Benimde agriyodu ama muayeneden sonra iki buklum yuruyorum merdeyse
Arkadaşlar sizinle muhabbeti özledim. Küçük kızımla herşey çok güzel gidiyor, maaşallah, böyle bir sevgi yokmuş. Her geçen gün kızımı daha fazla seviyorum. O uyurken onu özlüyorum. Emzirmek çok güzelmiş. İlk 3 gün sütüm çok azdı, gerizekalı hemşire gelip gelip niye senin sütün gelmiyor, normal doğum yaptın, gelmeyecek herhalde deyip durdu. Gelip gelip mememi sıktı, canımı çok yaktı. Zaten ilk 3 gün süt şakır şakır gelmeyebilir, bunu herkesin bilmesi lazım. Ben sinir oldum ama dinlemedim hemşireyi, sağolsun annem de destek oldu, eve gidelim çok gelecek sütün dedi. Saatlerce emzirdim, çocuğum da yoruldu sürekli acıkıp durdu ama mama vermedim. Eğer 3. gün gelmese verecektim. Çok şükür geldi. Emzirirken eldivenlerini çıkarıyorum, elini mememin üstüne koyuyor, canım kızım. Emerken sol yanağındaki gamzesi çıkıyor. Bir de kucağıma aldığımda bana sokuluyor, tarifsiz bir duygu. Her anının tadını çıkarın, hamilelik güzel diyordum, ama doğduktan sonra daha da güzelmiş. İlk kez anne olacaklar için söyleyeyim, ilk anda biraz şaşkınlık olabiliyor, lohusa depresyonuna girmek de pek zor değil, ben hep kendimi destekliyorum, biraz birşeye moralim bozulsa bebeğim yanımda diyorum hemen. Emzirme konusunda ben de kızım da çok inat ettik. Dün geceye kadar 3 gündür çocuk mememde resmen. Artık düzene oturttuk biraz. Lütfen siz de inat edin. Sütüm az diye baştan kabullenmeyin.
Kızlar hastane odasından canlı yayınşuan hafif sancım var saat 1 gibi geldik eşimle, nst de sancım çıkmadı alttan muayene ettiler 2cm açılmış doğum başlamış gönderemeyi dediler. Ne zaman doğuma girerim bilmem =)
Ama sizlere haber ,ereyim dedim. Dualarınızı eksik etmeyin. Hepinizi öptüm.
Aynen benimkilerde oyle kucucuk, nasi gelcek bunlardan sut diyorumbasimda dirdir eden birileri olcak %100 suphem yok.. sutun gelmiyomu bu cocuk ac vs vs.. oyle yap boyle yap... Allah benim yardimcim olsun..
Kızlar ya ben normal adet oldum gecen ayda oldum normal duzenimde hani gebelikten sonra 6-7 ay olmayanlar var .hic ozlemedimki ben bu kirmizilari
Kızlar 40+1deyim bugün. Dün kalp atışları net duyulmadığı için dr. Bugünde nstye gönderdi beni. Girdiğimde 100ün üzerinde sancılar çıktı 120ye kadar vardı sancım ama cok şiddetli hissetmiyodum sadece rahatsız ediciydi sancılarım. Alttan muayne etceklerdi istemedim dün hiç açıklık yoktu. Bide açıklık olurda yatış verirler diye istemedim imza verip cıktım. Nöbetçi hemşirelerde çok gıcıktı terslerdi korktum açıkçası. saat 1e geliyodu çıktığımda. Sabahtan beri ağrılarım var ama yavas yavas şiddetleniyo hala öyle çok kötüyüm diyebilcek bi ağrım yok dayanabildiğim kadar dayanıyorum dayanamadığım noktada gidicem inşallah orda beklemek istemiyorum. Biraz dolaştık annem kv. görümcem falan . şimdi eve geldim yemek yicem oje falan süreyim dedim saçımı başımı yapayım süsleneyim azcıkta oğlum güzel görsün benisabaha karşı şiddetlenir diye tahmin ediyorum çok yavaş artıyo şiddeti çünkü. Şuan 200ü bulmuş olabilir çünkü 120yken şiddetini hatırlıyorum böyle değildi. Düşünmemeye çalışıyorum konuşuyorum oyalanıyorum heycan ve korku hepsi hat safhada şuanda. Ama en çok yemek yemek istiyoruuumm annem hazırladı yemeğimi yiyip süslenicemm :) Allahın izniyle bugün doğuma girerim inşallah. Haber veremeyebilirim diye şimdiden yazayım istedim. Hepinize dua edicem Rabbim herkese hayırlı doğum nasip etsin inşallah
Kızlar bugün kontrolümüz vardı. Çatı muayenesi yapıldı ve şoook 1 cm açılmam varmış. Suyumda tam sınırdaymış bol su iç dedi salı tekrar kontrola gidicem açılma artarsa doğuma alacaklar. Strese girdim şimdiden...
Benimde yarin kontrolum var keske banada acilmisin deseler :))
Vher wc ye gittigimde bir umutla godiyorum belki nisan grlmistir diye veya otururken suyum gelsin istiyorum , cokmu sey istiyorum :)
hiç oyle düşünme cnm ben ilk kızımı daha 17 yasındayken dogurdum.. limon kadarcıkdı göğüslerım ama doktorum söyledi anne göğsü inek memesi gıbı değilmiş süt içerde olusmazmıs kanallarda olusup göğüsden akarmıs. göğsün boyutu değil kanalların üretimi önemliymiş.. ve koktugum gıbı olmadı sütüm öyle bi aktı ki cocuk emmeyi bırakınca suratına fıskırıyodu3 yas dogum gunune yakındı bıraktırdım o yasda bıle doyana kadar da emzirdim sonradan bıraktık oda ne şartlarla oldu turşu bile sürdüm.. hiç göğüslerım kucuk dıye düşünmeyin benim sütüm olduysa herkesin olurr
Ömer bey geldi ızlar hiç geçmişe bakamadan ancak şimdi girme fırstaı oldu maceranı neresinden başlasam bilmiyırum sınra uzun uzun yazarım doğuran başkalarıda vardır çok merak ediyorum salı günü suyumun gelmesiyle doktora gittim hemen suumu boşaltı ve sancılar başladı suni sancı hiç almadım 1 saat içinde tam açolma oldu bebek kanalı indi doktor şokto ama tam doğumhaneye inicektik kalp atışlları zayıfladı muayene ve usgden sonra acil sezaryane alındım çünkü benim ki son anda kafayı tukarı kaldıu omuz çıkışlı gibi döndi bebekde kilolu olunca ben deli gibi sancıyla anestezi alarak yavrum dünyaya geldi dün eve geldik zorlu süreç brnim 2 gün geçmesine rağmen gaz ve wc çıkışı olmaması kabus gibiydi o kadar ilaç serum nafile gece başımda 4 doktor teşhis koymaya çalışıyor bşr taraftan ömerim emmekte zorluk çeliyor neyse kabus bştti şimdi herşey yolunda ama macera devam ömerimi emzirmek tam kabus sormayın halşmi daha dinlenmeye hiç fırsatım olmadı bebeğim 52 cm kilosu 3890 gr . Bşzde şmdilk bu kadar nöbete devammmm
Turkiyede de ayni bildigim kadariyla bir alet bagliyorlarmisparmaga oje oldugu zaman dogru sonuc vermeyebiliyormus bende ojelerimi surmuyorum acil bisey olursa diyeHadi hayirlisi canim ..
Türkiyede nasil bilmiyorum ama burda dogumhanede sezeryan veya genel anestezi gerekebilr diye oje istenmyor ..
Bazi acil durumlarda sanirim tirnaktan birseyler farkediliyormus .. Söylemek istedim sadece , brlki orda farklidir .. Insallah en kolay yoldan kavusursun mingine
Arkadaşlar sizinle muhabbeti özledim. Küçük kızımla herşey çok güzel gidiyor, maaşallah, böyle bir sevgi yokmuş. Her geçen gün kızımı daha fazla seviyorum. O uyurken onu özlüyorum. Emzirmek çok güzelmiş. İlk 3 gün sütüm çok azdı, gerizekalı hemşire gelip gelip niye senin sütün gelmiyor, normal doğum yaptın, gelmeyecek herhalde deyip durdu. Gelip gelip mememi sıktı, canımı çok yaktı. Zaten ilk 3 gün süt şakır şakır gelmeyebilir, bunu herkesin bilmesi lazım. Ben sinir oldum ama dinlemedim hemşireyi, sağolsun annem de destek oldu, eve gidelim çok gelecek sütün dedi. Saatlerce emzirdim, çocuğum da yoruldu sürekli acıkıp durdu ama mama vermedim. Eğer 3. gün gelmese verecektim. Çok şükür geldi. Emzirirken eldivenlerini çıkarıyorum, elini mememin üstüne koyuyor, canım kızım. Emerken sol yanağındaki gamzesi çıkıyor. Bir de kucağıma aldığımda bana sokuluyor, tarifsiz bir duygu. Her anının tadını çıkarın, hamilelik güzel diyordum, ama doğduktan sonra daha da güzelmiş. İlk kez anne olacaklar için söyleyeyim, ilk anda biraz şaşkınlık olabiliyor, lohusa depresyonuna girmek de pek zor değil, ben hep kendimi destekliyorum, biraz birşeye moralim bozulsa bebeğim yanımda diyorum hemen. Emzirme konusunda ben de kızım da çok inat ettik. Dün geceye kadar 3 gündür çocuk mememde resmen. Artık düzene oturttuk biraz. Lütfen siz de inat edin. Sütüm az diye baştan kabullenmeyin.
Benimde yarin kontrolum var keske banada acilmisin deseler :))
Vher wc ye gittigimde bir umutla godiyorum belki nisan grlmistir diye veya otururken suyum gelsin istiyorum , cokmu sey istiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?