2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
Canım sabah sabah yine yazdıklarını okuyunca sinirlerim bozuldu oturup ağladım. ne olcak senin bu halin. ne yapılabilir bilmiyorum ki ya... böyle 9 ay geçmez ama iki medeni insan gibi oturup konuşun artık. bazı kararlar alın, kurallar koyun. bebeği eşinde sende gerçekten istiyorsanız oturup konuşun. tartışmalarınız hiçbiri kayde değer konular değil. sen hamilelik hormonlarıyla normal değilsin; herşeye alınman, darılma, ağlaman, agresif olman çook normal. ama eşine ne oluyor o da mı hamile?? hayret yaaa artık idare etmeli. sen iki kişisin senide geçtim bebeğini düşünsünn kendi emanetii yaa... seni sevmiyorum demiş ya oda koca bir yalan. sevmediği bir kadından hiçbir erkek çocuk istemez. senin eşin kusura bakma ama çok cahil, hiç olgunlaşmamış, hiç büyümemiş çocuktan beter.

yapcak hiçbişi yok cnm hayat böyle. kimse dörtdörtlük değil. kimse dışarıdan görüldüğü gibi çok huzurlu çok mutlu değil. bu hayatta herkese bir rol verilmiş herkes rolünü oynuyo. sende artık bu hayatın bir tiyatro olduğunun farkına var. ve sende rolünü oyna geç. kaderimizi kendimiz belirlemiyoruz. boşanmak fln kolay işler değil. vardır çevrende dul arkadaşların. sor bakalm hayat ne kadar zor onlara. evliyken ki geçimsizlikleri bile şuanki hallerinden kötü değildi.

şöyle bir silkil ve kendine gel. bebeğiniz sizin için yeni bir sayfa açsın herşeye sıfırdan başlayın, geçmişe bir sünger çekin. eşinle otur ve hrşeyi unutalım de. yeni, sevgidolu, seviyeli, bebekli yeni bir hayata merhaba deyin...

çok saol canım. Rabbime sığınmaktan başka birşey gelmiyor elimden. o kadar çaresiz ve yanlız hissediyorumki kendimi anlatamam. hamileliğim çok ağır geçiyor. hiç bir gün naz yapmadım. grip oldum gözümü açamazken her sabah kahvaltısını hazırladım yemeğini yaptım. çamaşırını yıkadım ütüsünü yaptım. bir gün bile şikayet etmedim. öğürürken yerlerde süründüm gelip bakmadı bile. hamilesin olur bunlar dedi geçti. dün banyoda kaç saat kaldım inan bilmiyorum ki banyoda fenalaştığımı bile bile gelmemiş kendi kendime ayıldım. kafamı biyere çarpsam ölüp kalcam demekki insan düşmanı olsa merak eder gelir bakar nasıl bir vicdanı var anlmadım

yuhhhhhhh dıyorumyaaa nasıl bır adam bu ınsanda azcıkta olsa merhamet olur yaaaa.
bazen tartısırz bızde saatlerce ortalıkta gozulmem gelıp bakmaz bıle uyuzzzzzz.hamıleyıs ıste ınsan hıc olmazsa analıga bı saygı duyar cocugunu dusnur sınır oldum resmen

saol canım

saol canım inan bunu çok denedim ama her seferinde hep başa döndük. yanlız benim çabamla olmuyor evet boşanmış arkadaşım var ve hep anlatır çok zor olduğunu. ki bebekle dahada zor ama böylede onu huzursuz bir ortamda büyütmek istemiyorum hamileliğimin böyle geçmesi bile belkide stresten annemin yanındayken öyle mutluydumki ne midem bulandı ne başım döndü eşimle küs olmama rağmen her güne huzurla uyandım. azcık ahlasam annem başımda bitti bişeyinmi var iyimisin diye

sabah gelirken seni duüşündüm demek bunları okuyacagımdanmış. Dün aksam eşimle bizde tartıştık. ve oyle buyu bişeyde değildi ki ben küstüm ona.ben kızdım. sabah konusmadan gitti. gelirken de sen geldin aklıma nasılsın diye dusundum. iyi dayanıyor insan ister istemez aklına takıyor canı sıkılıyor diyordum ki okuduklarımla sinirlerim fırladı.

eşin cok bencil biri gercekten. senle yarışır gibi uğrasması cok sacma. çok bencil ve cahil. burcağin da dediği gibi daha buyumemiş olgunlaşmamıs. sen onu terbiye de edemezsin. zaten ailesi yapmamış bunu . eşin de ailesinin aynısı. bencil malesef.

baştan beri aklına ayrılık getirme dedim ama sana hak verebiliyorum. bulmuş tabi senin gibi guzel ama kaprissiz dediğini yapan kızı at koşturuyor. seni üzmesine üzerine gelmesine izin verme tatlım. hani diyorsunya Allah korusun ölsem ya da ayrılsam da anlasa kıymetimi. inan anlamaz. olan sana olur yine de aklına böyle kötü seyler getirme. bence o sana saygısızlık yapıyor senin ona vereceğin en buyuk ceza muhatap alma. mutlu ol ,olamasan da mutluymuş gibi yap. kendine ve bebeğine acı cektirme. güçlü ve dik dur bence. ona ben hamileyim hassasım demen işe yaramaz anlayacağını sanmıyroum .

burda hepimiz bişey diyebilriz ama ne yaparsan iyi olacagını ancak Rabbim bilir. Sen suan Rabbimin katında çok değerlisin. Elbet seni üzenler karısılıgını alacaklar ama bu olanları sebep yapıp dua et. bol bol dua et. O ndan habersiz yaprak düşmez yere. kalpler de olaylarda biz de hepimiz O nun elindeyiz. Rabbim inşallah sana yol gosterecektir. Hakkında hayırlısını versin inşallah arkadasım. dua edicem sana bol bol..

saol canım bana zaman ayırıp yazıyosunuz ya o bile bana yetiyo ne yapıcam bilmiyorum. şu an sessiz kalıp eskisi gibi olmamayı düşünüyorum. o yokmuş gibi yaşıcam hiçbir işinide yapmıcam. nasıl oluyormuş görsün. ne kadar dayanırım bilmiyorum iki gün sonra acımaya başlarım. oda bunu çok iyi bildiği için ağzına geleni söylüyo bana. bundan sonra yapmamayı düşünüyorum inşallah becerebilirim. yarın kontrolüm var. bebeimi görünce düzelirim umarım. şu an gözlerim balon gibi herkese alerji diyip geçiştiriyorum. başım çatlıcak gibi ağrıyo. sabah sabah sizide üzdüm kusura bakmayın.

gunaydın kızlar..kotu bır gune basladım bugun.sabah adlıyede bayılıyordum resmen.kalemdekıler yardımcı oldular sagolsunlar.sol kasıgımda muthıs bır agrı var bıcak saplanıyor gıbı.normalmıdır acaba?

nergısyasemın tatlım malesef dusuncesız oluyor erkekler.egemen olmaya okadar alısmıslar kı alttan almak dıye bırsey bılmıyorlar.hep onlar haklı olsun karsısında kı kadının haklı olmasını hazmedemıyorlar.bencıller.malesef dusuncelı erkek cok az.en dusuncelısı bıle ıs menfatıne geldıgınde ben demekten gerı kalmıyor.malesef bız oyle degılız.oyuzden tatlım sen bebegın ve kendın ıcın mutlu ol baktın cok canını yakmaya basladı yoksay...olsanda olur olmasanda mantıgına gır.kendının degerlı oldugunu hıssedıceksın gor bak.senden bebegınden onemlıısı yok.varsın o hıssettırmesın.bebegın yeterınce hıssettır sana ne kadar degerlı oldugunu.once kendıne deger ver bos ver gıtsın:) benım esımde arada aptallasıp abuk subuk konusuyor hıc oralı olmuyorum bızden onemlımı ya.

Günaydın annişler
Rüyamda Mehmet A. Erbil bize beyaz zehir tacirliği yaptırıyodu, kuryelik yapıyoduk Öyle çok ağlıyodumki,eşim de dayan her şey bebeğimiz için diyodu Ben de dayanamayıp polise ihbar ediyodum Sabah bi kalktım nasıl ağlamaklıyım varyaaa
bu hamilelik daha neler göstercek bakalım

canım ne demek üzüntüler paylaşıldıkça azalır. bence de dediğin gibi yap ve acıma bir sure dayan ki anlasın.

bebişin sana yarın elsallayacak annesi alacak moral bozukluğunu inşallah..

günaydın kızlar. umarım bugünde herkes iyidir. kontrolü olanlar herşey yolunda geçer inşallah ve bebişlerinizi en güzel şekilde görürüsünüz.

kadkıköy dün bebeğinin ultrason resmini gördüm bayıldım çok net çıkmış ve erkek olduğunu çok ii göstermiş.

nergis yasemin hayretler içinde dinledim söylediklerini çok geçmiş olsun. ama bence sende hatalısın dün yemek hazırlamışsın geçen defa ütüsünü yapmıştın. bence sende çok yüz vermişsin eşine. en azından tartışma olduğunda yüzüne gülmesen tek iş yapmasan biraz eksikliğini hisseder.

ayy nehar çok güldüm bende hamile kaldığımdan beri aksiyon filmi rüyaları görüyorum demekki çok normalmiş:18:

canım benim eşinin yaptıkları hamilelikte insana daha ağır gelir normal zamanda olsa belki daha güçlü durabilirsin karşısında ama hamileyken olmuyor yapabileceğin en güzel şey sadece bebeğini düşünmek sen ve dolayısıyla bebeğinin sağlığı önemli gerisi boş bu zor süreçte yanlız kalman çok üzücü ama her yolu deneyip eşinden aynı tepkiyi görüyorsan artık uğraşma derim günü kendin için ve bebeğin için yaşa ütünü ev işini yemeğini ikiniz içinmiş gibi yapmaya devam et çok zor biliyorum ama eşin konuştukça ne kadar sessiz kalırsan o kadar iyi senin pskljin için o agresifken sakin kalmaya çalış sakinleşip insan moduna döndüğünde ise anlatmak istediğin kırgınlıkları güzel bir dille anlatırsın tabi buna fırsat verirse... belki burdan yazması kolay gibi görünsede hepimiz seni çok iyi anlıyoruz çünkü hepimiz şu dönem pireyi deve yapıyoruz.. Allah eşini ıslah etsin.. demem o ki bebeğine sarıl o sana güçlerin en kudretlisini vericektir.. doğduğunda ise ailenize huzuru getireceğine inanıyorum..
bizler herzaman yanındayız yanlız değilsin...

günaydın neharcımmm valla güldürdün beni heeeee bende abuk sabuk rüyalar görüyorum ama çoğunu hatırlamıyorummmm

Herkese Günaydınlar :)

Nergiscim
inan çok üzüldüm durumuna. Rabbim yardımcın olsun inşallah bi an önce aklı başına gelir eşinin. Bazı şeyler gerçekten çok can sıkıcı. Evet kızgın olabilirsin küs olabilirsin ama fenalaştığını bile bile nasıl hiçbişi yapmadan oturabilir bir insan. Vicdan diye birşey var. Yeri geliyor bizimde tartıştığımız oluyor. önemli olan bi tarafın alttan alması. ama tabi bu demek değilki hep tek taraf alttan alıcak diye. Bazen haklı olduğumu bilirim ama nasılsa derdimi anlatamıcam diye peki sen haklısın derim susarım darılırım anlar aradan zaman geçince hatasını özür diler. Bazende tam tersi olur üstüne ben giderim bakarım kırdım çok bu sefer o nazlanır ben düzeltmeye çalışırım. Bunu öğrenmesi gerek artık eşinin. Evliliğin karşılıklı fedakarlık olduğunu hatırlamalı.

Ve son zamanlarda şunu farkettim.
Eşine ne kadar çok kızıyorsan tartışıyorsan gözünde hep olumsuz yanlarını görüyorsun ve tartışmalar bitti sanarken bikaç gün sonra tekrar patlak veriyor.
Ama ne kdara çok seversen bağlanırsan olumlu yanlarını düşünürsen o kadar mutlu oluyorsun ve karşındakinide mutlu etmek için uğraşıyorsun.

Mesela bebekten önce bi ara iş konusunda sürekli tartışıyorduk eşimle ve hep beni anlamıyor diye kızıyordum sinir oluyordum.
Şimdiyse Maşallah diyim onu ne kadar anlamaya çalışırsam onu mutlu etmek için bişiler yaparsm onunda beni mutlu etmek için uğrastıgını görüyorum. Haliyle bu döngü devam ediyor.
Ben bunu eşimin olumlu ve olumsuz yanlarını düşündüğümde farkına vardım. Meğer benim olumsuz dediğim şeyler ne kadar azmış. Onun yokluğunda nelerden mahrum kalabileceğimi düşündüm. Ve işte o zaman şükrediyor insan.
Sizde birbirinizin olumlu ve olumsuz yanlarını bi liste yapın gerekirse. Sonrada ertesi güne uyandığınızda yanınızda o sevdiğiniz insanın olmadığını düşünün. Bunun düşüncesi bile acı vericektir. Birbirinize sahip olduğunuz için şükretmeyi öğreniceksiniz. Bazen mutluluk yanıbaşımızda oluyor ama biz hep üzüyoruz kendimizi. Doğayı bile izlediğimde öyle huzur buluyorumki meğer mutlu olunacak ne çok şey varmış diye. Umarım eşinde şu at gözlüklerinin çıkarıp farkına varır bu mutluluğun yanıbasında olduğuna.

Çok uzattım kusra bakma canım bu arada

umursamamayı denicem canım çok saol. evet bizimki aşırı derecede bencil tıpkı annesine benzio. anneside babasına hala yapıo hemde herkesin yanında adamı bişey yerine koymuyorlar. eşimde o psikolojiyle büyüdüğü için belkide babasının ezikliği onda baskınlık duygusu oluşturduğundan aynılarını bana yapıyor. evlendiğimizden beri birşeyimi taktir ettiğini görmedim. kendimi övmek kesinlikle değil ama benim sülalemde beni parmakla gösterirler. herkes takdir eder. eşimde her yaptığımı küçümser

çok doğru sölüosun canım. bundan sonra hiçbir işini yapmıcam. nasıl oluyo anlasın. annesi hayatında bi kere kahvaltı yaptırıp göndermiş değil. fazla ilgi getirdi onu bu hale. ne çamaşırını yıkıcam ne ütüsünü yapıcam nede yemeğini. ister kendi yapsın ister annesine götürsün. maaşımıda bir daha vermicem. hoş zaten borcu annemden aldığı parayla ödedi. o parayı alana kadar öyle iyi davrandıki bana anlatamam. şimdi aklıma geldikçe dahada çok üzülüyorum. annemi hiç aramayan adam annemi arayıp ne zaman geliosun diye sormuş. ama yok bundan sonra. maaşımla kadıncağızın parsını biriktirip ödicem. sonrasındada sadece kendim ve bebeğim için yaşıcam. boşarsada umrumda değil. o zaman bakarım kendi yoluma.

çok saol canım bu saatten sonra eskisi gibi olabilceimi düşünmüyorum hiçbir işinide yapmıcam. boşuna dememişler acıma acıncak hale düşersin diye ben ona acıdıkça acıncak hale düştüm. hakettiğini düşünmüyorum artık. hiç vicdan yok sonuçta onunda bebeği beni sevmesede bunun için saygı duyması lazım malesef o bile yok. çok yazık etti. ama kendi bilir bu saatten sonra ona acımayı düşünmüyorum. o yokmuş gibi davranıcam. biliyorum gelip gidip konuşup beni tahrik etmeye çalışıcak ama bu defa oyunlarına gelmicem

Dua edin bana ve bebeime. Kendimden çok bebeime üzülüyorum şimdi bile herşeyi hissediyodur doğunca ne olucaz bilmiyorum açık açık sevmiyorum dedi yazık deilmi bebeime kendimi düşünmüyorum bile
canım bebegım dogsun caresıne bakıcam bosanıcam dıyorsun ama bebegın buyudugunde pskolojısını dusunebıılıyormusun?
onun kucucuk canın ne sucu var kii?
eşinle oturucaksın adam gıbı konusucaksın gerekırse tasının oralardan ıkna etmeye calıs.uzlasmaya calıs ve gerekırse artık senınde sesın cıksın yazık yaa eşinin nasıl bır vıcdanı var anlamıyorum..karnındakı bebegedemı acımıyor anlamadım gıttı..

etten nefret edıyorum balıksa sadece bı kere yıyebıldım

bende nefret edıyorum ama kofte falan yıyebılıyorum yada kıyma seklınde etı cıgneyemıyorum maalesef.
balıgıda yemedım ben cok fazla 2 sefer anca. o yuzden verdı bana solgarı demır ıcerıklı ıste
sen demır ılacı ıcmıosan kurufasulye roka bezelye ye canım

canım inşallah sinirlerin onun tahriklerine dayanabilirsin sana Allahtan bol bol sabır diliyorum

Ben okudukca üzüldüm kahroldum sen bunları yaşarken neler çekiyorsun kimbilir hamile kaldığından beri hep sorunların kavgalaın içindesin yazık be güzelim sanada sen de annenin kuzuzusun senin karnındaki senin kuzun bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok eşime eve geldi az önce ona anlattım durumunu neden bir erkek hamile eşine böyle davranır diye ailesinde huzurl mutlu bir yaşantısı olmamıştır doğru olanın bu olduğunu sanıyordur dedi bu da erkek görüşü arkadaşlar söylemiş sende ona hak ettiği gibi davran

gunaydın kızlar gece saat 1 de geldım eve sabahta kalkamadım yataktan..
cok ayakta kaldım dun yaa ınsallah lekelerım gelmez
buarada 4 lu test ve ayrıntılı ultrasyon hangı haftalarda yapılıyor??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…