bana da yaptır gel dedi cnm..
tam idrar
toksoplazma
rubella
aks
hemogram
hbsag
hcu
hıv
ft4
tsh
yazdı cnm..ilk 3 tanesi dışında sağlıkocağı yapıy
o haberin olsun..bana hastane 250 tl çıkardı fiyat..ben de sağlıkocağında yaptırıcam..diğerlerini yaptırırım..zaten 9 nisanda sağlıkocağında da takibe alıcak ebe arkadaşım..kayıt açıcak kalp atışlarını duyalım da..
Canim hangi hastane bu testlere 250 tl çıkaran , ben testlerin tamamına ozel bir hastanede 875 tl verdim , esim kafayı sıyrıldı :))))
ivet çocukkenyaa bu doktorlar mal mı acaba, madem öyle bize söyleslerdi ya, 2 yıldır bebek istiyom ben bi sürü doktora gittim ön hazırlıkta ne yapalım diye biri de çıkıp aşılardan bahsetmedi
canım ben de progestan kullanıyorum ağızdan,, ilk bi kaç gün hafif baş ağrısı oldu ama şuan hiç yan etkisi yok
Canim hangi hastane bu testlere 250 tl çıkaran , ben testlerin tamamına ozel bir hastanede 875 tl verdim , esim kafayı sıyrıldı :))))
İyi geceler tatlı rüyalar kızlar
Bu saate kadar uyumayan Puffy68, GurbetGuzeli, filiz86, sila_84, Vianne, denizkiziii, tipican, burcu_81 arkadaşları da tebrik ediyorum, sütünüzü içmeyi unutmayın
cnm medicalpark..ama kız tek tek te hesaplamadı..anammmm o neee 875 miiisen nerde yaptırdınnn:44:
ay ben bi hepsini hesaplatayım yarınnn..gerçi birkısmını sağlıkocağında yaptırıcam..özele inat devleti kullanıcammm
cnm bnde sen gibi gec yumurtlayanlardanimcanlarim kesemizi gordukcook sukurrr.
4+6 gorunuyor.sata gore 5+2 ama biraz gec ovulasyondan boyle.
İki hafta sonra kalp atisi icin gidicez hayirlisiyla.hala ruya gibiii
gözumuz aydin cnnmmmmmmmKızlar selam doktordan çıktım suan dısardayız gorduk bebişi buyumuş kalp atısları dahada yukselmiş ama kızamık cıkarmamısım yani tehlikeli olabılırmiş ve cocuklardan uzk durucakmışım geçmesin diye
cnm bnm 35 sinirdayken senin nasil 15 e birsey demediler gerci referans araliklarin dayiz bizde bilemedim ben kullanicamcanım benim 15 cıktı hatta birinci dönem referans aralıkları 11-90 yazıyodu ben dr. özellikle sordum benimki çok düşük herhangi bir ilaç vermicekmisiniz die sadece folik asit verdi. degeri 3 olan hastam bile vardı normal dedi umarım haklıdır..
cok guzel gozunaydin cnm bnmmm kirma umusunu ne guzel kalbimizde atiyorBizimde doktor randevumuz vardi bugün kalp atislarini duyduk. Doktor bebek aspirini yazdi kani sulandirmak icin. Doktor bana cok cesaretlisin diyor gecen ilk kötü hamilelikten sonra pes etmedin. Sanki umudum kirildi gibi benim ya. Herseye moralim bozuluyo
cnm bnde dun gördum yolk kesesini persembede gidicem bakalim progestan falan yazacak drinşaallah canım bekleyen tüm annelerimizin Allah yardımcısı olsun.. sen bebişi görmüştün dimi? benim hiç bişe görünmüo yolk kesesini göremeseydik iyice strese girerdim kesin..
yatutarsa cnm bnde bilemedim bir sefer agizdan aldim acayip basim döndü vajinal almayi dusunuyorumbide bana progesteron yazdı ağızdan ve vajinden herikisindende kullanılabiliyormuşuz ben nasıl kullanacağıma daha karar veremedim aşadan kullanmaya korkuyorum açıkçası sana vermedimi
karar veremedim bende yaaaaa persembeye kadar karar vermem laazimmmmcanım ben de progestan kullanıyorum ağızdan,, ilk bi kaç gün hafif baş ağrısı oldu ama şuan hiç yan etkisi yok
pöffffffffffffffffffffffffffffffff cokmu kötü acaba yaaaaa ne edcez mecbur kullanicaz zaten herifler kardesiz su siralarnetten araştırdım biraz yan etkisi çokmuş sanırım baş dönmesi uyku mide bulantısı vajinden alındıpında bu etkiler olmuyormuş ama buseferde aşırı bir koku yapıyormuş :44::44:
İyi geceler tatlı rüyalar kızlar
Bu saate kadar uyumayan Puffy68, GurbetGuzeli, filiz86, sila_84, Vianne, denizkiziii, tipican, burcu_81 arkadaşları da tebrik ediyorum, sütünüzü içmeyi unutmayın
netten araştırdım biraz yan etkisi çokmuş sanırım baş dönmesi uyku mide bulantısı vajinden alındıpında bu etkiler olmuyormuş ama buseferde aşırı bir koku yapıyormuş :44::44:
canım galiba bunlar bende yokkk:26:Ben medipolde yaptirdim , bildigim kadarıyla medikal parkla yakın fiyatlari yanliz bende TORCH testinin tamami yapılmış zaten en pahalli olan o test , hatta testin sonucunu 4 gun sonra aldik bu testi her yer yapmiyormuş Açılımı asagida verdim, sanada TORCH tamamınımi verdi acaba, asagida torch açılımını verdim.
Gebelik .sırasında bebeğe geçip sakatlıklara yol açan mikropların tespiti için yapılan bir test gurubudur. Aynı anda birden fazla enfeksiyon araştırılmaktadır. Gebelerde risk olduğuna karar verildiği zaman,her defasında rutin olarak hepsi uygulanmayan bu testler gebeliğin ilk 3 ayında veya gebeliğe hazırlık döneminde yapılmaktadır..
·.. . T
Toksoplazma mikrobunun meydana getirdiği enfeksiyonu temsil eder. Çiğ et ,yıkanmamış sebze-meyve yeme alışkanlığı ile bulaşır.Kedi dışkısı ile kirlenmiş yiyecek yenmesi bu mikropla karşılaşma olasılığını arttırır..
·...... . O
.Bebekte hamilelik sırasında sakatlığa yol açabilecek diğer .mikropları temsil eder. Bunlar arasında en sık görülenleri kabakulak, çocuk felci, su çiçeği, bel soğukluğu ve kızıl hastalığına yol açan mikroplardır.
.
·........ R
Kızamıkçık anlamına gelir. Bu hastalık hamilelik sırasında büyük tehlike oluşturur ve ciddi sakatlıklara yol açabilir.Özellikle .ilk 3 .ayda bu mikrobun gebeye bulaşması sakatlığa veya düşüğe neden olur. Önlem olarak hamilelik öncesi kanda bu mikrobun geçirilip geçirilmediğini gösteren teste bakılmalı, geçirilmemişse mutlaka aşısı yaptırılmalıdır.
.
·........ C
Sitomegalovirus denen bir mikrobu temsil eder. .Doğurganlık çağındaki kadınların büyük bir kısmı .bu mikroba karşı bağışıklık kazanmış durumdadır. Hamilelik sırasında .düşükde olsa risk oluşturabilmektedir.Bulaşırsa. bebek %2 oranında önemli risk altındadır.
.
·........ H
Herpes Simpleks tip 2 mikrobunu temsil eder. Gebenin .doğum kanalında mevcut olduğu takdirde normal doğum esnasında bebeğe geçer.
.
.............................................
.
canım cok saol benım ıcın gelmıssın valla kızamık gecırmemısım bır tek korkumuz o suan dr cok dıkkat et dedii risk yaratabılır dedı rabbıme emanet .yapıcak bıseyım yok ASIDA olamaazmısımgözumuz aydin cnnmmmmmmm
kuzum sagolasin bizim burada saat 10.00 daha gece 10 yani ama yaticam filiz icin girdim ne yapti diyeeee
cok sukur herkesin keyfi yerinde hep böle olsun insAllah
hayirli uykular yiyenlerime ve kendinize iyi bakin fistiklarrr
Rubella testini hamilelikten en az.4 ay once yaptirmamiz gerekiyormus.bagisiklik yoksa asiyi vurulduktan sonra 4 ay gebe kalmayin deniliyormus.ama bunu o kadar doktora gittim hic biri soylemedi.ben internette dolasirken bulmustum.
canım galiba bunlar bende yokkk:26:
toksoplazma diyo sadece..niye yazmadı acabaaa..gidince sorayımen iyisii:44::44:
canım galiba bunlar bende yokkk:26:
toksoplazma diyo sadece..niye yazmadı acabaaa..gidince sorayımen iyisii:44::44:
Bende sende olmayan H6A1C , KERATİNİN var ek olarak.
Bu arada benim doktor biraz titiz ( kısaca kıl ) diyelim ondan cok detaylı bakıyor her seye daha 4. Haftada yaptırdı bana testleri , ayrıca troid hastası oldugum icin endokronologada gönderdi. Daha 4 haftada tam tarama yapildi her konuda
Allah'a sukur bir sey çıkmadı , insallah sendede cikmaz
şu an bizim yiyip içtiğimiz besinlere göre bebeğin damak tadı şekilleniyor, mesela ben hiç süt içmezdim, sebze yeşillik severim, oğluma bir türlü süt içiremiyorum, ama bir demet maydanoz versen yer :) bu hamileliğimde zorlada olsa en azından bir bardak süt içmeye çalışıyorum, yoğurt yiyorum bol bol
yani bence içmeye çalış istersen, bebişinde içmez sonra :)
ah o kadar çok isterdim ki süt içebilmeyi çok da denedim ama olmadı,her sefer bir öncekinden kötü geçti.ama oğluma alıştırdım,çok seviyor versen 1lt sütü içecek anında ama,2 bardaktan fazlası zararlı olduğu için içiriyorum.çiğ soğan sarımsak da hatta maydonoz bile tüketemem ama oğluma 3 aylıkken başladım çay kaşığının ucuyla sevmediğim her yiyeceği o sevsin alışsın diye,çok şükür hiç ayırt etmez.
ivet çocukkenyaa bu doktorlar mal mı acaba, madem öyle bize söyleslerdi ya, 2 yıldır bebek istiyom ben bi sürü doktora gittim ön hazırlıkta ne yapalım diye biri de çıkıp aşılardan bahsetmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?