Bazen benim de belirtiler gidiyor sanki hiç hamile değilmişim gibi geliyor endişeleniyorum ama Allah a emanet bişey olmayacak inş deyip devam ediyorum.
normalde cok rahatsız deilim ama haftada bir gün yataklık oluyorum. genelde de hafta dönümünde bebeğin. 6 ve 0. gün de. haftanın basında biraz etkiliyor snra bunye alısıyor sanki:))
brkaç ay sonra gececek inş bu evhamlar.
bir de kızlar benim sağ tarafımdaki hafif ağrı hiç geçmiyor sanki 5 dk da bir elimi oraya götürmek istiyorum. hafif hafif sızlıyor sanki.
rahim büyümesi olsa neden sağ tarafımda olsun ki diyorum. sizin ağrılar ne alemde..
canım sakın sıcak suya falan oturma allah muhafaza bir doktora danış sen yine de çok sıcak suyla bile duş yapmamak lazım...
günaydın hamişler ve güzel bebişleri :) kızlar bi konuda bilgi verebilirmisiniz bende hemoroid var bi kaç gündür bunun sıkıntısını çekiyorum hamileyken çoğalma yapıyolarmış doktora gitmek istemiorum malum muayenesi kötü :))) bilginiz varmı ne yapmam lazım sıcak su iyi geliyomuş sanırım denedim faydası olmadı hamile kalmadan önce turp gibiydim 2 ay içinde ayağımı burktum lif yırtılması oldu idrar yollarımda enfeksiyon akıntı v.s... herşeymi beni bulur((
canım benimde sol tarafta ince ince bir sızı var sanki bide böle öksürüp hapşırırken anlık kasığıma bir ağrı giriyor sanra geçiyor.
hemoroid kremleri kullanılır mı bilmiyorum ama benim dışarda olmadık yerde şişince sürtünme azalsın diye nemlendirici krem sürerdim. Sürtünmeyi azaltmak için azıcık zeytinyağı (sıvı yağ değil) sürsen? doğal en azından.
forumu sürekli takip edemiyorum.
2li test yaptıranınız varmı ?
doktorum beni 11+5 iken çağırıyor erkenmi ?
kızlar dün yine azdaha banyoda kalıyodum okadar hızlı yıkanmama ve suyumun çok ılık olmasına rağmen zor durulanıp duşa kabinden çıkmayı başardım allahdan banyonun kapısı açık eşime kısık bi sesle zorla seslendim de beni içeri taşıdı niye böle oluyorum her banyoda anlamıyorum pislik içinde kalıcam en sonunda banyo yapmaktan korkar oldum
tşkr.ederim canım denicem mutlaka inş. iyi gelir
o ağrı, koltuktan ayağa kalktığımda oluyor. Birkaç sn büklüm duruyorum. Artık sadece hayatımızı değil, bedenimizi de paylaşacağız. Alışmak lazım.
cnm benıde 12+5 de cagırdı
kız çok kötü biliyomusun yazık eşime valla adam bana yaklaşamıyo o kokuyosun bu kokuyosun öpme sarılma sıcak oluyosun canına tak edicek en sonunda ya diyo bütün hayatımız alt üst oldu mercimek kadar şeyin bize ettiğine bak özledim seni ya diyo eskisi gibi nezaman olcaz diyo bende artık çok zor bundan sonra aramızda hep mercimek var diyorum
o ağrı, koltuktan ayağa kalktığımda oluyor. Birkaç sn büklüm duruyorum. Artık sadece hayatımızı değil, bedenimizi de paylaşacağız. Alışmak lazım.
bebeğinin boyu 3.8 cm geçtiyse yapılabilirmiş. Boyuna göre araştırıyorlarmış.
Duş konumunda mı yıkanıyorsun, yoksa kova ile mi? Benimde aynı sorunum var, kova ile yıkanmayı dene buhar daha az olacağından daha rahat edersin canım.
Gebelikte anne adayının hemoroid sorunlarını azaltmak için alabileceği önlemler nelerdir?
Kabızlığın önlenmesi: kabızlık dışkılama esnasında daha çok ıkınılması nedeniyle hemoroid belirtilerini kötüleştiren bir durumdur. Lifli gıdalarla beslenerek, bol su içerek, düzenli egzersizlerle ve gerekli durumlarda ilaç kullanılarak kabızlık mutlaka önlenmelidir. Kabızlık önlenmediği ve dışkılar yumuşatılmadığı sürece hiçbir hemoroid tedavisi başarılı olamaz.
Pakelerin içeri itilmesi: Pakeler (hemoroid "memeleri") bazen dışkılama sonrasında dışarı çıkar ve orada kalırlar. Bu durumlarda parmağınızı vazelinle kayganlaştırdıktan sonra bu pakeleri tekrar içeriye ittirmelisiniz. Dışarıda kalan pakeler içlerindeki damarların daha kolay tıkanmasına ve kuruma nedeniyle daha çok ağrı oluşmasına neden olur.
Kegel egzersizleri: bu egzersizler perine (perine vajina girişi ile makat arasında kalan bölgedir) kaslarını güçlendiren egzersizlerdir ve hemoroid tedavisinde ek bir önlem olarak uygulanabilir. Günde en az 50-100 adet Kegel egzersizi yaparak bölge kan akımının hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Kegel egzersizi yapmak çok basittir: bir parmağınızı vajinanın girişinden içeriye hafifçe yerleştirdikten sonra kaslarınızla parmağınızı sıkıştırmayı deneyin. Bu sıkıştırma hareketi Kegel egzersizidir. Bu egzersiz esnasında perinede bulunan tüm kaslar bir bütün halinde çalışırlar.
Eczanede satılan oturma banyoları da belirtilerin hafiflemesine yardımcı olur.
belki işine yarar canım...
kızlar hepimiz aynı durumdayız galiba evhamlar bitmiyor bulantımız olsa başka dert olmasa başka dert herşeyi takıyoruz düşünüyoruz ister istemez evlere ultrasyon makinası mı alsak napsak her dakika bakarız bebişlere korkularımız endşelerimiz biter :)
nasılsın filizcim :)
bebiş nasıl iyidir inşallah
bende tam 15 gündür bebeğimi göremedim çok merak ediyorum.inşallah iyidir.2'li test için bir arkadaşım çok erken dedi.12+ sonlarına doğru yapılır dedi aklım karıştı. :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?