2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Günaydın annecikler,geçmişi okudum da üzülen annelerimiz var,hassas dönemimizdeyiz birbirimiz için dua edelim. inşallah tez zamanda herşey yoluna girer.

inan bende öyleyim.gezenleri iş yapanları duydukça şaşırıp kalıyorum

günaydın annişler ;
nasılsınız :) haftasonu gelip size yazamadım cumartesi günü doktora gittik çok şükür herşey normalde bizimki yerinde durmuyodu doktor çok hareketli bu ya dedi:) resmini yüklicektim ama şuan işteyim artık bayağı belli olmaya başladı:) folik asiti bırak dedi elevitle demir ilacını yazdı.birde benim cildim çok kuru karnım pul pul dökülemye başladı bitane krem yazdı çatlak için bide kurulunu gidermek için bebeyağı kullan dedi.bu kalça kemiğimin ordaki ağrı içinde normal herkeste görülebilir sürekli oturma kısa kısa yürüyüş yap dedi .Cuma günü 2li testimiz var sonuçlrdan sonra tekrar gidicez yine yazarımm :) bu arada kendime LCW nar çiçeği hamile pantolonu aldım bide T-shirt ama pantoloarımın duğmesi açık gezmekten bıktım cunku :)gerçi giymedim daha büyük oluyo:)

Öncelikle Günaydın kızlar Güzel bir gün bebeklerimiz ve bizimle olsun :)

Badezuzum seni çok iyi anlıyorum benimde yediğim hiçbişi durmazdı midemde her hafta illa bi serum yemeden geçmiyodu. ne zaman bulantı için Dramamine adlı ilaca başladım daha iyiyim diyebilirim. Başlarda annemlerinde etkisiyle aman bişi olur içme demelerinden çok etkilendim ama Dr.umda verince ve prospektüsünde hamileler için uygun olduğunu görünce son çare kullandım. Hatta günde 3 kez almam gerekiyomuş ben 1 tane alıyordum nolur nolmaz diye yine kötü olunca başka bi Dr. demişti olur mu kesermi bi tane diye. Eşimde o halimi görünce kızıyordu artık düzenli ilacımı içmem için. şu an günde 1 ya da 2 kez alıyorum bulantı durumuma göre ama illaki sabah aç karınla 8 gibi içiyorum çıkarmamak için 1 saate yakın yatıyorum zor tutuyorum kendimi etkisini göstersin diye sonra sarı bi su geliyo zaten. Bu hapı kullandığımdan beri sadece sabahları öğürmeyle birlikte sarı su geliyo. Arada çok yorulursam falan çıkardığım oluyo tabi ama yediğin bişiyi çıkarmak inan çok kötü. o yüzden aç karınla sabah kusmalarına razıyım yani şu an. Sende bulantı ilacı kullanmıyorsan bi Dr.una danış istersen.

Günaydın canım
Bende dün LCW den hamile pantolonu baktım ama hep büyükler bana Hatta bi tane T-shirt beğendim S beden aldığım halde kalıbı nasılsa artık 9 aylıkken bile büyük gelebilir bana diye düşünüyorum Diğer t-shirtlere göre daha büyüjtü kesimi ama hoşuma gitti evde taytla falan çok şirin olur diye aldım eve gelir gelmez dayanamayıp giydim bile Benim karnım daha hiç çıkmadı eşime diyorum belli mi diye dalga geçiyo o da ah sorma herkes anlamıştır senin 13 haftalık hamile olduğunu diyo

Günaydın güzel annişler ve onlarınn tomurcuk gülleri....
gününüzün hayırlı bulantısız ağrısız geçmesi dileğiyle...

bende bugün ilk defa hamile pantalonumu giydim çünkü aynen senin gibi düğmem açık dolaşıyordum biraz büyük gibi sanki bize ama yapcak bişey yok katlanıcaz artık bende lcw den aldım ama nar çiçeğini görmemişdim..işte giymek için siyah almışdım. bidaha gittiğimde nar çiçeğine de bir bakayım :) o kalçadaki ağrı bende de oluyor canım normal bir durum olmasına sevindim.

slm kızlarr nasılsınız nasıl geçti h.sonunuzz haftaya doktora gidicem ay kızlar zamn geçmek bilmio inş. hayırlı haberler alırım kızlarr..
birde bu ikili testler nasıl oluo ne kdar sürüo yaptıranlar anlatabilirmi?öpüyorum hepinizi

bende siyahını bulamamıştım kot kumaşından olanlar varya hani ondan baktım ama yoktu kumaş pantolon şeklinde vardı istemedim onuda.Evet bidahakine bakarız artık :)

kızlar bende şimdi giyinip çıkıyorum bebişimizin cinsiyetini öğrencez inşallah eğer rahat durursa ben kesin kız diyorum ama içimden erkek geçiyor bakalım inşallah hayırlısı

aynen katılıorum badezuzume
seni arar bi iki güne kalmadan
inş..

evt cnm tam ara dönemdeyiz kendi pantolonlarımız sıkıyo hamile pantolonları büyük geliyo en rahatı eşofman
bişey sorcam cnm ultrasonda bebek çok hareketli demiş ya dr sen de hissediyo musun??

İkili test ne zaman yapılır?
Gebelikte ikili tarama testi gebeliğin 11 - 14 haftaları arasında yapılır. (11 hafta 0 gün - 13 hafta 6 gün) Bu haftalardan önce veya sonra yapılamaz.

Nasıl yapılır?
Hamilelikte ikili kombine test yapılırken önce ultrason muayenesi yapılır. Ultrasonda bebeğin ense kalınlığı (NT, ense saydamlığı) ve boyu (CRL) ölçülür. Bu ölçüm sonuçları tetkik kağıdına not edilir. Aynı gün anne bu kağıt ile tahlil için kan vermeye gider. Kanın aç karnına, tok karnına veya günün hangi saatinde verildiği farketmez yalnız ultrasonun yapıldığı gün verilmesi gerekir. Anneden normal kan tahlillerinde olduğu gibi az miktarda kan tüp içerisine alınır ve bu kanda B-HCG ve PAPP-A tahlilleri yapılır. Bu kan tahlili sonucu çıkan değerler, ultrasonda ölçülen değerler ile birlikte bilgisayar programına girilir. Ayrıca bilgisayara annenin doğum tarihi, son adet tarihi, kilosu gibi bilgiler de girilir. Bilgisayar programı bu girilen verilen ile risk hesaplaması yapar ve sonuçta trizomi 21 (down sendromu) için risk oranı ve trizomi 18 (Edwards sendromu) için risk oranı diye iki ayrı sonuç verir. Bu oranlar 1/200 , 1/700, 1/2000 gibi yazılıdır sonuç kağıdında...

hakikaten ben de göremedim nar çiçeğini,internet sitesinde gözükmüyor mu acaba,bende cuma günü ikili test için gittiğimde alacağım nasib olursa.

Günaydın hanımlar nasılız bugün ben idare ederim havanın güzel ve sıcak olması moralimi yerine getiriyor balkon sefası yaparım bol bol bugün :)) yavrumla görüşmemize son 3 gün :))

Günaydın çilekeş analar ve onların yavru tospaaaaları
Ben kışlıklarla boğuşuyorum, yıkayıp kaldırılıyor yavaş yavaş. Offf ev tabi toz tüy içinde, sevmiyorum bu mevsim dönüşlerini

kızlar dünden beri fena bir baş ağrısı çekiyorum... dün ben inat ettim ağrı kesici içmemekle ama gece gözlerimden yaşlar akmaya başlayınca dayanamadım bir tane içtim biraz rahatlatmış olacakkı uyuyakamışım ama sabah uyandığımda sol gözümde böle bıçak saplanır gibi ağrılar girmeye başladı ve şimdi tekrar baş ağrısı aşladı ne olacak bizim halimiz miğde bulantısı şimdi baş ağrısı peki sonra ne sırada ne var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…