2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
hergeçen gün biraz daha veriyorum ben ya kızlar bileklik demişsiniz iyi geliyormuki gerçekten serum yemekten bağımlı gibi oldum yaa

bende iyi geldiğini duydum eczaneleri aradım sordum birinde buldum istedim canım bilmiyorum bakalım bir iki güne akkoyun kara koyun belli olur ama her hafta zaten 40 tl ilaç parası veriyorum serumlarda cabası bide bunu deniyim bakım dedim .

aynı sen gibiyim bende bulantı ve kusmam yok diye seviniyorum ama sürekli yemek yeme hissiyatı var . çay ve kahveden bende tiksindim o isabet oldu zaten buna seviniyorum. bide tatlıdan uzaklaştım. resmen limon yerken buldum kendimi. yeşil elma hayatta yemezdim hergün tüketiyorum . inşallah çok kilo almadan tamamlarız.

5 ayda 5 kilo dedi doktorum bana . 2. muay. de 700 gr almıştım iyi gidiyoruz dedi doktorum. pilav makarna hamur işi yememeye çalış dedi ama olunca dayanamıyorum ki çok yiyorum valla :

bende doymuyorum yaaaaaaaa ama zayıfsan sorun yokta ben malum 62 kıloyum
amin tatlım benım gostermesın rabbım kımseye ıcınde banada..
çok sukur anneeme babama kavustum rabbım tum anne babalara nasıp etsın ıns bızede nasıp eder gıtmeyi

Hepınıze tesekkur ederım ıns hepınız hayırlı saglıklı kavusursunuz bebıslerınıze :))
Listeye benıde eklersenız sevınırım ılk bebısım sat 18.02.2013 dogum tarıhı 25.11.2013

haklısın aslında canım. bazen sabahları unutuyorum bende almayı. günde tek doz kullanıyorum arada ama doktor bırak demedikçe de bırakamıyorum. 12.haftadan sonra kendi dr uma sorucam bakalım ne diycek. tüp doktorum prof değil canım. çok memnunum aslında ama uzmanlık alanı tüp sonuçta asıl parayı ordan kazanıyorlar o yüzden devam etmek istemiyorum pek. canım bence kilon boyuna göre çok iyi. zaten şu pco kilolularda olur deselerde pek ilgisi yok bence. aman allah korumuş bebeğini canım. bir daha bırakma sakın jeli. biz tedaviyle zor sahip olduk bebeklerimize riske atmaya gelmez. şunun şurasında bir kaç hafta daha kullanırsın. 12 haftadan sonra plesenta progesteron salgılıyor bıraktırıyorlar zaten canım

Son düzenleme:
İlgin için teşekkürler canim.
Sanirim kimsenin bi fikri yok
kuzum hıc fıkrım yok annem patates yapıodu ıste
teyzemdede var mıgren oda basagrısına serum yıyordu kendıne gelıyordu dr sor ıstersen teyzem hep serum aldı valla ılac alıosun 3 tane serum yesen daha ıyı olmazmı 2 gundur cekıosun agrıyı

kızlar ben yarın doktora gidicem ,kızım ve eşimde gelicek ultrasona giricem acaba bebeğim hareket eder mi yani ultrasondo nasıl hareketler olur .bazılarının yazdıklarını okudum bayağı elini kolunu sallıyomuş bebişler acaba haftamız yeterli olur mu .kızım kardeşini görmek istiyo acaba çok mu erken olur

İlgin için teşekkürler canim.
Sanirim kimsenin bi fikri yok

Başağrısını durduracak ilaç dışında terapiler

Pozisyonunuzu yavaş değiştiriniz. Beyninize kan akışını etkileyecek her türlü hareket başağrısına sebep olabilir. Yatmaktan oturmaya, oturmaktan kalkmaya hareket ederken nabız ve kan basıncı yeterli kanı beyne pompalamak için ayarlama yapar. Gebelikte rahim kanın büyük bçlümünü hapsettiği için beyne giden kan azalmıştır. Sabah yataktan kalkarken veya akşam koltukta kalkarken başdönmesi, baygınlık veya başağrısı hissedebilirsiniz.
Kan şekerinizi sabit tutunuz. Kan şekerindeki düşmelere açlık başağrısına neden olur. Sık aralıklarla yemek yemek bunu önleyebilir.
Taze hava alınız. Havasız, kötü havalandırılan, aşırı ısıtılmış, veya kirlilik dolu odalar sinüs dolgunluğuna ve başağrılarına neden olabilir. Sigara dumanı olan odalardan uzak durunuz. Kalabalık bir odada kapı kenarında oturmak arada dışarıya çıkarak taze hava almak açısından önemlidir.
Kışın kalorifer çalışırken hafif aralık pencerenin yanında oturup kuru havadan uzak durmak iyidir.
Eğer yeni yapılan ofis binalarında çalışıyorsanız aralarda lutfen lobiye gidip dışarda biraz temiz hava alınız. Eğer bu zamanı asansörde geçiremiyorsanız kendinize hava iyonizörü alınız. Negatif sarjlı iyonlar ofislerdeki havanın kalitesini yükseltir.
Başağrısı için 3 basit doğal tedavi deneyiniz.

Gebelik ağrılarını tedavi etmenin en kolay yolu öncelikle bunu engellemektir. Ancak sakin mizaçta, düzenli yemek yiyen, temiz hava soluyan gebe bayanlarda da başağrısı olabilir..

1. Kafa masajı. Konforlu bir yere yatınız ve eşiniz yada arkadaşınızın ağrı noktasında dairesel olarak hafa derinizi kafatasınız üzerinde hareket ettirecek sertlikte masaj yapmasını isteyin. Değişik pozisyonlar deneyin. Yere uzanın, eşinizin arkadan diz çökerek masaj yapmasını isteyin yada siz koltukta otururken arkadaşınızın ayakta masaj yapmasını isteyin. Masaj terapistine de masaj yaptırabilirsiniz.

2. Sinüs yıkama. Gebelik hormonları sinüslerde şişmeye vneden olur. Bu kötü havalandırılmış, aşırı sıcak veya havasız odalarda özellikle kışın şiddetlenir. Yüz buharı deneyiniz. Masaya buhar banyosunu koyun ve dirseklerinizi masaya desteklerken yüzünüzü buhara 20 dakika tutunuz. Bu esnada müzik dinlemek veya rahatlatıcı olacaktır.

3. Boş kafa ve kapalı gözler. Başağrısında ilk yapılacak karanlık, sessiz bir odada yatmaktır. Gebelik egzersizleri sırasında öğrendiğiniz gevşeme ve görsel teknikleri kullanınız.

Eğer tüm korunma yöntemlerini ve ev tedavilerini kullandınız ve hala başağrısı geçmediyse hekiminize danışınız. Asetominofen içeren preparatlar uygun olacaktır.

Hekiminize danışmadan ağrı kesici almayınız.

şimdi netten baktığım bilgiler canım belki deneyebileceğin bişey vardır.

aynen canım ya bende cok kararsız kaldım ama sonucta docent dr 12 haftaya kadar al dıyınce bende o yuzden bıraktım sımdı
bana gore ıyı kılomda eşime gore ıyı deıl ona kalsa 50 55 ol dıo adam benden süslü
bencede sor kendı dr bakalım ne dıcekk..
aynen pkoda kılo cok oluyor kıl tuy reglı duzensızlıgı oluo ama bende hıcbırı yoktu duzenlıydı reglı 28 gunde bır oluyordum ama kanamam az oluodu ıste..amin canım rabbım hepımızın bebısını korusun mahvedıyor progestan beni jelı kestı dr gerı cıkıyor dıye agız yoluyla verdı ıste .ınsallah canım kanama alanım gecerse bıraktırır bana daha hıc vıtamın vs vermedı .3 aydan sonra verıcekmıs

tatlıdan uzaklaşamadım malesef hala yiyorum .hamurişi falan dikkat ediyorumda oluncada yiyorum valla azcık havalar ısınsada yürüyüş yapsak hiç değilse hareket olur .yaz meyvaları sebzeleri bollaşınca onlardan yeriz bol bol napalım

72 kiloyum
aminnn bende çok istiyorum umreye gitmeyi inşallah nasip olur hepimize

oynama olur canım ben 9 haftamda gıttgımde elını kaldırmıstı
10+2 de gıttıgımde zıplıyordu cukulata yedımdeustunede 4 bARDAK su ıctım

bende de kıl tüy sorunu yok. sadece adet düzensizliği vardı. herkeste farklı oluyor. progestan ağızdan alınınca iyi de işte o da çok uyku yapıyor. bana da dr ikiz gebelik olmasaydı 12.haftadan sonra verecektim takviyeleri dedi. çoğu doktor da öyle yapıyor sanırım. folik asiti bırakıp, vitaminlere başlatıyor. o yüzden rahat ol canım

bende öle dengesizimkii ya çok açımmmm yadaaa hiç iştahım yok :)))))))))) bende 57yle hamile kaldımmmmmmm 2 kiloda aldımmmm vala napcam bilmem

yokluk görmedikleri için bilmezler canım. nasılsa parada havadan gelio nie kassınlarki biz düşündüğümüzle kalıyoruz. ben evlendiğimizden beri üzerime bir iğne almadım. babası istedi neler aldık annesi desen ona keza bide öle ucuz yerlerden giyinmezler sürekli dışarda yemek isterler valla işimiz var. şimdi sıkışık olduğumuz halde böle yarın öbür gün borcumuz bitince elimize hatırı sayılır bir para kalcak nasıl kontrol etcem eşimi bilmiorum. birikim yapıp ev almamız lazım evimiz yok. bende bakıcam ailesine yedirio direk maaşıma el koycam vermicem geçindirsin bakalım evi nasıl oluo. ben parayla işi olan bi insan diilim ihtiyaçları olsa daha ben vermek isterim ama böle enayi yerine koymuolarmı deli oluyorum. yani bizimkilerin zihniyet direk şu: okuttuk büyüttük elin kızı geldi oğlumuzun parasını yiyo ne kopartırsak kar die bakıolar.

inşallaaahh ben yüzlerine de söledim kızınızdan bulursunuz inşallah diye ben evlendirmicem kızımı diyo.

Ayrıca kaynanamdan ben de nefreeeett ediyorum vallahi inanmazsınız kızlar suratına bakarken midem bulanıyo tiksiniyorum.Çocuğum ona benzicek diye de ödüm patlıyo :18:

Allah korusun kızım :) töbe de ben aklıma bile getirmiyorum yani

inşallah canım zaten bebeğimi düşünmesem herşey farklı olurdu. hayır ben o kadar pozitif bi insandım ki herkes benden neşe bulurdu.
şimdi sinir hastası oldum ya resmen.

Deme öyle ya yazık eşine. Benim kuzenim de babasının verdiği evde oturuyor da eşine öyle bişey demiş eşi gitti evde falan çok kötü şeyler oldu öyle dememek lazım ama tabi durumu da anlatacak daha iyileştirici cümleler kurmalıyız.

hahaaa evet karanfil ii fikir ya peki kaç gün sonraya verdiler sana bide muayene olduğunda daha once doktor bebeğin herşeyine bakıyomu.

ya öyle detaylı bişey yapmıyo normal ultrasonla bakıyo işte bişey de söylemiyo zaten devlet hastanesi rezil bi yer. ben ordan çıktım tekrar özel muayenehaneye gittim tekrar ultrasonla baktırdım kalp atışı için. moralimi bozdu gerizekalı sadece testleri yaprtımak için gidiyorum oraya. 8:30 da orda olcam. gelirsen beklerim o odanın önünde kitap okurum zaten sen de gelirsin :) ben erken girip çıkarım zaten sen de muayene olup gelirsin.

canım benımde degerım 3 katı artmıstı ıkız gebelık olabılır dedı dr baktık 1 kese vardı onada sukur
valla napıyım yapıo elım ayagım tutmuo tansıon yerle bır ayaga kalkınca sekıyorum devamlı
evet ıkız gebelıkte verılıyor arkadasımda ıkız bebısı 1 ay var aramızda elevıt vermıs dr onada ama folıkasıtı kesmıs cunku ıcınde folıkasıt varmıs elevıtın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…