2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

seninle aynı durumdayız canım.evde olsam bütün gün uyurum herhalde:116: allahtan çalışıyorum.eve gider gitmez biraz uzanıp sonra yemek yiyorum, 9 da da tavuk gibi uyuya kalıyorum çoğunlukla.ve bende aşırı yemek yiyorum daha şimdiden 3 kilo aldım.ammannn bebişim için canım feda onun istediği herşeyi yiyorum

Şuan resmen açım.ama yiyebileceğim birşey yok.canım istemiyor hiç.ben 1 aydır yumurta-peynir-zeytin yemiyorum azönce o geldi aklıma.

bebeğin gelişimi için neler yemeliyiz ilk aylarda sizler ne yiyorsunuz demiştim :)

doktorun verdigi vitaminleri düzgün aliyorum. yumurta ve yogurda agirlik verdim. bazen kuru yemis yiyorum. salata ve zebzeyi fazlalastirdim.. ayrica 5 kilo aldim ve daha üc aylik bile degill(

bebeğin gelişimi için neler yemeliyiz ilk aylarda sizler ne yiyorsunuz demiştim :)

:))))))) Güldüm baya kendime ben gördüm evet o soruyu hemen pas geçtim,çünkü canım ben hiçbişey yemiyorum yiyemiyorum.geçen gece eşim çok güzel biyere götürdü beni belki içim alır diiye ne yedim? haydari:) sadece bu. ama tabiki et yemelisin bol bol,balık,ceviz özellikle beyin gelişimi için.
benim yiyebildiğim tek şey sağlıklı olarak yeşil yapraklı sebzeler.folik asit yönünden zenginler biliyorsun.özellikle brokoli haftada 1-2 yapıyorum.limon takviyeli.ıspanak aynı şekilde bol folik asit var.başkada birşey yemiyorum.
sabah kalktım elma yedim şuan açım ama midem almıyor benim.

Cipsin özellikle çocuklara verdiği zararlara her gün bir yenisi ekleniyor. Uzmanlar açıkladı: Cips yiyen çocuk 9 kilo yağ alıyor.

Antalya-Belek, Susesi Resort Hotel’de gerçekleştirilen 5. Metabolik Sendrom Sempozyumu’nda çarpıcı gerçekler su yüzüne çıktı. Uzmanlara göre, Metabolik sendrom çocuk yaşlarda başlıyor.

9-13 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyum kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Selim Kurtoğlu metabolik sendromun sadece ileri yaşlarda görülmediğini, çocuk yaşlarda hatta anne karnında temellerinin atıldığını dile getirdi. Genel anlamda bel çevresinin kalınlaşması anlamına gelen metabolik sendromun, diyabet, hipertansiyon, kolestrol yüksekliği, obezite, gut, depresyon, kemik ve kas sistemi hastalıkları ve karaciğer yağlanmasına neden olabileceğini belirten Kurtoğlu “Çocuklarımız hayatlarının ilerleyen bölümlerinde ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilir. İlk önce anne adaylarının kesinlikle sigaradan uzak durmaları gerekiyor. Gebelikte fazla kilo alınması da çocuğun ilerleyen yaşlarda metabolik sendromla tanışma riskini arttırıyor. Özellikle okul kantinlerindeki yeme alışkanlıkları, çocukların egzersiz yapmaması, asansörle evden ayrılıp, servisle okula gidip tekrar aynı şekilde dönmeleri ve evde de bilgisayar başında çok zaman geçirmeleri metabolik sendromun önemli nedenleri. Araştırmalara göre cips yiyen bir çocuk senede 9 kilo yağ alıyor. Bunların nedeni de yeme alışkanlıklarındaki ciddi değişiklikler” dedi. Çocukların 2 saatten daha fazla bilgisayar ve TV başında kalmamaları gerektiğine değinen Kurtoğlu, fastfood alışkanlıklarından da kurtulunması gerektiğinin altını çizdi

[/COLOR]
renkli ic camasirlarinida 60 da yika. bozulursa bozuldun emin ol sagligin daha önemli.. su an aldigim antibiyotikler midemi nasil kötü yapti. tamda sevinmistim ne güzel bulantilarim bitti diye...

Eğer daha şimdiden kiloluysanız ileriyi düşünün birçok arkadaşımın doğumdan sonra psikolojisi bozuldu, ve bebekle uğraşayım emzireyim derken 1 yıl daha diyet yapamıyosunuz . Işın Karaca kilolu bi bayan biliyosunuz o hamileyken diyetisyene gitmiş kilo almak bir yana vermişti bile ,hem de sağlıklı beslendi bebeğe de faydası oldu. Aslında hepimiz bi diyetisyene gitsek şimdiden dr. hamile diyeti ayarlar bize göre ve böylelikle hem kilo almaz hem de sağlıklı besleniriz:125:

kızlar ben de ilk zamanlarda günde 1 avuç çerez, meyve ve süt içiyodum çok düzenliydi.ama son 1 haftadır yiyemiyorum, sürekli mide bulantım var öyle aşırı değil ama devamlı benimle çok acıkarak sofraya oturuyorum bişeycik yiyemiyorum. sudan bile tiksindim

Canım sen sağlık ocağına kayıt yaptırmadın mı ? bana sağlık ocağına kayda gittiğimde dengeli beslenme ile ilgili 2 tane kağıt verdiler...yasaklar kısaca yazayım alkol,sigara,kahve,çay,kola,gazoz,hazır çorbalar,hazır meyve suları gibi gibi....

yemen gerekenler günlük olarak yazıyordu : süt,peynir,meyve,sebze,et yada tavukyada kırmızı et,kuru baklagiller,ceviz özellikle çok önemliymiş...tabi bunların ölçüleri de yazıyor kağıtta da ben kısa yazmaya çalıştım

Allahim bir de benim istahim kapansa ne olurr..:))

Canım benim öyle deme ya,bir düzene girsin kendini frenlersin.ama ben ne yapayım dışarda soğan görsem midem kalkıyor yemeklerde asla.hamur işlerinde olsa fena.biçok şeyden tiksindim.eşim et yese dişlerini fırçalatıyorum yaklaşmıyorum.eee bebekte büyüyor maşallah üzülüyorum faydalı şeyler yiyemiyorum diye.ceviz aldık duruyor içim kalkıyor resmen.

aslında çok faydalı besinler varken ben çok fazla yiyemiyorum mesela az önce balık yemek istedim ama bir kaçtane yiyebildim inşallah o bile yeterli gelir. Yoğurt süt yumurta şart zaten bunun yanı sıra ceviz çok önemli bir besin maddesi yalnız sütü mümkünse cam şişede olanında tercih edin kızlar en sağlıklısı oymuş kutu sütten kaçın dedi dr. um bana onun haricinde mutlu olun kendinize iyi bakın daha ne olsunnnn

evet yaa bir ortasi yokkkk. benim midem bulandikca bisiler yiyorum, mesgulken bulanmiyor. o yüzden kilo aldim zatennnn..

Filiz86
Evet tatim ama sende dikkat et, dr dediki simdi durdu ama yine olabilir. Onun icin her an dikkatli olalim.

kesinlikle öyledir rabbim bana da duymayı nasip etsin inşallah
Amin canim insallah sendende guzel haberler alicaz.
Seninle aramizda 2 gun var cok yakiniz, kesin grunur Allahin izniyle
Allah korusun canim benim hic aklına kotu sey getirme, Allah nasil bir mucize ile bize bu minikleri nasp ettiyse, öylecede korur insallah,kalbini ferah tut
Çok geçmiş olsun Allahım yaşatmasın o korkuyu inş birdaha olmaz , hiçbirimizin. amin
Aminn tatlim insallah kimseyi korkutmasin rabbim
Sen progestan iciyormusun canim, dr buyuk ihtimal o ilaci verir sana

1 bardak sut iciyorum, 1 kase yogurt yiyorum, ceviz,findik,badem atiyorum agzima. Gunde 2 tane meyve yiyorum, 2 lt su iciyorum. Ama midem bulandigi icin herzaman yapamiyorum tabi

Özellikle içersinde Çin tuzu olarak da adlandırılan ''monosodyum glutamat"( MSG) var mı diye dikkat edin kızlar. çoookkk zararlıymışş

Ben çıkıyorum şimdilik canlar.Birşeyler yemeğe çalışacağım burda saat 15:30 .bide dklarca düşünüp akşama ne yapacağıma karar vericem.bebişleri çok öpüyorum.Allah a emanetsiniz.

ya ben ilk haftalar çok yiyodum da artık canım hiçbişey istemiyo çok tiksindim cevizdi bademdi ağzıma koyamıyorum midem bulanıyo düşününce bile peynir domates salatalık yiyorum bide sabahları haşl yumurta diğer öğünlerde ne yesem midem bulanıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…