2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
puffyy abla hadı gecmısı bırak sonra oku bıze cevap yaz yahu
cıkıcam yemek yıcem senın yazmanı beklıom suan

Ay kiyamam sana yazayim hemen yemeğini ye :))
Bebek iyi Rabb'ime şükürler olsun , myonlarim buyumus ve biraz deforme olmuşlar , sanci kaynağı onlar ve dahada agrilarim artacak gibi
Bol su içeceğim ve istirahat şartı geldi , sadece sabah , öğle ve aksam uzeri 1 er saat ayakta kalacağım gunun diger saatleri yatak istirahati şimdilik , dışarıya çıksam bile en fazla 1 saat ayakta kalacağım oda cok kısıtlı olarak yani haftada bir veya iki kez dışarıya çıkacağım :)

canım cok sevındım yaaa..gozun aydın merak etmıstım senı .
amin rabbım kımseyı sınamasın evladıyla..prof bır dr gıtmenı tavsıye ederım canım bunun ıcın
Teşekkür ederim canım. İlk hamileliğimde de gitmiştim Eyüp Ekici'ye alanında iyidir. İnşallah herşeyi iyidir oğlumun.Gece stresten hiç uyuyamadım. Migrenim tuttu berbat durumdayım. Biraz yatıcam. Kendinize ve kuzulara iyi bakın.

valla dayanamadım yemege kactım ii abla ıyıyse bebıs sorun yok evet bol bol su ıcmen sart ben gunde 3 lıtre ıcmıstım
benımde yumurtalık kıstlerım vardı kuculmus hepsı allaha sukur. su cok onemlı yat abla yaa haftada 1 veya 2 dısarıyı dusunme bosver bebısınden onemlımı sankı bak bana 1 bucuk 2 aydır yatıom eve haps oldum

Son düzenleme:

çok gecmıs olsun canım ıns guzel sonuclar verırsın bıze ben verecegınede ınanıyorum sıkma guzel canını bebısınıde uzme

zencefili tavsiye etmem canım hamiellrde doktor gözetiminde klullanılması gerektiğinni duymuştum bi araştır istersen netten düşüklere sebebp olabiliyormuş

canimm benimmm zencefil de kani sulandiriyor, kanaman varsa icme sakinnnnnnn.

Afiyet olsun canim , yemegi ihmal etme :))
Canim bende yatmak istiyorum surekli ama olmuyor iste , esim cok yardimci oluyor birde titizim diye elinden geleni yapiyor , haftada bir kadin geliyor temizliği ve utuyu yapiyor ama bitmiyor bunlarla ikimiz yasasak sorun yok idare ederiz , evde 7 yasinda bir cocuk var okuldan geliyor ac mutlak yemek lazim , ee hergun tost olmuyor , yok forması kirleniyor , dersi var , ee eve alışveriş yapmak lazim , ilgi alaka istiyor , benimde eşimden baska kimsem yok yardim edecek
Artik Rabb'ime emanet deyip idare edecegiz yapacak bir sey yok :))

puffy geçmiş olsun..yavrun iyiymiş çok şükür..
şu yatma işi zor yaa..yardım edecek kimse yokmu..annen kv.filan
sana bakılması gerekirken sen nasıl o küçüğe bakacaksın..
Allah yardımcın olsun inş...ama dikkat et olurmu..

Slm kizlar , hamilelikde bisiklet sürmeyle ilgili bir bilginiz varmi ?? Esim süpriz yapip bisiklet almis acaba sürebilirmiyim ??

canimm benimmm zencefil de kani sulandiriyor, kanaman varsa icme sakinnnnnnn.
tamam cANIM ICMIYORUM cok saol
saol abla
haklısın valla abla ev işi vallahı cok zor..2 cocuk yokmuydu abla evde benmı ole hatırlıyorum :44:
aynen ole valla rabbıme emanet bebeklerımız saglıklı olsunda hıc dert etmıyorum valla
yatıp dınlenıyorum

Badezuzum cok düşüncelisin dualarin icinde tesekkurler :)
Tum ailem izmirde yaşıyor burada hic akrabam yok , esimin ailesi burada ama onlar yogun yasayan insanlar hal hatır sormak disina pek çıkamıyorlar , kv var ama o benden cok ilgi istiyor :))
Ufaklikla idare ediyoruz bir sekilde iste , esim sagolsun elinden geleni yapiyor hakkini nasil odeyecegim , Rabbim yarım eder insallah atlatiriz bu gunleri , bebekler saglikli olsun yeter :))

Dogru hatırlıyorsun canim bizde iki oglus var biri benim , biri esimin oğlu ama benimkinin evi ayrı bana yakın oturuyor , yani aslinda ben iki ev bakiyorum anla halımı :))

ya aslında c vıtamını alıyorum portakal sıkıyrum kıvıde demıstı bır ark onuda yıyorum ama gecmedı ıste

kuzum c vitamini hastalıklara karşı koruma sağlar, her gün almak lazım. hasta olduktan sonra yapacak bir şey yok ne yazık ki doktoruna danışsan iyi olur aslında. yemek yemiyorsan direncin düşük olur.

çok geçmiş olsun ablacım. her okuduğum yerde yada tecrübeli anneler ilk hamileliğin tadını çıkar diyor. demek bundan bahsediyorlar. çocuğun varsa lüksün yok gerçekten. zor...

Slm kizlar , hamilelikde bisiklet sürmeyle ilgili bir bilginiz varmi ?? Esim süpriz yapip bisiklet almis acaba sürebilirmiyim ??
tatlım bende sahilimizdeki bisikleti kiralamıştım hamileliğimin başlarında ama bir yerde okudum hamilelere bisiklet sürmeyi pek tavsiye etmiyorlar. ben şimdi korkuyorum binmeye. eğer sakin bisiklet yolu varsa kendini yormadan hevesini alırsın. ben bindiğimde yoldaki pütürler, minik çukurlar sarsmıştı. bisikletimde pek konforlu değildi tabi o da bir neden belki de.

''Gebelikte yapılması uygun olmayan egzersiz türleri

Kural olarak uterusa direkt darbe gelme riski olan egzersiz türlerinden (topla yapılan spor türleri gibi), düşerek yaralanma riskini artıran spor türlerinden (kayak, su kayağı, sörf, bisiklete binme, ata binme, atlama sporları gibi), karıniçi basıncını artıran spor türlerinden (ağır kaldırma gibi), eklemlerde aşırı hareketlere ve kas ve ligamanlarda aşırı gerilmeye yolaçan spor türlerinden (aletli jimnastik, aletsiz zorlamalı jimnastik gibi) ve vücudun aşırı ısınmasına ve kalbin fazla çalışmasına neden olan egzersiz türlerinden (hızlı koşu, uzun süreli devam eden egzersiz türleri gibi) kaçınılmalıdır.''

Dogru hatırlıyorsun canim bizde iki oglus var biri benim , biri esimin oğlu ama benimkinin evi ayrı bana yakın oturuyor , yani aslinda ben iki ev bakiyorum anla halımı :))

ay kıyamam senınkının yaşı kaç buyukmuki evi ayrı dıyınce bıde onada bakıosun dımı off valla gelde agrılar olmasın dımı allah yardımcın olsun işin zormus gercekten kızın olaydı o sana bakardı dımı :)) erkek olunca bızlerden beklıyorlar bakım

kuzum c vitamini hastalıklara karşı koruma sağlar, her gün almak lazım. hasta olduktan sonra yapacak bir şey yok ne yazık ki doktoruna danışsan iyi olur aslında. yemek yemiyorsan direncin düşük olur.
'
valla sımdı 2 portakal bır greyfurt sıktım ıctımm yarında aynı sekılde yapıcam hergun sıkıp ıcıyım ben en ıyısı yapıcak bısey yok
persembe sonucum cıkıcak 2li için ozaman arııycamm

filizim, sen ilaç kullanıyordun dimi? yanlış hatırlamıyorum? Eğer kullanıyorsan, sakın greyfurt kullanma. greyfurt ve portakal kan sulandırıcı meyveler olduğundan meyve suyunu daha çok karışık içsen iyi olur. sadece portakal suyu da özel durumunu etkileyebilir bak aşağıdaki yazıyı oku. greyfurtun neden ilaçlarla kullanılmayacağını açıklıyor.

''Greyfurtun içindeki C vitamini vücutta bulunan demirin bağırsakta emiliminde,bağışıklık direncinin artırılması ile vucudun hastalık faktörü olan mikroorganızmalardan korunmasında ve metabolizmamızın desteklenmesi için gerekli bir vitamindir. Bu vitaminin vucutta depolanamaması nedeni ile hergün belirli oranlarda takviye olarak alınması gerekmektedir. Hamilelik döneminde ise bu miktarlara çok özen gösterilmelidir.
Bunun yanı sıra gebelikde ilaç kullanımı var ise greyfurt suyu kesinlikle içilmemelidir. Çünkü bağırsakda ve karaciğerde bulunan enzimler ilaçları parçalayarak vucuttan atar. Gebelikde ilaç kullanan kişi grayfurt tüketimi ile enzimlerin yok edilmesine neden olur. İlaçların parçalanması gecikir. Bu geçikme ise anne kanında ilaç birikimine yol açar. Bunun sonucu İlaç zehirlenmesi olacağı gibi anne karnındaki bebkde de ölüm yada zehirlenme gözlemlenebilir. Yada doğum sonrası bebekde ilaç birikimine bağlı hastalık yada gelişim bozukluğu gözlemlenebilir.
Ancak hamilelik sonrasında oluşan çatlaklar için bol bol greyfurt tüketilmeli. Çatlak oluşan bölgelere düzenli olarak greyfurt yağı ile masaj yapılmalıdır''

Mrb arkadaşlar umarım herkesin durumu çok iyidir yazıları eskisi gibi takip edemiyorum ama sayenizde çok şey öğrendim. Bugün doktora gittik ve bebeğimizin cinsiyetini öğrendik erkekmiş ve çok sağlıklıymış o kadar çok sevindik ki cidden dünyaya birini getirmek harika bir duygu... Herkese iyi geceler sağlıklı günler...

ne güzelll sende öğrendiiinnn hayırlı evlat olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…