2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

benim dünden beri rahimimde ağırlık, hassasiyet hissediyorum. regl dönemlerine girildiğinde hastalanacak gibi ağrı olurmuş belki öyle bişeydir.

canım sakın sıcak suya falan oturma allah muhafaza bir doktora danış sen yine de çok sıcak suyla bile duş yapmamak lazım...

doktoruma danıştım gastroentoroloji bölümüne gitmen gerekiyo dedi muayene olmak istemiyorum ama dediğini dikkate alıcam sıcak suya bi daha oturmam

hemoroid kremleri kullanılır mı bilmiyorum ama benim dışarda olmadık yerde şişince sürtünme azalsın diye nemlendirici krem sürerdim. Sürtünmeyi azaltmak için azıcık zeytinyağı (sıvı yağ değil) sürsen? doğal en azından.

kızlar dün yine azdaha banyoda kalıyodum okadar hızlı yıkanmama ve suyumun çok ılık olmasına rağmen zor durulanıp duşa kabinden çıkmayı başardım allahdan banyonun kapısı açık eşime kısık bi sesle zorla seslendim de beni içeri taşıdı niye böle oluyorum her banyoda anlamıyorum pislik içinde kalıcam en sonunda banyo yapmaktan korkar oldum

canım benimde sol tarafta ince ince bir sızı var sanki bide böle öksürüp hapşırırken anlık kasığıma bir ağrı giriyor sanra geçiyor.

o ağrı, koltuktan ayağa kalktığımda oluyor. Birkaç sn büklüm duruyorum. Artık sadece hayatımızı değil, bedenimizi de paylaşacağız. Alışmak lazım.

Gebelikte anne adayının hemoroid sorunlarını azaltmak için alabileceği önlemler nelerdir?

Kabızlığın önlenmesi: kabızlık dışkılama esnasında daha çok ıkınılması nedeniyle hemoroid belirtilerini kötüleştiren bir durumdur. Lifli gıdalarla beslenerek, bol su içerek, düzenli egzersizlerle ve gerekli durumlarda ilaç kullanılarak kabızlık mutlaka önlenmelidir. Kabızlık önlenmediği ve dışkılar yumuşatılmadığı sürece hiçbir hemoroid tedavisi başarılı olamaz.

Pakelerin içeri itilmesi: Pakeler (hemoroid "memeleri") bazen dışkılama sonrasında dışarı çıkar ve orada kalırlar. Bu durumlarda parmağınızı vazelinle kayganlaştırdıktan sonra bu pakeleri tekrar içeriye ittirmelisiniz. Dışarıda kalan pakeler içlerindeki damarların daha kolay tıkanmasına ve kuruma nedeniyle daha çok ağrı oluşmasına neden olur.

Kegel egzersizleri: bu egzersizler perine (perine vajina girişi ile makat arasında kalan bölgedir) kaslarını güçlendiren egzersizlerdir ve hemoroid tedavisinde ek bir önlem olarak uygulanabilir. Günde en az 50-100 adet Kegel egzersizi yaparak bölge kan akımının hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Kegel egzersizi yapmak çok basittir: bir parmağınızı vajinanın girişinden içeriye hafifçe yerleştirdikten sonra kaslarınızla parmağınızı sıkıştırmayı deneyin. Bu sıkıştırma hareketi Kegel egzersizidir. Bu egzersiz esnasında perinede bulunan tüm kaslar bir bütün halinde çalışırlar.

Eczanede satılan oturma banyoları da belirtilerin hafiflemesine yardımcı olur.

belki işine yarar canım...

tşkr.ederim canım denicem mutlaka inş. iyi gelir

forumu sürekli takip edemiyorum.
2li test yaptıranınız varmı ?
doktorum beni 11+5 iken çağırıyor erkenmi ?

bebeğinin boyu 3.8 cm geçtiyse yapılabilirmiş. Boyuna göre araştırıyorlarmış.

Duş konumunda mı yıkanıyorsun, yoksa kova ile mi? Benimde aynı sorunum var, kova ile yıkanmayı dene buhar daha az olacağından daha rahat edersin canım.

tşkr.ederim canım denicem mutlaka inş. iyi gelir

inşallah canım. kötü bir ağrı biliyorum durum geçene kadar günde aç karnına 2 -3 elma ye. Ben sabah aç karnına, gün içinde aç karnına yiyorum şükürler olsun kabızlık bile yaşamadım.

o ağrı, koltuktan ayağa kalktığımda oluyor. Birkaç sn büklüm duruyorum. Artık sadece hayatımızı değil, bedenimizi de paylaşacağız. Alışmak lazım.

kız çok kötü biliyomusun yazık eşime valla adam bana yaklaşamıyo o kokuyosun bu kokuyosun öpme sarılma sıcak oluyosun canına tak edicek en sonunda ya diyo bütün hayatımız alt üst oldu mercimek kadar şeyin bize ettiğine bak özledim seni ya diyo eskisi gibi nezaman olcaz diyo bende artık çok zor bundan sonra aramızda hep mercimek var diyorum

kızlar hepimiz aynı durumdayız galiba evhamlar bitmiyor bulantımız olsa başka dert olmasa başka dert herşeyi takıyoruz düşünüyoruz ister istemez evlere ultrasyon makinası mı alsak napsak her dakika bakarız bebişlere korkularımız endşelerimiz biter :)

ben hamilelik öncesi eşime şaka yapardım , bebeğim olsun yüzüne bakmam diye valla gerçek oldu. Eşimi çok seviyorum beni sevmesi beni mutlu ediyor ama ne zaman bana yaklaşsa sanki boyut değiştiriyorum, geriliyorum. Yazık adama valla böyle yapmak istemiyorum ama elimde değil. :)

evet canım dur bakimm bide onu denimm valla napıcağımı şaşırdım artık okadar hızlı yıkanıyorumki eşimide kendime yaklaştırmıyorum artık sırf duşta fazla kalmamak için köşe bucak kaçıyorum

tşkrl canım bi sorun var benim hemoroid içerde ve birden fazla kanamada oluyo önceki gebeliğimde yaşamıştım bu tür sorunlar günde 3 defa yarım saat sıcak suda oturmamı söylemişlerdi herkez önermiyo sıcak suyu bende şaşırdım inanki zeytin yağıyla nemlendirici kremi denicem inş. işe yarar

şu kalp atışını dinleyebildiğin cihazlar var ya, eşim onlardan alalım deyip duruyor. deli mi ne? benden meraklı

eh canım ya cok bunaldım yatmaktan ınan
lekem devam kahverengı sukur ama onada.benım 2 mayıs randevum 25 gun olcak :2:
evet banada ole dedı dr ben gec olmazmı ya dedım yok dedı 12 14 arası yapılır dedı ama genede bılmıom 11 dede yaptıran var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…