her şey hazır bir kızım eksik kaldı :)

Kizlar ik8 gundur doktorladayim. Dun ozel hastaneye gittim doktor beni 6 kasimda suni sanciyla doguma alacahini soyledi. Rahim agzi simsiki kapaliymis ayrica cocugun basi da yukaridaymis. Doktorum hareketli mi demisti sizde biliyosunuz ki benim ki hareketli degil,bana hareket ediyorda hissetmiyor olabilir misin dedi:)) yanit veremedim bilemiyorum oramda ayna yokki goremiyorum haliyle. Bugunde ssk ya gittim; oradaki doktor hamilelik nasil gidiyor dedi;valla iyi gidiyor agri yok aci yok iyim boyle cocukta hareket etmiyor sadece karnim sis dedim. O da oh masallah baskalarinin yaninda deme nazar degmesin dedi. Dunku doktorun soylediklerini anlattim; bu doktorda agri olmadan acilma olmaz ki bi bekleyelim dedi. Onumuzdeki hafta 40 olacaksin sancin gelmezse 1 hafta daha bekleyelim. Sonra suni sanci veririz ,sayet acilman olmazsa o zamanda sezeryanle aliriz cocugu dedi. Iki doktor ve iki farkli yorum. Bir tanesi 40 hafta olunca direkt suni sanci vermekten yana, digeri normal sancini bekliyelim olmazsa suni veririz diyor. Aksam internette suni sanci icin bi kac yazi okudum canim sıkıldi. Hem anne hem bebek yoruluyormus. Cok korkuyorum acikcasi kizlar((( iki doktorumda sezeryan taraftari degil ilk etapta.sanki basbakan gelip doguma girecek gibi cekinceliler:) ay olan bana olmasin ya...bi de dun uni.den arkadasim aradi ona doktoru 36 haftadan sonra hep bagdas kurarak otur demis. Milletde ne doktorlar var...benimkilerinin bana bisey soyledigi yok...su kaynatip evde dogursam yeridir. Aksamdan beride bagdas kurarak oturmaya calisiyorum. Kose takiminin en kosesine aksam oturdum omuzumada hirka almistim esim dalga geciyor, arkaya geyikli hali asalim tam aga havasi var diyor:)) bu arada bide arkadasim meryem ve erkek oldugu icin yusuf surelerini oku dedi bana. Dogumu kolaylastiriyormus. Suraya dogurdum saglikla yazabilecegim gunler gelecek mi:s

çok fazla alıntı nasıl yapılıyo bilemediğimden buraya yazıyorum. evet bende aynı senin gibi düşünüyorum. ondan üzüntüm. onuda gayret edyorum yemeğeD
ve bu arada hastaneden aramışlar eşimi. 8 kasım da geliyor mustafam inş. 8 kasım cuma sabah 6da hastanede olun demişler. çok duygulandım. rabbim bu yolda kimseyi bekletmesin inş. hepimiz sağlıkla sıhhatle evlatlarımızı kucağımıza alalım.
heyecan iyice sardı.....

uyku düzenim allak bullak canım koca horul horul uyuyo ben oturuyorum diye tek başına da gitmiyo yatakodasına...
sabah da zorla kalkıyorum işte...hayırdır sen niye uyumadım uyutmadı mı bebiş....

aynen cnm akşam yatmaz sabah kalkmaz bi hal aldı son haftalarım. benim eşimde tek gitmio yatakodasına ,salonda uyukluo yatarken kaldır beraber yatarız dio garibim. bitek biz diil adamlarda çekio sayemizde :))))

cnm ssk ve üni hstaneleri 40 haftayı geçirip artık hiç sacı yoksa sezeryana alıyo çok sıkı takipte saglık bakanlığı zorunlu kalmadıkça sezeryan yasagı var

slm cnm. walla bence ikinci doktor daha mantıklı konuşmuş senin sancının gelmesini bekleyemesi daha akıllıca. son seçenek olarak suni sancıyı düşünmüş.suni sancıda normalden daha zor olduğunu bende duymuştum.sonuçta adı üstünde suni sancı. daha çok yorabilir ikinizide bencede son anına kadar bekle sancının gelmesini gelmediği takdirde suni sancı yada sezeryan düşün. geçen doktor kontorlüme gittğmde kucağında bebeği ile bi bayan wardı. konuşurken bahsetti. 42 haftalık doğmuş bebeği ne açılması olmuş ne sancısı doktor 42 hafta bekledikden sonra sezeryanı önermiş. Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu wersin cnm. başında dert çok kıyamam :)

Hem 3 çocuk yapın deyip hem %200 zam yapan zihniyeti anlayamıyorum. 4sene üniversite okumuşum atanamamışım 700 tl gibi komik bir rakam karşılığında ücretli öğretmenlik yapmışım.eşim sırf bu yüzden ikinci üniversitesini okumaya başlamış evladımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için ama biz ne yaparsak yapalım olmuyor arkadaş.

normal doğum fiyatı 700 tl idi oldu 1400 sezeryan ztn 2.300 tl. bu insanlar nasıl 3çocuk doğuracak çok merak ediyorum.
eşim geçen gün 2üniversite bitiren bir baba olarak "bırak oğlum okuma biz okudukta ne oldu topçu ol sen kendini kurtar dicem oğluma" dediğinde gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Rabbim hayırlara çıkarsın inş.

aynen cnm akşam yatmaz sabah kalkmaz bi hal aldı son haftalarım. benim eşimde tek gitmio yatakodasına ,salonda uyukluo yatarken kaldır beraber yatarız dio garibim. bitek biz diil adamlarda çekio sayemizde :))))

valla hiçbişey çekmiyolar ya...kısçe çok rahatsız ettiği zaman al biraz sen taşı diyorum eşime..

ne güzel anlatmissin canim, son 10 yildir icinde oldugumuz zor durum daha da zorlasiyor. Allah yardim etsin bize ve gelcegimize insaalllah...

cnm ocakda su ısıtıp ewde doğurmamızı bekliolar :) ben tek çocuk düşünüyrm die bana söylenen zihinler war tek kalır yalnız kalır diye. hadi 3 tane yap 5 tane yap , o çocuklar ne yicek içecek elinde olmayınca birbirlerini mi kemircekler... Rabbim rızkını werir elbette ama Rabbim insana akıl fikir de wermiş ölç tart biç karar wer diye. körü körüne hareket etme diye wermiş sana o aklı. bu kadar zam ve bu kadar işsizlik warken 3-5 çocuk zor.

valla hiçbişey çekmiyolar ya...kısçe çok rahatsız ettiği zaman al biraz sen taşı diyorum eşime..

hahaha :))) onu bende sölüyrm al bi hafta da sen taşı kızını diyrm... ben şimdiden kulak bakımı yaptırayım kendime doğumda iyi küfredeceksin bana dio :))))

sanırım haklısın teşvik için evde doğurana kredi fln verirlerse şaşırmam tek çocuk elbetteki tasvip edilen bir durum değil anne babaya birşey olduğunda kardeşler birbirine kol kanat gerer diye ancak biz daha doğumu altedemedik ki bırakın yeni çocuklar yapma fikrini düşünelim

kredi şeklinde değilde şöle hibe olarak çocuk parası wermeye başlasalar türkiyede nüfus patlaması yaşanır :))))

ftmctky canım yazını okudum içim sızladı resmen...benim gittiğim özel hastanede 2 sene doğum 500 dü 1 kasımsdan itibaren 1100 oldu sezeryande 1000 di 2000 oldu...düşünsene o parayı kazanmak için kaç ay çalışıyoruz...benim annemlerin evi olmasa gerçekten yanmıştuım.Allah tan taşındıkta az biraz rahatladık(ki faturaları mutfak pazar masrafını ailem karşılıyor )...burdada yazmıştım ev bark bişey yoktu evlendiğimizde üstünede eşimin tarafından alınanların hepsi borçlaydı...ev aldık yaklaşık 17000 tl borç ödedik..ve gerçekten 8 aylık olana kadar deli gibi çalıştım....bi taraftan diyorum özel hastanede yapayım boşa mı çalışıyorum diğer taraftanda anlatmıştım önceki sayfalarda..eşimin ailesinin nemalanmasını istemiyorum bu durumdan çünkü biz yardım ettik havalarına giriyorlar benim içirimde 10 kuruş bile hakları yokken..kv. gün gün gezerken ben çalıştım çünkü. bende devlet hastanesinde doğum yapmaya karar verdim...ordada sıkıntı çekicem özeldede..bari içim rahat olur ayırdığım paraylada çocuğuma bişey alırım...diye düşünüyürum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…