Anneler ve tatlı bebişleri merhabaaaa..
uzun zamandır yazamıyodum.. benim ikili testte kombine risk 1:746 cıktı kızlar, kendi dr.um normal dedi beta da 136 bana yüksek geldi ama, başka bi dr gittim oda biraz riskli 3 lü test yaptır dedi.
cinsiyete gelince kendi dr.um once kız dedı sonra bacak arasında cıkıntı var yüzde 90 erkek dedi.Gittigim 2. dr da yüzde 70 kız dedi :) ben bu işten bişe anlamadım valla :) neyse cinsiyet önemli deil tabiki bebişim saglıklı olsunda başka hiç bişi istemem..
kızlar ikilide beta hcg benim gibi yüksek olan varmı??
DİYE YAZMIŞTIM AMA KİMSE CEVAP VERMİYOR
ewet canım ıstanbuldayım yalnızım ve az once ılk elevıtımı yutma cabası verdım iğrenç kokuyor ve kocemen
yalnız derken ?deme öyle yalnız deme. hüzün oluyom
ay o elevit iğrenç ama yapacak bişey yok valla ben daha yutma çabası vermedimzaman kazanıyorum kendimce
canım istanbulda bı teyzem var baskada kımse yok 3 yıl oldu buraya gelı ole samımı bır arkadasımda yok mağlesef ailem ankarada.
ayyy bide bı pis kokuyorrr ıyyyyyyyyyyyyyyyyy içicez baska yolu yok
anladım canım. iş oradasın anladığım kadarıyla. hayırlısı olsun insanın kendini bulduğu yerde yaşaması büyük mutluluk biliyorum. ben izmirle bütünleştim sanki. bu şehirden çıksam hayatım yokmuş gibi geliyor. Benim güzel arkadaşlarım hep evlenip Ankaraya gidiyor.. üzülüyorum böyle olunca ama onlarda gitmek istemiyor ama elleri mahkum eş durumu...
ben hap içmeden önce tatlı bişey yiyorum, tadı azalıyor birazcık.
ewet canım iş ve eş durumu burdayım istanbulu seweıyorum ama işte yalnızlık zor olyor artık bebsım dogunca sıkılacak vaktımde olmıcak İNŞALLAH.ben bugun yıne yemek yıyemedım az once sutlu bısey yedım sonrsında ılacı aldım agır bı kokusu var yaa ufffff
basım agrıyor bıde eve gıdıp yılıp yatmak ıstoyrum ınankı az kaldı bırasdan cıkıcam İNŞALLAH
hala bulantın zorluyor mu senin? Süt mide bulantısı yapıyor içemiyorum ben. Yarın izinlisindir inşallah dinlenirsin biraz.
Ben iş konusunda biraz şanslıyım. Eşimle birlikte yürütüyoruz yaz dönemi oldukça hafifliyor işlerimiz. Bebeğim ne zaman geleceğini iyi hesaplamış....Arada ödemedir, elemanlardır ıvır zıvır evrak işlerini halledeyim diye gidiyorum iş yerine genelde evde pcden çalışıyorum. Eylülde sezon açıldıktan sonra biraz zor olacak bizim için. Inşallah bu seneyi de atlatacağız.
Anneler ve tatlı bebişleri merhabaaaa..
uzun zamandır yazamıyodum.. benim ikili testte kombine risk 1:746 cıktı kızlar, kendi dr.um normal dedi beta da 136 bana yüksek geldi ama, başka bi dr gittim oda biraz riskli 3 lü test yaptır dedi.
cinsiyete gelince kendi dr.um once kız dedı sonra bacak arasında cıkıntı var yüzde 90 erkek dedi.Gittigim 2. dr da yüzde 70 kız dedi :) ben bu işten bişe anlamadım valla :) neyse cinsiyet önemli deil tabiki bebişim saglıklı olsunda başka hiç bişi istemem..
kızlar ikilide beta hcg benim gibi yüksek olan varmı??
DİYE YAZMIŞTIM AMA KİMSE CEVAP VERMİYOR
haaaahhhhaaa eşin ultrason bakıslı sanırım.şehzadem gelıyor teyzesiiiii basta ekşi şeyleri yedirtti bızde sultan sandık ama ben hep hissedyordum erkek oldugunu annler hısseder unutma.
sen de cok zayıftın en son sakın kılo verme haaaaaaaaa
zorluyor canım hemde nasıl bende sut ıcemyorum sutlu tatlı yedım o mıdemı bulandırmıyor yemek yıyemedım barı onu yıyeyım dedım napayım mama nıyetıne
bu arada ben cıkıyorum canım görüşürüz kendıne çok iyi bak oldumu anneler gununu de kutlarım şimdiden çokkkk çokkk optummmmmmmmm
selam arkadaşlar
bugün dr a gittim, çok şükür maşallah kese kenarındaki kanama dağılmış görünüyorduminnoşum zıpladı hopladı, e tabi çocukta rahatlamış kanama onu sıkıştırmayınca. haftaya cumartesi ikili test için gideceğim Allah nasibederse, inşallah ordanda hayırlı ve güzel sonuçlar çıkar. dr bana 1 hafta daha yat dedi, progestan ve folic aside 1 hafta daha devam et dedi. sonrasında bu iki ilacı kesecek, decavit diye bir ilaca başlıyacakmışız inşallah. işte benden haberler böyle.
napıyımmmm ındırımde dayanamadımm..bıde anneler gunu ya kendı kendıme hedıye aldım esıme dıyorum şu kadar tuttu ama merak etme taksıtte yaptırdım dedımBak sen zilliye neler neler almış
Bana sadece tonikle , nemlendirici krem lazım .Birazdan çıkıyım da çarşıya bakıyım bi inş indirim devam ediyodur. Aaaaaaaa bide en önemlisi saç rimeli lazım beyazlarımı kapatmak için , nasıl dayancam bilmiyorum yaaa 5 ay daha hangi dr.a gittiysem kesinlikle boya yasak dedi, bitkisel olanlara da hiç güvenmiyolar. Kına sürsem turuncu olurum diye korkuyorum içine de siyah olsun diye ceviz yaprağı karıştırıyolar, acaba önce başkasının üzerinde denesem desiyah olursa kendime mi uygulasam mesela anneme diycem ama annem benden kokoş
canım istanbulda bı teyzem var baskada kımse yok 3 yıl oldu buraya gelı ole samımı bır arkadasımda yok mağlesef ailem ankarada.
ayyy bide bı pis kokuyorrr ıyyyyyyyyyyyyyyyyy içicez baska yolu yok
Hamilelikte yatış pozisyonları
Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.
Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.
Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.
En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.
Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.
İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.
Alıntı
Hamilelikte yatış pozisyonları
Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.
Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.
Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.
En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.
Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.
İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.
Alıntı
aslında dr'lar genelde sagı onerıyor ama bu nıe sol demiş hem saga yatmak sevap hemde kalbın ustune yatmak sakıncalı dıye soylerler bende genelde saGIMA yatarım .bılemedım sımdık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?