- 11 Kasım 2011
- 1.856
- 632
- 163
Herkese Günaydınlar :)
Nergiscim inan çok üzüldüm durumuna. Rabbim yardımcın olsun inşallah bi an önce aklı başına gelir eşinin. Bazı şeyler gerçekten çok can sıkıcı. Evet kızgın olabilirsin küs olabilirsin ama fenalaştığını bile bile nasıl hiçbişi yapmadan oturabilir bir insan. Vicdan diye birşey var. Yeri geliyor bizimde tartıştığımız oluyor. önemli olan bi tarafın alttan alması. ama tabi bu demek değilki hep tek taraf alttan alıcak diye. Bazen haklı olduğumu bilirim ama nasılsa derdimi anlatamıcam diye peki sen haklısın derim susarım darılırım anlar aradan zaman geçince hatasını özür diler. Bazende tam tersi olur üstüne ben giderim bakarım kırdım çok bu sefer o nazlanır ben düzeltmeye çalışırım. Bunu öğrenmesi gerek artık eşinin. Evliliğin karşılıklı fedakarlık olduğunu hatırlamalı.
Ve son zamanlarda şunu farkettim.
Eşine ne kadar çok kızıyorsan tartışıyorsan gözünde hep olumsuz yanlarını görüyorsun ve tartışmalar bitti sanarken bikaç gün sonra tekrar patlak veriyor.
Ama ne kdara çok seversen bağlanırsan olumlu yanlarını düşünürsen o kadar mutlu oluyorsun ve karşındakinide mutlu etmek için uğraşıyorsun.
Mesela bebekten önce bi ara iş konusunda sürekli tartışıyorduk eşimle ve hep beni anlamıyor diye kızıyordum sinir oluyordum.
Şimdiyse Maşallah diyim onu ne kadar anlamaya çalışırsam onu mutlu etmek için bişiler yaparsm onunda beni mutlu etmek için uğrastıgını görüyorum. Haliyle bu döngü devam ediyor.
Ben bunu eşimin olumlu ve olumsuz yanlarını düşündüğümde farkına vardım. Meğer benim olumsuz dediğim şeyler ne kadar azmış. Onun yokluğunda nelerden mahrum kalabileceğimi düşündüm. Ve işte o zaman şükrediyor insan.
Sizde birbirinizin olumlu ve olumsuz yanlarını bi liste yapın gerekirse. Sonrada ertesi güne uyandığınızda yanınızda o sevdiğiniz insanın olmadığını düşünün. Bunun düşüncesi bile acı vericektir. Birbirinize sahip olduğunuz için şükretmeyi öğreniceksiniz. Bazen mutluluk yanıbaşımızda oluyor ama biz hep üzüyoruz kendimizi. Doğayı bile izlediğimde öyle huzur buluyorumki meğer mutlu olunacak ne çok şey varmış diye. Umarım eşinde şu at gözlüklerinin çıkarıp farkına varır bu mutluluğun yanıbasında olduğuna.
Çok uzattım kusra bakma canım bu arada
Ben okudukca üzüldüm kahroldum sen bunları yaşarken neler çekiyorsun kimbilir hamile kaldığından beri hep sorunların kavgalaın içindesin yazık be güzelim sanada sen de annenin kuzuzusun senin karnındaki senin kuzun bunları yaşatmaya kimsenin hakkı yok eşime eve geldi az önce ona anlattım durumunu neden bir erkek hamile eşine böyle davranır diye ailesinde huzurl mutlu bir yaşantısı olmamıştır doğru olanın bu olduğunu sanıyordur dedi bu da erkek görüşü arkadaşlar söylemiş sende ona hak ettiği gibi davran
merhaba kızlar.nasılsınız?
2'li testim iyi çıkmıştı.doktor 3'lüde istedi.onuda yaptırdım.inşallah ondada bir sorun çıkmaz.
aşırı derecede boşluk ağrım var.idrar tahlili- idrar kültürü hep temiz çıkıyor.bu ağrıların sebebi nedir halen anlayamadım
canım bebegım dogsun caresıne bakıcam bosanıcam dıyorsun ama bebegın buyudugunde pskolojısını dusunebıılıyormusun?
onun kucucuk canın ne sucu var kii?
eşinle oturucaksın adam gıbı konusucaksın gerekırse tasının oralardan ıkna etmeye calıs.uzlasmaya calıs ve gerekırse artık senınde sesın cıksın yazık yaa eşinin nasıl bır vıcdanı var anlamıyorum..karnındakı bebegedemı acımıyor anlamadım gıttı..
bende nefret edıyorum ama kofte falan yıyebılıyorum yada kıyma seklınde etı cıgneyemıyorum maalesef.
balıgıda yemedım ben cok fazla 2 sefer anca. o yuzden verdı bana solgarı demır ıcerıklı ıste
sen demır ılacı ıcmıosan kurufasulye roka bezelye ye canım
gunaydın kızlar gece saat 1 de geldım eve sabahta kalkamadım yataktan..
Cok ayakta kaldım dun yaa ınsallah lekelerım gelmez
Buarada 4 lu test ve ayrıntılı ultrasyon hangı haftalarda yapılıyor??
olurmu canım ne demek çok mutlu oldum okurken. zaman ayırıp yazmışsın. ben bunu kendi içimde hep yaptığım için ona kıyamayıp uzatmıyordum. ama karşındaki bunu yapmayınca yoruluyor insan. o benim iyi yinlerimi hiç görmeye çalışmaz durmadan eleştirir beni. birçok ev hanımı olna arkadaşımdan bile titiz ve derli topluyumdur çalışmama rağmen evim mutfağım her an misafir ağırlancak gibidir. ona rağmen bana dağınıksın bile deryani bişey desinde ne olursa olsun. evlenirken bir iğne bile istemedim hep küçük şeylerle yetinirim hatta paranın pulun gözümde zerre kadar değeri yoktur. ona bile haksız yere laf söler. dışardaki birçok insanın takdir ettiği şeyleri insanın eşinin eleştirmesi o kadar gücüne gidiyorki. ben çok birşey beklemiyorum tamam eleştirsin ama aradada desinki ya karım şu huyunuda çok seviyorum veya bak şurda seni çok taktir ettim diye. hep örnek veririm kanadada bilim adamları bir araştırma yapmış. iki ayrı odaya birer bardak su koymuşlar. birini sürekli eleştirip aşağılamışlar. diğerinede hep güzel şeyler şöylemişler. belli bir zaman sonra aşağılanan su sümüksü bir yapı kazanmış diğeri ise kristal yapıya dönüşmüş. insan vücudununda %60 ı su olduğundan insanların tepkileride bu şekilde oluyormuş. bende artık huzurlu olmak mutlu olmak eşi tarafından anlaşılmak istiyorum. iş yerinde beni tanıyan bekar arkadaşlarım hep derler ki eşimi daha ii tanırlar. onu annesi kadir gecesi doğurmuş senin gibi bi eşe sahib diye ama eşime sorsanız benimle evlenmesi hayatının en büyük hatası
mıgden duzeldıgınde yersın ozaman canım mutlaka sole ama yemedıgını ben soledım cunku o yuzden verdi..belkı bıdahakı gıttgımde yazar doktor canım bezelye yıyemyorum mağlesef roka severım ama mıdem kotu zatan oda hepten dokunur bana
aa ben 18 20 haftalarda bılıyorum yanlısmı bılıyorum kı?ayrıntılı için en iyi hafta 22. Hafta diye biliyorum 20-24 arası yapılıyomuş....
nasılsınız kızlar bebişler nasıl ? doktorum ikili test yapmadan üçlü test yapacak sanırım herhangi bir sakınca olur mu ?
canım olabılıyormus benımde agrıodu cızelgemı okudum karın sırt bel agrıları yasayabılırsınız yazıodu..
benımde 2 lı temız cıktı ama dr 4 lu ıstedı
İşte dediğim gibi sadece senin çabanla düzelmez canım. Bi şekilde birinin eşinin gözünü açması lazım artık. Şöyle sakin kafayla düşünmesini sağla. Senin hangi yönlerini seviyor. Bildiğim kadarıyla görücü usulü bir evlilik değil sizinki. E o zaman seni eşi olarak hayal ettiği o günlere dönüp olumlu yanlarını iyice bi düşünsün. sonrada sevmediği özelliklerini. Birlikte el ele verince Halledilemeyecek şeyler mi bunlar karşılıklı bi düşünün. BEn bi mektup şeklinde yazmıştım eşime ona kızgınlıklarımı, kırgınlıklarımı. Başlangıçta biraz sitem şeklinde olmuştu. Sonrasında daha yumuşak bi dille bunların beni ne kadar üzdüğünü aslında çok saçma şeyler olduğunu ama bunun farkında olmadığımızı. Birbirimizde bulabileceğimiz o kadar olumlu şey varken nasıl bi kaç eksinin bu kadar çok artıyı yok edebildiğini. Sabah uyandığımda onun hayatımda olmadığı tek bir gün hayal ettiğimi ve bunun bana nasıl acı verdiğini anlattım. Aynı şeyi kendisinin düşünmesini istedim. Son olarakta hayatımızda olabilecek güzel şeylerden bahsettim. Onu ne kadar çok sevdiğimi. Ve ondan hiçbir açıklama beklemediğimi yazdım. sadece yazdıklarımı ayrıntılı bi şekilde düşünmesini kendi içinde karar vermesini istedim. Aradan bi süre geçince konuştuğumuzda ben onu daha iyi anlayabiliyordum o da beni. En azından isteklerimizi söyleyebiliyorduk. Belki bi işe yarar sizde de.
bende antalyada meltemde oturuyorum doktorum özel canım mustafa torgaç yüzyüncü yılda sen hangi doktora gidiyorsun
sanmıyorum canımkeşke yarasa ama şu an denemeye bile gücüm yok o kadar yorgunumki anlatamam
filizcim benimkinin normal olduğunu hiç sanmıyorum.karın ağırması deyilde sanki moraran bir yerin üstüne bastırırsın ya işte öyle acıyor.
ultrason muayenesindede bir sorun görülmüyor.
4lü testide yaptırcakmışım.5li varsa onuda yaptır der valla
mıgden duzeldıgınde yersın ozaman canım mutlaka sole ama yemedıgını ben soledım cunku o yuzden verdi..
aa ben 18 20 haftalarda bılıyorum yanlısmı bılıyorum kı?
canım 2 li teste %90 sonuc verırken 3 4 lü teste %60 gıbı bır sonuc verıyormus ole duydum nıe yaptırmadın ki senmı ıstemedın
Günaydın annişler
Rüyamda Mehmet A. Erbil bize beyaz zehir tacirliği yaptırıyodu, kuryelik yapıyodukÖyle çok ağlıyodumki,eşim de dayan her şey bebeğimiz için diyodu Ben de dayanamayıp polise ihbar ediyodum Sabah bi kalktım nasıl ağlamaklıyım varyaaa
bu hamilelik daha neler göstercek bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?