maşallah canım senin değerinden belliymiş ikiz olduğubenim 11.gün değerim 184 13.gün 409 15.gün 796 18.gün 2.191 çıkmıştı. bana da çift embriyo transferi yapılmıştı ama ben bu değere göre teki tuttu diye düşünürken geçen hafta çift kese ile karşılaştık. benim doktorum da değere hiç takılmıyor ama benim kafamda soru işareti var işte.
hiç soru işareti olmasın cnm kese 2 işte çoğul gebeliksin sende benim gibi) ben progeston/crinon ve fraxiparin iğne kullanıyordum. dün ikisinide kes dedi doktor.sadece polivite devam. sen ne kullanıyorsun?? benim transferim 6 martta olmuştu senin?
aminnnnn cnmmm rabbim hepimize kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. heralde daha doğurmadan anlayamıyacam) zaten gebe olduğuma bile inanamıyordum şimdi ikizlere hiç inanamıyorum fotoğrafa bakıp duruyom mal mal
Merhaba annişkolar
Eşim dün nöbetçiydi gece 3 gibi birden uyandım, nefes alamadım, panik atak gibi..Sanki aldığım nefes yetmiyor gibi, kalbim çok hızlı atıyor. Az önce doktorumu aradım progesteon hormanına bağlı yastığını yüksek tut, şikayetlerin devam ederse gel dedi. Zaten kaynana canımı sıkıyo sinirsel midir nedir anlamadımbebeğimi de üzüyorum böyle
bende böyleyim. bende bide astım varyatınca nefes almak daha problem oluyor.
Geçmiş olsun canım, yastığı yüksek tutmak iyi fikir. Bakalım bu hamilelik bize daha neler yaşatacak
Merhaba annişkolar
Eşim dün nöbetçiydi gece 3 gibi birden uyandım, nefes alamadım, panik atak gibi..Sanki aldığım nefes yetmiyor gibi, kalbim çok hızlı atıyor. Az önce doktorumu aradım progesteon hormanına bağlı yastığını yüksek tut, şikayetlerin devam ederse gel dedi. Zaten kaynana canımı sıkıyo sinirsel midir nedir anlamadımbebeğimi de üzüyorum böyle
doktorum da öyle söylüyor da işte sanırım ikisinin kalp atışını duymadan rahat etmeyeceğim. benim transferim de 7 martta olmuştu.bir gün var aramızda:) progestan, climara forte bant, folik asit, corasprin ve pco dan dolayı glukofen kullanıyorum. geçen hafta kontrolden sonra bantı bıraktım sadece diğerlerine devam ediyorum.
bana neden bıraktırdı acaba. Bak şimdi tedirgin oldumkan ve idrar sonuçlarım çıktı şimdi doktordan tel bkliyorum bakalım ne diyecek.8-10 tane testimin yanında * işareti var sıkıntlı değerler onlar. Ama hepsi de kanla ilgili gibi gözüküyor.
ne güzel çok sevindim. bende ikiz olsun diye hayal kurardım ama benim bebeğim özel ilgi istiyor belli ki başka kardeş yok. ne güzel iki evladın birden olacak. maşallah diyeyimde nazar değdirmeyeyim.
cnım sağ salim bi doğsunlarda tek çift hiç fark etmez. ben hayal bile edemiyrum düşünsene iki bebek aynı anda ağlıyorrr. napacaksam artık))
kızlar karnınız çıkmaya başladı mı ? ve kilo almaya başladınız mı??? ben bu hafta tartılmadım ama en son 1 kilo almıştım. ekmek vs çok yemeye başladım. faydalı şeyler yiyemiyorum. böyle giderse gereksiz bir kilo artışım olacak.
ekmek düşkünü değilim ama mide bulantısını bastırmak için sürekli ekmek, peynir, domates yiyorum. bugün zorla yumurta yedim. çok zor oldu(
uzun zamandır tartılmıyorum ama karnım cıktı
kızlar karnınız çıkmaya başladı mı ? ve kilo almaya başladınız mı??? ben bu hafta tartılmadım ama en son 1 kilo almıştım. ekmek vs çok yemeye başladım. faydalı şeyler yiyemiyorum. böyle giderse gereksiz bir kilo artışım olacak.
ekmek düşkünü değilim ama mide bulantısını bastırmak için sürekli ekmek, peynir, domates yiyorum. bugün zorla yumurta yedim. çok zor oldu(
kizlar selamlar
Bitki caylarindan bahsedilmis .. Bildiklerimi paylasayim istedim
Adacayi ve nanecayini kesinlikle onermiyorlar hamilelikte
Birde süt icemeyen arkadaslar icin sutte bulunan kalsiyumdan ayni sekilde dere otundada bulunuyor ve hamileler icin cok yararli oldugu yaazip soyleniyor ..
Göbek hamilelikten sonra kalir diye korkanlar :) birseycik kalmiyor
HAMİLELİKTE (GEBELİKTE) BİTKİ ÇAYLARI İÇİLEBİLİR Mİ?
Hamileler hangi bitki çaylarını içebilir?
Hamilelik döneminde her bitkisel çay ve içecek tüketilmemelidir, seçici olunmalıdır ve sık tüketilen güvenli olduğu bilinen çaylar tercih edilmelidir. Bitkisel çayların içerisinde çok çeşitli maddeler bulunabilir ve bunların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri olabilir.
Hamilelerin içmesinde sakınca olmayan bitkisel çaylar:
- Ahududu
- Nan
- Limon
- Zencefil
- Ihlamur
- Elma
- Portakal
- Turunç
- Kuşburnu
- Papatya
- Rezene
- Yeşilçay
Hamilelikte hangi bitki çayları içilmemelidir?
Bu çaylar rahim kasılmalarını uyarıcı v.b etkilerde bulunabilir, gebelikt etüketilmemelidir.
- Aloe Vera
- Karanfil yapı
- Sarı çiğdem
- Kimyon
- Lavanta
- Fesleğen yağı
- Ökseotu
- Tarçın
- Kekik Yağı
- Sinameki
- Safran
- Maydonoz içillmemelidir (yemeklerde kullanılabilir)
- Akçaağaç
- Melekotu
- Kimyon
- Yasemin
kızlar bir de size bir şey danışmak istiyorum,benim bu ay hep akıntım geliyordu ama normaldi.dün ilk defa açık sütlü kahve tarzında leke şeklinde geldi ve ben de doktorumu aradım gel bi kontrol edelim dedi keseyi gördük ilk defa dün daha küçük kalp atısını haftaya duyucaz dedi ve bana 5 tane iğne verdi bugün çok şükür gelmedi sabahtan beri ama 10 günde bir vuruncam iğneleri,bu leke normal mi sizlerde de bu haftalarda oldumu ortalama 5 haftalık olması lazım şuan...
doktorum da öyle söylüyor da işte sanırım ikisinin kalp atışını duymadan rahat etmeyeceğim. benim transferim de 7 martta olmuştu.bir gün var aramızda:) progestan, climara forte bant, folik asit, corasprin ve pco dan dolayı glukofen kullanıyorum. geçen hafta kontrolden sonra bantı bıraktım sadece diğerlerine devam ediyorum.
Merhaba annişkolar
oyyy ne guzell canım hayırlı olsunn maşallah subhanallahhhArkadaşlar merhaba, dün kese görmeye ve kalp atışını dinlemeye gittim. ve sonuç çok sürprizzz BEBİŞLER İKİZ şoka girdim ikisninde kalbi atıyor ve sağlıklıymış. bugünde aç karnına kan ve idrar tahlili verdm. haftaya tekrar kontrol dedi. normal gebelik zaten çok riskliymiş benimki ikiz gebelik. birde üstüne endometriosiz hastasıyım. gebeliğim çok çok riskli. ikiz gebeliği olan var mı aranızda?? ilk gebeliğim çok gerginim. neye nasıl dikkat etmem gerekiyor pek bi bilgim yok.
cNIMMM HAYIRLI OLSUN DUYMUSSUN maşallahh ne guzellDoktordan geldim simdi!!!!
Pit pitttt atiyor kalbiii)
Sukurler olsunn, nasil heyecanliyim anlatamam size , hepimiz bu sureci saglikla mutlulukla yasariz insallah...
Doktor::
Haftada en az 2 kez balik ve protein agirlikli beslenmemi soyledi..
Elevit ve kan ilaci vermeyecegini, yapilan arastirmalarda kullanan ve kullanmayan gebeliklerdr bi fark olmadigini, yeterli ve dengeli beslenmek gerektigini anlatti,
3ay folik asit icicrz
Ara ogunlerde 2 kayisi 2 ceviz mitlaka yemek gerekiyor dedi...
Ayy aklima gelmiyo daha fazlasi cok mutluyum ve hepinizin mutlu olmasini diliyorum canim arkadaslarmm
M
bende ya yemek yıyorum ve yarım saate sankı yememıs gıbı acıkıyorummm off napcam bılmıyorummkızlar karnınız çıkmaya başladı mı ? ve kilo almaya başladınız mı??? ben bu hafta tartılmadım ama en son 1 kilo almıştım. ekmek vs çok yemeye başladım. faydalı şeyler yiyemiyorum. böyle giderse gereksiz bir kilo artışım olacak.
fotoğraftan birşey anlayan varmı 2 tane karartı var hepsi bu)) benim bebişlerrmişş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?