2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

film falan cekıldın dımı bılıyorum canım o agrıyı cok yakınımda annem kucukktum hep yatıyordu sessızce aglıyordu cok kotuydu ayy nasılda uzuluyordum sımdı teyzem hamıle onunda tutuyor ve gıdıp serum yıyor anca oyle gecıyormusss rabbım sana ve kımseye yasatmasınn canım benım zor dıkkat et bende kurutmadan cıkmam sacımı .
benmkıde aman mıgden bulanmasın dıyor benımde fobım var ölücem sanıyorum hergun dua edıyorum dıo eşim rabbım kımseyı korktugu seylerle sınamasın ınsallah aminnnnn

aman eşler hep ole banada dıyor hep
keseyı ve yolk gorduyse sorun yok bana yolk gordugunu bıle demedı dr bılıomusun cunku bılıyor pıpırıklıyımm
ya beklıcen yada gıdıcen baska dr 2 hafta cok uzun gercekten benımde 2 hafta var dayanamıyorum ama dayanmak zorundayız yapıcak bısey yok

Sende beni güldürdün :-D saç modelimiz ayni bende ekstra kahkul var bi onu yapiyorum onuda yapmayinca tam felaket oluyor. Akşama oyle deyim çok zararliymis askim o yuzden 7 ay böyleyim :-D yerse

Bu duaları çocuk bekleyen ve çocuğu olmayan hanımların yapması tavsiye ediliyor.

Hamile kadınların çocuğunun güzel ahlaklı olması için 80 gün boyunca Enbiya Suresini okumaları, yine hamilelik süresince Yusuf Suresi, Meryem Suresi, İnsan Suresi, Kamer Suresi, Abese Suresi 18.19.20. ayetler, Hac Suresi ilk 5 ayeti okumaları tavsiyeler arasında yer alıyor.
Herkesin hararetle tavsiye ettiği bir diğer husus, çokça sesli bir şekilde Kur'an-ı Kerim okumak. Tabi Kur'an-ı Kerim dinlemeyi de ihmal etmemek gerekiyor
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir. Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Hamileyken okunmasi gereken dualar

1.gebeligin ilk 4.ayında "sübahanallahi vebi hamdihi "5000defa okunmalı cocugun saglıklı olmasi icin.2.güzel yüzlü olması için yusuf suresi okunur.3.ahlakı güzel olması icin ibrahim suresi.4.9.ay boyunca 71 defa enbiya suresi okunur salih evlat için.5.dogumu kolaylaştırmak için inşrak suresi ilk 3 ayeti okunur.6.bol bol yasin okunmalı.7.mümkünse 1 kere hatim etmeli.8.en az 40 gece gece namazı kıl.9.hergün sabah namazında 50 ihlas,50 kadir suresi oku.10.140 selavat getir
ve abdesli durmaya calısın özellikle yem ek yerken şüphali yıceklerdende kaçının bence emın olalım umarım dogurdugumuz bebeklerın hayrını goruruz dıe umuyorum

Amin canim amin cok doğru soylwdin Allah kimseyi korktugu seylerle sinamasin. Teyzeninde Rabbim yar ve yardimcisi olsun inşallah

kızlarrrrrrrrrrrrrr ya benım kahverengı lekelerım devam edıyor bugun sabah oldu hala gelıyor ama cok degısık gelıyor crıone kullanıyorum jell kırmızı gelemdıgı surece sorun yok dedi ama nebılım korkuyorummmmmmmmmmmmm

Doktorunu arayabiliyordun sanirim bi ara canim madem korkutuyor durum

kızlar merhabalar bizde dun kalp atışımızı duymadık ama gorduk:) yaklaşım 160 civarıymıs bebeğimizde şuan 9.2 mm olmus:) kese etrafındakı kanamamızda bıtmıs progestanı kesebılırsın dedı doktorda çok şükür herşeyimiz yolunda şimdi idrar ,kan ,tsh,bide sarılık testı yaptırım 10 gun goturcez sonuclara bakıcakmıs.haftamızla sat tarıhıyle aynı dun 8.haftaya girdikk:)

Maşallah gözün aydin canim. Hayirlisi ile kucagina al inşallah

canım benim kıpkırmızı gelmişti hemd yoğun çok korkmuştum.dra gittiğimde rahimde kanayan bi alan gördü hemen iğne yaptı ve clinore jel o akşam geçti şükür.şimdi nasıl bilmiyorum ama bi daha gelmed,i isterahat ettim bol sıvı aldım.sende dikkat et canım

gözün aydın canım.demek kalp atışı için 7.hafta civarı gitmek gerekiyo özellikle geç döllenme için..evham yapmamak gerek

Doktorunu arayabiliyordun sanirim bi ara canim madem korkutuyor durum
aksama kadar gecmesse arıcammmmm

canım benımde peceteye sılıyorum ole gelıyorr kahverengı bole baya uzun uzun seyler crıone kullanıyorum bende sabah aksam kanama vs yoktu benım kese yanında ama dr umda bana ıgneden bahsetmıstı bende sıvı alıyorum suan bol bol yatıcam zaten ıns sorun olmaz

bencede filiz yat dinlen.sonra yinede ara dr.u.

Canım benim de 8.haftada tamda adet günümde olmuştu kahverengi lekeler bak bu linke sayfanın aşağısındaki dikkat yazısını oku lütfen rahatlıycaksın, sırtüstü yat dinlen

http://www............./dosyalar/haftalar/hafta8.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…