yaa benim toxoplazma bağışıklığım yokmuş..varmı aranızda böyleolan:26:
slm sevgili kasım anneleri geçen hafta cuma günü kontrolümüzde bebişimin kalp atışları çok az duyulmuştu pazartesi çok halsizdim 3-4 gün çok baş ağrım vardı,salı günü çok aşırı uyku halindeydim.dün sabah kanamam oldu hemen doktora gittim ve ne yazıkki bebişimin kalp atışlarının olmadığını gördümtabii akabinde kürtaj tam bir yıkım oldu bu benim ve eşim için aylarca tutturmak için çabaladık durduk ama benim içimde hep bir şüphe vardı ya sürekli bir şey olacak korkusu vardı içimde ve nihayetide oldu da artık 2013 kasım annelerinden değilim Allahım sizlere sağlıcakla kucağınıza alıp büyütmek nasip etsin yavrularınızı Allaha emanet olun..
canım benımde var korkma pkolu oldugumz ıcın olması cok normal benım dr bol bol su ıc bu kıst testlerımızı etkılemesın ılerde dedii korkma bısey olmaz allahımın ıznıylekızlar biz doktordan geldik. şükürler olsun rabbime iki bebeğimizi de gördük ve kalp atışlarını duyduk. nasıl bir mutluluk anlatamam. hayatımda ilk defa aynı anda hem ağlayıp hem güldüm. sancılarımın sebebi sol tarafta tam 9 cm büyüklüğünde bir kist olmasıymış. tüp bebek tedavisinde aldığım ilaçlar, sonrasında bebeğin salgıladığı hormonlar kistin büyümesine sebep oldu sanıyorum. ultrasona girine sancılarım arttı. bu kadar büyük bi kistle ağrı hissememen imkansızdı dedi doktorum. 4 gün rapor verdi. kistin bebeklerime zarar vermesinden korkuyorum.
kızlar ne dicem. belki hatırlayanlar vardır. hamile olduğumu öğrenmeden önce eşim iş değiştirmeyi düşünüodu. öğrendikten sonrada yabancı bir şirketten teklif aldı. bebişin kısmeti dedik. neyse bu ay başladı oraya. yabancılarla çalışıo. bide biz ikimizde mühendisiz. ilk zamanlar şehir dışına gitmesi gerekiyor. gittiği zamanlardada 3 gün falan kalıcak. neyse buna razı olmuştum zatende. şimdi yabancı bi stajyer kız varmış onuda götürcekmişduyunca şok oldum zaten eşim yeni işe başladı o kızı neden götürüyor başkaları götürsün. bide üstelik yanlız gitcekler. aslında 1 günlük bilemedin 2 günlük iş var diyo eşim. ama şirket prensiplerine göre gece araba kullandırtmıyorlarmış. o gecede kalırsınız ertesi gün öğlene kadar oyalanın. öğleden sonra çıkıp gelirsiniz demişler ben tabi deli oldum. ta elalemin gavur memleketlerinden buraya staja gelen kızdan herşeyi beklerim ben. çok mu ön yargılıyım bilemedim ama dün sinirimden ağladımda ağladım eşimde ne yapayım bana güvenmiomusun dio. dedim erkeksin sonuçta kızında kafasında varsa ne yapar eder çeler aklını. bide hamileyim die kardeş gibiyiz. iyce moralim bozuldu ne yapmalıyım. gergin bi hamilelik geçirmeyim dedikçe herşey üstüme üstüme gelio sanki
puffyyyy ablaaaa sana hayranımBenim bağışıklığım var cunku küçük bir kopegim var :))
Ama bir köpekler yasadigim icon zamanında cok arastirdim ufak bir kac tavsiyem var nacizane :))
Kedi ve köpekler ortama girme , kedi ve köpek dışkılarının bulunacağı yeşillikler alan parklara gitme , taze Çimen ota basma
Ellerini antibakteriyel sabunlu sık yika
Çığ seyler yeme salam siası çığ köfte ve bunun gibi
Et elledikten sonra ellerini iyice sabunla
Disaridan kesinlikle salata yeme , disaridan et yenemeye dikkat et yada cok iti pişmiş ye
Yumurtayı iyice hasta oyle ye
Evde sebze ve salata yıkarsan sirkeli suda beklet
Benim bağışıklığım var cunku küçük bir kopegim var :))
Ama bir köpekler yasadigim icon zamanında cok arastirdim ufak bir kac tavsiyem var nacizane :))
Kedi ve köpekler ortama girme , kedi ve köpek dışkılarının bulunacağı yeşillikler alan parklara gitme , taze Çimen ota basma
Ellerini antibakteriyel sabunlu sık yika
Çığ seyler yeme salam siası çığ köfte ve bunun gibi
Et elledikten sonra ellerini iyice sabunla
Disaridan kesinlikle salata yeme , disaridan et yenemeye dikkat et yada cok iti pişmiş ye
Yumurtayı iyice hasta oyle ye
Evde sebze ve salata yıkarsan sirkeli suda beklet
Cnm bnm gecmis olsun Rabbim yasatmasin birdaha
Saglicakla insAllah yeniden kalirsin hamile
Allahtan gelene raziyiz umudumuz var insAllah
Cnm bnm insAllah yavrunu kucagina alirsin
Umudvar olalim umudlarimizi tuketmeyelim insAllah
Aciklamalarin icin sagol cnm
Ay bide benim betam cok yuksekmis
Ve tüplerdede birsey gördüler oradada gebelik olabilir dediler
Bide rahimde var ya yarin kurtaj olacak
Allahim en guzel sekilde atlatmayi nasip etsin insAllah
Oncelikle hemşerim olan annene selamlar , sende yarı izmirlisin :))
Hava sıcaklığı disinda guzel bir yerdesin ben cok severim oraları gecen yaz Kemerdeydim 10 gun oğlumda tatil yaptik alt ust ettik oraları her gece oğlanla aura diskoya gittik
Yat türü treking falan yaptik , hatta köprüsü kanyona raftinge bile gittik , ben antalyadayken yamaç paraşütü falan yapıyordum durum o yani severim hareketi , ama artik evden çıkamıyoruz
canım benımde var korkma pkolu oldugumz ıcın olması cok normal benım dr bol bol su ıc bu kıst testlerımızı etkılemesın ılerde dedii korkma bısey olmaz allahımın ıznıyleinşa
inşallah canım. çok büyük ama umarım küçülür.
kızlar ne dicem. belki hatırlayanlar vardır. hamile olduğumu öğrenmeden önce eşim iş değiştirmeyi düşünüodu. öğrendikten sonrada yabancı bir şirketten teklif aldı. bebişin kısmeti dedik. neyse bu ay başladı oraya. yabancılarla çalışıo. bide biz ikimizde mühendisiz. ilk zamanlar şehir dışına gitmesi gerekiyor. gittiği zamanlardada 3 gün falan kalıcak. neyse buna razı olmuştum zatende. şimdi yabancı bi stajyer kız varmış onuda götürcekmişduyunca şok oldum zaten eşim yeni işe başladı o kızı neden götürüyor başkaları götürsün. bide üstelik yanlız gitcekler. aslında 1 günlük bilemedin 2 günlük iş var diyo eşim. ama şirket prensiplerine göre gece araba kullandırtmıyorlarmış. o gecede kalırsınız ertesi gün öğlene kadar oyalanın. öğleden sonra çıkıp gelirsiniz demişler ben tabi deli oldum. ta elalemin gavur memleketlerinden buraya staja gelen kızdan herşeyi beklerim ben. çok mu ön yargılıyım bilemedim ama dün sinirimden ağladımda ağladım eşimde ne yapayım bana güvenmiomusun dio. dedim erkeksin sonuçta kızında kafasında varsa ne yapar eder çeler aklını. bide hamileyim die kardeş gibiyiz. iyce moralim bozuldu ne yapmalıyım. gergin bi hamilelik geçirmeyim dedikçe herşey üstüme üstüme gelio sanki
Hımmm birşey soracağım,bilgisi olan cevap yazsın ,please...zira saçlarım ıslak beklemekteyim:)
Saçlarıma elidorun saç kreminden sürüp şekil vermek istiyorum,sizce zararlımıdır.içeriği ne bilmiyorum burdan aldıklarımda Rusça yazıyor.
Yani saç kremi-jöle sürmek zararlımıdır..
Fön çekmeyi bıraktımda...
canim bence hamilelik hassasligiyla normal kiskanclik gudusu birlesmis :) yapma boyle bak kendini de bebisi de esini de uzme,ayrica annem hep uyarir beni erkek adamin aklina sokma sakin bir seyi diye,icinden dusun sakin ona soyleme derdi ki bence dogru.
canım sanırım elıdor ıcınde paraben vardı ben o yuzden kullanmıyordum
ama jöle suruyorum valla okadarda kısıtlamıyorum kendımı bana dr hasta deılsın hamılesın dedi bende artık umursamıyorum pek öle seyleri:))
fönde cektım bugun :)
bende bu gidişe dayanamıycam canım:))) kendimi iyi hissetmiyorum fönsüz.jöle bende az az sürüyorum ama bu elidor kremde bi huylandım,neyse ben sürmeyeyim o kremi.sağol bebeğim acil cevabın için.
bende bu gidişe dayanamıycam canım:))) kendimi iyi hissetmiyorum fönsüz.jöle bende az az sürüyorum ama bu elidor kremde bi huylandım,neyse ben sürmeyeyim o kremi.sağol bebeğim acil cevabın için.
canım bana da ablam devlette ucuz tahlillerini yaptırırsın dedi ama gittim 3er 3er odaya alıyor ve adam akıllı dinlemiyor bile. çok moralim bozuldu.
diğer doktorun verdiği testleri de yaptırmadı.
tamamen alt üst oldum ve göremedi bebeği, kese de mi gözükmüyor dedim 15 gün sorna gel dedi.
Canımmm üzülme lütfennn sonuçta senin düşündüğün gibi bişey olsa eşin sana söylemezdi değil mi? Sen de eşinin üstüne giderek aklına daha fazla sokma bence. Hem 2-3 günlük bişeymiş bebeğini üzmeye değmez canımm
Ben şuan bile yerimde duramıyorum.Offff çabucak geçsin
cnm içinde bulunduğun durum çok normal bu zaten normaldede tahammül edilemez bi durum üstelik hamilelik psklojisi daha da kötü olmuş başka bir formülü yokmuymuş bunun keşke olsa çünkü bu bildiğin eziyet
Sakin ol eşine güven
Nergis canim güzelim dert etme boyle seyleri bak sonra kendinde güleceksin haline , ben yasim geregi biraz rahatım bu konulara cunku hayat sunu öğretti yapacak adamın elini belini bağla yapar engel olmazın icinde olsun yeter.
Esın seni seviyorsa evliliğini riske atmaz , hem ustune gidersen daha dikkatini çekersin soyle biraz Cool ol , ay yaparsan kendine yaparsın de , duran adama kendini bir sey zannettiğim dürtme , eşeğin aklina karpuz kabuğu sokmanın ne alemi var
Süslen puslen hic umur etme gibi gozuk
Benimkilerde buyuk biri 12 cm senide cok iyi anliyorum hatta benim 3. Kist vardi o atarken bir kanama bile yasadim evde istirahatteyim surekli ama evhamın geregi yok bol su iç , dinlen , Allah'a emanet ol
canım benımde var korkma pkolu oldugumz ıcın olması cok normal benım dr bol bol su ıc bu kıst testlerımızı etkılemesın ılerde dedii korkma bısey olmaz allahımın ıznıyle
ahh cANIMM ben kudurdum burda yaa ben cok kıskancımda belkıde ondandır .ama gercekten yapıcak ınsanın ıcınde olsa her yerde yapar kızı gotrmeme ımkanı yokmu
kızı bıde kendın goreydın
puffyyyy ablaaaa sana hayranımne guzel yazıosun ya
canim bence hamilelik hassasligiyla normal kiskanclik gudusu birlesmis :) yapma boyle bak kendini de bebisi de esini de uzme,ayrica annem hep uyarir beni erkek adamin aklina sokma sakin bir seyi diye,icinden dusun sakin ona soyleme derdi ki bence dogru.
ahh canım senı cok ıyı anlıyorum.ılk gebelıgımde ben nerdeyse kocama bıle dusman olmustum.sımdı oyle olmamaya calısıyorum.dha sakın davranıyorum.ama bu seferde tv de cıkan bı dızıye bıle bagıra cagıra aglayabılıyorum.ama yıne de daha mutlu olmaya calısıyorum
Arkadaşlar siz uyumakta zorlanıyor musunuz? Bende duygu patlaması yok şükür ama bir anda sıkıntı basıyor. eşim eve geldiğinde bana sarılmak istiyor sarılma bana! diyorum. sanki sarıldığında beni alıp tabuta koyuyorlarmış gibi bir anda geriliyorum. Gece ince pijamalarım bile beni sıkıntıya sokuyor iç çamaşırla yatmak zorunda kalıyorum. üşüsem de başka türlü olmuyor.ağlamıyorum, mutluyum ruhsal olarak, ama bana biri dokundu mu, elledi mi kıyamet kopuyor. elimde değil! hele ki gece o tuvalete gitmeler yok mu!!! yatağa döndüğümde uykum kaçıyor hemen kavgam yine başlıyor. Allah'ım kalan 7 ay için sen bize sabır dayanma gücü ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?