bi yazıda okumuştum babaların ilgilendiği bebekler daha iyi bir çocukluk geçiriyormuş özellikle hamilelik döneminde ve doğduktan sonraki 6 ay. bi kaç haftaya dış dünyadaki sesleri duymaya başlayacaklar babalarının sesleri temasları onları rahatlatırmış. eğer çatlak oluşmasın diye krem yağ kullanmaya başladıysan eşine sürdür bebek hisseder babasını daha çok hareketlenir :))
dünden beri baya belirgin bi şekilde hareketlerini hissediyorum resmen nefesimi tutup onu dinliyorum özellikle yemek yediktem yarım saat sonra falan başlıyor harekete ilk korktum noluyo diye ama eşimde elini koydu baktı gerçekten hareket ediyor sol tarafımda resmen pıt pıt pıt ediyor hatta dün akşam açtım karnımı dışarıdan görünüyo mu diye minik bi hareket görünüyo göbeğime doğru inip kalkan hani göz seğirmesi gibi :)) çok değişik birşey
evet canım asılama topıgındeydık bırlıkte.
Aynen canım saglıklı olsunlar ınsallahhhhhhh
saol kuzum benımmmm
Sorma eve 7 de geldı beyfendı sınır oldum tabii yemege goturdu ordanda besıktasa sahıle goturdu orda bıyere oturduk pasta vs almıs orda ole kutladık geldık ıste canım
1 gıbı evdeydım ama hep sınır oldum
dün burada okudum minderin altına makas ve bıçak koyup biz görmeden hangisine oturursak kız erkek belli olur diye gittim eşime anlattım nolur nolur bizde yapalım diye :)) sonra bi ara unuttum tam yatağa girdik aklıma tekrar geldi adamı yataktan kaldırdım bi daha nolur dün forumda okudum bizde yapalım diyeyaptık bıçak üstüne oturdum :) eşim diyorki bakalım yarın ne öğrenip gelip yapacaksın
ben kullanıyorum canım banada sıse ıcınde vermıstı o gun 2 sefer cıkardım afedersın.
Sımdı organık olanını verdı ssk karsılamıo ama hıc bulantı yapmıoo bısey yapmıo tok karnına alıosun
solgar ismi netten bak ıstersen
bende bebe yagı aldım nıvea onu suruyorum sımdılık
Ben de aç karnına içiyorum 5-10 dk sonra yemek yiyorumben elevit ile gynoferon alıyorum dün başladım bakalım inş. kötü olmam.
elevitin yarısını içtim tabi gynoferon da günde 2 defa ama ben sabah sabahları tok alıyorum.
aç alınca daha kötü
eczacı doğum yapmış arkadaşım hiç alamıyorsan yemeklerle al fark etmez demişti
Bebe yağı alerji yapabilir aslında evet ama ben zaten kaşınıyorum diye bebe yağı sürmüştüm, cildim kurudu biraz ondan diye düşünüyorum.canım bir arkadaş bebe yağı kullanıyordu onda da kaşıntı ve kızarıklık olmuş biraz araştırınca bebek yağı bazen alerji yaparmış senin kide öyle bişey mi acaba :44::44::44:
geçen bende burktum hala şişi var benimkide mimli daha önce 3 kere çıkmışlığı var , eğer üstüne basıyorsan sıkıntı yok, şiş ve morluk hemen geçmez, benimki 2 hafta olacak nerdeyse hala var, bandajla tatlım....
canım kasıntı gecenlerde bende de oldu 3 gün filan vucudumun her yeri kasındı nerdeyse.ama sonra azaldı ve gecti. doktora sordum vucudun sadece karın kalca gibi buyuyen kısımlarımızda filan olur arada tum vucutta olmamalı dedi. eger devam ederse karaciğer enzimlerini ölçelim dedi. sanırım benimki alerjiydi geçti
dikkat et devam ederse git doktora mutlaka ölçtür canım bebek için tehlikeyliymiş bu enzimlerin yukselmesi Allah korusun..
Canım ilk yıllarda bak hepimiz aynı şeyi söylüyoruz tartışma olması normal, birdaha hiç düzelmez gibi geliyor bazı şeyler ama evlilik oturdukça tecrübe edindikçe daha sakin olunuyor. Sana tek tavsiyem kendine ve eşine olan saygını kaybetme, o ne derse desin cevap verme , sen de konuştugunda artık eşit oluyorsunuz , ama susarsan uzaklaşırsan tartıştıgınız odadan falan eşin kendiyle yalnız kaldıgında bu kadın susuyor ben böyle böyle dedim diye düşünür, ama sen cevap verirsen yıkımdan başka bişey geçmez elinize.Bağırır bağırır susarsınız kavga ... vs kendine ve eşine olan saygını kaybedersin.Şeytanın en çok sevdiği şeylerden biride karı kocanın kavga etmesiymiş.İki farklı karakterin aynı evi ve herşeyi paylaşması kolay değil. Allah hepimizin yuvalarına sağlık huzur , bereket,mutluluk versin inşbilmiyorumki canım belkide biz çok değer verdiğimiz için böyle oluyor. evlilik yıldönümüznüz kutlu olsun nice 7 yıllara inşallah. benim eşim çok düşüncesiz ve sürekli beni yeren bir insan herşeyimi eleştirir. belkide olay küçük ama hepsinin patlaması oluyor. artık ona cevap vermek dahi gelmiyor içimden öyle yıldımki anlatamam. düzeltmek içinde çabalamak istemiyorum artık. inceldiği yerden kopsun modundayım.
dünden beri baya belirgin bi şekilde hareketlerini hissediyorum resmen nefesimi tutup onu dinliyorum özellikle yemek yediktem yarım saat sonra falan başlıyor harekete ilk korktum noluyo diye ama eşimde elini koydu baktı gerçekten hareket ediyor sol tarafımda resmen pıt pıt pıt ediyor hatta dün akşam açtım karnımı dışarıdan görünüyo mu diye minik bi hareket görünüyo göbeğime doğru inip kalkan hani göz seğirmesi gibi :)) çok değişik birşey
Kızlaaaaaaaarr ben de 2 gündür kızımı hissediyorum, o başlarda hissettiğim damar atışları gibi ama daha sık pıtır pıtırVeeee özellikle karpuz yedikten sonra oluyo Anası kılıklı karpuz hastası olcak heralde.
o değilde doğum izinleri belli olsa çok daha iyi olucak :26:
şükürler olsun 3'lü taramanın sonucuda güzel çıktı.ohhh çok rahatladım üstümden bir yük daha kalktı
BİRİNCİ DÜZEY AYRINTILI ULTRASONOGRAFİ
(Dikkat: dilimizde ayrıntılı ultrasonografi için sıklıkla yanlış kullanılan ifadeler şunlardır: renkli ultrason, doppler, dobbler, dört boyutlu ultrason, büyük ultrason)
Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.
............ Temel amaç bebeğin doğumsal kusurlar açısından taranmasıdır. Bu ultrasonografide saptanan doğumsal kusurlar (hidrosefali gibi) ve / veya doğumsal / kromozomal bir kusura işaret edebilecek işaretler (koryoid pleksus kisti, böbrek iletim kanallarında genişleme, amniyos sıvısının artması ya da azalmış olduğunun saptanması gibi) varlığında kesin tanı amacıyla anne adayı bir üst merkeze sevkedilir.
Bu üst merkezde doğumsal kusurların erken tanısı ve tedavisi konusunda Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisası üzerine ek olarak eğitim görümüş perinatoloji uzmanları tarafından ikinci düzey ultrasonografiyle tanı doğrulanır veya amniyosentez gibi ek bir girişimle tanıya gidilir. Bebeğin durumu hakkında bilgi bu aşamada verilir.
Perinatoloji uzmanı sayısının kısıtlı olması ve bu incelemenin pahalı olması nedeniyle ikinci düzey ultrasonografi ülkemizde ve dünyada tüm anne adaylarına yapılabilecek bir inceleme değildir. Gebeliği takip eden doktorun ayrıntılı ultrasonografide şüpheli durumlar görmesi durumunda veya anne adayının doğumsal kusurlu bebek doğurma açısından yüksek risk altında olduğu durumlarda (ileri anne yaşı, anne adayında şeker hastalığı bulunması gibi) veya amniyosentez gibi müdahale gerektiren durumlarda doktorun ikinci düzey ultrasonografi incelemesi için anne adayını ilgili uzmana sevk etmesi daha uygun bir yoldur.
Ayrıntılı ultrasonografi incelemesinde en tecrübeli olan ve en gelişmiş cihazları kullanan uzmanlar bile doğumsal kusurların ancak %70-80'ini tanıyabilir. Bunun nedeni bazı doğumsal kusurların ultrasonografide görülemeyen veya çok zor bulgular vermesidir. Bazı doğumsal kusurlar da ilk belirtilerini doğum sonrası erken veya geç dönemde verirler.
bana da arkadaslar yaptı ben de bıcağa oturdum. bir de çin takviminden baktılar kesin erkek dedi arkadas. diğeri de ben kız diyorum dedi iddiaya girdiler:)))
bi belli olsaydı ben de cok merak ediyorum.basta hep kız hissettim kız gördüm rüyalarımda içimin bir tarafı da kız diyor ama hayırlısı sağlıklısı olsun inşallah.
bir de kızı olacakların güzelliği gider erkek olacak anneleer güzelleşir denir.
başlarda sivilceler fiilan acayiptğ yuzum simdi kilo da alınca sanırım guzelleştim gib geldi.
tüm koca-karı yontemleri erkek diyor sanki bana.
ama hala hiç tatlı cekmiyor canım varsa yoksa ekşi-tuzlu:)
sonucta bilince tedavi edecek değiller. sadece stres. ki iş yerinde bir arkadasım bu nedenle erken doğum yaptı. bence de isabetli bir karar vermişsin.
ayrıntılı utrason onemli ama organlarda bir sorun olursa dogar dogmaz müdahale ediliyor.
universite arkadasımın da ayrıntılıda mide cıkısının kapalı oldugu goruldu cocugun. eğer bakılmasa ve doğdugunda emzirseydi geri kaçacagından ölüme neden olma durumu vardı çok şükür önceden bilip dogunca hemen ameliyat ettiler simdi iyi cok sukur.
ben ikiliyi de yaptırmayacaktım ama ense kalınlıgına filan bakılınca kanı verdim. bir de ayrıntılı yaptırıcam 20. haftada o kadar..
benım oglusum cok babacıesıme dıyorum haftasonu baba ogul gunlerı yapıcam sıze bende dogru kuafore sabahları gunaydın dedırtıyorum esıme alıssın ogluna dıye.bu gıdıklanma bebek hareketı olabılır mı ne dersın
Selamm kasim annesi olarak bende grupta olmak isterim bugun 13+2 kasim 26 dogum haftaya cinsiyet ogrenicem cok heyecanliyim :)
gozun aydın canımmmmşükürler olsun 3'lü taramanın sonucuda güzel çıktı.ohhh çok rahatladım üstümden bir yük daha kalktı
aman ıste zorla cıkardı ya ıslerı yogundu babasına bıraktı dukkanı cıktık bende dun solendım hepohh daha ne istiyosun filiz
bizimki tam beethoven.1 kere özel günümüzü kutladığımızı görmedim.o gün tam tersi kavgayla geçer.yarınki günü bi hediyeyle gelir.
Decavit kötü diyorsunuz inan ona razıyım ferrum sanol mahvediyo beni aç karnına içmek gerekiyo ya bide. Dr a sorayım ben de seninki gibi organik falan olanı varsa yazsın. Johnsons aldım ben de bidahakine nivea alcam güzel de koksun mümkünse
kizlar bir sorum var, yurtdisinda yasayinca ve annem ve babama da calisinca bir yolunu bulup izin alip gelip en az 1 ay falan destek olmak istiyorlar. Ydisi olunca gelince biraz kalip destek olayim diyor, kayinvalidemlerde sirayla gelelim diyorlar sonucta ev kalabalik iyi olmaz. Neyse sorum su ki simdi annemler gelip 1-1.5 ay kalmasi normal degil mi? Yani kv ler boylece geldiginde bebek 1.5 aylik gibi olcak yani anormal bi durum degil demi? Annemler de sirayla gelinecek diye azcik kalip gitmesi de icime sinmez
kizlar fikir ve onaylara ihtiyacim var biraz kafama taktim da:)
Kızlar daha çok var bunları düşünmeye ama ben doğuma eşimde benimle gelsin istiyorum. Haftaya dra soracağım kabul etmiyorsa değiştireceğim bile. Siz ne düşünüyorsunuz
Canim ben de yurtdisindayim ve bizde de plan aynennnn sizinki gibi :) once annem gelecek kalacak sonra kayinvalidem gelecek hatta kayinvalidem de once annen gelip sana destek olmali sonra ben gelirim boylelikle yanliz da kalmazsin dedi.
şükürler olsun 3'lü taramanın sonucuda güzel çıktı.ohhh çok rahatladım üstümden bir yük daha kalktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?