Ya kizlar ben cok fena kabiz oldum. Tuvalette de zorlaniyorum biraz. Bebege zarar vermez di mi Allah'in izniyle zorlanmalar? Korktum. Endokrinolojiye gittim gecen doktora da sordum. Hamileligin ilk donemi normal bu kabizlik dedi. Ne yesem kar etmiyor. kabızlığa razıyım da Allah korusun kötü etkilemesin. millet zorlanmayın düşük yaptırır yazmış. korktum yaa:18:
rabbım ınsallah ezan vaktı sanada nasıp eder canım benım bende zor kavustıgum ıcın bılıyorum ne demek oldugunu ..bu ne kalabalık böyle.maşallah topiğinize
hepinize sağlıklı sıhhatli bebeklerinzi kucagınıza almayı diliyorum
bende hamile kalmaya çabalayanlardanım başka konu ararken buraya sürüklendim nasıl olduysa
aminnnn tatlımmmmmçok saollll filizimmm. allah hepimizin yar ve yardımcısı olsunnnnn
zorlanma kuzum hemde ılk aylar tehlıkelı tabıykıde cunku bebek daha yenı yenı yerlesıyorrYa kizlar ben cok fena kabiz oldum. Tuvalette de zorlaniyorum biraz. Bebege zarar vermez di mi Allah'in izniyle zorlanmalar? Korktum. Endokrinolojiye gittim gecen doktora da sordum. Hamileligin ilk donemi normal bu kabizlik dedi. Ne yesem kar etmiyor. kabızlığa razıyım da Allah korusun kötü etkilemesin. millet zorlanmayın düşük yaptırır yazmış. korktum yaa:18:
canım sen pkoluydun dımı glıfor ıcıyordun kacıncı haftada bırakıcaksın ay ben bıraktım ya kendı kendıme dr sormadım ama.canım 12.haftaya kadar kullanılıyor diye biliyorum ben daha sonra yani 4. aydan itibaren zaten progesteron hormonu plesentada üretiliyor. progesteron testi yapmış mıydı doktorun sana. yeterli gördüyse belki ondan devam ettirmemiş olabilir. yine de doktoruna bi danış istersen.
maşallah bebişlerin keseleri kocaman olmuş bile. transfer günümüz yakın olduğuna göre sat larımız da peşpeşe sanırım. biz bugün 6+1 iz. beni doktor haftaya çağırdı ama bu hafta gitsem duyabilir miydim acaba kalp atışını? siz şimdi kaç hafta kaç günlükken duymuş oluyorsunuz?
bol bol su iç, zorla çıkmaya çalışma canım. geçen sayfalardaki önerilere bir göz at.
yatağa uzan, yumuşak bir yastığı mide kısmına koy bir süre öyle yüzüstü uzan. sindirimini biraz rahatlatır.
bende 1 saat sonra acıkıyorum, elim ayağım titriyor.
karnın belirgin mi peki :)) benim böyle ayva göbeği gibi bişey
bende hamie olduğumdan haberdar değildim, rejim ve spor yapıyordum. 61 den 59 a indim. sonra 6. haftada öğrendim, rejim bitti ama 8. hafta bulantı başlayınca sürekli bişey yemek zorunda kalıyorum. aç kalınca mide bulantısı daha kötü oluyor. geçen hafta 60.5 çıkmıştım yarın sabah tekrar tartılayım bakayım. kesin almışımdır. daha yarım saat önce tıka basa makarna yedim. şimdi sanki yiyen ben değilim.
rabbım ınsallah ezan vaktı sanada nasıp eder canım benım bende zor kavustıgum ıcın bılıyorum ne demek oldugunu ..
aminnnn tatlımmmmm
zorlanma kuzum hemde ılk aylar tehlıkelı tabıykıde cunku bebek daha yenı yenı yerlesıyorr
dr sor mutlaka bıse onerır buarada kefirde ıcebılırsın benım zaten kabızlık problemımı hep vardı
ssımdı hala devam edıyor.
canım sen pkoluydun dımı glıfor ıcıyordun kacıncı haftada bırakıcaksın ay ben bıraktım ya kendı kendıme dr sormadım ama.
napıyım okudukca etkılenıyorum topıkte ıcme dıyenelr cok
canım peki ayıptır sorması zorlanmadan nasıl yapıyosunçok fena bir dert bu ya.
gliforu bırakmaaaa :)
sağol canım. bugün zorlandım biraz, inşallah birşey olmaz.
ya bende sınır oluyorum buneeeeeeeee dr sorucam sımdı yogurt ekmek yedım hadı ole gecıstırıyım dedımm
yok anam sankı ben yemedıgım 2 dılım ekmegı gene acımmmmmmmmmmmmmmmm
ya kızlar cıdden cok cabuk acıkıyorum ben yaa ve cok uzuluyorum cok kılo alıcamm acayıp takmıs durumdayım
zeytınyagı surdummm bısefer
bıseferde yapmadımm napımmm korkuma bıde aksam kıvı yedım sut ıctım ustune sABAHa cıktım.
kayısı ye sabah ac karnına ustune ılık su ıc bana hcıbırı fayda etmıyor tabi
muz yemegı bıraktım artık bol bol su ıcıyorum
off glıforu 2 haftadır ıcmıyorum vallasınır oldum bu duruma dr ıc dıyor bazı dr bırak dıo bende 2 sı arasında kaldım
yok canım dert etme, hamilelikte olan bir durum sonuçta. sen yeter ki zorlama özellikle. zorlarsan yırtılmalar olur. sen rahatlatacak şeyler tüket, yavaş yavaş çıkarsın.
aç karnına kabuksuz elma tüket bol bol bağırsakların yumuşacık olurhem bebeğe de faydalı.
aynen yaaal benden de o kadar... :) midemde öğütme makinası var sanki. sürekli daha çok daha çok!! diyor. yuh diyorum valla.
kıvı yedım sut ıctım bırınden duymustum fayda ettıaynen, bana da hiçbiri fayda etmiyor. kivi işe yarıyor mu canım?
gliforu bence bırakma derim. benim doktorlarım bırakma, devam et dediler.
aa elma işe yarıyor mu? ilk defa duydum canım. benim canım zaten acayip çekiyor yeşil elmalardan, bol bol yerim valla :)
canım glukofen kullanıyorum ben. doktorum hamilelik oluşursa 9 ay kullanacağımı söylemişti. neden bıraktın canım kendi kendine. pco da insülin direnci özellikle gebelikte başlı başına bir sorun. insülin değerin yüksekse allah korusun ilaçtan daha fazla zarar verebilir. seni korkutmak istemem elbette ama pco da düşük ihtimali normal gebelere göre daha fazla biliyorsun. ben ilk bebeğimi kaybettim. o zaman ilaç kullanmıyordum. allah bilir sebebini tabii ama hala kafamda soru işareti var. gerçi hamilelikte metformin kullanımı hakkında doktorlar arasında epey bi görüş ayrılığı var. kim 8 hafta kullandırıyor. kimi 12.haftanın soruna kadar. benim doktorum da 9 ay dedi mesela. içine sinmiyorsa başka bir doktora danış istersen. insülin değerin kaçtı senin?
aynen, bana da hiçbiri fayda etmiyor. kivi işe yarıyor mu canım?
gliforu bence bırakma derim. benim doktorlarım bırakma, devam et dediler.
aa elma işe yarıyor mu? ilk defa duydum canım. benim canım zaten acayip çekiyor yeşil elmalardan, bol bol yerim valla :)
canım 12.haftaya kadar kullanılıyor diye biliyorum ben daha sonra yani 4. aydan itibaren zaten progesteron hormonu plesentada üretiliyor. progesteron testi yapmış mıydı doktorun sana. yeterli gördüyse belki ondan devam ettirmemiş olabilir. yine de doktoruna bi danış istersen.
maşallah bebişlerin keseleri kocaman olmuş bile. transfer günümüz yakın olduğuna göre sat larımız da peşpeşe sanırım. biz bugün 6+1 iz. beni doktor haftaya çağırdı ama bu hafta gitsem duyabilir miydim acaba kalp atışını? siz şimdi kaç hafta kaç günlükken duymuş oluyorsunuz?
aynen yaa
kıvı yedım sut ıctım bırınden duymustum fayda ettı
canım ben hıc baktırmadım ınsılın dırencıne sekerım 79 falandı
aılemde seker var zaten ama dr bana hıc vermemıstı zaten metformını zayıfsın dıyorlardı
docent bır dr gıttım o vermıstı sonra zaten asılama yaptı
dr guvenıyorumda nebılım yaa arastırdım baya hep ıcme dıyen fazla o yuzden bıraktım ama neyse bugun ıcıyım
tabi ki yarıyor. ben bulantı yüzünden hemen kahvaltı yapamıyorum, mide kazınmam gitsin diye sabah ilk iş bir elma yiyorum. günde 3 öğün tüketiyorum. maşallah diyeyim, çok rahat çıkıyorum tuvalette. benim senelerce kabızlık yüzünden çok canım yandı. yani ne iyi gelir bilirim. bağırsak gazı için keten tohumu, kabızlık için ise elma! benim çok yoğun gaz problemim de olur, tuvalete çıkmama rağmen gaz sancım gitmezdi öyle bir durumda da keten tohumu işte. eğer gaz bağırsakta değil de mide krampı gibi midende ise ona da karbonatlı su.. :)
tekrar yazmayayım diye geçmiş sayfalara göz at dedim ama yine yazmış olayım, mutlaka faydası olur. bi dene tatlım. elmayı soy ama miden ağrımasın.
sana yumurtlama için vermiştir muhtemelen:) insülin direncine bakılmadan kullanılmasının da anlamı olmayabilir. doktorunla bi konuş istersen. bence en fazla bir kaç hafta daha kullandıracaktır.
büyümüş diyosun keseler, valla ben bişi anlayamadım fotodan da.benm sat yok çünkü adetten kesmişti 3-4ay önce endometriosizden dolayı.ve tam gebelik haftamıda net bilmiyorum aslında. haftaya net ölçeriz dedi doktor ozaman anlarız dedi. bence haftaya git derim. herkeste aynı olmuyor kalp atışı duyulması haftya gidersen net duyarsın. hemde çok sık ultrasona girmemiş olursun. senin sat ne? ben seninkine göre hesap yapabilirim iyi oldu))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?