2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Canim hangi hastane bu testlere 250 tl çıkaran , ben testlerin tamamına ozel bir hastanede 875 tl verdim , esim kafayı sıyrıldı :))))

ivet çocukken yaa bu doktorlar mal mı acaba, madem öyle bize söyleslerdi ya, 2 yıldır bebek istiyom ben bi sürü doktora gittim ön hazırlıkta ne yapalım diye biri de çıkıp aşılardan bahsetmedi

valla bende asılama oncesı yaptırdım bu testlerı hıcbırıde bana demedıı kızamık ıcın ası ol dıye sınır oldum yaa
bıde docenttı drum dusun yanii sınır oldum verdıgım paraya sımdı cocuklardan uzak durabıldıgımız kadar uzak durucaz:2:

canım ben de progestan kullanıyorum ağızdan,, ilk bi kaç gün hafif baş ağrısı oldu ama şuan hiç yan etkisi yok

netten araştırdım biraz yan etkisi çokmuş sanırım baş dönmesi uyku mide bulantısı vajinden alındıpında bu etkiler olmuyormuş ama buseferde aşırı bir koku yapıyormuş :44::44:

İyi geceler tatlı rüyalar kızlar
Bu saate kadar uyumayan Puffy68, GurbetGuzeli, filiz86, sila_84, Vianne, denizkiziii, tipican, burcu_81 arkadaşları da tebrik ediyorum, sütünüzü içmeyi unutmayın

Canim hangi hastane bu testlere 250 tl çıkaran , ben testlerin tamamına ozel bir hastanede 875 tl verdim , esim kafayı sıyrıldı :))))

cnm medicalpark..ama kız tek tek te hesaplamadı..anammmm o neee 875 miiisen nerde yaptırdınnn:44:
ay ben bi hepsini hesaplatayım yarınnn..gerçi birkısmını sağlıkocağında yaptırıcam..özele inat devleti kullanıcammm

Bu saate kadar uyumayan Puffy68, GurbetGuzeli, filiz86, sila_84, Vianne, denizkiziii, tipican, burcu_81 arkadaşları da tebrik ediyorum, sütünüzü içmeyi unutmayın

ben dee bendeeeeebide sabah işe kalkıyom oyy oyyyy
sütümüzü içtikk..meyvemizi yedikk üztüne 5 taned badem yedik teyzesiiii

Ben medipolde yaptirdim , bildigim kadarıyla medikal parkla yakın fiyatlari yanliz bende TORCH testinin tamami yapılmış zaten en pahalli olan o test , hatta testin sonucunu 4 gun sonra aldik bu testi her yer yapmiyormuş Açılımı asagida verdim, sanada TORCH tamamınımi verdi acaba, asagida torch açılımını verdim.

Gebelik .sırasında bebeğe geçip sakatlıklara yol açan mikropların tespiti için yapılan bir test gurubudur. Aynı anda birden fazla enfeksiyon araştırılmaktadır. Gebelerde risk olduğuna karar verildiği zaman,her defasında rutin olarak hepsi uygulanmayan bu testler gebeliğin ilk 3 ayında veya gebeliğe hazırlık döneminde yapılmaktadır..
·.. . T
Toksoplazma mikrobunun meydana getirdiği enfeksiyonu temsil eder. Çiğ et ,yıkanmamış sebze-meyve yeme alışkanlığı ile bulaşır.Kedi dışkısı ile kirlenmiş yiyecek yenmesi bu mikropla karşılaşma olasılığını arttırır..

·...... . O
.Bebekte hamilelik sırasında sakatlığa yol açabilecek diğer .mikropları temsil eder. Bunlar arasında en sık görülenleri kabakulak, çocuk felci, su çiçeği, bel soğukluğu ve kızıl hastalığına yol açan mikroplardır.
.

·........ R
Kızamıkçık anlamına gelir. Bu hastalık hamilelik sırasında büyük tehlike oluşturur ve ciddi sakatlıklara yol açabilir.Özellikle .ilk 3 .ayda bu mikrobun gebeye bulaşması sakatlığa veya düşüğe neden olur. Önlem olarak hamilelik öncesi kanda bu mikrobun geçirilip geçirilmediğini gösteren teste bakılmalı, geçirilmemişse mutlaka aşısı yaptırılmalıdır.
.

·........ C
Sitomegalovirus denen bir mikrobu temsil eder. .Doğurganlık çağındaki kadınların büyük bir kısmı .bu mikroba karşı bağışıklık kazanmış durumdadır. Hamilelik sırasında .düşükde olsa risk oluşturabilmektedir.Bulaşırsa. bebek %2 oranında önemli risk altındadır.
.

·........ H
Herpes Simpleks tip 2 mikrobunu temsil eder. Gebenin .doğum kanalında mevcut olduğu takdirde normal doğum esnasında bebeğe geçer.
.

.............................................
.

canlarim kesemizi gordukcook sukurrr.
4+6 gorunuyor.sata gore 5+2 ama biraz gec ovulasyondan boyle.
İki hafta sonra kalp atisi icin gidicez hayirlisiyla.hala ruya gibiii
cnm bnde sen gibi gec yumurtlayanlardanim
gözumuz aydin cnnmmmmmmm

cnm bnm 35 sinirdayken senin nasil 15 e birsey demediler gerci referans araliklarin dayiz bizde bilemedim ben kullanicam

cok guzel gozunaydin cnm bnmmm kirma umusunu ne guzel kalbimizde atiyor

inşaallah canım bekleyen tüm annelerimizin Allah yardımcısı olsun.. sen bebişi görmüştün dimi? benim hiç bişe görünmüo yolk kesesini göremeseydik iyice strese girerdim kesin..
cnm bnde dun gördum yolk kesesini persembede gidicem bakalim progestan falan yazacak dr
bide bana progesteron yazdı ağızdan ve vajinden herikisindende kullanılabiliyormuşuz ben nasıl kullanacağıma daha karar veremedim aşadan kullanmaya korkuyorum açıkçası sana vermedimi
yatutarsa cnm bnde bilemedim bir sefer agizdan aldim acayip basim döndü vajinal almayi dusunuyorum

canım ben de progestan kullanıyorum ağızdan,, ilk bi kaç gün hafif baş ağrısı oldu ama şuan hiç yan etkisi yok
karar veremedim bende yaaaaa persembeye kadar karar vermem laazimmmm
netten araştırdım biraz yan etkisi çokmuş sanırım baş dönmesi uyku mide bulantısı vajinden alındıpında bu etkiler olmuyormuş ama buseferde aşırı bir koku yapıyormuş :44::44:
pöffffffffffffffffffffffffffffffff cokmu kötü acaba yaaaaa ne edcez mecbur kullanicaz zaten herifler kardesiz su siralar

kuzum sagolasin bizim burada saat 10.00 daha gece 10 yani ama yaticam filiz icin girdim ne yapti diyeeee
cok sukur herkesin keyfi yerinde hep böle olsun insAllah
hayirli uykular yiyenlerime ve kendinize iyi bakin fistiklarrr

canım bu söylediklerinin hepsi aynı zamanda hamilelik belirtisi farkında mısın doktorum bana da halsizlik yapabileceğini söyledi, sabah akşam vermişti, çalışıyorum diyince ikisini de akşam alabilirsin dedi. Ama dediğim gibi ben de öyle bi şey yapmadığı için ben sabah akşam devam ediyorum

canım galiba bunlar bende yokkk:26:
toksoplazma diyo sadece..niye yazmadı acabaaa..gidince sorayımen iyisii:44::44:

Rubella testini hamilelikten en az.4 ay once yaptirmamiz gerekiyormus.bagisiklik yoksa asiyi vurulduktan sonra 4 ay gebe kalmayin deniliyormus.ama bunu o kadar doktora gittim hic biri soylemedi.ben internette dolasirken bulmustum.

canım cok saol benım ıcın gelmıssın valla kızamık gecırmemısım bır tek korkumuz o suan dr cok dıkkat et dedii risk yaratabılır dedı rabbıme emanet .yapıcak bıseyım yok ASIDA olamaazmısım
Rubella testini hamilelikten en az.4 ay once yaptirmamiz gerekiyormus.bagisiklik yoksa asiyi vurulduktan sonra 4 ay gebe kalmayin deniliyormus.ama bunu o kadar doktora gittim hic biri soylemedi.ben internette dolasirken bulmustum.

canım ben yaptırdım ama bana dr hıc bısey yok sorun yok demıstı testımde bende halıyle bısey yok dıye ası olmadımm
tabı kendı ozel dr ayrı devllette gıttıgım dr du offfffffffffffff keşke kendı drumada gsterseydım
sen gecrmıssmısın

cnm banada vermedı bana tam ıdrarr tam kan tsh t4 rubella vs vs bır kac test daha onlarda bagısıklık sıstemı ıste hastalık vs gecırmısmıyım dıye

Bende sende olmayan H6A1C , KERATİNİN var ek olarak.
Bu arada benim doktor biraz titiz ( kısaca kıl ) diyelim ondan cok detaylı bakıyor her seye daha 4. Haftada yaptırdı bana testleri , ayrıca troid hastası oldugum icin endokronologada gönderdi. Daha 4 haftada tam tarama yapildi her konuda
Allah'a sukur bir sey çıkmadı , insallah sendede cikmaz

ne kadar güzellll işteee canım ya benim ki çok isim yapmış iyi bi doktor herkese tavsiye etti övdü ama ben cok fazla ilgilisin göremedim daha dogrusu cok bişey söylemedi folbiol kulanıyorum onu kullanmaya devam et dedi bide ilk hamile oldugumu anladıgında beta hcg hemogram biyokimya testi yaptırdım genel tarama gibi okadar baskada herhangi bişey olmadı daha onun agzından nekadarlık hamile oldugumuda ögrenemedim satımdan kendim hesapladım bakalım neler olcak

ivet çocukken yaa bu doktorlar mal mı acaba, madem öyle bize söyleslerdi ya, 2 yıldır bebek istiyom ben bi sürü doktora gittim ön hazırlıkta ne yapalım diye biri de çıkıp aşılardan bahsetmedi

Türkiye de epeydir kızamık vakalarında ciddi artış oldu.ekstra aşılamalar yapıldı.2 yıl ön hazırlığı süren birine böyle önemli bi konunun söylenmemesi-ne çok şaşırmam ben.bazen dr.lar herseyden, kendilerinden çok emindirler ama öyle değil,emin olamayız öyle çok... Dr.um bile olsa yap dediği seyi yapma dediği seyi irdelerim gözüm kapalı yapmam dediğini.hamilelik planlayan bir arkadasım kızamık aşısını olmuştu yaptırayım bende mutlaka dedim -çünkü ehemmiyetini çok iyi biliyorum-yaptıramadan bebeğim geldi sürpriz oldu:)iyiki geldi....
empati yaptımda dr.na sinirlendim.neyse Allah korusun hepimizi.ev hanımları çok değilde çalışan hanımlar maske kullanmalı.

ne güzel canım maşallah oğluna,
benimki alışmadı bir türlü, birkaç gündür sadece birer bardak süt koyuyorum bir sana bir kardeşine diye birlikte içiyoruz :) zorla yarısını falan içiyor ama olsun

iyi geceler hanımlar doktorumuz bıze ne zaman test yapcak suan 8 haftalık hamıleyım gebelıktekı testler hangı hafta yapılıyor bılmıyorum ve bu testler ne kadar tutuyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…