2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

Kizlar , bu iki gündür bende baya degisiklik var , bugünde bütün gün sol tarafim afedersiniz ama alt bölgenin oldugu kisimin sol tarafi cok batti .. Doktorada gitmek istemedim sizce normalmii ??

canım benımde batmalarım olmustu baya kasıgımın tek tarafında agrı olmustu hatta adet agrısı gıbıde deıl
ama bebek yukarı cıktıgı ıcın ve rahım genısledıgı ıcın dıye bılıyorum oyle okumustum hatta burdada baya konusmustuk kızlarla

allah allah bılemedım sımdı kalp uzmanı dr.saga yatmayı onermişti kan basıncı rahat hareket etsın dıye kalbın ustune yatma demıstı

Yeni Zelanda'daki Auckland Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, hamileliğin son döneminde sağ tarafına ya da sırt üstü yatan anne adaylarının ölü doğum yapma riskinin iki kat yüksek olduğunu ortaya çıkardı. 450 kadın üzerinde yapılan araştırma, sol tarafına yatan kadınlarda ölü doğum riskinin bin doğumda yüzde 1.96, sağ tarafına ya da sırt üstü yatanlarda ise yüzde 4'ün üzerinde olduğunu ortaya koydu. Araştırma kapsamında 28'inci haftadan sonra ölü doğum yapan kadınlara yaşam tarzlarıyla ilgili sorular da soruldu ve verdikleri cevaplar sağlıklı doğum yapan annelerin cevaplarıyla karşılaştırıldı. Geceleri bir kere ya da daha az tuvalete kalkan kadınlarda ölü doğum riskinin iki kat daha fazla olduğu gözlemlendi. Gün içinde düzenli olarak uyuyan kadınlarda da risk daha yüksek çıktı.

BACAKLARDAKİ KAN AKIŞINI AZALTIYOR
Sonuçlar ölü doğum riskini artıran yaş, sigara alışkanlığı, vücut kitle endeksinin yüksek olması gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda da değişmedi. Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği etkiliyor. Araştırmaya katılan Dr. Lucy Chapel, hamile kadınların dörtte birinin içgüdüsel olarak sol tarafa yattığını ve içgüdüsel olarak bulunan pozisyonun bebek için en iyisi olduğunu söyledi. Ancak doğru uyku pozisyonunun ölü doğumları tamamen engellemeyeceğini ifade eden Chappel, anne adaylarının diğer risk faktörlerine dikkat etmeleri konusunda da uyarıda bulundu.

Anne adayının karnı büyüdükçe, damarları üzerinde bası oluşur. Özellikle vücudun sağ tarafında bulunan ve bütün kanları kalbe geri götüren ana toplardamar üzerinde bası oluştuğunda kimi sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Bu ana damarın basıya uğraması, vücudun alt kısmında bulunan toplardamarları belirginleştirir. Bunun sonucunda bacaklardaki damarlar genişlediğinde varis, makattaki damarlar genişlediğinde ise basur oluşur. Bu nedenle anne adayları sağlarına yatmaktan kaçınmalı, sol taraflarına yatarak bu damar sisteminin rahatlamasını sağlamalıdırlar. Uyku sırasında kontrol dışı olarak pozisyon değiştiğinde, örneğin sağ tarafa doğru dönüldüğünde, bebek bundan herhangi bir zarar görmez. Ancak anne adayları gün içi istirahatlarda 2 saatliğine sol taraf üzerinde yatabilirlerse, bebeğe giden kan miktarında bir artış da sağlamış olurlar. Eğer riskli bir gebelik söz konusuysa, örneğin bebekte gelişme geriliği ya da anne adayında yüksek tansiyon varsa, sol tarafa yatma konusunda ısrarlı olunmalıdır. Riskli hamilelik dışında, sol tarafa yatılmasında fayda olmakla birlikte mutlak bir zorunluluk değildir. Reflü sorunu yaşayan anneler ise, yatarken başlarının altına iki yastık koymalı ve yemekten hemen sonra yatmamalıdırlar.

ayy ona besın ulassında ben sola yatım ozaman ben hep sagıma yatıodum dr ole dedıgı ıcın :18: neyse 3 aydan sonra onemlıymıss sanırım oyle yazıodu dıer yazında.

Insaallah öyledir filiz , bazenbacagimi oynatamayacak kadarda batiyor , bide tam bebegin oldugu yer okadar belli oluyorki sol tarafta , ama dedigin gibi hareketlerini ben artik yukari dogru hissediyorum

Insaallah öyledir filiz , bazenbacagimi oynatamayacak kadarda batiyor , bide tam bebegin oldugu yer okadar belli oluyorki sol tarafta , ama dedigin gibi hareketlerini ben artik yukari dogru hissediyorum

Canım bende bugün aynı şikayet için gittim doktora böyle değişik bir sancı giriyor kramp gibi değişik adet sancısı gibi değil neyse işte bu şikayetler için gittim doktorda idrar yolları rahim bağırsak olabilir dedi idrar yolları temiz çıktı rahim genişlediği için sancın oluyordun istirahat et bol bol su iç dedi. Ben yürüyüş yapıyordum günde 1 saat ona ara verdi ve magnezyumu arttırdı bu sancılar için.

Herkese merhabalar bütün tatlı annişlerin anneler gününü kutluyorum kızım kreşe başlayalı 8 ay oldu yarın anneler günü nedeniyle
Kahvaltı sı var kreşin ve kuzumunda ilk dans gösterisi çok merak ve heyacan içindeyim.yavrumu böyle görmek güzel olucak pofuduk etekli balerin allah sizlerede evlatlarınızın güzel mutlu günlerini göstersin.
bu arada hastanede olunca ara ara radyoloji doktoruna gidip baktırdım ilkinde %60 erkek dedi.ikincide%70 erkek dedi haftaya cuma kesinleştirecez.sizce değişirmi kızlar radyolog baya bir inceledi.kızımdada aynı dr %70 kız demişti bu haftada.hayırlısı allah gönlümüze göre versin.çok yazdım herkese iyi aşamlar.

Slm kızlar 1 haftadır memleketteyim annemde keyifler iyi ama baş ağrılarım çok oluyor sizler iyisinizdir umarım.net yok evde telden girdim hepinizi merak ediyorum herkese slm

Artik bende dayanilmaz olursa gidecegim bi doktora , bu ara bebegin hareketini hissettigim icin biraz rahat davraniyorum ..

Merhaba kızlar herkes iyidir inşallah...
ben bugün ilk kez hamile pantalonu aldım 2 adet çok güzzelleer anneler günü dolayısıyla gebe mağazasında indirim vardı yarın gidin bence normal pantalonlarım olmuyor kilo da aldım göbiş de çıktı

selam anneler ve onların tatlı melekleri hepinize iyi akşamlar hep takip edip yazamadığım inş bundan sonra bende daha sık katılırım aranıza gecikmelide olsa inş
ne güzel çok arkadaşımız cinsiyetleri öğrenmiş darısı başımıza inş rabbim gününde saatinde kuzucuklarımızı kucağımıza almyı nasip eyler inş

dun ikili test icin dr a gittik.sagolsun bizimki istenilen pozisyona gelmedigi icin vajinal usg yapilarak olcusu alindi.doktorumuz erkek bu dedi tereddutsuz ama gene de ben cok heveslenmiuim nolur nolmaz diyorum.hatta baya bi gulduk eglendik.cocugumun mipisiyle piramit diye gulustu dr umla kocam :)) tavsiye ederim mustafa kir super bi doktor

Aradaşlar şimdiden herkesin anneler günü kutlu olsun.
Anket sonuçlarına baktımda mipililer ikiye katlamış 27 mayısta randevum var inşallah bende hayırlısıyla bebeğimi cinsiyeti öğrenicem.

Dr. bana Magvital ve gyno ferro sanol vermişti ama topikten takip ettiğim kadarıyla herkes elevit kullanıyor acaba bana eksik verilen herhangi birşey var mı?

Güle güle kullan cnm. Hangi mağazada indirim var ?

Günaydın minnoşlar ve annişleri

Puffy ablacım sana da capcanlı günaydınnnn

Sanada canli gunaydin kiz annesi :)) İyimisin , hastalık nasil atlatabildin mı
Bana bir seyler oldu bu hamilelikte cok duzenli uyuyan ben bir garip oldum ya cok uyuyorum yada hic uyuyamiyorum :)
Sabah 6.30 dan bu yana ayaktayim

Minik mucizelerin anneleri , benim civciv hepinizin anneler gununu kutlar ellerinizden oper

İnsallah bir dahaki anneler gununde elimizde bebek bezleri , biberonlar olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…