Duygularıma tercümansın. Basıyolar resmen. Ben bu geceden sonra yatağımın başucuna kırmızı tülbent takcam. Duydun mu bilmem gebelere ve lohusalara albasması derler bizim orda, onu engellemek için kırmızı tülbent takarlar.
Bi de sanki mesanem saatlerce tuvalete gitmemiş gibi öyle bi ağrıyor ki afedersin bi gidiyorum azıcık geliyomesaneye baskı yapıyomuş rahim
yok hiç duymadım öyle bişey :). Bu hamilelik sürecinde her şeyi bilimsel düşünmeye çalışıyorum.
Gece tedirginliklerim arttı mesela, bilimsel yaklaşıyorum. ''uyuyamıyorsun, kan dolaşımın değişti normal böyle şeyler vsss...'' :)) hamile olunca seni korkutan yada batıl inanışlar anlatan da çok oluyor. yazık değilmi hamileye yapılırmı bu?
geçen kuaföre gittim kuafördeki hatun kesme saçını hamilesin dedi. bende bırak bu inanışları bak kesiyorum dedim. Zaten hassas süreçler yaşıyoruz. ruhsal olarak desteğe ihtiyacımız var böyle insanlar varsa çevrenizde lütfen onlara prim vermeyin susturun.
Canım her batıl inanışın arkasında bilimsel bi kaç nokta oluyor. Biz ünv.de halk edebiyatı dersimizde okutuldu bunlar kimseden duymadım yani. Mesela kırmızının pozitif enerji yaydığı bir gerçektir, ya da hamileler ciğeri ellemesin bebekte leke olur derler, aslında ciğerde bulunan bi maddenin hamilelere kolay bulaşması vs. gibi milyonlarca örnek verebilirim aslında. Ama hamileyken neden saç kesilmiyor bilemiyorum.
Demem o ki batıl deyip geçmemek lazım bunlar bizim kültürel mirasımız ve gerçekten çoğu bir dogmadan ibaret değil.
dediğin gibi arkasında bilimsel şeyler bulabiliyorsan ne güzel. Ama bazı insanlar durumu çok abartıyorlar. Karabasan denen şeyde aslında bilimsel bir durum. Vücudun uyurgezerliği önlemesini engelleyen savunmaya geçme durumu gibi bişey aslında. Ama bunu öyle bir anlatıyorlar ki üzülüyorum, insanların psikolojisini bozuyorlar. Böyle insanlar arasında kaldım uzun süre, yemin ederim psikoloji kalmadı bende. Kendi başıma tuvalete gidemez olmuştum. Şimdi yanımda konuşmalarına izin vermiyorum.
Benim üzüntüm bu aslında. Yani yazdığım sana karşı cevap gibi olmuş ama öyle değil, sakın yanlış anlama beni :) sadece konunun devamında yazdığım bişeydi
yarin kontrolu olan ne kadar arkadas var öyle
Insallah iyi haberlerle gelecegiz , bakalim bu gece uyku varmi bizlere:26:
ben hamıle kalmadan oncede cok dıkkat ederdım icınde paraben olan seyleri kullanmanı tavsıye etmem cnm elıdor sampuanı aldım kremı aldım attım cope geri 2 sefer kullandım bılmedende suan bır sampuan kullanıyorum bıtkıselmıs hamıle kalmadan once baslamıstım halada devam edıyorum yurtdısındanmı gelıomus neymıs gratıslerde var
fönden ne olcak kız fön makınesı ıle bebegını uyutan varmıs ya saka gıbı ben onu bıle burdan ogrendım okudum
benim de yarin kontrolum var,cok heyecanliyim, iyi haber duyarsak insallah diger kaybettigim bebisimin gununu gecmis olacagiz..ben sizden 7 saat gerideyim sizler benden once ogreneceksiniz iyi haberleri insallah.
canımmm bende içten içe o hesabı yapıyorum hep.kimseye söylemeden.ilki 8+2 ydi...şuan 8+6 olduk çok şükür yarın 9 olucaz azönce eşimede söyledim.inşallah yarın güzel geçecek senin için.
slm kızlar,lütfen bana dua edin.yarın sabah 6 da hastaneye gideceğim,bakalım sıra alabilirsem artık.bugün ertuğrul beyi aradım rubella gibi tahlillerimin sonucunu öğrenmek için ve sonuçlarım normal dedi.sordum ben kendimi çok dinç iyi hissediyorum bebeğe bir şey olsa belirti olur muydu diye.sen hissedemezsin onu ultrasonla belli olur haftaya gel dedi.bugün gurbet güzeliyle yazıştığımızda ondaki belirtiler var bende ne yapacağım çok korkuyorum.ona olanlar şöyle;bir gün şiddetli baş ağrısı.ikinci ve üçüncü gün bulantı kusma ve uyuklama.ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi dinç bir haldeymiş.sonraki günde dr bebeğin kalbinin durduğunu söylemiş.rabbim sabır versin ona.ve ben aynı süreci yaşıyorum şimdi.ne bulantı var ne kasık ağrısı ne de uyku hali.lütfen bana dua edin.iyi haberlerle dönerim inşallah.:18::18::18:
evde oturmaktan acayip sıkıldım..yakında patlıycam galiba
hayırlısıyla şu lekelenmeler bitse..kafamı uzatamadım dışarı..
imdaaaaaaaaaaaat diye bağırasım var:)
20 gündür evdeyim bi de üstüne kayınvalidemin yüzünü görmekten iğrendim artık valla sıkıntıdan ağlicam artık, bugün eve 20 metre olan bakkala gittim inan o bile öyle iyi geldi ki
Allah sabır versin ..ben bazen kendime tahammül edemiyorum :)öyle bastı ev
bende yalandan bi pazarı dolanmaya niyatlendim..belim kasıklarım ağrıyınca tırıs yattım yine:)
balkona çıkmak lüks oldu
tam bulantı kanama vs geçecek güzel zamanlar başlayacak gez dolaş yapcaz bu sefer de nefesimiz yetmeyecek koca göbeklerimizle
gelecekmi o günler..hayal gibi..halen inanamıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?