2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
1- Göz teması kurun: Yeni doğan bebekler kısa süre içinde yüzleri ayırt etmeye başlarlar ve sizin yüzünüz onun için en önemlisi! Size her baktığında, belleğini biraz daha oluşturur.

2- Onunla uzun konuşmalar yapın: Alabileceğiniz tek karşılık, boş bir bakış olacak ama çocuğunuz konuşmaya istekli gibi göründüğü zamanlarda, konuşmanıza kısa aralıklar vermeyi unutmayın. Kısa süre sonra, diyalogların ritmini anlamaya başlayacaktır. Bakışları da boş olmayacaktır.

3- Anne sütüyle besleyin: Anne sütü ile beslenen çocukların daha yüksek IQ'ları olduğu bilinen bir gerçek. Ayrıca emzirirken; çocuğunuzla konuşmayı, ona şarkılar söylemeyi ya da basitçe saçını okşamayı ihmal etmeyin.

4- Dil çıkarın: Araştırmalar, yeni doğan bebeklerin daha iki günlükken basit yüz hareketlerini taklit edebildiklerini gösteriyor. Bu da çok erken problem çözebilme yetisi oluşturmalarını sağlıyor.

5- Aynada kendine baksın: Bebeğinizin aynada kendisine bakmasını sağlayın. İlk başta, başka bir bebeğe baktığını düşünebilir ama 'diğer' bebeğin kollarını hareket ettirmeye ve gülümsetmeye bayılacaktır.

6- Ayaklarını gıdıklayın: Bebeklerin espri anlayışını geliştirmenin ilk adımı gülmektir. Ayak parmaklarından çenesine kadar onu gıdıklayarak; "Geliyor geliyor..." ya da "Seni yakalayacağım" oyunları oynayın. Bu, çocuğunuzun olacakları tahmin edebilme becerisi oluşturması için ilk adımdır.

7- Farklılıkları vurgulayın: Birbirine benzeyen ama aralarında küçük bir fark bulunan iki fotoğrafı bebeğinizin yüzüne doğru tutun. Çok küçük bir bebek bile, bir birine bir ötekine bakacak, anlatmak istediğiniz şeyi anlamaya çalışacak ve sonunda ayırt edici ayrıntıyı görecektir. Bu egzersiz okumaya başlamarken katkı sağlayacaktır.

8- Manzarayı paylaşın: Bebeğinizle birlikte syürüyüşlere çıkın. Yürürken ona etrafta olup biteni anlatmayı unutmayın. Böylece bebeğinize sonsuz bir kelime haznesi kazandırmış olursunuz.

9- Yanında çıldırın: Bebeğiniz sizin değişen tonlarda sesler çıkararak yaptığınız konuşmalardan büyük keyif alır.

10- Şarkı söyleyin: Bazı araştırmalar, müziğin ritmini öğrenmenin matematik öğrenme ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Günlük yaptığımız işleri ona melodiler eşliğinde söyleyin.

11- Bezini değiştirme süresini iyi kullanın: Bebeğinizin altını yavaşça değiştirin. Rutininizi anlayabilmesi için o sırada neler yaptığınızı ona sakin sakin anlatın.

12- Oyun bahçesi olun: Yere sırtüstü yatarak üzerinize tırmanmasına, üstünüzde emeklemesine izin verin. Böylece bebeğiniz ileride koordinasyon ve problem çözme becerilerine sahip olur.

13- Alışverişe gidin: Oyunlara ara verdiğinizde onunla birlikte alışverişe gidin. Oradaki yüzler, sesler ve renkler bebeğinizin iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

14- Kitap okuyun: Araştırmalar, 8 aydan itibaren bebeklerin bir hikayeyi 2- 3 kez dinledikten sonra, içindeki kelimeleri öğrenmeye başladıklarını gösteriyor. Ona kitap okuyun!

15- Ce-e oynayın: Saklanma ve bulunma oyunlarınız sayesinde bebeğiniz, objelerin kaybolabileceğini, sonra yine geri gelebileceğini öğrenir.

16- Albüm yapın: Akraba ve arkadaşlarınızın fotoğraflarının olduğu bir albüm yapın ve bebeğinizin hafızasını tazelemek için zaman zaman ortaya çıkartın.

17- Yemeğiyle oynamasına izin verin: Hazır olduğunda, farklı farklı yiyeceklerin tadına parmaklarıyla bakmasına izin verin.

18- Yerdekileri toplayın: Bebeğiniz durmaksızın mama sandalyesinden aşağı bir şeyler atıyor. Sinirlenmeyin! Bebeğiniz yalnızca yerçekimi kanununu öğreniyor.

19- Engelli bir yol hazırlayın: Minderleri ve oyuncakları yere serpiştirin ve ona,bunların nasıl üstünden ya da altından emekleyerek geçebileceğini gösterin. Motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

20- "Beni yakalayamazsın!" oynayın: Bazen hızlanıp bazen yavaşlayarak evin içinde dizlerinizin üstünde gezinin ve sizi takip etmesini sağlayın. Eğlenceli oyunlar oynayabileceğiniz yerlerde durmayı ihmal etmeyin.

21- Komik surat yapın: Bebeğiniz burnunuza her dokunduğunda 'Bip' sesi, kafanıza vurduğunda komik bir ses çıkarın. Aynı ses ya da davranışları üç-dört kez tekrarlayın.

22- Kendi yolunuzu bulun: Bebeğinizi kucağınıza alıp tüm evi dolaşın. Ellerini soğuk cama, yeni yıkanmış çamaşırlara, yumuşak yapraklara ve diğer güvenli eşyalara dokundurun. Dokunduğu her nesnenin adını söylemeyi de unutmayın.

23- Uzun hikayeler anlatın: En sevdiği hikayeyi bulun. Hikayenin kahramanının adını bebeğinizin adı ile değiştirerek daha cazip hale getirin.

24- Bir hayvan kitapçığı oluşturun: Onunla hayvanat bahçesine gidin ve en çok ilgi gösterdiği hayvanların fotoğraflarını çekerek bir albüme yerleştirin. Daha sonra, hep birlikte hayvan kitabınızı okumaya başlayın. Arada hayvan sesleri çıkartmayı unutmayın.

25- Her şeyi sayın: El ve ayak parmaklarını, evinizdeki merdivenleri ya da yerdeki oyuncakları birlikte sayın. Kısa süre sonra o da size eşlik etmeye başlayacaktır.

aayyy 1saat uyudun kendime geldim Canım git tabi,dediğin gibi orda da kalkma
uykucu sırınemm kız ben senden cok alıyorum hap sabah 6 da uyandım ruya gordum cok kotu sonrada uyuyamadım 10 da yattm 12 de uyandım aksam bıde erkenden ıcıyorum hapı .
ay gıdıyım yaa leke cok az gelıyor napım zaten evıme 7 dk falan yol

kıyamam yaaa:)) bende bugun fazlaca gezdim belim agrıoo yattım dinlenıorum:))))

valla canım ınan pskolojım bozuldu rabbım tum hasta kullarına şifa versın cunku gercekten yatalak ınsanlara sabır versın rabbım
1 aydır nerdeyse yatıyorum dısarının havasını ozledım aksama gıtsemmı dıyorum kaynanama ama bılemıyorum ya kanama falan olursa dıyede korkuyorum

canım ciddi misin ben neden bu kadar aşırı derecede uyuyorum o zaman ben senin kadar içsem heralde hiç uyanmam evet tatlım git,keşke ben de gidebilsem burda hiç arkadaşım yok,ailem yok bari ben de karakola eşimin yanına gideyim Allahtan eve yakın, yolun karşısında, 100 metre var ya da yok

merhabalar anneler:))))))) birkaç gündür yogundum giremedim herkes iyi mi:?? :)))))))
Sukur hersey iyi gidiyor .. Sen nasilsin?

Birisi gelip alsa arabayla ?? Yurumesen ??

cümleten selamlar canlarımmmm
nerdeyse 1 haftadır giremedim kk ya hepinizi çok özledim.herkes iyidir inşallah.geçmişi okuyamıyoru kusuruma bakmayın.artık çok fazla gelemeyebilrim.
Çok yorucu geçiyor günlerim işten eve zor atıyorum kendimi bulantı yorgunluk halsizlik malum.pc ye bakacak halim olmuyor.şimdilik iyiyiz çok şükür. Hiç kusma olmadı inşallah ta olmaz diyorum artık.sadece mide bulantım olunca bişeyler yiyorum bastırıyo.genelde peynir ekmek yada simit.
zaten simit ve patates vazgeçilmezim oldu.bu gidişler çok kilo alıcam ama napım bulantılar geçene kadar razıyım yani.
30 nisanda randevumuz var bi kontrolden geçicez 2li test için zaman belirliycez.
Hepinizi çok öpüyorummm

Canimm bence git. Cokk dikkat et, arabada da cok dikkat. Biraz moral olurr

Canim hayirli olsunnnn ❤ erkeklerimiz onde gidiyorlar :) evet ben de yurtdisindayim cok gec soyluyorlar ama sansimi deneyecegimm

Ben de hep hamurisi yiyorum midemi bastiriyor diye canim

vallaaa sen baya bıraksalar 7 /24 uyuycan hormonlardan dolayı canım yaa bunyen kaldırmıordur o hapı bnım alıstı sanırım valla gunde 4 tane bıde 2 sabah yutuyorum 2 aksam yutuyorum eşim hapcı oldun cıktın basıma dıyor
oo süpermıs benım esımde aynen ole evın arkasında magaza

Sukur hersey iyi gidiyor .. Sen nasilsin?

Birisi gelip alsa arabayla ?? Yurumesen ??
canımmm araba yok bızde o yuzden cok uzak deıl zaten 5 7 dk bısey yol
Canimm bence git. Cokk dikkat et, arabada da cok dikkat. Biraz moral olurr
cok sıkıldım cunku yata yata 1 aydır 2 ınsan yuzu gormeye ıhtıyacım var korkuyorumdA ama allahımın ıznıyle bısey olmaz ınsallah

Bende gebe kalmaya çalışırken prolaktin hormonum hep yüksek çıkıyordu bununda gebe kalmama engel olduğunu söylüyordu doktorum ikaç kullanıyordum 3 ayda bir birde şöyle bir durum olmuştu ergenliğimde adet olmadan önce süt gibi sıvı gelmişti atletlerim ıslanırdı doktora gittik gabi bunun olabileceği söylenmişti şimdide banyoda göğüsümün ucundaki soyuulmaları alırken sıvı geliyor inşallah sütümüz bol olur bebeklerimiz doğunca

hADİ YAA BENDE ILAC KULLANDIM DOSTINEX BEYIN FILMI DAHI CEKILDIM GOGSUMDEKI SUT ALINIP PATOLOJIYE BILE GITTI
DIYORUM YA COCUK ISTEDIGIMDEN BU YANA PSKOLOJIM COK BOZULMUSTU 57 IDI BENIM PROLAKTIN SONRA COK DUSMUSTU 0.2LERE O PROLAKTIN NEDEN YUKSELIRMIS BILIYORMUSUN VUCUD KENDINI GEBE SANARMIS COK ISTEDIGIMIZ ICINDE PROLAKTIN SUT HORMONU SALGILANIRMIS BEYINE SUT HORMONUDA BIZI KORUR HAMILE KALAMAZMISIS KIZ BIARA BAYA TAKMISTIM KAC DR GITTIM

yaa ben çok kötüyüm..sırtım kollarım tüm kemiklerim ağrıyor..
sanki tarlada çalışmışımda hamlamışım gibi:)
niye böyle oldum ben...

BURCUCUMM takvımını okudummm
Eski Yunan hekimi Hipokrat gelişmekte olan bir bebeğin cinsiyetini belirlediğine inandığı bir tez geliştirdi. Hipokrata göre, eğer kadının sağ göğsü daha sıkı ve sağ gözü daha parlak ise bebek erkek, sol göğsü daha sıkı ve sol gözü daha parlak ise bebek kız olacaktır :) Diğer bir eski inanışa göre erkek bebekler anne rahminde kız bebeklere göre daha üst kısımda bulunurdu. Bu inanış 20. yüzyıla kadar devam etti.
ayy benım sol gogsum daha sert oburu yumsacık hatta bugun sorucaktım bakalım uyucakmı

yaa ben çok kötüyüm..sırtım kollarım tüm kemiklerim ağrıyor..
sanki tarlada çalışmışımda hamlamışım gibi:)
niye böyle oldum ben...

hormonlar senı bu hale getırmıs olabılırmı bende cok halsızım ama haplardan dıye dusunuom ah o progestan

Bnede sana yazınca gördüm yazıyı eşime okudum oda baktı gözlerime sol gözün daha parlak diyor gögüslerimi elliyemiyorum çok acıyor :)) bakalım hipokrata göre kız geliyor :))
Geçen seneydi sanırım prolaktin hormonum yükselmiş farkında değilim adetim gecikti gögüslerim ağzıma girecek gibi şişti sevinmiştim gebeyim diye doktora gittim hemen meğerse yine prolaktin yükselmiş bende neden dedim beyinde hipofiz bezinin yakınında tümör olursa yapabilir dedi yada çocuk istediğin için vucudun kendini hazırlamış dedi ilaçla düşünce beyin filmi istemedi doktorum benimde 35 çıkmıştı

Benimde sol daha sert dolgun duruyor :)))

Badezuzum gecmis olsun , birseyler yapip yoruldunmu ondanmi olduki boyle ??

hormonlar senı bu hale getırmıs olabılırmı bende cok halsızım ama haplardan dıye dusunuom ah o progestan

valla bence çok halsiz düştü vücudum..
çok zayıfladım..ve 3 ay olacak yatıyorum evde sürekli..
vücudum iflas bayrağını çekiyo..hareket et diyo da..bu gün mutfakta oturarak bişeyler hazırladım..
nasıl tık nefes kaldım..nasıl yoruldum..eski halime dönemiyorum..tansiyon yerlerde..
ay ne tırtmışım meğer ben...

bendende ıstemedı fılm ama ben kurtlu duramadım ki 100 lerde olunca ıstıyormus fılm dıye duydum .
canım prolaktın ole bır ıllet kı ılacı bıraktıgın an hemen hızla yukselıyor o yuzden ben hıc brıakmadım ılacı hep ıctım salı cuma 1 tane yarım yarım alıyordum dustugu andada asılama ıle hamıle kaldım hıpofız bezının yakınında deıl hıpofızde olunca oluyormus
ayy cıddenn yaa okudum şok oldum bırı yumsak bırı sert acaba nıe dıyordum hıpokrata gore banada kız ozaman
aman saglıklı olsun hıc ayırt etmıyorum ama kendımı erkege cok alıstırdım nıeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…