2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
selam herkese,bebişleri öpüyorum o tatlı ayaklarından.
iş yerinde son dakikalar vakit geçmiyor,pöffff...
umarım herkes iyidir.dün Aile Sağlığı Merkezinde bebişimin kalp sesini dinledim yine:) hoşuma gidiyor:)

aaaa senin kanaman mı oldu bitanem hiç haberim yokkk[/QUOTE]

canım ben progestan kullanıyordum. doktorum kontrolden sonra artık bırakalım dedi. 13+4 olmuştu bebişler. o akşam progestan kullanmadım ertesi gün çok az nokta şeklinde kanamam oldu ama iğne yapınca kesildi çok şükür.

Kızlar selamm
Henüz geçmişi okuyamadım umarım iyisiniz.
Benim eklem ağrılarım başladı kızlar... bileklerim, parmaklarım ekleml yerleri ağrıyor. hele ki o baş parmağım bir yere değdimi cığırıyorum resmen
ortopedi doktoruna gittim gebelikle nedensiz ağrılar çıkabilir, film de çekemeyiz yapacak bişey yok, dinledir kalsiyum eksikliği konusunda kendi doktoruna danış dedi.
Canımın içi doktorumu aradım kalsiyum-magnezyum hapı söyledi bide ona başladık... Elevit ile ferro yetmiyordu birde bunu içeceğim. (

Gecmis bitmiyor okumakla :))
Herkese selam olsun

Filizcim nice sneleree .. Mutlu mesut onsallah.. Ask meyvenizle beraber :))

canım nerelerdesın merak ettım gecmıs olsun kalsıyum eksıklıgınden dolayı kasılma oluyormus genelde.o sekıldemı oluyor senınde benımde 2 sefer oldu dr elevıt verdı ıste
gecmis bitmiyor okumakla :))
herkese selam olsun

filizcim nice sneleree .. Mutlu mesut onsallah.. Ask meyvenizle beraber :))

saol canım benım Valla bazen gecmısı bende okuyamıyorum cok bırıkmıs oluyor

dün işyerinden sonra arkadaşıma gittim orada kaldım. sabah erkenden arkadaşımın gelinlik provası vvs . işleri için koşturduk. yeni iş yerine geldim girmeye fırsatım olmadı Mutlu senelere bu arada canım benim.....
10 günden fazladır eklem ağrılarım var gitikçe artınca dr. gittim. kalsiyum alamıyorum ondanmı dedim. o da kendi doktorunuza sorun dedi. Bacak kasılması ayak kasılması da çok nadir oluyor ama bu eklem ağrıları gittikçe arttı. doktora söyleyince kalsiyum magnezyum desteği verdi. 27 mayısta 4lü sonuç için gideceğim zaten daha detaylı konuşma fırsatım olur.

Yaz hamilelerine öneriler

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu, yaz aylarında hamilelere şu önerilerde bulunuyor: “Ödem oluşmaması için fazla tuz almayın, güneşten sakının, bol bol su için.”
- Hamileliğin ile aylarından itibaren kadınlarda sıcaktan etkilenme başlıyor. Bu dönemde oluşan rahatsızlıkları ve yapılması gerekenler nelerdir?

Vücut ısıları yükselen, tartıları ve kan hacimleri artan, akciğer kapasiteleri daralan hamileler için sıcaktan korunmak daha da önemli. Özellikle hamileliğin ilk yarısında hipotansiyon- tansiyon düşüklüğü- sık rastlanan bir şikayettir. Yaz aylarında ısı ve terleme ile oluşan sıvı kaybı eğer yerine konmazsa bayılmalara neden olabilir. Bu nedenle, her zaman olduğu gibi, 1,5 – 2 litre sıvı, özellikle de su içilmesi gebelikte daha büyük önem taşır. Sık aralıklarla az miktarda su içmek ve yemek yemek hem sıvı açığının oluşmasını engeller; hem de hipoglisemi- düşük kan şekeri- nedeniyle görülebilecek rahatsızlıkları da ortadan kaldırabilir. Yaz aylarının nimetlerinden faydalanıp, bol bulunan meyve ve sebzelerden tüketmek en sağlıklısı. Bebeğin gelişimi için yeterince protein ve kalsiyum alınması da çok önemlidir. Yaz ayları dondurmasız geçmez. Hamileler dikkatli olmalı, iki canlıyım, bebek istedi diyerek aşırı tüketen annelerde şeker hastalığı olma olasılığını akıldan çıkartmamak gerekir. Hamilelikte mide boşalma süresi uzadığından, hazmı zor, kızartma, aşırı yağlı ve şekerli yiyeceklerden kaçınmak gerekir.
Hamilelikte neden ödem oluşur?
Gebelikte kan hacmi ve damar geçirgenliğinin artması ile özelikle ayak ve bacaklarda görülen ödem rahatsızlık verici boyutlara ulaşır.

Ödem oluşan annelere ne önerirsiniz?

Ödeme sıcakların etkisi ile toplardamarların genişlemesi de eklenince, hamileler evde giyecek ayakkabı bulamayabilirler. Sıvı alımına dikkat ederken, sodyum-tuz- alımına da özen göstermek gerekir. Kesin bir tuz kısıtlaması yapılmamalı, ancak tuzlu çerez, işlenmiş gıdalar, şarküteri gibi aşırı tuzlu yiyecekler tercih edilmemelidir. Uzun süre ayakta durmak, oturmak ya da güneşte kalmak ödemi arttırabileceğinden, gün ortasında 11.00–16.00 arası doğrudan güneşte kalmaktan sakınmak, kısa yürüyüşler yapmak ve ödem olması durumunda yatarak ayakları yükseltmek alınabilecek önlemlerdendir.

Hamilelere yüzme önerir misiniz?

Eğer kanama, düşük tehdidi, yüksek tansiyon, erken doğum gibi hamileliği komplike eden bir durum yoksa, son aya kadar deniz veya havuzun temiz olması ön koşulu ile yüzmek sıcaklarla mücadele etmenin en güzel yollarından biridir. Ayrıca hamilelik boyunca aktif olmak kan şekerini düzenler, oksijen kullanımını arttırır, tartı alımını dengede tutar ve normal doğumu kolaylaştırır.

Hamileler yazın nasıl giyinmeli?

Hamile bayanın giyimi, ayaklarda oluşan kan göllenmesini arttırmayacak şekilde, diz kalça ve belde rahat olmalı, yaz aylarında gereksinime göre eklenip çıkartılabilecek özellikte ince katmanlardan oluşmalıdır. Hamilelikte cilt lekelenmeye yatkındır ve hamilelikte oluşan kloazma adı verilen gebelik maskesi gebelikten sonra da kozmetik sorun yaratabilmektedir. Güneş lekelenmenin oluşumunu arttırır. Gün ortasında doğrudan güneş altında kesinlikle bulunulmamalı, şapka, güneşlik, giysiler ve yüksek koruma faktörlü ürünlerle güneşin zararlı etkilerinden korunmalıdır. Ayrıca annenin vücut ısısının artması, gelişen bebeğe zarar verebileceğinden, uzun güneş banyoları ve solaryum önerilmez. Özetle hamileler güneşten sakınmalı, bol su içmeli ve denizin keyfini çıkarmalılar.

Alıntı

Son düzenleme:
slm canlarım herzamn giremiyorum nasılsınız bu dörtlü test olayını merak exdiyorum yaptıran oldumu acaba nasıl yapıyorlar bilne varmıı

ohh ne guzel gez gez bense hala esım gelır cıkarız dıye beklıyorum evde
Hala mal teslımatı yapıyormus sınır oldum kapattım tlf suratına
Saol canımm..bende gıdıcem 4 lu test ıcın 30 mayısta sımdıde onu bekle bekle ınsan sınır olur .

filizimmmmmm canımmm evlilik yıldönünüz kutlu olsun canımmm
saol canımmmmcımm evde pıneklıyorum hala

slm canlarım herzamn giremiyorum nasılsınız bu dörtlü test olayını merak exdiyorum yaptıran oldumu acaba nasıl yapıyorlar bilne varmıı

sağol canım, sen nasılsın? dörlüde ikilinin aynısı şeklinde yapılıyor. ultrason-kan tahlili

canım 2 lının aynısı kımısı yaptırmıyor kımısınınde dr ıstıyor benım dr ıstedı sorun cıkmadıgı halde .

sağol canım, sen nasılsın? dörlüde ikilinin aynısı şeklinde yapılıyor. ultrason-kan tahlili

canım 2 lının aynısı kımısı yaptırmıyor kımısınınde dr ıstıyor benım dr ıstedı sorun cıkmadıgı halde .

benim kızların zamanında bunlar yoktu bu konularda cahilim yaa iyi bari sıvı mıvı alma işi yokmuş tırsmıştımbenim buaralar bulantı şiddetini arttırdı gene eve temizlikçi geliyor temizlik yapılıyor falan çok yoğun um kızlar hepinizi ve göbüklerinizdeki minik bebeikleri kocamaaann öptüm

valla gez gez işimizi bitiremedik. iş yerine gelmem lazım diye öğlene döndük ama halimde kalmamış meğer... yine baya iş hallettik. nikah şekeri malzemesi de aldık, kendime de fikirler ürettim... Herşeye çabuk karar verdiğimden heryere beni götürüyor kıyamıyorum bende dinlene dinlene geziyoruz.
Sen tek çık tatlım eşini bekleme? en azından yakın yerlerde turlarsın canım. hareket olsun. sıcaklarda geldi ev bunalıma sokar valla.
ayrıca... 4lüyü düşünme bebeğini göreceğini düşün stres yapmamış olursun

kızlar bırkac saattı belımın yanındakı bosluklarda agrım var(yanlarımda).bu sıcakta şal sardım oturuyorum.sızce neden olabılır.yasayan oldu mu

Kızlar biraz geç geldim doktordan çıkınca başka yerlere gittim. Çok şükür bebeğim çok iyi şu an için herşey yolunda ve erkek kesinleşti hatta bayağı terbiyesiz benim oğlan mallar meydandaydı fotoları yükleyeceğim tek moralimi bozan 3 kilo almişım daha doğrusu doktor çok anormal karşıladı aslında doğru dürüst hiçbir şey yemiyorum çok meyva yıyorum o ndan kilo aldım ama 47 kilo oldum zaten çok zayıf hamile kaldım bu doktor niye böyle karşıladı anlamadım kiloyu hiç sevmeyen tarz da bir adam ayda bir kilo almam lazımmış neyse yavrum sağlıklı ya gerisi boş detaylı için 19 hazirana gün verdi 2 doktor bakıyormuş. Bir de bir test istedi bir hormona bakıcakmış eğer detalı da bir sorun çıkarsa amnosentez yapılırsa kıyaslama yapılıyormuş ay neyse yavrumu görmek çok iyi geldi.

en ıyısı canımmm dınlene dınlene gez tabıykıde.
Bende ole yapıyorum ve cabucak yoruluyorum ya.
Dusunmemek eldemı kuzum ya ama ne yapalım ..

kızlar bırkac saattı belımın yanındakı bosluklarda agrım var(yanlarımda).bu sıcakta şal sardım oturuyorum.sızce neden olabılır.yasayan oldu mu
ben ılk baslarda agrımıstı canım bende sardım sıcak tuttum bıde bol bol su ıctım 3 lıtre kadar gectı..

hadı gozun aydın canım erkekın gelıyormus

benim çeşitli ağrılarım oluyor kasık-karın-bel gibi ama senin ağrını tam anlayamadım canım. yorulduysan yada üşüttüysen?? evdeysen yan yatıp uzan biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…