Başağrısını durduracak ilaç dışında terapiler
Pozisyonunuzu yavaş değiştiriniz. Beyninize kan akışını etkileyecek her türlü hareket başağrısına sebep olabilir. Yatmaktan oturmaya, oturmaktan kalkmaya hareket ederken nabız ve kan basıncı yeterli kanı beyne pompalamak için ayarlama yapar. Gebelikte rahim kanın büyük bçlümünü hapsettiği için beyne giden kan azalmıştır. Sabah yataktan kalkarken veya akşam koltukta kalkarken başdönmesi, baygınlık veya başağrısı hissedebilirsiniz.
Kan şekerinizi sabit tutunuz. Kan şekerindeki düşmelere açlık başağrısına neden olur. Sık aralıklarla yemek yemek bunu önleyebilir.
Taze hava alınız. Havasız, kötü havalandırılan, aşırı ısıtılmış, veya kirlilik dolu odalar sinüs dolgunluğuna ve başağrılarına neden olabilir. Sigara dumanı olan odalardan uzak durunuz. Kalabalık bir odada kapı kenarında oturmak arada dışarıya çıkarak taze hava almak açısından önemlidir.
Kışın kalorifer çalışırken hafif aralık pencerenin yanında oturup kuru havadan uzak durmak iyidir.
Eğer yeni yapılan ofis binalarında çalışıyorsanız aralarda lutfen lobiye gidip dışarda biraz temiz hava alınız. Eğer bu zamanı asansörde geçiremiyorsanız kendinize hava iyonizörü alınız. Negatif sarjlı iyonlar ofislerdeki havanın kalitesini yükseltir.
Başağrısı için 3 basit doğal tedavi deneyiniz.
Gebelik ağrılarını tedavi etmenin en kolay yolu öncelikle bunu engellemektir. Ancak sakin mizaçta, düzenli yemek yiyen, temiz hava soluyan gebe bayanlarda da başağrısı olabilir..
1. Kafa masajı. Konforlu bir yere yatınız ve eşiniz yada arkadaşınızın ağrı noktasında dairesel olarak hafa derinizi kafatasınız üzerinde hareket ettirecek sertlikte masaj yapmasını isteyin. Değişik pozisyonlar deneyin. Yere uzanın, eşinizin arkadan diz çökerek masaj yapmasını isteyin yada siz koltukta otururken arkadaşınızın ayakta masaj yapmasını isteyin. Masaj terapistine de masaj yaptırabilirsiniz.
2. Sinüs yıkama. Gebelik hormonları sinüslerde şişmeye vneden olur. Bu kötü havalandırılmış, aşırı sıcak veya havasız odalarda özellikle kışın şiddetlenir. Yüz buharı deneyiniz. Masaya buhar banyosunu koyun ve dirseklerinizi masaya desteklerken yüzünüzü buhara 20 dakika tutunuz. Bu esnada müzik dinlemek veya rahatlatıcı olacaktır.
3. Boş kafa ve kapalı gözler. Başağrısında ilk yapılacak karanlık, sessiz bir odada yatmaktır. Gebelik egzersizleri sırasında öğrendiğiniz gevşeme ve görsel teknikleri kullanınız.
Eğer tüm korunma yöntemlerini ve ev tedavilerini kullandınız ve hala başağrısı geçmediyse hekiminize danışınız. Asetominofen içeren preparatlar uygun olacaktır.
Hekiminize danışmadan ağrı kesici almayınız.
şimdi netten baktığım bilgiler canım belki deneyebileceğin bişey vardır.
bir kişide cevap yazmamış kızlar ya,
altı üstü kaç kilo aldınız dedim
yokluk görmedikleri için bilmezler canım. nasılsa parada havadan gelio nie kassınlarki biz düşündüğümüzle kalıyoruz. ben evlendiğimizden beri üzerime bir iğne almadım. babası istedi neler aldık annesi desen ona keza bide öle ucuz yerlerden giyinmezler sürekli dışarda yemek isterler valla işimiz var. şimdi sıkışık olduğumuz halde böle yarın öbür gün borcumuz bitince elimize hatırı sayılır bir para kalcak nasıl kontrol etcem eşimi bilmiorum. birikim yapıp ev almamız lazım evimiz yok. bende bakıcam ailesine yedirio direk maaşıma el koycam vermicem geçindirsin bakalım evi nasıl oluo. ben parayla işi olan bi insan diilim ihtiyaçları olsa daha ben vermek isterim ama böle enayi yerine koymuolarmı deli oluyorum. yani bizimkilerin zihniyet direk şu: okuttuk büyüttük elin kızı geldi oğlumuzun parasını yiyone kopartırsak kar die bakıolar.
ayyy çok heycanlı yaa .o zaman yarın doktora girmeden çukulata yiyeyim garanti olsunoynama olur canım ben 9 haftamda gıttgımde elını kaldırmıstı
10+2 de gıttıgımde zıplıyordu cukulata yedımdeustunede 4 bARDAK su ıctım
bende öle dengesizimkii ya çok açımmmm yadaaa hiç iştahım yok :)))))))))) bende 57yle hamile kaldımmmmmmm 2 kiloda aldımmmm vala napcam bilmem
aynen ole canımmmm ..dusunmuyorum artık bosverdım .ıste o zıhnıyet oldugu surece bole devam eder. bızımkılerde okuttu hepsını unıversıte mezunu hepsı ama esım kendı ısını yapıo ıste çok ıstedım gıt baska ıste calıs dıye ıktısat okudun dıyorum yok ıstemıo napım vallaa uzulmuyrum artık.takma sende salla vallaa ne kadar takarsan okadar sorun cıkıo gorme duyma ısıtmeyokluk görmedikleri için bilmezler canım. nasılsa parada havadan gelio nie kassınlarki biz düşündüğümüzle kalıyoruz. ben evlendiğimizden beri üzerime bir iğne almadım. babası istedi neler aldık annesi desen ona keza bide öle ucuz yerlerden giyinmezler sürekli dışarda yemek isterler valla işimiz var. şimdi sıkışık olduğumuz halde böle yarın öbür gün borcumuz bitince elimize hatırı sayılır bir para kalcak nasıl kontrol etcem eşimi bilmiorum. birikim yapıp ev almamız lazım evimiz yok. bende bakıcam ailesine yedirio direk maaşıma el koycam vermicem geçindirsin bakalım evi nasıl oluo. ben parayla işi olan bi insan diilim ihtiyaçları olsa daha ben vermek isterim ama böle enayi yerine koymuolarmı deli oluyorum. yani bizimkilerin zihniyet direk şu: okuttuk büyüttük elin kızı geldi oğlumuzun parasını yiyone kopartırsak kar die bakıolar.
demem aslında ama sınırlendıgı zaman agzımdan cıktı ıste 1 sefer :)Deme öyle ya yazık eşine. Benim kuzenim de babasının verdiği evde oturuyor da eşine öyle bişey demiş eşi gitti evde falan çok kötü şeyler olduöyle dememek lazım ama tabi durumu da anlatacak daha iyileştirici cümleler kurmalıyız.
yokluk görmedikleri için bilmezler canım. nasılsa parada havadan gelio nie kassınlarki biz düşündüğümüzle kalıyoruz. ben evlendiğimizden beri üzerime bir iğne almadım. babası istedi neler aldık annesi desen ona keza bide öle ucuz yerlerden giyinmezler sürekli dışarda yemek isterler valla işimiz var. şimdi sıkışık olduğumuz halde böle yarın öbür gün borcumuz bitince elimize hatırı sayılır bir para kalcak nasıl kontrol etcem eşimi bilmiorum. birikim yapıp ev almamız lazım evimiz yok. bende bakıcam ailesine yedirio direk maaşıma el koycam vermicem geçindirsin bakalım evi nasıl oluo. ben parayla işi olan bi insan diilim ihtiyaçları olsa daha ben vermek isterim ama böle enayi yerine koymuolarmı deli oluyorum. yani bizimkilerin zihniyet direk şu: okuttuk büyüttük elin kızı geldi oğlumuzun parasını yiyone kopartırsak kar die bakıolar.
kuzum hıc fıkrım yok annem patates yapıodu ıste
teyzemdede var mıgren oda basagrısına serum yıyordu kendıne gelıyordu dr sor ıstersen teyzem hep serum aldı valla ılac alıosun 3 tane serum yesen daha ıyı olmazmı 2 gundur cekıosun agrıyı
Allah razi olsun canim hakkini helal et. Temiz havaiyi geliyor evet ama bugün oda bi yerden sonra fayda etmedi. Anca eşim gelince doktora gitmek kaldi tek çare.
canım benımde degerım 3 katı artmıstı ıkız gebelık olabılır dedı dr baktık 1 kese vardı onada sukur
valla napıyım yapıo elım ayagım tutmuo tansıon yerle bır ayaga kalkınca sekıyorum devamlı
evet ıkız gebelıkte verılıyor arkadasımda ıkız bebısı 1 ay var aramızda elevıt vermıs dr onada ama folıkasıtı kesmıs cunku ıcınde folıkasıt varmıs elevıtın
konuşmanıza dalar gibi oldm ama yarama parmak bastınız valaaa://// benım kayınvalidemde eşim milyoner gibi davranıo ...düğüümüze ellerini ceplerine atmadılar herşeyı benım ailem ve eşim yaptı sonraaa ne oldu kayınvalidem altınlarımı istedi çok borcu varmış ben batırmışım onun oğlunu bilmem ne... tabi eşimin halası duruma el koydu bizi kurtardı tabi olaylar olayları kovaladı kayınvalidem dünyayı söyledi bizee takiiiiiiii ev alana kadar herşeyımızı evımıze bağladık bi ajıtasyon cektim artık siz bize bakın kredi ödüyorus die şimdiii çok şükürr yakamızdan düştülerrrrr...tabiiii görücemmmm ne zamana kadar... gecenlerde gelmiş bana vala toruna ben bişey yapmıcammm zaten senın annen herşeyı yapıo dediii ...sonrada ablasının gelınını arayıp bebege ne öreyım die sordu.... ah ah ölürmüsün öldürürmüsün... benımkide anne paran var mı anne para vereyım mı zııkımın dibini ver:)))) bak nasıl kızdım :))))
hatırlatman iyi oldu canım. 0,8 mg folik asit varmış elevitin içinde. akşam sorayım doktoruma.
:)))))) vala kötü bişey diipte kocamla kötü olmamak için zıkkımın dibi diorum herşeye napiim:)))))))ay kıyamam ya habersizde insan endini ne kötü hisseder:/// benımde düğünde sağda solda ellerine skıştırmışlar kayınpederim kocaman bir poşet getirdi içi zarf dolu bi baktık zarflar boş ama borçları bize yazmışlar:))))) paraları almışlar esamesi okunmuooo altınlarada el koymuşş bide siz sahip çıkamazsını daha demezmi kaynanam:))))))) kurtardıklarımıza dua ettik valaaa:)))))))ayy hem uzuldum hemde cok guldum yaaaaaaaaaaaaaa gercekten gulermısın aglarmısın zıkkımın dıbını ver
ne yuzsuzler yaa altınları ıstıolar tobe yarabbım yaaaaaaaaaaa.
benımde altınlarımın bırazını aldı esım hemde habersızzzzz benden 40 tane ceyregımı almıs satmısbabasının borcuna pislık ablamın eşi kuyumcu ona bırakmıstım ceyreklerı hopp dıye gıtmıss ay kızlar nasıl dolmusuz yaaaaaa herkez bısey anlatıoo
bende ona deli oluyorumya. hepsimi böyle bilmiyorum kiher ay üstüne başına onca şeyi alır. kombine kart alıcam diye ortada dolaşır 1 sene olacak bir faturayı alıpta ödediğini görmedim. kendimi enayinin en önde gideni gibi hissediyorum. çift diplomam var yine de işi bırakıp onlara inat evde oturucam dedim.yinede kendime edicem diye yapamadım. üst baş almayı kenara bırak geldiğimden beri borçlarını yeni temizledim resmen.üstüne üstlük ailem hep destek oluyor. evime gelemiyorlar bile istedikleri zaman. onlara gittiğimde hala çocukmuşum gibi ayrıdan harçlığımı ben görmeden cebime sıkıştırıyorlar. bugünleri göreceğimi bilsem yanaşmazdım. ben bide 4 sene konuştuktan sonra evlendim körmüşüm böyle insanların ailesi olduğunu bilseydim asla yanaşmazdım. kendilerini öyle çok değerli görmelerine ben köpürüyorum. bizimde gelinimiz var ama annemleri yanından ayırmak istemiyor.herşey karşılıklı nasıl davranırsan ne ekersen onu biçersin.
tatlım ben maaşımı vermiyorum valla kusura bakmasınlar. bu yüzden evde kıyamet koptu ama umrumda değil. vermiyorum eşim veriyo ama ona diyolar çünkü seni biz büyüttük bize borçlusunömür boyu bakıcaksın bize diyolar. hayır anlamadım ben de üniv okudum ama ailem hiç bana sen bize borçlusun demedi. okul bitti evlenene kadar da çalıştım babam maaşımın lafını bile ağzına almadı. bi kere vereyim dedim babam kızdı asla almam senin paranı diye. şimdi kp ortalığı yıkıyo vermiyorum diye. ama vermicem işte
iyi yapıosun canım ya ..aynen ole saf gıbı kendıne gıtse neysede işte aman neyse unuttum artık..:)))))) vala kötü bişey diipte kocamla kötü olmamak için zıkkımın dibi diorum herşeye napiim:)))))))ay kıyamam ya habersizde insan endini ne kötü hisseder:/// benımde düğünde sağda solda ellerine skıştırmışlar kayınpederim kocaman bir poşet getirdi içi zarf dolu bi baktık zarflar boş ama borçları bize yazmışlar:))))) paraları almışlar esamesi okunmuooo altınlarada el koymuşş bide siz sahip çıkamazsını daha demezmi kaynanam:))))))) kurtardıklarımıza dua ettik valaaa:)))))))
konuşmanıza dalar gibi oldm ama yarama parmak bastınız valaaa://// benım kayınvalidemde eşim milyoner gibi davranıo ...düğüümüze ellerini ceplerine atmadılar herşeyı benım ailem ve eşim yaptı sonraaa ne oldu kayınvalidem altınlarımı istedi çok borcu varmış ben batırmışım onun oğlunu bilmem ne... tabi eşimin halası duruma el koydu bizi kurtardı tabi olaylar olayları kovaladı kayınvalidem dünyayı söyledi bizee takiiiiiiii ev alana kadar herşeyımızı evımıze bağladık bi ajıtasyon cektim artık siz bize bakın kredi ödüyorus die şimdiii çok şükürr yakamızdan düştülerrrrr...tabiiii görücemmmm ne zamana kadar... gecenlerde gelmiş bana vala toruna ben bişey yapmıcammm zaten senın annen herşeyı yapıo dediii ...sonrada ablasının gelınını arayıp bebege ne öreyım die sordu.... ah ah ölürmüsün öldürürmüsün... benımkide anne paran var mı anne para vereyım mı zııkımın dibini ver:)))) bak nasıl kızdım :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?