canım her zaman sola yatmak önerilir.
Kizlar , bu iki gündür bende baya degisiklik var , bugünde bütün gün sol tarafim afedersiniz ama alt bölgenin oldugu kisimin sol tarafi cok batti .. Doktorada gitmek istemedim sizce normalmii ??
allah allah bılemedım sımdı kalp uzmanı dr.saga yatmayı onermişti kan basıncı rahat hareket etsın dıye kalbın ustune yatma demıstı
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
canım benımde batmalarım olmustu baya kasıgımın tek tarafında agrı olmustu hatta adet agrısı gıbıde deıl
ama bebek yukarı cıktıgı ıcın ve rahım genısledıgı ıcın dıye bılıyorum oyle okumustum hatta burdada baya konusmustuk kızlarla
Insaallah öyledir filiz , bazenbacagimi oynatamayacak kadarda batiyor , bide tam bebegin oldugu yer okadar belli oluyorki sol tarafta , ama dedigin gibi hareketlerini ben artik yukari dogru hissediyorum
Canım bende bugün aynı şikayet için gittim doktora böyle değişik bir sancı giriyor kramp gibi değişik adet sancısı gibi değil neyse işte bu şikayetler için gittim doktorda idrar yolları rahim bağırsak olabilir dedi idrar yolları temiz çıktı rahim genişlediği için sancın oluyordun istirahat et bol bol su iç dedi. Ben yürüyüş yapıyordum günde 1 saat ona ara verdi ve magnezyumu arttırdı bu sancılar için.
Merhaba kızlar herkes iyidir inşallah...
ben bugün ilk kez hamile pantalonu aldım 2 adet çok güzzelleeranneler günü dolayısıyla gebe mağazasında indirim vardı yarın gidin bence normal pantalonlarım olmuyor kilo da aldım göbiş de çıktı
Günaydın minnoşlar ve annişleri
Puffy ablacım sana da capcanlı günaydınnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?