2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440

aynen benimde hem bulaniyor hemde asitleniyor.... asit bogazima kadar geliyor geri gidiyor. sac tan da olabilir ama ben bebegin yukari dogru cikmasi ve mideye baski yapmasi diye okudum. bir hafta sürebilirmis...

aminnn canimmm. Allah razi olsun hepimizin duasi ile insallahhh

Bende ilk defa bebegin saclanirken bulanti oldugunu duyuyorum , ben kizimdaykende saclanirken midemde cok yanma oluyordu ..

aynen benimde hem bulaniyor hemde asitleniyor.... asit bogazima kadar geliyor geri gidiyor. sac tan da olabilir ama ben bebegin yukari dogru cikmasi ve mideye baski yapmasi diye okudum. bir hafta sürebilirmis...

Tecrübesizliğime verin :)) hafif bir şekilde hem yanma hemde bulanma oluyor zaman zaman da mide asitim ağzıma geliyor ankaradaydın cumartesi günü haliyle dışardan yedim acaba ondan mı oluyor of ne bileyim bunaldım bugün 2 haftadır annenemle dedem vardı 2 gündür eşimin kardeşi vardı ev hareketliydi bugün yalnız kalınca sıkıldım sanırım ondan da olabilir (

ya kızlar hiç somon balğıı yediniz mi hamileliğiniz de.lütfeen cevap verin.ben korkuyorum içinde civa var plesantadan geçer diyorlar sonra balık yemek zorunlu diyorlar anlamadım

bende de oyle oluyor canim. basim tuttugu zaman uyuyayim diyorum ama sonra da sersem gibi oluyorum.

ya kızlar hiç somon balğıı yediniz mi hamileliğiniz de.lütfeen cevap verin.ben korkuyorum içinde civa var plesantadan geçer diyorlar sonra balık yemek zorunlu diyorlar anlamadım

somon tam tersi doktorlarin tavsiye ettikleri baliklarin arasinda. ama cig fume somon degil bildigin pisirilen somon baligi tavsiye ediliyor

Bebeğim ve Biz / Hazırlayan: Zuhal K. EYÜBOĞLU
Hamilelikte balık tüketimi neden önemli?

Balık kaliteli protein içerir ve vitamin-mineral içeriği dışında vücutta üretilemeyen omega 3 yağlarından zengindir. İşte bu nedenle üreme, büyüme ve gelişmenin olduğu hayatın her aşamasında hem fiziksel hem de bilişsel beceriler için elzemdir.

Hamilelikte haftada kaç kez balık tüketilmeli?

Haftada 2 veya 4 kez balık tüketilmesi yeterli olacaktır.

Hangilerinin tüketilmesi sakıncalı?

Köpek balığı, kılıç balığı ve kral uskumru gibi büyük balıklar cıvadan zengindir ki bu hamilelikte kan dolaşımında birikerek bebeğin beyin, sinir sistemi ve gelişimi için tehdit edicidir.

Hangi balıkların tüketilmesi daha yararlı?

Cıvadan fakir balıklar tercih edilmelidir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) hamilelerin, diyet ton balığı, somon balığı, kedibalığını (yayın balığı) güvenle tüketmelerini öneriyorlar. Uskumru, sardalye, hamsi, somon ve ton balığı da ülkemizde kolaylıkla bulunabilen balıklardandır.

Marketlerde satılan buzhane balıkları besin değerlerini kaybediyor mu?

Taze balık, besleyicilik dışında hijyen kuralları adına da tehlikeli olabilir. Balıkların emin kaynaklardan ve zamanında yenmesi en idealdir. Ancak sağlık kriterlerine uygun olarak dondurulmuş buzhane balıklarının da tüketilmesi zararlı değildir.

Balıklar ne şekilde pişirilirse daha sağlıklı olur?

Balığın en sağlıklı pişirme tekniği ızgara, fırın veya buğulama olarak mevsim baharatları veya sebzeleriyle hazırlanmasıdır. Bazen balığa karşı hassasiyet duyanlar ve mide bulantısı çekenler çorbasını da deneyebilirler. Yine pişirme kağıdı kullanarak yağsız olarak tost makinesinde ya da fırında da pişirilebilir. Bir de balığın aromasını koruyacak fırın torbaları da kullanılabilir.

Suşi zararlı mı neden?

Çiğ olan her şeye hayır! Çünkü pişmemiş yiyecekler bakteriyel bir enfeksiyon ve gıda zehirlenmesine yol açan hastalıklarla, düşük yapmanıza ya da bebeğinizde ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Suşi de çiğ olarak yenen bir balık olduğu için yukarıda belirttiğimiz durumlara ya da bebeğin yediklerinizden yeteri kadar faydalanmamasına neden olabilir. Sadece balık ve deniz ürünleri değil tüm et kaynakları iyi pişmiş olarak tüketilmelidir.

Ton balığının tüketimi nasıl sınırlandırılmalı? Haftada kaç kez öneriliyor?

Ton balığının en ideal şekli tüm balıklarda olduğu gibi löp et olarak ızgara alınmasıdır, ama konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı da tüketilebilir. Tüm hamilelik boyunca haftada iki seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yenebilir. Ama ben yine de katkılı veya konserve olanlar yerine, bütün halleriyle tercih edilmesini öneririm.

Balık tüketmeyen anne adaylarına balık yağı tavsiye edilebilir mi?

Omega 3, elzem bir yağ asidi olduğu için balık tüketmeyen anneler tarafından mutlaka takviye edilmelidir. Anne adayları doktoruna danışarak ne zaman ne kadar takviye almaları gerektiğini sorabilirler.

Diğer deniz ürünlerinden hangileri sakıncalı olabilir?

Suşi ve pişmemiş kabuklu deniz ürünlerinin yanı sıra füme, alabalık gibi dondurulmuş, isli deniz mahsulleri de yenmemesi gereken gruptadır. Özellikle kolesterol sorunu olan annenler bu konuya da hassasiyet göstermelidirler.

canımmmmm çok geçmiş olsun

ben yedim hatta bi tek onu yiyorum şu ara

Günaydın kızlar biraz erkenciyim sabah gözlerim açıldığında bır daha mümkün değil uyumuyorum en geç kalkış saatim 8 de. Bır ara akşam erkenden uyku çöküyordu şimdi o da normale döndü bu çocuk uykuyu sevmıcek herhalde bu arada yarın benim için büyük gün bebeğimi görücem bugün gidecek arkadaşlardan güzel haberlerle dönmesi dileğiyle...

Günaydın herkese anneler bugün ben bebişimi görmeye gideceğim inşallah cinsiyetini de öğrenebilirim meraktan çatlıyorumherşey yolunda olsun inşallah.... herkese bebişleriyle güzel günler diliyorum, her gecen gün bebeğimzi bize yaklaştırıyor.

Son düzenleme:
Günaydın annişkolar Biz kızımla sütümüzü içiyoruz. Süt önemli, ihmal etmeyin sakın

Günaydın annişler :) yine iş yine erkenden uyandık. Kızlar bu arada ben hamile kaldığımdan beri garip garip rüyalar görüyorum sizdede var mı böyle birşey

umarım herkesin keyfi yerindedir.

bugün görüş günü olanlara da hayırlı haberlerle gelmelerini temenni ediyorum.

gyno ferro sanol diye bir ilaç kullanıyorum. beni göçertiyor. gün içinde alıyorum olmuyor sabahın beşinde alıyorum olmuyor.

bu zamana kadar olmayan mide bulantılarım yenı basladı. doğru düzgün bişi yiyemiyorum kabızlıkda çabası

aynı dertten müzdarip olan var mı

günaydın kızlar, dün kontrolümüz vardı. 13 haftalığız bebekler 3-4 gün önden gidiyor. doktorum 13+4 olmuşlar artık progestanı bırakabiliriz dedi. dün akşam kullanmadım ama sabah kalktığımda nokta şeklinde kanamam vardı. sildikçe geliyor çok korkuyorum. kanama alanımda yoktu dün kontrolde. doktorumu aramak için 9 olmasını bekliyorum. progestan yerine proluton haftalık iğne vermişti. istediğiniz zaman yapabilirsiniz dedi. ne yapsam bilemedim.

gunaydın kızlAR bugun yokum teyzemın kızının mevlutu olcak gıdıyımde azcık bılgı alıyım neler yapmıs
bugun kontrolu olanlar ınsallah guzel haberlerle gelır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…