Aynen bende oyleyim annem inek diyo bana gel inek buzan agliyo diyo durmadan memede azindan burnundan kusuyo gene emiyo abimiz asabilesti cok kiskaniyor nabivam bilmiyorum bu sabah uyandik emziriyorum geldi koy yerine dedi bende karni acikmis oglum dedim koy dedim diye ciglik atip bi bana bi bebege tokat atti sok oldum nabicami sasirdim odadan cikmani istiyorum dedim cikti 10 dk sonra dudak buzuk geldi optu kardesini beni hatasini anlamis cok uzuluyorum cok simarik yaramaz hircin bi cocuk oldu 24 aylik daha sizinkiler kac aylik
37 günlük canım olur mu ki normal midir acaba
Vallahi benim kızı canlı canlı görsen imrenir misin bilmem. Günde 5 saat aralıksız ağladığı oldu geçen hafta, arabayla bile gezdik, ateşi yok hasta değil, en son büyüme atağındadır diye düşündüm, kemikleri falan ağrıyormuş ya miniğim ya.Gündüz hep kucaktayız selayhus.
arkadaşlar bende 3 kez ateş yükselmesi ve titreme oldu sütten dolayi merak ediyorum sizlerdede bunu yasayan var mi?Bu durum daha ne kdr devam eder bilgisi olan var mi?
saol canım bende baktım nette buldum ordan alıcam galiba sende işe yaradımı bide zararlımıdır diye çok tedirginim bebeğe bişi yapmasın diye gerçi heryerde araştırdım zararlı değil diyolar ama bazı doktorlar önermiyolarmış sütün kalitesini bozuyo diye kararsızım yaa(
zararlı değildir malt içecek ben iki kez içtim çok arttı o günlerde ama kilo aldıracak diye içmiyorum içmesem de yetiyor çünkü sütüm çok şükür, en önemli şey beyinde ben her gün dua ediyorum Allahım sütüm çocuğuma yetsin beslesin onu diye bi de su acayip önemli 3 lt içiyorum ne helva ne cam fıstığı ne dere otu ne boza ne bulgur hiç birini yemiyorum ama bebeğim emerken onu okşayıp çok süt gelecek sana diyorum moralim bozuk olduğu bi gün azalmıştı hemen kendimi toparladım bu arada vejetaryenim tavuk et balık yemiyorum beslenme önemli ama düşünceler daha önemli.süt artırmak için çam mı şam mı fıstığı yiyorsunuz kızlar? ben sasırdı m ne yapacagı mı kilo almaya basladım humana 4 kutu bitirdim bende işe yaramadı lactamil 3 kutu o da öyle ,dün malt içecegi aldırdım biraz artırdı 1 hafta devam edeyim inş. yarar sasırdım.doktorum sütüm az yok demeyeceksi n dedi gezmeye gitti yarın gelecek de dedi,bi de yarım saat öğle uykusu uyu mutlaka dedi.emzirirken ya REZZAK deyin yaslı bi komsum bu nu söyle dedi.simdilik sütüm için yaptıklarım bunlar Rabbim emziren annelerin sütünü artırsın inş.
biogaia diye ilac var bi deneyin istersenizcanım benim oğlum da aynı şekilde.. gündüz hep kucakta, gerçi gece de öyle.. aşırı derecede gaz sancıları var oğlumun, durmadan ıkınıyor, acayip sesler çıkarıyor, kızarıyor en sonunda çığlık çığlığa ağlıyor.. sadece kucağımda sakinleşiyor.. emip hep benim kucağımda uyumak istiyor, yatağa koyduğum anda ıkınmaya başlıyor ve hemen uyanıyor.. tuvalete bile gidemiyorum, sırtım belim kollarım her yerim tutuldu, uykusuzlukta bir taraftan.. annem ve eşim yemeğimi suyumu getirmeseler açlıktan ölürüm.. annem gidince ne yaparız bilmiyorum
Aventin silikon göğüs ucu ile emzir bebek surekli yara yapmaya devam ettikçe ilaclar ise yaramaz. Mumkunse gunde 1-2saat göğüslerin acik dursun. Dojtorun verdigi ilaclari kullan. Sık sık yika. Kalkan oluyor onlardan da kullanabilirsin ayrica dogru emzirme videolari var izle mutlaka. yaralarin iyilestiginde her emzirme sonrasi karbonatli su ile sil.Merhaba arkadaşlar.Öncelikle Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Bende sizler gibi kasım annesiyim.37 gün önce doğum yaptım.Sizlere bir sorum olacak aynı durumda olan arkadaşlar varsa,cevaplarsanız çok sevinirim.Ben tam 37 gündür göğüs ucu acısı çekiyorum.Artık dayanılacak gibi değil.2 kez cildiyeciye gittim verdiği merhemleri kullandım.onun dışında lanolin içeren merhemler kullandım,bepanten kullandım.bitkisel şeyler denedim,ayvaçekirdeği jeli,e vitamini,kantoron yağı,zeytinyağı,soğansuyu v.b.Ama yok geçmiyor birtürlü.sanırım benimki çatlağın ileri derecesi çünkü dr egzama türü bişey dedi.Bebeğimi emzirirken ağlıyorum resmen.ve emzirdikten sonra göğüs ucum bembeyaz oluyor ve zonkluyor,yanıyor.iğne batıyormuş gibi.bir müddet sonrada kıpkırmızı oluyor.çamaşırm deyince bile sızlıyor.Bir anne için çok özel birşey bebeğini emzirmek ama benim için işkence.Lütfen durumu benimle aynı olan arkadaş varsa Allah rızası için bilgilerini paylaşsın.
canım bende de bir kez oldu ateş yükselmesi ve titreme.. önce elim ayağım boşaldı tutmaz oldu nerdeyse, sonra birden aşırı bir titreme.. bir arkadaşım da yaşadı bu durumu lohusayken 3 kez falan.. bende sadece 1 kez oldu.. sütten dolayı olduğunu düşünmüyorum çünkü benim öyle süt birikmesi olacak kadar aşırı sütüm yok..
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Bende sizler gibi kasım annesiyim.37 gün önce doğum yaptım.Sizlere bir sorum olacak aynı durumda olan arkadaşlar varsa,cevaplarsanız çok sevinirim.Ben tam 37 gündür göğüs ucu acısı çekiyorum.Artık dayanılacak gibi değil.2 kez cildiyeciye gittim verdiği merhemleri kullandım.onun dışında lanolin içeren merhemler kullandım,bepanten kullandım.bitkisel şeyler denedim,ayvaçekirdeği jeli,e vitamini,kantoron yağı,zeytinyağı,soğansuyu v.b.Ama yok geçmiyor birtürlü.sanırım benimki çatlağın ileri derecesi çünkü dr egzama türü bişey dedi.Bebeğimi emzirirken ağlıyorum resmen.ve emzirdikten sonra göğüs ucum bembeyaz oluyor ve zonkluyor,yanıyor.iğne batıyormuş gibi.bir müddet sonrada kıpkırmızı oluyor.çamaşırm deyince bile sızlıyor.Bir anne için çok özel birşey bebeğini emzirmek ama benim için işkence.Lütfen durumu benimle aynı olan arkadaş varsa Allah rızası için bilgilerini paylaşsın.
Canim sana rabbim dahada güc kuvvet versin , hep düsünüyorum ikiz ucüz annelerini ...ıkı cocugu bırarada buyutenler sınıfına bende gırıyorum sanırım :)
Allah cümlemize guc kuvvet versın ınsallah
bızımkılerıne uyku duzenı senınkı gıbı
umarım ıyısındır bızler ıyıyız daha da ıyı olucaz ınsallah
sut makınesı gıbı dolasıyorum ha bıre emzırıyorum gelse de gelmesede cocuklar sanırım oyun sanıyor agızlarında uyuyakalıyorlar
Bu anlattigin sesleri aynen yapiyor benim oglumda canim , sab veriyorum bende ,canım benim oğlum da aynı şekilde.. gündüz hep kucakta, gerçi gece de öyle.. aşırı derecede gaz sancıları var oğlumun, durmadan ıkınıyor, acayip sesler çıkarıyor, kızarıyor en sonunda çığlık çığlığa ağlıyor.. sadece kucağımda sakinleşiyor.. emip hep benim kucağımda uyumak istiyor, yatağa koyduğum anda ıkınmaya başlıyor ve hemen uyanıyor.. tuvalete bile gidemiyorum, sırtım belim kollarım her yerim tutuldu, uykusuzlukta bir taraftan.. annem ve eşim yemeğimi suyumu getirmeseler açlıktan ölürüm.. annem gidince ne yaparız bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar.Öncelikle Allah hepimizin çocuklarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Bende sizler gibi kasım annesiyim.37 gün önce doğum yaptım.Sizlere bir sorum olacak aynı durumda olan arkadaşlar varsa,cevaplarsanız çok sevinirim.Ben tam 37 gündür göğüs ucu acısı çekiyorum.Artık dayanılacak gibi değil.2 kez cildiyeciye gittim verdiği merhemleri kullandım.onun dışında lanolin içeren merhemler kullandım,bepanten kullandım.bitkisel şeyler denedim,ayvaçekirdeği jeli,e vitamini,kantoron yağı,zeytinyağı,soğansuyu v.b.Ama yok geçmiyor birtürlü.sanırım benimki çatlağın ileri derecesi çünkü dr egzama türü bişey dedi.Bebeğimi emzirirken ağlıyorum resmen.ve emzirdikten sonra göğüs ucum bembeyaz oluyor ve zonkluyor,yanıyor.iğne batıyormuş gibi.bir müddet sonrada kıpkırmızı oluyor.çamaşırm deyince bile sızlıyor.Bir anne için çok özel birşey bebeğini emzirmek ama benim için işkence.Lütfen durumu benimle aynı olan arkadaş varsa Allah rızası için bilgilerini paylaşsın.
Melegimolsun senin diger cocukta kücükmüs , benim büyük oglum 5 yasinda ..
Ama arada denge saglamak ayni sekilde ilgilenmek zor neredeyse imkansiz olyor ..
Direk olarak kiskanclik degilde baska sekilde tavirlar oluyor ..:
Mesela aksam yatagina yattimi 20 dak icinde uyurdu, simdi 1 saatten uzun sürüyor , yanimiza defalarca gelip gidiyor ..
Anaokulundakki pedagog kiskanclik olmazsa normal yolunda gitmeyen bisey var demektir demisti :))
O yüzden normal karsiliyorum ...daha sabirliyim
Aventin silikon göğüs ucu ile emzir bebek surekli yara yapmaya devam ettikçe ilaclar ise yaramaz. Mumkunse gunde 1-2saat göğüslerin acik dursun. Dojtorun verdigi ilaclari kullan. Sık sık yika. Kalkan oluyor onlardan da kullanabilirsin ayrica dogru emzirme videolari var izle mutlaka. yaralarin iyilestiginde her emzirme sonrasi karbonatli su ile sil.
Cnm gecmis olsun bende senin yasadiklarini yasadim ilk oglumda hatta kan kustu kuvezde kaldi 48 saat miyde kanamasi diye ama benden icmis 6 ay cektim ben dile kolay gitmedim yapmadim sey kalmadi doktora aciyodum bortlen gibi diyodu mahvolmusun diyodu birak kes memeden diyodu doktorlar cunki sagma makinasindada ayni sorun vardi kiminin teni kabul etmeamis hep agliyordum ben afedersiniz kocamla sey bile ypamiyoduk deyince aciyor diye pisikllojim alt ust olmustu yani gecmiyosa gecmiyo kardesim aci gercek ama ins seninki gecer cunki 39 gunluk bebegim o ilk oglum gibi olmasada aciyor hala bortlen tarzi gene siki ic camasiri pamuklu silikonlu gogus pedi var egilince kimildayinca gene aciyor nabim artik cekcem gene yavrum emsin yeterki cektim aciyo biliyorum allah yardim etsin sana bide dinlendir 8 saat kadar 2 gunde bi bi nebze acin hafifliyo bi gunxuk nabcan
Kanama hariç sıkıntılar aynı.böğürtlrn gibi.bide zonkluyor ağrısı sırtıma vuruyor,emzrdikten sonra.offf geçmeyece demekki.bende senin gibi yavrumu sütüm varken ve besliyorken memeden kesmek istemiyorum.Ama zor çok zor bir durum
Evt cnm ben kesmedim sabrettim gunde uc bez kez emzirdim gece hic emzirmedim benim oglanda ciyniyordu o kalkanlar normal gogsumude ciyniyordu gerci hani bi gece emzirme sabah kalkinca sag sonra emzir biraz oldun ogleye kadar goguslerin az aciyo sonra cogaluyo sirti birak dirseklerim aciyodu emziriken hayal kuruyordum bikeresinde. Dagda yuruyorum ayagim ciplak diken batti anne cikar diye bagirdim znnemdz ne dikeni kizim dedi hayal kuruyommm diye agliyordum annem emzirme nolur saat geldimi 10 dk varmis daha dur diye titriyordu kadin 6 aylikken oglum kendi emmedi birakti 1 ay da iylesme sureci 7 aylikti ben rahat ettim hatta 5 aylik filandi denize girdim o aciyi unutamam yaraya tuz basmak iste gunde 1 kez dai olsa emzir yada sag ver sutunu elinle yulmusak sag genede ver sutunu acini biliyorum sagarak beslemeyi denz bzlki acimaz senin oyle mahrum kalmaz yavrun sutunden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?