2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

Böyle bir şey senden duyuyorum benim bildğim ismin kuranda olup olmaması öenemli değil önemli olan anlamının güzel olması ona bakarsan kuranda şeytanda geçiyor ateş te geçiyor . Mesela bir ara aleyna modası vardı kuranda geçiyor diye halbukı aleynanın hiçbir manası yok üzerine demek .

Kizlar bana akil verin esim babasinin ismini koymak istiyor erkek olursa ben istemiyorum.bizim ailede kimsede dedi babnne ismi yok ve sevdigim bir isim koymak istiyorum cocuguma.hatta daha kayinvalidemlere soylemedim hamile oldugumu hemen kendi isimlerini soyleyip faikle hatice mi geliyo dicekler bende orda sinirden napicam bilmiyorum.onlarida kirmadan ne soyleyebilirim bana akil verin

ben soylemedım.. banada hoca soledı yazımdada belırtım benm koyacagım ısımde gecmıyor dedim cnm..ok

bende ege dedim eşim kalktı egelimiyiz biz dedi halbuki anlamı ulu yüce demekmiş bakalım razı edebilirsem efe istmeiyorum çünkü kız olursada ece hatta erkek egehan kız ecenaz olsun diorum ya bakalım hayırlısı. eşimde kısa olsun istiyor.

oyy canım ya cok zor bır durum eger hosuna gıdıyorsa koy dıcem ama ıcınede sınmıyorsa benım sahsı gorusum koymazdım yanii

bende bılmıyorum kı hayatım bana kurana gıttıgım zaman hoca solemıstı ona bakarsan bende cagan koyucM kuranda gecmıyor sanırım gobek adını koyarm kulagına okuturken

Güzelim böyle bir şey yok sen çağan isminin anlamına bak manası ne güzelse koy.
Çocuklara güzel isim koymalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır.) [Ebu Nuaym]

(Kıyamette, babanızın ismi ile beraber [Mesela Ali oğlu Emin, veya Ali kızı Emine diye] çağrılacaksınız. O halde isminiz güzel olsun!) [Ebu Davud]
Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı kerimde bulunması gerekmez. Yüz binden fazla Eshab-ı kiramdan Hazret-i Zeyd hariç, hiçbirinin ismi Kur’an-ı kerimde yoktur. Güzel isimler çoktur. Değişik isim olsun diye, yahut en güzel isim olsun diye Kur’an-ı kerimde geçen her kelimeyi, sırf Kur’an-ı kerimde geçtiği için çocuğa isim olarak koymak, çok yanlış olur. Çünkü Kur’an-ı kerimde güzel isimlerin yanında kâfirlerin isimleri de vardır. En başta şeytan var, İblis var, Hannas vardır. Kâfirlerden Karun, Haman vardır. Peygamber efendimizin düşmanı Ebu Leheb’in ismi vardır. Bunları koymak doğru değildir.

Kendi annem babamda istemez kendi isimleri bile cok farkli.esiminde adi dedesinin adi.napicam bilmiyorum ama simdiye kadar aklima bile gelmemisti koymami isteyecekleri is ciddiye binice esim dwmeye basladi.ben dogurucam insallah adini koymakta azda olsa benimde hakkim.bana akil verin nasil soylerim ?????

kız olursa eger elvin olsun istiyorum ama sagolsun esim yok dedıkulaga hos gelmıyormus gayet guzel bence anlamıda guzel Cennet çiceği, Gökkuşağının her bir tayfına verilen isim

Bizler kullanıyoruz naturpy milk tea içerik olarak çok zengin çocuklarımızda rahat incelemenizi kullanmanızı öneririm

tatlımm sen değil bunu eşinin söylemesi lazım sen ne dersen de onlar alınır :) ama oğullarına bişey deme4zler kızsa bile küsmezler

sakın naz koyma sonuna ayyy nasıl nazlı oluyor bebekler bilsen. İsmi tesir edermiş bebeğe :) ondan sonra uğraş babam uğraş. Benim yeğenimin adı meleknaz ayyy bir nazlı sormayın :) ben de zeynep naz koymak isyiyordum ama gördüm yengemin halini vazgeçtim

cnm ben zaten kendım demedım bunu bana bır hoca dedııı dedımm eskıden kurana gıttıggım zamankı hoca solemıstı
ebnde kuranda gecen ılla koyucam demedım okee..

Son düzenleme:
Kızlar ben bu isimkonusunu çok araştırdım; İlla Kur'an da geçmesi gerekir diye bişey asla yok. Kuran'da da böyle bişey geçmez. Önemli olan güzel anlamlı isimler koymanızdır.

Bizim kız olursa; Zeynep Irmak olacak kesin. Eşim 2 yıl önce rüyasında görmüş kızımıza sesleniyormuş Irmak diye ee ben de Zeynep istedim. Erkek için henüz düşünüyoruz ama Poyraz olabilir

Benim de midem 2 gündür yeni yeni hassaslaştı. Doktora sordum sağlıklı sağlıksız muhabbeti çok saçma dedi. şanslı %30luk kısımdansın dedi o kadar.

asiye;isyan eden,itaatsiz,baş kaldıran serkeş.Allahın emirlerini yerine getirmeyen günahkar.haydut,şaki.
bu isim Resulallah tarfından yasaklanmıştır.
bade;şarap,içki
sanem;put,heykel.
cenk;savaş,harp,kavga
aleyna;üzerine
çolpan;aciz,beceriksiz,zavallı-çoban yıldızı.
aleyna ;üzerine
samet:tek başına konmaz anlamı hiçbir şeye ihtiyacı olmayan!
Elif, yasin,furkan(bu isilerin manası belirsizdir manası Sadace Allah tarafından bilindiğiiçin konulmaz.
Alara,arya,maya,melissa(bunlar yabancı dinlerde olan müslümanların çocuklarına koyması caiz olmaz.
Savaş,ateş,kaya,bekir (anlamları hoş olmayan isimlerdir)

Naçizade bulduğum bilgiler bu mantık çerçevesinde düşünmek lazım tabi ki herkezin kendi kararıdır.

1-rüyamda aksakallı dede evladın olacak kız olursa şu erkek olursa şu ismi koy dedi die bi hikaye uydurabilirsin
2- gençliğimden beri evladım olursu şu ismi koyarım diye bi hayalim vardı çok yaratıcı olmadı ama aklıma bunlar geldi

ayyyyyyyy benm yıgenımın adıda zehra naz ama herkez naz dıyr acayıp nazlı cıdden ama hıc bu yonden dusunmemıstm

aksakallı dede guzel fıkır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…