- 11 Kasım 2011
- 1.856
- 632
- 163
kız yok eskıden odemıodu ama ıyıydı yanii agzı var dılı yok kadının okadar yanı ama kayınpederı hıc sevmemo kaynanadan fena..aman bende ıstemem kuru ekmek peynır yerım gene ıstemem ben zaten yolladıgıda anca gunluk az az paylasıyoruz esımle cok komık yaa.rabbım yardım etsın bıze valla bızde ısterdık kalkıp yapmayı bıseyler ama olmuyorr iştee rabbım kımsenın elıne dusurmesın kımseyiiii ..
canım bağzı sağlık ocakları şöyle yapıyor senden kan alıyor tahlil için ilgili hastaneye gönderiyor sonuçlarda ya 2-3 güne yada bir sonraki güne çıkmış oluyor. belki öyle yapıyor olabilirler.
hadi gecemavisy, xNharx , Puffy, filiz86,ozlmlpr,vahşihatun,trnaysgl, birhal, badezuzum,nergisyasemin kurtlukiraz ve diğer adını hatırlayamadığım hamişlerimiz
bende öyleyim kızlar üstelik ilaçta kullanmıyorum zorla banyoya giriyorum banyonun kapısı açık eşim ikide bir sesleniyo bana arada gelip bakıyo anca öle hatta geçen gün az kalsın bayılıyodum sabunlu çıktım duştan sonra biraz kendime gelince eşim yıkadı benide
nasıl gerek yok..o rutin testlerdendir..
evinde kedi köpek beslemediysen negatiftir..dikkat et..
ilk 3 ay en zarar veren dönemmiş..diğer aylarda pek zarar vermiyomuş..
ben hiç et yemedim,ellemedim,yumurta bile yemedim hoş bulantı izin vermedide..yinede dikkat ettim
senin yazıda çatlaklardan bahsetmiş..başladınmı bişey kullanmaya..
kıs yumurtadan noluooo ben hergun yıyommmmmmmmmm
hatamı ettım yoksam yemıyımmmiii
Selam canlarım. Ben dün geceden beri baya kötüyüm. Aldığım nefes yetmiyor,çarpıntım varmış gibi fenalık geçiriyorum, yani sanki çok heyecanlı gibiyim.Gece gözümden uyku akmasına rağmen 3e kadar kıvrandım 7 de uyandım.Çok fenayım düşüp bayılmaktan korkuyorum.Doktoumu aradım progesteron hormonun fazla salgılanmasıyla gebelikte çok normal ama çok fenaysan gel göreyim kardiyoloji de baksın dedi.Kardiyoloji diyince korktum gitmedim. ben de sağlık ocağına gittim tansiyonum 11e 7 biraz düşük ama gebelikt normal dedi,ebe biraz moral verdi çok çok normal bol sıvı al,yemek de yiyemiyorsun ondan olur dedi.. Valla uyku uyuyamaz oldum sürekli kalbim güm güm. Var mı benim gibi olan
Gecen hafta ozellikle sordum doktoruma sakincasi yokmus , oglumdada yuz ustu yatardim hepsizlerede günaydın...
gitmek istediğim doktora 9 mayıs için randevu verdiler taa bir ay önce aldığım halde...ama dayanamadım bugün için başka doktora randevu ladım... inşallah bi sıkıntı yoktur...
karnımın üstüne yatmadan uyuyamıyorum... bunu sorcam doktora... sizdede böyle dert var mı... birde bi sorum daha var ikili test yaptırmayı düşünüyormu herkes...
Insallah iyi haberlerle gelirsin canimgünaydın kızlaaaar,nasılsınız.ben kendimi iyi hissediyorum bakalım yarın ne diyecek dr,çok korkuyorum uyku falan kalmadı vallahi ama,ben iyimser düşnüyorum.var mı bir değişiklik topikte bir kaç gündür giremiyorum,dün de pikniğe gittik birazcık top da oynadım
Cicekcigim rahim damarlari sol tarafta oldugu icin hamilelkte plazentayi beslemek amacli sol tarafa yatmak oneriliyorcanım sol tarafa yatılmaz kalbe zararlıymış. sağa dönük yan yatmalıyız :)
Ayy cok sevindim bu habere hadi gozun aydin canim ..selam kızlar ben geldim ne kadar sukretsem azdır bebegım zıplıyorduoyle mutlu oldum ki anlatamam 2 hafta sonra gene cagırdı 2 lı test ıcın 12+5 de yapıcakmış fıyatı ne kadar bılmıyorum ama ozel muayene oldugu ıcın ssk gecmedıgı ıcın oldukca pahalıdır napıyım saglık olsun bebegım saglıklı olsunda razıyım
progestana devam edıcem ıgneye suan gerek yok dedii bebegın eşinin orda deılmıs kanama dıer tarafta dedi o yuzden korkma dedi ama yatmaya devam dedi kalkma iş yapma dedi allahıma sukur olsun bınlerce kez
Bebek sendeki rezerveden besleniyor korkma hic :)aynı ben canım kendımden gectım hıc bısey yıyemedgım ıcın bebğime bişey olur sa dıye korkuyorum
Hamileligin ilk baslarinda ya hep ya hic diyor doktorlar .. Birsey olsaydi devam etmezdi simdiye kadar diye dusunuyorum .. Hayirli olsun ...hoşbuldum ciceek ilacın üzerine hamile kalan hastaları olmuş zararı olmayabilir dedi doktor ama tahlil sonucunu beklicez tabi..o kalp atışlarını tekrar duymak için sabırsızlanıyorum:)
Benimkide negatif cikti .. Cig ete ccok dikkat etmelisin yeme canim cig kofte ..bana dr bu teste gerek yok dedi hıc yaptırmadım saglık ocagındakı aıle hekımıne sordum gerek yok dedi hemsıreye sordum gerek yok dedi nıe dedıyseler baktırsam ıyı olurdu bende yıyorum cıgkofte hatta etede elledım kıymaya ılk zamanlar 1 sefercık:44: normalde et yemem ole cok anca kofte yada kıyma agzımda etı cıgneyemıyorum balıgıda yıyemem ama zorla yedım bır kac sefer benım ozaman kesın negatıftır
yanlış hatırlamıyosam puffy söylemişti..
ço iyi pişir diye..onuda elledikten sonra elini yıka..rafadan yeme iyice haşlansın..
ben zaten yiyemiyorum..ye canım hiçbişeyden kısma yiyebiliyoken ama iyice pişmiş olsun herşey buna dikkat et..
Hayatım annem sürekli bazı yağlardan bahsediyor al sür diye ama daha karnım belirgin bile değil. bende henüz önemsemedim açıkçası. bebek yağı sürüyorlar galiba?
anladım kuzu bı sefer elledım ete mecbur ki hayatımda elleyemem dıyordum ılk oldu yani ıns bısey olmazbu bakteri ilk 3 ayda en düşük bulaşma riski gösterir..ama bulaştığında en büyük zararı bu aylarda verir..
ilerleyen aylarda bulaşma riski en yüksek seviyededir..ama verdiği zarar çok düşüktür.
o yüzden bebeğin organ gelişimini etkilediğinden ilk aylar çok dikkat etmek gerek
benım utulerı kocam yapar ezelınden berı hıc utu yapmam cunku nefret edıyorum bekarkende hıc utulemezdım hepsı lıkralıydı :))amin canım... valla en iisinide gördüm beno yüzden pek yorum yapmiim. bizimkinin kendi kızıda var benle yaşıt bekar öyleyken peşinde döner. eşim bi kaç kere ütü muhabbeti yaptıda ütücüye verin dedi çıktı hatun. ben zaten istemem. allah kimsenin eline düşürmesin. c.tesi hanfendiyle beyefendi bunalmışlar diye pikniğe götürdük. ben zaten normalde üşüyen bi insanken hamilelikte iki hatta üç katına çıktı. onları eylicez diye üşüttüm dün kabus gibi geçti. benim halimi göre göre istekleri bitmiyo. evime misafir çaırmaya kalkıo. cuma günü teyzleri aramışta h.sonu bize gelceklermişmiş. eşimde aradı kız kafasını kaldıramıo misafir ağırlayamaz. 4. ayını bitirsin bakarız dedi. saolsun o bari anlıo halimden. yoksa halim harap. ben fayda beklemiom zatende zararları olmasın yeter bazen çok düşüncesiz oluolar. ama tabi sadece bana karşı. o gün kalan tavukları bana koyuyo ben pişircekmişimde oğlu yicekmiş. ben ayakta zor duruom ki eti normalde sevmem şimdi hiç sevmiorum. eşimde dedi o yapamıo ben yaparım. o öle dedikçe iice garip oluo kıskanıomu nedir anlamadım geçen isim mevzusu oldu önerim var dedi çıktı. kocasının adını koycakmışız erkek olursa kız olursada kendininkini isticekti heralde allahtan eşim kapattı hemen. benim babam yok koycak olsam onun adını koyarım kp kadar bazen sinir katsayımı zorluolar. eşim cevabı verio oturtuo allahtan yoksa düşünemiyorum. o susturduğu halde böyleler bide sessiz bi kocam olsaydı vay halime
yanlış hatırlamıyosam puffy söylemişti..
ço iyi pişir diye..onuda elledikten sonra elini yıka..rafadan yeme iyice haşlansın..
ben zaten yiyemiyorum..ye canım hiçbişeyden kısma yiyebiliyoken ama iyice pişmiş olsun herşey buna dikkat et..
evet sürüyolar onu..ya anneannem şey demişti
bazı kadınların iç karnı dar olur..hemen karnı çıkar ve çatlağı çok olur..galiba alt katmanları söylüyor:)
bazılarınında geniş olur karnı anca 6. ayda çıkar çatlağıda az olur derdi..
bakalım bizimki hangisinden:))
evet iyice haşlamak çok önemliymiş. Hamilelikten sonra et, sucuk, yumurta elledikten sonra sabunluyorum elimi. Yeşillikler de çok önemli kızlar!!! Adamlar toprağa o kadar gübre atıyorlar, sikeli suda bekletmek lazım aslında.
evet sirkeli su çok önemli,büyükbabamın geçen sen bu zamanlarda kanser olduğunu öğrendik ve kemoterapi alırken eğitim hemşiresinin kesin talimatı vardı,bizlerin bile sirkeli suya bastırmadan çiğ sebze tüketmememiz gerektiğini söylemişti.babacığım 2 ay içinde vefat etti,ben ona kurtuldu diyorum artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?