canım kuranda gecen ısım koyarsak obur tarafta o sekılde cagrılıyormus eger kurandA GEcmıyorsa anne adın gecıyorsa onun adıyla cagrılıyormus bana bunu kuran hocam demıstı ama cagan gecmıyor sanırım baktım sımdı :))
nebılım ama cok begenıyorummmm ısmii gobek adı koyarım ozaman oda kuranda gecen olur bu sekılde oluyormus
Böyle bir şey senden duyuyorum benim bildğim ismin kuranda olup olmaması öenemli değil önemli olan anlamının güzel olması ona bakarsan kuranda şeytanda geçiyor ateş te geçiyor . Mesela bir ara aleyna modası vardı kuranda geçiyor diye halbukı aleynanın hiçbir manası yok üzerine demek .
Aaaa ne tesadüf benim de kayınvalidem geldi o bakıyo bana sağolsun
Kesenin mi yuvarlak ya da çizgi gibi oluşuna bakıyolar? benim kese yusyuvarlak resim de koymuştum hatta
:)) ay Tatlim Inan benimde Onerebilecegim Isim Yok Ki Internetten Baktim 15 20 taneye Indirip Kagida Yazdim Esimle Sectik 2 3 Tane Erkek Olursa Ruzgar Toprak Ege Istiyoruz Kiz Olursa Ada Su Nil Istiyoruz. Ama Ne Biliyim Kotu tecrubeli Oldugum Ogrencilerimin Isimlerini Koymak Istemiyorum Ama Sorunca Gelmedi Aklima
oyy canım ya cok zor bır durum eger hosuna gıdıyorsa koy dıcem ama ıcınede sınmıyorsa benım sahsı gorusum koymazdım yaniiKizlar bana akil verin esim babasinin ismini koymak istiyor erkek olursa ben istemiyorum.bizim ailede kimsede dedi babnne ismi yok ve sevdigim bir isim koymak istiyorum cocuguma.hatta daha kayinvalidemlere soylemedim hamile oldugumu hemen kendi isimlerini soyleyip faikle hatice mi geliyo dicekler bende orda sinirden napicam bilmiyorum.onlarida kirmadan ne soyleyebilirim bana akil verin
ewet tımammm suprıs yumurta haaaa :)
27 kasım dıyor takvımm ama bakalım
bende bılmıyorum kı hayatım bana kurana gıttıgım zaman hoca solemıstı ona bakarsan bende cagan koyucM kuranda gecmıyor sanırım gobek adını koyarm kulagına okuturken
yay mı oluyor benım aklımda akrep kalmıs
kızlar naturpy mılk tea diye süt arttırıcı bir çay var bir de malt içeceği varmış süt arttıran başka duyumlarınız varsa paylaşalım.ben bu kadar kiloyu oğlum doğduğunda süt olacak diye aldım ikincisinde de almak istemiyorum .önerilerimizi paylaşalım kızlar.
Kizlar bana akil verin esim babasinin ismini koymak istiyor erkek olursa ben istemiyorum.bizim ailede kimsede dedi babnne ismi yok ve sevdigim bir isim koymak istiyorum cocuguma.hatta daha kayinvalidemlere soylemedim hamile oldugumu hemen kendi isimlerini soyleyip faikle hatice mi geliyo dicekler bende orda sinirden napicam bilmiyorum.onlarida kirmadan ne soyleyebilirim bana akil verin
bende ege dedim eşim kalktı egelimiyiz biz dedi halbuki anlamı ulu yüce demekmiş bakalım razı edebilirsem efe istmeiyorum çünkükız olursada ece hatta erkek egehan kız ecenaz olsun diorum ya bakalım hayırlısı. eşimde kısa olsun istiyor.
Güzelim böyle bir şey yok sen çağan isminin anlamına bak manası ne güzelse koy.
Çocuklara güzel isim koymalıdır! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Çocuğa güzel isim vermek, dinini öğretmek ve vakti gelince evlendirmek, evladın babası üzerindeki haklarındandır.) [Ebu Nuaym]
(Kıyamette, babanızın ismi ile beraber [Mesela Ali oğlu Emin, veya Ali kızı Emine diye] çağrılacaksınız. O halde isminiz güzel olsun!) [Ebu Davud]
Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı kerimde bulunması gerekmez. Yüz binden fazla Eshab-ı kiramdan Hazret-i Zeyd hariç, hiçbirinin ismi Kur’an-ı kerimde yoktur. Güzel isimler çoktur. Değişik isim olsun diye, yahut en güzel isim olsun diye Kur’an-ı kerimde geçen her kelimeyi, sırf Kur’an-ı kerimde geçtiği için çocuğa isim olarak koymak, çok yanlış olur. Çünkü Kur’an-ı kerimde güzel isimlerin yanında kâfirlerin isimleri de vardır. En başta şeytan var, İblis var, Hannas vardır. Kâfirlerden Karun, Haman vardır. Peygamber efendimizin düşmanı Ebu Leheb’in ismi vardır. Bunları koymak doğru değildir.
canım benım yazıyor sag ust kosede bak ıncele ıstersen
Kizlar bana akil verin esim babasinin ismini koymak istiyor erkek olursa ben istemiyorum.bizim ailede kimsede dedi babnne ismi yok ve sevdigim bir isim koymak istiyorum cocuguma.hatta daha kayinvalidemlere soylemedim hamile oldugumu hemen kendi isimlerini soyleyip faikle hatice mi geliyo dicekler bende orda sinirden napicam bilmiyorum.onlarida kirmadan ne soyleyebilirim bana akil verin
ayyyyyyyy benm yıgenımın adıda zehra naz ama herkez naz dıyr acayıp nazlısakın naz koyma sonuna ayyy nasıl nazlı oluyor bebekler bilsen. İsmi tesir edermiş bebeğe :) ondan sonra uğraş babam uğraş. Benim yeğenimin adı meleknaz ayyy bir nazlı sormayın :) ben de zeynep naz koymak isyiyordum ama gördüm yengemin halini vazgeçtim
1-rüyamda aksakallı dede evladın olacak kız olursa şu erkek olursa şu ismi koy dedi die bi hikaye uydurabilirsin
2- gençliğimden beri evladım olursu şu ismi koyarım diye bi hayalim vardı çok yaratıcı olmadı ama aklıma bunlar geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?