Tüh havuç mevsimi de bitti... Benimde Allerjik astımım var elmayı çok severim, meğer elma solunum yollu için bebeğe iyi geliyormuş . hem kabızlığa da iyi geliyor.
Bu sefer kız olur inşallah ,bir kız - bir erkek olsa ne güzel olur.
evet canım öle oldu güzel bir anı kaldı bana farklı
ama eşime çok naz yapmak istiyordum yapamadım diye üzüldüm gerçi bundada yapmıyorum pek zati oda çok şımarıcamı bildiği için pek yüz ermiyo
valla canım ben devlet has. den yanayım zor oluyo biraz ama güveniyorum özeller gibi para odaklı çalışmadıkları için, özelde hep bir şüpe oluyo acaba gerçekten gereklimi yoksa para kazanmak içinmi yapıyorlar emin olamıyorum mesela sık sık utrosona girmemek gerekiyo diye biliyorum devlet ayda bir sokuyo çok kısa bakıyo özellerde haftada bir bakan var bilemedim yani topikteki arkadaşların çoğuda özele gidiyo anladığım kadarıyla allah hepimizi doğru insanlara denk getirsin
birazda ilk doğumdan sonra yaşadıklarımla ilgili, kaçtanesini özelde doğum olmuş beyinde problem var mesela çocuk erken doğmuş bizim yeterli aletimiz yok diyerek göndermişler oraya e bide o sıkıntıyı o ara yaşamak var düşünsene
sanırım önceden öğrenek lazım bi problem çıkarsa yeterli küvez varmı, her durumda müdahale edebilirmisiniz diye allah göstermesinde en iyisi erken doğum onda bile özelde yaptıysan sıçtın afedersin benim zamanımda saati 400 tl demişlerdi ödeyemeyiz diye devlete geçenler olmuştu, birde başka bir problem çıktığını düşün insan altından kalkamaz
aynı şeyi hatta bence daha iyisini devlettede yapıyorlar sadece yoğunluktan dolayı özeldeki gibi hoş bir ilgi alaka olmuyo o kadar
yani bu benim fikrim sadece
evet özelleri sorgulamak lazım. Büyük hast. olmalı. bu pahallı dediklerim öyle yeni doğan yoğun bakım vs var. devlet hastanesi de dediğin açıdan iyi ama ben güven duymuyorum artık. Her gittiğim de lanet olsun dedim. :? en son bir tahlil için gittim 5 hasta birden içeri aldı. perdenin arkasında muayene ettiği kadınla konuşmalarını filan duydum ben utandım valla. Devlet hastanesinde ilgiyi geçtim, mahremiyet bile yok. Annem ameliyat oldu manyak hemşireler , kaprisli doktorlarla uğraştım. Özelde yapmacık olduklarını biliyorum evet müşteri gibi bakıyorlar bana bakınca TL görüyorlar onu da biliyorum ama beni sinirlendirmiyorlar en azından
olsun canım havuç uzun süre dayanan bir sebze yani satılanlarda mevsiminde kopmuştur eminim ye sen yinede
üfff yaaa bende elma yemiyorum aslında severimde alırım ama önüme alıp yemek aklıma gelmez, o yüzdende genelde kabızım :)
hayırlısı olsun canım gönlüm kızdan yana ama babasıda rüyasında kız görmüş
bu arada biz daha çıkarken babası oğluşumuzu rüyasında görmüştü ismiyle beraber arışın kıvırcık saçlı adıda alperen aynene öle oldu ağluşum :)
Yeşil elma alıyorum ama zamanı geçiyor zor buluyorum. Kabuklarını soyuyorum mideye dokunmasın diye. Ya sabah aç karnına yada gece yatmadan önce bir iki saat öncesi yersen biraz daha rahat olursun.
Diğer topikten canımiçi bir arkadaşım aylar önce benim için kv.den fal baktırmıştı. 3 vakitte hamiş kalacağımı ilkinin kız sonra hemen arkasından erkek olacağını söylemişti. 3 vakit tuttu gibi bakalım gerisi tutacak mı :) kendi kv. fal baktırınca ikiz gebelik var demişler. kısmette 2 çocuk görünüyor bakalım hayırlısı :)
Yeşil elma alıyorum ama zamanı geçiyor zor buluyorum. Kabuklarını soyuyorum mideye dokunmasın diye. Ya sabah aç karnına yada gece yatmadan önce bir iki saat öncesi yersen biraz daha rahat olursun.
Diğer topikten canımiçi bir arkadaşım aylar önce benim için kv.den fal baktırmıştı. 3 vakitte hamiş kalacağımı ilkinin kız sonra hemen arkasından erkek olacağını söylemişti. 3 vakit tuttu gibi bakalım gerisi tutacak mı :) kendi kv. fal baktırınca ikiz gebelik var demişler. kısmette 2 çocuk görünüyor bakalım hayırlısı :)
evet canım elmayı alışknlık haline getirmeliyim
vyyy süpermiş iyi tutmuş harbi
kv ne canım cahilliğime ver
aaaa dur bir dkika senin ikizmi bebişlerin yanlışmı anladım aaaaaaa süper yaaa bak belki birinci kız hemen arkasındanda erkek doğucaktırne süper yaaa bende hep ikizlerim olsun istemiştim tek seferde kurtulayım diye eşimin ailesinde ikiz çok ama hep üçüncü çocuklar ikiz olmuş bida hamile kalırsam ikiz olma ihtimalı yüksek yani tabi dört çocukla insan napar bilmiyorum
Sadece bir tahmindi canim .. Birde kk da bir topik var nub tahmini dini oraya biraz bakinmistim :))selayhusssssssss nasıl anladın canım ben hıc anlamıyorum :)doktorda daha birsey demedi saglikli olsunda canim farketmez
Annesi SIki SIkI tutunmustur insallah bebisin sana , dualarimiz seninle ..Kuzum oncelikle çok güldüm yaaa:) bu halde bile güldürdün yanii canım benım...kızlar ben hala yatıyorum kaynanam yengem bakıyorlar dönüşümlü kanama devam edıyor hala az az ıgne proitonmu neydi hatırlamıom 1 hafta ıdare eder dedi dr 1 sefer oldum progestan verdi günde 4 sefer 200 mg sersem yapıo beni drla telleşiyoruz devamlı iinşallah bebeğim benımle kalır benden haberler bunlar şimdilik çok optum hepınızı
Gozun aydin canim .. Her bebek degisik ilerliyor annesi oda sonra ilerler :)) kafana takma ..Arkadaslar kalp atislarini duydum dun allahima sukur.7+4 um 160 atiyordu.boyuna 9mm dedi kucukgibi geldi siizin nasildi bu haftalarda :18: :18:
Supermis :)) masallah tebrik ederim , allahim devamini getirsin insallahselam kızlar.. geçmişi okuyamadım. umarım herkesten güzel haberler vardır...
benden sok bi haber var.
ÜÇÜZ HAMİLEYİM
slm kızlar ben de dün aşle drmuza gittim ultrasonla baktı halen kalbi atıyor çok şükür.bir de sıkıntı yapma bu böyle devam edecel bence dedi.oradaki ebe de biz çok karşılaşıyoruz böyle durumlarla dedi.dr da senin kesen küçük olsa da bebeğin büyüyor kalbi atıyor dedi.bebek de büyümeseydi kalbi dursaydı o zaman sıkıntı olurdu dedi.bu doğuma kadar böyle devam edecek bence kanaman da yok zaten dedi.çok mutlu oldum ama yine de içim rahat değil tabi.bakalım p.tesi kontrolüm var o ne diyecek.bu arada dün dr bana devit d3 vitamini verdi.15 gün sonra kullanmaya başla dedi.
yok canımm nerde... tek gebelik benim. bir tanecik var. hamilelik sıkıntıları olduğunda da tek olduğu için şükür ediyorum. ama olsa da çok sevinirdim. Bazı gebeliklerde sonraki aylarda döllenme oluyormuş ya anca öyle olursa şansım olurKv. çok sevinmişti ikiz diye ama onda da çok üzgünüm tek kese var dedim.
benimde oldu. gece sürekli düşük yaptığımı gördüm o derece ağrıdı. Kanama olmadığı sürece normalmiş. Regl dönemlerine denk geldiğinde de oluyormuş. Rahim o dönemlerde adet olacak gibi kasılıyormuş. Korkma canım.
hımmm anladım
dur şimdidde sonradan döllenmeyi anlamadım nasıl yani sekiz hafta gebesin diyelim üstüne bir döllenme dahamı olabiliyo
sonradan çatlayan yumurtalarmı oluyo onlarmı dölleniyo
Teşekkürler canım ve biraz önce hafif bir kahve renkli sıvı geldi gibi gördüm umarım bir şey olmaz endişeliyim(
Teşekkürler canım ve biraz önce hafif bir kahve renkli sıvı geldi gibi gördüm umarım bir şey olmaz endişeliyim(
çok detaylı bilgiye sahip değilim içerikle ilgili ama dediğin gibi, nadir bir durum olsa da öyle hamilelikler yaşanıyormuş. Hatta ben bir doktorun yazısını yazayım da daha bilimsel olsun
"Normalde insan neslinde gebelik oluştuktan sonra bunun üzerine gebelik oluşmaz. Sebebi ise kadınlarda üreme sisteminin her ay bir yumurta gelişmesine uygun olması ve gebelik oluştuktan sonra yumurtalıklarda yumurta gelişimindeki duraksamadır. Ancak literatürde çok nadir bu tür gebelikler bildirilmektedir. Bu durum iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi çok nadiren aynı ay iki yumurtanın gelişmesi ve bir tanesinin daha sonra döllenmesi (süperfekundasyon), ikincisi ise kadın gebe kaldıktan sonraki aylarda başka bir yumurta ile döllenme olmasıdır (süperfetasyon)."Prof. Dr. Recai Pabuçcu
teşekkür edeerim canım çok iyisin
hpiniz çok iyisiniz şımartılasım gelmiş eksik olmayın sizde çok şımarttınız
size ilk hamilelik hikayemi anlatıym nasıl olduda çocuğun cinsiyeti belli olana kadar hiç birşey anlamadım çok gülüceksiniz
yanlız biraz uzun başlıyorum şimdi yazmaya bekleyin beni anacımmmm
benimde migrenim var.Migrenim tuttumu seruma ilaç verip uyutuyorlar beni.doktorum tamol diye bir ilaç vermişti güvenle kullan dedi ama içime sinmiyor işte. Baş ağrıma kalsa her gün içmek zorunda kalacam. Dün geçmeyince anne usulü başımı bağladım biraz rahatladım, eşim de ovdu ama tam geçmedi tabi. Bu dönemler kan basıncının artmasından baş ağrımız sık olacakmış.
Kuzenimde prematüre doğurdu. Doktorun açıklamasına göre bazı bünyeler hamileliği yani bebeği kabul etmiyormuş. Bakımı zor olacak ama toparlanır elbet üzülme.
benim regli düzensizliğim vardı ama öle böle değil yılda bir ya oluyordum yada bir sonraki yıla kalıyordu
altı yedi yıl doğum kontrol hapı kullandım doktorlar çok zor çocuk sahibi olman diyordu (yani bazılarıda yok öle birşey diyordu)
sonunda kullandığım ilaçlar miyom yapmış doktor kesti ilacı normal yöntemlerle hamile kalmaya çalış dedi olmazsa müdahale edicez
nasıl olurki dedim bende regli olamamki ilaç kullanmazsam doktor kestirip attı
ilacı bırakır bırakmaz ilk denemede hamile kalmışım regli olmadım ilaç bitince olmam gerekiyordu ama önemsemedim tabi yılda bir oluyo nasıl olsa diye bir yandanda doktoruma kızıyorum
aradan biraz zaman geçti başka doktora gittim miyomlar için ameliyat etmeye karar verdi
sonra ben korktum gitmedim gitseydim hamileyken ameliyata giricekmişim muhtemelen küçük olduğu için görmedi aradan birbuçuk ay geçti işten ayrıldım mide bulantılarım başladı ama acayip günde üç dört defa çıkarıyorum şüpelendim test yaptım biri koyu diğeri silik çıktı yok dedik kendi kendimize kağıtta ikisinie aynı koyulukta gösteriyordu silikte çıksa pozitif diye birşey yazmıyordu
velhasıl anlamadık biz karnım büyümeye başladı sertleşti bende miyomlar iyice büyüdü onlar rahatsız ediyo diyorum
miğde bulantımı iten ayrılmış olma psikolojisine bağladık
bel ağrılarımı koltuk çektim ona bağladık(hamileyken bide koltukların yerini değiştirdim odadan odaya) annem belim arıyo diye belimi çekti, sırtıma çıkıp çiğnicekti izin vermedim allahtan
neler neler yaaa içki içmediğim halde o dönem hepsinin tadına baktım diskolarda atladım zıpladım
en sonunda bir arkadaşım karnıma dokundu kızım annemdede var miyom hiç böle olmadı senin karnın hamile karnı gibi sertleşmiş üstelik erkek çocuk gibi sivri dedi ben hemen eve gelip bir test yaptım ikinci çizgi diğerinden bile koyu çıktı ertesi gün hemen doktora koştuk(tamda eşimin doğumgünüydü) doktor aleti karnıma koyar koymaz bebişim kafasını çevirip bize bakmazmı barmaklarını filan oynatıyo şok olduk doktorda öle cinsiyetide erkek dedi üç buçuk aylık
kimse inanmadı bana hep bilinçi olarak gizlediğimi sandı arkadaşlarım çok dalga geçtiler inananlarda halende espiri konusudur
yaaa kızlar işte böylebu sefer öle olmasın diye karar verdikten sonra yakın takibe aldım ve ertesi gün anladım hamile kaldığımı
Ben çıkıyorum arkadaşlar, bilgisayar da baş ağrısı yapıyor ne kadar az dursak o kadar iyi dimi. Kendinize iyi bakın iyi akşamlar. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?