ne güzelll sende öğrendiiinnnhayırlı evlat olsun inşallah.
filizim, sen ilaç kullanıyordun dimi? yanlış hatırlamıyorum? Eğer kullanıyorsan, sakın greyfurt kullanma. greyfurt ve portakal kan sulandırıcı meyveler olduğundan meyve suyunu daha çok karışık içsen iyi olur. sadece portakal suyu da özel durumunu etkileyebilirbak aşağıdaki yazıyı oku. greyfurtun neden ilaçlarla kullanılmayacağını açıklıyor.
''Greyfurtun içindeki C vitamini vücutta bulunan demirin bağırsakta emiliminde,bağışıklık direncinin artırılması ile vucudun hastalık faktörü olan mikroorganızmalardan korunmasında ve metabolizmamızın desteklenmesi için gerekli bir vitamindir. Bu vitaminin vucutta depolanamaması nedeni ile hergün belirli oranlarda takviye olarak alınması gerekmektedir. Hamilelik döneminde ise bu miktarlara çok özen gösterilmelidir.
Bunun yanı sıra gebelikde ilaç kullanımı var ise greyfurt suyu kesinlikle içilmemelidir. Çünkü bağırsakda ve karaciğerde bulunan enzimler ilaçları parçalayarak vucuttan atar. Gebelikde ilaç kullanan kişi grayfurt tüketimi ile enzimlerin yok edilmesine neden olur. İlaçların parçalanması gecikir. Bu geçikme ise anne kanında ilaç birikimine yol açar. Bunun sonucu İlaç zehirlenmesi olacağı gibi anne karnındaki bebkde de ölüm yada zehirlenme gözlemlenebilir. Yada doğum sonrası bebekde ilaç birikimine bağlı hastalık yada gelişim bozukluğu gözlemlenebilir.
Ancak hamilelik sonrasında oluşan çatlaklar için bol bol greyfurt tüketilmeli. Çatlak oluşan bölgelere düzenli olarak greyfurt yağı ile masaj yapılmalıdır''
kuzum c vitamini hastalıklara karşı koruma sağlar, her gün almak lazım. hasta olduktan sonra yapacak bir şey yok ne yazık kidoktoruna danışsan iyi olur aslında. yemek yemiyorsan direncin düşük olur.
çok geçmiş olsun ablacım. her okuduğum yerde yada tecrübeli anneler ilk hamileliğin tadını çıkar diyor. demek bundan bahsediyorlar. çocuğun varsa lüksün yok gerçekten. zor...
tatlım bende sahilimizdeki bisikleti kiralamıştım hamileliğimin başlarında ama bir yerde okudum hamilelere bisiklet sürmeyi pek tavsiye etmiyorlar. ben şimdi korkuyorum binmeye. eğer sakin bisiklet yolu varsa kendini yormadan hevesini alırsın. ben bindiğimde yoldaki pütürler, minik çukurlar sarsmıştı. bisikletimde pek konforlu değildi tabi o da bir neden belki de.
''Gebelikte yapılması uygun olmayan egzersiz türleri
Kural olarak uterusa direkt darbe gelme riski olan egzersiz türlerinden (topla yapılan spor türleri gibi), düşerek yaralanma riskini artıran spor türlerinden (kayak, su kayağı, sörf, bisiklete binme, ata binme, atlama sporları gibi), karıniçi basıncını artıran spor türlerinden (ağır kaldırma gibi), eklemlerde aşırı hareketlere ve kas ve ligamanlarda aşırı gerilmeye yolaçan spor türlerinden (aletli jimnastik, aletsiz zorlamalı jimnastik gibi) ve vücudun aşırı ısınmasına ve kalbin fazla çalışmasına neden olan egzersiz türlerinden (hızlı koşu, uzun süreli devam eden egzersiz türleri gibi) kaçınılmalıdır.''
günaydınlar herkese...
saatler hatta dakikalar geçmek nedir bilmiyor şuan.yarım saat sonra hazırlanıp dr a çıkıcam.toprakatesın haberını okuduğumdan berı çok korkuyorum.o kadar gerginim ki ya kötü bişey duyarsambu benım ılk ve son şansım olabilir.bir 8 yıl daha bekleyecek zamanım yok.nefes almakta zorlanıyorum suan stresten.yanımda gelebılecek kımse de yok.kötü bişey duyarsam bir başıma yıkılır kalırım herhalde oralarda (
herkese günaydın:))
benim gibi burun tıkanıklığı ve görme bozukluğu yaşayan var mı aranızda??
hayırlısı olsun canım bebiş kısmetiyle geliyo anlaşılan dikkat et kendini yorma taşınırken
Günaydın anneler nasılsınız? herkes cinsiyetlerini öğreniyor biz daha gitmedik doktora 20 mayısa çok var
Herkese güzel günler diliyorum.....
benimde 15 mayısta. zor duruyorum valla. böyle cinsiyet yazan arkadaşlarımıda görünce çok kskanıyorum.ne güzellll yaaaaaaaaaaaaa bizlerinde belli olsun artıkkkk bende bişler almak istiorummm
Az kalmış 2 haftaya kadar belli olur, benimkini dr söylemedi prensip gereği 15 haftalıkken öğrendimherkes 12 haftalıkken söyleyiveriyor. Hayırlısı olsun Allah gönlümüze göre versin inşallah en iyisi kendini şartlandırmamak , etrafımdakiler kız olsun istiyordu bebeğimi ama ben hep erkek hissediyordum , insan ne istediğini açıktan söyleyemiyo bile annelik böyle bişey ilk çocuk birde ne fark eder Allahım böyle bir mucize vermiş bize şükretmek lazım cinsiyet hiç önemli değil.Kız istiyoruz ki cicili bicili giydirelim tokalar takalım diye ama oğlum oldugunu öğrenince nasıl sevindim anlatamam öyle alıştırmışım kendimi , kız olsa da ancak bu kadar sevindim, hatta bazı teyzeler kız olsaydı falan dedi inan nasıl sinir oldum karnımdan duycak da üzülcek gibi geldi ağlıycaktım gözlerim doldu , annelik iç güdüsü işte Allah öyle bi sevgi koymuş ki içimize
Kızlar sinirimden üzüntümden ağlıyorum.. Biliyosunuz eşim asker ve çok sık nöbet tutuyo. Haliyle yoruluyor.Benimse sözde wc dışında kalkmam yasak . Mesela eşim sabah 9da gelmesi gerekirken öğlen 1 de geldi, diyorumki gelirsen kahvaltı hazırla, işim var diyo.Sanki karakolda bi tek o var. Karım hamile de değil mi yani, zaten en az haftada 3 gün evde yok mecbur ben kalkıp yapıyorum.
Neyse bugün 1 de geldi, uyudu dediki beni 3 te uyandır, kıyamdan 4e kadar bekledim ama açlıktan kıvranıyorum. Mutfak yığınla bulaşık dolu,pislik içinde. Kalksam yapsam beni azarlıyo inanın 4ten beri en az 10 defa yanına gidip çok acıktım kalk bişeler yap dedim, öptüm kokladım, kızım acıktı dedim. Ama yok kalktım 1 saattir mutfaktayım kendim yaptım, ağlaya ağlaya. hala da uyanmadı Şuan karnım ağrıyor artık. İnanın hıçkırarak yazıyorum bunları. Tamam çok nöbet tutuyor yoruluyor ama bu iş fedakarlık, nasıl ki ben bişelerden ödün veriyosam o da vermeli, zaten ailem yurt dışında annemi 1,5 senedir görmüyorum. dayanamıyorum artıkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?