2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

canım yaa sen cok stres yapıyorsun bence doktorunu muhakkak degıstır.bebegım en gec 2 hafta ıcınde kalbı durur demıstı dımı sana.olmayacagı varsa da stresten olacak.kalbının durdugunu net olarak anlamazsın canım.ben bılmeden 2 hafta ıcımde tasımıstım.lutfen bugun baska bır doktora gıt.olacagı varsa da saglıklı degılse zaten engelleyemezsın.allah a emanet olun

Muayene günün ne zaman canım en son ne zaman muayene oldun? böyle stres yapmaktansa gidip baksan keşke
İnan hepimizde böyle bir endişe var ben de kaç gündür kendimi zor tutuyorum dr.a gitmemek için, ortada bişey yokken bile insan korkuyo o kadar çok şey duyduk ki ya kalbi atıyormu acaba diye! Ama senin ultrason görüntüne baktım da bebek sıkışmış gibi falan değildi, ben kendi ultrason görüntülerime baktım birinde yusyuvarlak bir kese bebek içinde gayet rahat gibi duruyor diğer topiğe ekledim hatta, ama ondan önceki ultrason görüntüm seninkine benziyor kese yusyuvarlak değil sanki daha küçük gibi.

Selam annişkolar Dün akşam migrenim tuttu. Gece uyandım hala başım ağrıyordu ve mide bulantım tavan yapmıştı. Bilen bilir migren mide bulantısını da getirir. Gece kalktım afedersiniz çıkardım ama sudan başka bişey değildi. Artık su içmekten midem bulanıyor. Dün gündüz çamaşır suyuyla banyoyu ovaladım ondan mı oldu acaba Güya kaynanam burda, saçma sapan yemek yapmaktan başka yaptığı bişey yok, önünde pislik var onu kaldırmaya aciz. Allaha havale ediyorum,bi de bana yardıma geldi

Slm kizlar benicok merak etmissiniz öncelikle bana verdiginiz o guzel destek ve teselleriniz icin cok cok tesekkurler sakin kafayla tekrar girer yazarim size topigi devr almak isteyen kazene msj atabilir...
ALLAHIM HEPINIZIN YAVRUSUNU KUCAGINIZA VERSIN insAllah
Gectigimiz pazartesi hersey yolundaydi yolk saci da görünce biraz daha rahatlamistik bos gebelik degildi bebegim ben geliyorum anne demisti....
bu goruntusuyle dr betanin artip artmadigini kontrol ermek icin kan aldi sonuc mukemmeldi 11776 cikmisti....
drumuz bile cok sevindi rutin kontrol degildi karnim agrimisti gitmistim asil randevum persembe günüydü
persembe günü gittim dr yolk sac göremedi kesede bir iki mm kücülme olmustu
Progestan kullan bir hafta bekleyelim dedi ben izine gidicem kontrol icin hastaneye git dedi....
dün gittim ayrintili ultrasonda kese ve yolk saci gorduk fakat olmasi gerektiginden cok buyuktu bu durumlarda düsük riski var kûrtaj yapicaz dedi drla bugun konusma yapilacak anestesi uzmaniyla konusucam alinan parca patolojiye gidecek
InsAllah son olur insAllah bilemiyorum bir daha cesaret edermiyim kizimin yuzunu gulduremedim bunun ezikligi var icimde kizim iki senedir bebek almaz oldu kucagina ....
Ilk kaybimda ablamla hamileydik o kucagina aldi ben alamadim
Ikinci kaybimda kuzenimle hamileydik nisan sonu bebegini kucagina alacak insAllah ben alamiycam
Ucincu kaybimda ise eltimle hamileydik kasimda bebegini kucagina alacak ben alamiycam
Her gördugumde icim gidecek elimde degil biliyorum
Cok sükürler olsun cocugum var Allahim hayirli uzun ömürler versin
Kizim boynumu büktü bir daha kismet olurmu olmazmi bunu Allah bilir

Cok sevindik kizimla
4 ayri test yaptim sanki ilkmis gibi
Kizim elimi sicak sudan soguk suya sokturmadi yat dinlen stres yapma uzulme sanki o bnm annemdi
Asitli iceceklerden uzak durdum
Sucuk sosis salam yemedim
Etlere ciplak elle dokunmadim
Abur cubur yemedim saglikli beslenmeye calistim
Her sabah pekmez ceviz badem findik kayisi incir hurma yedim
DEMEKKI BUNLARI YAPMAK YETMIYORMUS
ALLAHIMIN DILEMESI GEREKIYORMUS
Surekli dua ettim tesbihler cektim Rabbim bu sefer olsun ne olur dedim
DUALARIMIN KARSILIGINI YA GEC GÖRÜCEM YADA AHIRETE KALDI BAKALIM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GUZEL EYLER

Suda gercekki cok özlem duyacagim bir bebege yeni bir ferde
Cok isterdim akli basinda guzel bir gebelik gecirmeyi her anini doya doya yasamayi
Ama olmadi
Allahim sen buyuksun senden gelene raziyim sende benden razi ol guzel Allahim
Elbet bunun altinda ne hikmetler var
Sabirla bekleyecegim kim bilir belki ahirette nasip olur Kizlar sizlere nasip olsun insAllah hayirli gebelik hayirli dogum hayirli saglikli evlatlar
cok aci fakat elden birsey gelmiyor
Rabbimden geldi basim Gözüm üstüne
Hepinizi cok seviyorum iyiki varsiniz iyiki sizi tanimisim benim en degerli dostlarim ♥​

canım gideceğim başka dr ama,ben ilçede yaşıyorum bir tane dr var onu da sıra almak zor geçen hafta aldım randevuyu 11 nisana verdi.benim midem hiç bulanmıyordu 2 gün öncesine kadar şimdi çok bulan ıyor gerçi bugün biraz azaldı ama,işte şu tahlil sonuçlarımı almaya bir gideyim bari 2 saat mesafede özele gittim a ntalyada zaten orada söyledi drda kese küçük diye.

Cnm kalbi durunca belitiler sak diye kesilir hamile gibi olmassin kendini dinc hissedersin
Ilkinde bnm ole oldu bir hafta ölü tasidim icimde
Bundada öle oldu sali gunu bütün belirtiler kayboldu hamile degilmisim gibi birseylerin ters gittigini anlamistim
Yinde seni korkutmak istemem fakat yuregini ferah tut sanada olacak diye birsey yok

Hepimiz çok üzüldük, Rabbim hayırlısını versin hakkımızda biz ne biliriz ,sözlerin tükendiği yer, geçmiş olsun en yakın zamanda yüzün gülsün inşallah Rabbim gönlüne göre versin

boşwersene tatlım sen onu bunu kendin halledersin zaten banyoyu bile sen owuosan pardon o tatile gelmiş be güzelim takılma hiç bişi sen relax ol boşwer ewi kocanla mutlu ol yeter bilirim bndede stres ataklı migren warmış bak bak ada bak kızçem bi geldimi mide bulantısı baş dönmesi ve ağrı ölüorum hamile olsam napcam die tesseli ediorum kendimi ama artık hamiş olmakta istiorum napcam bilmiorum napılır ki öle durumlarda

canım senı cok merak ettık.ınsallah bu son olur.en kısa zamanda hayırlı hamılelıkler dılerım.sen kan pıhtılasması testlerı yaptırmıs mıydın

ALLAH sabır versin. ama asla ümidini yitirme. öyle çok insan var ki senin yaşadıklarını yaşayan. biraz daha sabretmen gerekiyor demek ki.Allah güzel kızına uzun ömürler versin. dilerim en doğru zamanda istediğine kavuşursun...

canımm Rabbim sabır versin.. en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bir evlatla sevindirsin inş..

Çok çok üzüldüm,inşAllah iyi haberlerle gelir diye dua ettim.Ne diyeceğimi bilemiyorum,zaten ne desek yüreğindeki acıyı hafifletmeyecek ama Rabbim yar ve yardımcın olsun. En kısa zamanda gönlünün muradını versin.

Canim oncelikle Rabb'imden buyuk sabir diliyorum ..
Yazdıklarını okudum baktım baktım .... İcinde ne umutlar saklı yazdıklarının bizde senin gibiyiz bir suru umutla yasiyoruz icimizde...
Ama bazen zor bir sınav yasam Allah bu sınavdan hepimizi yüzümüzün akıyla çıkarsın , icinden hic umut eksik olmasın , en kisa zamanda icinde yeni umutlar yeşersin insallahhhhh

SoLerin tükendiği kelimelerin boğazda düğümlendiği nokto....
Rabbim yar ve yardimcin olsun Allah okadar büyük ki nezaman ne olacağı belli olmaz bakmissin önümüzdeki ay yine hamilesin yeterki ümidini kaybetme. Benim teyzemin 7 düşüğü olmuş üst üste 7 düşük sonrasi 3 çocuğu peşpeşe gelmiş, ozamanlar böyle tahlildi ilacdi hic birsey yok, o yüzden umitlerin tükenmesin.
Seni seviyoruz herzaman dualarimda olacaksin......

canım 6 haftalıksın sanırım bu zamanlarda kasık agrın olması cok cok normal panık yapma benımde cok agrımıstı adet olacakmısım gıbı bır agrı vardı hep
ve pkolu oldugum ıcın kucuk kucuk kıstler mevcuttu dr korkma onların agrısıdır dedi

ne denirkii ablacımm yaa okurken bıle gozlerım dolduu basına baktım sonlARINA BAKTIM BIR UMUT DEDİM AMA ...
RABBIM INSALLAH TEZ VAKITTE SAGLIKLA SIHHATLE BIR BEBIS DAHA NASIP EDER SANA CANIM BENİM :2:

ÖZEL HASTANEDE DOĞUM BEDAVA
SGK yetkilileri doğum sürecine girmiş bir kadının ‘acil hasta’ statüsünde olduğunu söyledi.
Buna göre bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın özel hastanenin doğum fark ücreti almaması gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kanunu'nda yapılan yeni bir düzenlemeyle özel hastanelerde doğumun ücretsiz yapılabileceğini belirtti. Pekçok kadının bu konuda bilgisinin olmadığını belirten yetkililer "Hamile kadınlar sigorta borcu dahi olsa 'analık sigortası' kapsamında değerlendirilip sağlık hizmetinden yararlanabilir" dedi.

Mevzuata göre doğumsüreci acil kapsamında değerlendiriliyor. Hamile bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın kendisine en yakın özel hastaneye gittiğinde, bu hastanenin durumu "acil" olarak görüp doğumu yaptırması ve hiçbir fark ücreti almaması gerekiyor.

ALINAN PARA İADE EDİLDİ

SGK yetkilileri, bununla birlikte uygulama sırasında bazı hastanelerin doğum için başvurmuş kadınları "acil hasta" saymayıp ya fark istediği ya da kamu hastanelerine yönlendirdiğini bunun ise yasalara aykırı olduğunu ifade ettiler.

Uygulamada bu tür yanlışları yapan hastanelerin uyarıldığı, ceza verildiği ya da hastadan doğum için alınmış paraların iade edildiği belirtildi.

4 KAT FAZLA ÜCRET ALIYORLAR

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir ailelerin haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Demir, "Hiçbir gebe kadın sosyal güvencesi yok diye geri çevrilemez. Normal doğum için devletin özel hastaneye ödediği miktar 400 liradır.

A sınıfı özel hastane de bu 400 liranın yüzde 90'ına kadar ücret alabiliyor. Buda sezaryende 437, normal doğumda ise 388 liradır. Tek kişilik oda için alacağı en yüksek ücret 97 liradır. Bütün bunlara rağmen özel hastaneler hastadan 3-4 kat ücret alıyor."

KUVÖZ HiZMETi BEDAVA

Erken doğumlarda, acil olarak kadını hastaneye kabuleden bazı özel hastaneler doğumdan ücret almıyor. Ancak bebeklerin kuvözde tutulmasını normal tedavi kabul edip ücret alıyor. Bu tür durumlarda kuvözdeki bebek için sunulan sağlık hizmetinin de yine "acil" kapsamında değerlendirilmesi gerek. Yani kuvöz hizmeti de ücretsiz.

HASTANE CEZA YER

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunları söyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştan alınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır ve vatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."

Bu ücretleri bilin

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…