kızlar merhabalar, dün dr gittik ultrasonda görünce inanamadık hopluyo zıplıyo dönüyo takla bile atıyo bu kadar harekete rağmen hiçbişey hissetmedim o kadar güldüm ki göbek sanki bana ait değil gibi geldi ve dr amcamız galiba erkek geliyor dedi. tarama testleri için ense pilisi kalınlığına bakıldı birde kan verdim numune ankaraya gidecek miş 15 gün sonra sonuç alacağız inşallah. 1 kasımdı tarihimiz 29 ekim oldu sonra 27 ekim dünde 26 ekim dendi. gelişimi 1 hafta önde dedi dr sanırım iri bi bebek olabilir. normal doğum istiyorum çok iri olmaz inşallah
günaydınnnnn kızlarrrr ben yenı uyandım daha kahvaltımı yaptım grıp oluyorum yaaaaaaaaaaaaaa napıcam ben
Hoşbuldukkkkkkk
Naber, bugün nasılsınız fıstıklar
Maşallah canım inşallah normal olur ablam 4600 gramlık bebeği normal doğurdu inşallah biz de normal doğururuz :)
canım sabah kalktıgımda genzım yanıyordu ve sabahtan berı anıden elım ayagım çekılıyor bayılacak gıbı olyorum sanırım aclık ıycene vurmaya basladı
sen nasılsın canım
offf dun yedım c vıtamınlı bseyler ben dusada sık gıremıyorum ama evım buzhane gıbı ya ondan oldu yada abım grıptı ondan gectı
hehe progestan benı mahvedıo kuzum yaa napımmm aslında erken kalktım ama yataktan kalkamadımmmm.
ıstanbulda oyle canım bende sımdı ıcıcemm lımonla ballı suu ınsallah gecer yaaa offf gecmesse ararım dr hap alırım ne yapalım
Oyyy oyyy ikizleri de varmış :13: biz iyiyiz sanırım diyo yaeşim de bana soruyo nasılsınız diye bilmem valla galiba iyiyiz diyorum. Ya ben de aynı filiz gibi progestanın etkisiyle sanırım 11:30 de bile uyandıgım oluyor.Normalde erkenden kalkardım hatta işe giderken 6 da kalkıyordum ama özlüyorum çalışmayı yaaaaa,işe gitmeyi isterdim , 26 sında raporum bitiyor tekrar verir mi rapor dr bilmiyorum yerime ücretli öğretmen geldi. Kimi bilemezzzzz kimi bulamazzz derler ya aynen öyle
aynen canım. bende annem ve kardeşimle gitmiştim bu sefer. ilk kez içeri aldı doktorum. benim de eşime görmek kısmet olmadı fotoğraflarıyla idare ediyor:) canım bu arada senin doktorun söylediklerini sordum bende doktoruma. 16.haftadan itibaren ikiz gebeliklerde risk başlıyor o haftaya geldiğinizde kontrol ederiz gerek olursa heyet raporu çıkartıp, doğuma kadar istirahat edersiniz dedi. canım bir de sana hangi takviyeleri vermişti doktorun?
kedi uzanamadığı ciğere mındar dermişyok kuzummm yaa şaka yapıyorummm ne güzel keyfine bak yattt valla.biz yatamıyoruz bizim yrimizede yatın. bazen masanın üzerine kafamı koyup gidiyorum valla başımı kaldıramadığım oluyor havalardan tabi birazda. ama sabahları kahvaltınızı erken yapın yiğenlerimi acıktırmayın! kahvaltı yapın geri yatın minnoşlarım aç kalmasın
aman hiç özleme hatunum ya hamileyken hiç çekilmiyor normal zaman olsa ok ama gebelikte çok çok zormuş onu anladım. ne giyinmek istiyor canın ne makyaj yapmak nede işyerindekilerle muhatap olmak. herşey batıyor, herşeyden herkesden tiksiniyorsun. böyle bildiğin uyuz gibi dolanıyorum anlayacağın. bakın benim dediğim gibi oturup bebişinize yazın bebek anı defterlerinizi mutlaka alın. onlarla vakit geçirin süper bişiiii.. haa filizime de söledim öyle öğleye kadar yatıpda yiğenlerimi aç bırakmak yok! bşiler atıştırın geri yatın izin veriyorum
ya inş. risk olmaz bizde, rahat rahat maaşımızı alırız. acaba heyet raporu verirlerse bize dğuma kadar, ozaman tam maaşımızı alabilirmiyiz ki?
Canımcım bana doktorum dediki çoğul gebelikte her iki bebeğinde gelişiminin eşit olması gerekiyor ve bunu senin kendi yediklernle sağlaman biraz zor, yani nekadar kalsiyum nekadar protein ile beslediğin hesap edemezsin dedi. biz çoğul gebelikte diyetisyen eşliğinde devAm edilmesini öneriyoruz dedi. bende diyetisyenden de randevu aldım aynı hastaneden aynı güne 24 nisana. hazır hormon testlerim fln varya ekranda bidaha teste gerek olmaz diye. başka bi diyetisyene gitsem en başdan tahlil fln zor işler. ama bunun dışında kendi doktorum pekmez içmemi, ceviz,incir,hurma,çiğ fındık,kara üzüm karışımı yememi söledi. meyve hiç yeme dedi. çok canın isterse 100gr ı geçmicek dedi. ilaç olarak da polivit, ferrum fort ve fraxiparin 0,3 kullanıyorum cnm. progestonu kesmiştik ama 12.haftada tekrar progestona başlıcaz dedi. öyle işte bitanem. ama ben 24ünde hem doktora hem diyetisyene gidicem ya sana da yazarım neler dediğini. bende çok merak ediyorum diyetisyenin talimatlarını:18:
Ben gayet iyiyim , canım dr.una sorsan hiçbirşey yiyemiyorum diye serum,vitamin takviyesi yaparlar belki aman dikkat et kendine
Birhal hoş bulduk. Ben bişey sormak istiyorum. Gebelikten önce glukofen diye bir ilaç kullanıyordum,diyet yaparken şeker direnci sağlasın diye. Gebe olduğumu öğrenince içmedim ve doktoruma sordum, o da hayır 3 aya kadar kullanabilirsin devam et dedi, içiyorum ama bişey olurmu diye de canım sıkılıyor,aranızda kullanan varmı bu ilacı?
tamam bıtanem yapıcam mutlaka bıdaha cok saolbence ıhlamur yap dediğim gibi çay kaşının ucuyla çok azıcık koy karabiberi limon da koy balla tatlandır dediğim gibi üzerinide ört içtikten sonra biraz yat
ben bunu daha önce nanelimonla yapıyodum çok iyi geliyodu canım ama şimdi naneye ne olur ne olmaz diye cesaret edemiyorum
alıyorum kuzum yaaa ınsallah gecer hemencecıkGeçmiş olsun bol bol c vitamini almaya çalış.
aaa banada en fazla c vıtamını kıvıde oldugunu dedı dr.hele ıst buzhane kıs gerı geldı yaa vallaa bune anlamadımgeçmiş olsun canım yeşil biber falan ye en fazla c vitamini onda varmış. havalar çok dengesiz. ankara acaip soğuk kış günü gibidikkat etmek lazım bu havalarda.
gozun aydın bıtanemmmm hayırlı olsunmerhabalar bebişim büyümüş kızlarr kalp atışlarınıda duyduk çok şükür
kedi uzanamadığı ciğere mındar dermişyok kuzummm yaa şaka yapıyorummm ne güzel keyfine bak yattt valla.biz yatamıyoruz bizim yrimizede yatın. bazen masanın üzerine kafamı koyup gidiyorum valla başımı kaldıramadığım oluyor havalardan tabi birazda. ama sabahları kahvaltınızı erken yapın yiğenlerimi acıktırmayın! kahvaltı yapın geri yatın minnoşlarım aç kalmasın
[/COLOR]
kızlar sordum doktoruma tetenoz aşısı 19 haftalıkken yapılacak dedi. bu sağlık ocağı beni ne diye aradı ki şimdi :S:S:S
bende cok kararsızım kızlar tetenoz asısı hakkında bana dr olmanı ıstemıyorum dedi.evde dogum yapmıcaksın dedi..
ayrıca saglık ocaındakı hemsıreye dedım asılama oldugun ıcın belkıde dusuk tehlıkesı ıcın ıstememıstır dr dedı anlamadım gıttı..
napcamı sasırdımmm
BUARADA AZ ONCE GENE KAHVERENGI LEKE GELDI AMA COK AZ SINIRIM BOZULDU BIDAHA GELMEDI AMA DR ZATEN GELEBILECEGINI SOYLEMISTI KORKMA DEDI INS KIRMIZIYA DONMEZ
ALLAHIM YARDIM ETTT HEPIMIZE SAGLIKLA KAVUSALIMMMMMMM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?