2013 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    440
saol canım ayyyyyyyyy ne gusel olurdu valaaaa basbakanımıza solesekmı ne yapsak

bu arda ıstanbulda bugun acayıp bı hava var ya basık sıcak ve bunaltıcı

bilirim istanbulun mayısını yeni geldim bende oradan 2 ay oldu yazın yapış yapış oluyo hele allah sabır versin canım sıcak nem zor iş. doğumdan sonra yarım gün çalışma diye birşey konusuluyor ama bakalım inş çıkarırlar

ıstanbulda gercekten hava basık ve sıcakk yagmur yagdı burda ama hala sıcakkkkkk camlarımın hepsı acık esmıo bıle kı normalde benım evım serındır. napcamm yazın of anam offf

beni deeklermisiniz arkadaşlar ben yapamadım da fatmaksr son adet tarihim 10/02/2013 beklenen doğum tarihi 16/11/2013

dün burada okudum minderin altına makas ve bıçak koyup biz görmeden hangisine oturursak kız erkek belli olur diye gittim eşime anlattım nolur nolur bizde yapalım diye :)) sonra bi ara unuttum tam yatağa girdik aklıma tekrar geldi adamı yataktan kaldırdım bi daha nolur dün forumda okudum bizde yapalım diye yaptık bıçak üstüne oturdum :) eşim diyorki bakalım yarın ne öğrenip gelip yapacaksın

aminnnn, cümlemizin yavrusunu korusun insalllahhhh.....

benim mesai bitmek üzere kızlar çıkış işin hazırlanayım. kendinize ve bebişlere iyi bakın iyi forumlar yarın görüşmek dileğiyle

bu rüzgar neyin nesi onu anlayamadım ben resmen fırtına var gibi
bılmem avrupa yakasındaym ben sabah yagdı yagmur suan sıcak hamam
beni deeklermisiniz arkadaşlar ben yapamadım da fatmaksr son adet tarihim 10/02/2013 beklenen doğum tarihi 16/11/2013

eklerım canım kacıncı bebegın onuda yaz:)) cınsıyet bellımı bıde?

selam bayanlar 2 gün önce sordum siirt te oturupda hamile olan var mı? diye. Nasılsınız bakalım ben buralarda gurbetteyim kimsemiz yok komşulukda yok kızımla yalnız evde zaman geçiriyoruz. Bu arada benim kız çok huysuz sürekli ağlıyor kıskançlık ne olacak böyle ya.

Ay canimmm hayirli olsunnn ❤ ben de iki gundur uzaninca hissediyorum insallah hep boyle hissederiz sipalari :)) 11.11 kizlari ❤

Hayirlisi olsun canim

Ne guzell ❤ Allah anali babali buyutsun hepsini

Bende bende bende istiyorummmmm artıkkkkkk :)

Hissedecekmiyim diye sırt üstü yattım nefesimi tuttum göbek deliğimin yakınlarında seyirme oldu eşim ev gelince onada yaptım nefesini tuttuğun için olabilir dedi tutmayınca olmuyor ama (( kaldı 11 gün

Bepanten eczaci hamileler kullanabilir demisti ama gene de sor icin rahat etsin

Yemek yedikten sonra sola yat bende oyle daha cok hissediliyor bir de herhalde esim yanimda olunca mutlu oluyorum diye o da yanima uzaninca daha belirgin oluyor

BİRİNCİ DÜZEY AYRINTILI ULTRASONOGRAFİ

(Dikkat: dilimizde ayrıntılı ultrasonografi için sıklıkla yanlış kullanılan ifadeler şunlardır: renkli ultrason, doppler, dobbler, dört boyutlu ultrason, büyük ultrason)

Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.
............ Temel amaç bebeğin doğumsal kusurlar açısından taranmasıdır. Bu ultrasonografide saptanan doğumsal kusurlar (hidrosefali gibi) ve / veya doğumsal / kromozomal bir kusura işaret edebilecek işaretler (koryoid pleksus kisti, böbrek iletim kanallarında genişleme, amniyos sıvısının artması ya da azalmış olduğunun saptanması gibi) varlığında kesin tanı amacıyla anne adayı bir üst merkeze sevkedilir.

Bu üst merkezde doğumsal kusurların erken tanısı ve tedavisi konusunda Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası üzerine ek olarak eğitim görümüş perinatoloji uzmanları tarafından ikinci düzey ultrasonografiyle tanı doğrulanır veya amniyosentez gibi ek bir girişimle tanıya gidilir. Bebeğin durumu hakkında bilgi bu aşamada verilir.

Perinatoloji uzmanı sayısının kısıtlı olması ve bu incelemenin pahalı olması nedeniyle ikinci düzey ultrasonografi ülkemizde ve dünyada tüm anne adaylarına yapılabilecek bir inceleme değildir. Gebeliği takip eden doktorun ayrıntılı ultrasonografide şüpheli durumlar görmesi durumunda veya anne adayının doğumsal kusurlu bebek doğurma açısından yüksek risk altında olduğu durumlarda (ileri anne yaşı, anne adayında şeker hastalığı bulunması gibi) veya amniyosentez gibi müdahale gerektiren durumlarda doktorun ikinci düzey ultrasonografi incelemesi için anne adayını ilgili uzmana sevk etmesi daha uygun bir yoldur.

Ayrıntılı ultrasonografi incelemesinde en tecrübeli olan ve en gelişmiş cihazları kullanan uzmanlar bile doğumsal kusurların ancak %70-80'ini tanıyabilir. Bunun nedeni bazı doğumsal kusurların ultrasonografide görülemeyen veya çok zor bulgular vermesidir. Bazı doğumsal kusurlar da ilk belirtilerini doğum sonrası erken veya geç dönemde verirler.

sonucta bilince tedavi edecek değiller. sadece stres. ki iş yerinde bir arkadasım bu nedenle erken doğum yaptı. bence de isabetli bir karar vermişsin.

ayrıntılı utrason onemli ama organlarda bir sorun olursa dogar dogmaz müdahale ediliyor.
universite arkadasımın da ayrıntılıda mide cıkısının kapalı oldugu goruldu cocugun. eğer bakılmasa ve doğdugunda emzirseydi geri kaçacagından ölüme neden olma durumu vardı çok şükür önceden bilip dogunca hemen ameliyat ettiler simdi iyi cok sukur.

ben ikiliyi de yaptırmayacaktım ama ense kalınlıgına filan bakılınca kanı verdim. bir de ayrıntılı yaptırıcam 20. haftada o kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…