Rabbim yavruna ve sana sağlık sıhhat nasip etsinhayırlı bir evlat olur inşallah asya bebek bir şey soracaktım doğumdan sonra dikiş yapılıyor demişsin de:97: dikiş ne için onu merak ettim canım
doğum tarihi: 05.11.2013
doğum şekli: normal doğum
doğum kilosu: 3220
Boyu: 49
doğum haftası: 40+4
sonunda bana da hikayemi yazmak nasip oldu
kızım nedense gelmek istemedi bekle bekle gözümüz yollarda kaldı...
32.haftada sancım çıktı.bir gece hastanede yattık ciğer geliştirici iğne yapıldı.haliyle bizde erken olur diye bekledik...
ama zaman geçti kızım gelmedi.39.hafta itibari ile her hafta gittik dr.umda bende ısrarla normal doğum istedik.40.hafta bitince dr.10 kasıma kadar bekleyebiliriz dedi.en son 4 kasım sabahı dr.a gittik hamilelik şekerim vardı tahlil verdik ertesi gün yine geleceksiniz tahlil yapacağız ve bundan sonra her gün geleceksiniz dedi. sabah sancım çıktı ama azdı dr. yatırmak istemedi sıkılırım diye.
derken akşam üzeri hafif hafif adet sancısı gibi sancılarım başladı ama ben konduramıyorum.ama sancı gittikçe sıklaşıyor.derken 21.47ydi saat eşime sancı aralarına bakalım dedim 5dkya falan düşmüş...23.30 gibi dr u aradık hastaneye gidin açılmana baksınlar çok değilse sabah hastanede olacğım gelirsin dedi.neyse gittik hastaneye sancın az açılman 3 cm deyip bizi eve geri gönderdiler.tabi sancı gittikçe artıyor 4 e kadar zor dayandım ağrıya eşime yalvar yakar hastaneye geri gittik.5-6 cm olmuş açılma 6 ya kadar zor dayandım epudural iğnesi yaptılar azcık rahatladım 7 gibi ağrı yine başladı ebe iğne yapmayalım gel böyle doğumu yapalım açılman güzel dedi veee bir saatlik müthiş sancı sonucu beni doğumhaneye alırlarken hiç unutmam belim belim diye ağlıyordum. ve tam 8.00 de kızım doğdu o doğduktan sonra ne sancı ne ağrı hepsi o an bitti.ilk bacağını gördüm bembeyazdı.dr.dikişimi atarken ben bebeği izledim.normalde dayanamayacağım sancıları o an heyecanla hissetmedim bile...sonra yanıma getirdiler beyaz minik yüzlü bir kız iki kere öptüm onu...kızımı odaya götürdüler...
yarım saat sonra beni de odaya aldılar çokk heyecanlıydı...ve bir aydır uykusuz gecelerimiz ağlamalarımız var...ama bütün o yorgunluklar ona bir kere bakınca geçiyor..her sabah o uykusuz gece bitip yeni gün yeni enerji ile başlıyor...çok bunaldığım zamanlar oldu hala oluyor...ama hem annemin hem anneliğin değerini anladım...
Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin...
Bu hikayeleri okuyunca dogumdan dahada korkuyorum..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
doğum tarihi : 20 ekim
kilosu : 2880gr
boyu : 49 cm
artık anlatma vakti geldi sanırım
20 ekim pazar günü kahvaltımı 10 gibi yaptıkdan sonra kv mutfagı etrafı toplarken bende uzandım tansiyonum çıktı sandım rahatsız gibiydim saat 1 gibi kv me doğum çantamı gösterdim içindekileri hemşirelere vermesi gerekeni falan filan sonra çantanın fermuranı kapatıp yanıma koyduğum anda altımda bir ıslaklık hissettim kv idrarını kaçırmışsındıor dedi basınçtan dolayı bende wc gittim baktım azar azar hala devam ediyor baktım idrar değil hemen dotorumu aradım hastaneye gel doğum başlamış dedi annemi aradım ben doğuma gidiyorum çık yola diye ( annem bana 3 saat uzaklıkda ) saat 2 gibi doğumhaneye suyum gelerek fakat sancım olmadan güle oynaya girdim sancı odasında 2 kişiydik yanımdaki sancı çekerken bende tık yoktu :) açılmam 4cm çok iyi dediler saat 6 da annem yetişti yanıma geldi annemi görünce başladım ağlamaya sanırım o ağlamayla 6.30 gibi sancım başladı 3 dk bir gelmeye başladı nefes egzersizleriyle acımı hafiflettim açılmam 8 cm olmuştu ama kızım aşağıya inmemişti inmiş olsaydı doğardı dediler inmesini beklicez dediler saat 8.30 kadar sancı çektim artık ara vermeyen sancılarım başlayınca doğum masasına aldılar o sırada hemşire olan yengem doktorumdan izin alarak yanıma geldi onu yanımda görmek çok rahatlattı beni 3 ıkınma seansından sonra kordon dolanmış kızıma 2 ıkınmadan sonra gelmezse vakum denicez o da olmazsa sezeryan dedi bende bu kadar sancıyı boşuna mı çektim kızımı normal doğurucam diye inat ettim ve doktorun bana verdiği son şansta kızımı doğurdum akşam saat 8.55 ve o sancılar acılar hepsi uctu gitti bende bir hafifleme tek söylediğim o benim kızım mı belki onkere tekrarlamışımdır kızımı temizleyip bana getirdiler gözleri açık bana bakıyordu yavrum benim normal doğumdan korkan arkadaşlar sakın orkmayın eger sağlığınızla ilgili problem yoksa normal doğurun bebeğinizin doğduğu anı görmenin tarifi yok ve 5 dk içinde berabersiniz ve emzirmeye başlıyorsunuz tabiki doğum sancıları çekiyorsunuz ama doğduğu anda hatırlamıyorsunuz bizim elifimizle kavuşma anımız böyle allah isteyen herkese nasip etsin ben kızıma kavuştum darısı kuvezde yavrusunu bekleyen ve hala doğum bekleyenlerin başına
Bebeğin Adı: asude
doğum Günü ve Saati:22.10.2013-15:30
Bebeğin Boyu ve Kilosu:50CM 3000GR
doğum Şekli:spinal anestezi sezeryan
Hafta: 37+4
32. Haftamizdann beri kizcem hep yaramazliga baslamisti 32 ve 36 . Haftamda serumlarla hissetmedigim sancilarimi durdurmuslardi basi yukarda oldugu icin sezeryan olacaktim ama dr um 39 hafta dolsun isteriz dedigi icin 1 kasim dogum icin verilen tarihti ama hissim bu zilli beklemiyecekti ama bayramda bari gelmese diyordum arife gunki randevumuzda sancim cikti ki kendi dr umda yoktu duzenli oldugu icin diger dr alttan muayene etti sezeryanim desemde kurtulamadim serumlarla yine durmustu sancilar bayrami boylece atlattik bayramin 4. Gunu randevuda sanci falan cikmadi ama dr bir hafta sonra gel deyince o persembe hic gelmeyecek gibiydi kizima su persembeye kadar dayan deyip durdum ama o hafta sonu sirt agrim oldu hep hissetmedigim sancilari hissetmeye baslamistim 3 saat rahattim bir saat sanci cekiyordum sali gun ise ksri agrisiyla uyandim kahvaltiyi bilegec yaptim az daha yattim wc ye gittigimde hafif bi pemvelik vardi akintida ki ben hamilelik boyunca akintim olmadi desem yeri nisan diye dusundum ama olmasin istedigim icin itiraf edemedim resmen kendime biraz daha bekleme karari aldim devami varsa gelsin diye bir taraftan evi topkadim mak. Carsaf attim cantami yinede hazirladim oglene dogru kahverengi kirmizi olmustu bizim lekelenme arkadasimi aradim hast gotururmusun beni diye dr aradim henen gel dediler saat 12 belki gelme ogleden sonra gel desin diye bekliyom aklimca ertelemeye calisiyom ama yok gel dedigorumcemlere ugradim cikmadan doguruyo olabilirim benim adama daha haber vermedim belki geri gonderirler dedim millet sokta halime guluyolar rahatligimdan hast gittik dr yanina varmadan asansorde suyum geldi ark ve asansordeki dr yuz ifademden sanci saniyo asansordeki oturaga oturuyum diye israr ediyo o an iyi ki icimde tayt ve ustumdeki pant. Koyu renk diye sukrettim direk dogum haneye ve nst ye baglandim amwliyat kiyafeti giydik ebe kontrol edecek ben kastim sonra yine geldi yapmam sart dedi neysebu sefer rahatladim daha dogrusu dogurcam kacari yok kabul ettim muayenede cocuk bas asagi 3 cm acilma var deyince biz sok tabi ne ara donmus diye ben o halde poliklinige ultrasona gittim ama maalesef yankis alarm donmemis kuzum sabah ki yenekle durunca hemen sezeryana aldilar ekip cok sevimliydi beni bayagi guldurduler rahatlattilar dr geldikten sonra cok syrmedi kizcemin aglama sesi ve kizim dunyaya geldi ama cocuk dr unnun muayenesinde hiriltisini farketti sonrasi kan degerinde bir sikinti ve sarilik yuzunden 5 gun yogun vakimda yatti sonrada 2 gun serviste beraber kaldik simdi kizcemle evimizdeyiz ve emisiyoz emerken uyuyupkaliyo ve gaz cikarma derdimiz oluyo ama kontrolumuz olnadi ins sutum yetiyordur diyorum ve annem gidince bu gaz bombasiyla napcam onu dusunyom
Süper anlatmissiniz masallah size ve bebislerinize insallah Allah bana da az agrili normal dogum nasip ederBebeğin Adı:Metehan
doğum Günü ve Saati:29 Ekim 00:05
Bebeğin Boyu ve Kilosu:3100gr-50cm
doğum Şekli:normal
Kaçıncı Haftada Doğduğu:38+6
Mis kokulumu kucağıma alalı 8 gün oldu.herşey rüya gibi çoğunu hatırlamıyorum bile:))) gerçekten unuttum diyolar ya öyleymiş.inanmazdım hep bizi rahatlatmak için söylediklerini düşünürdüm gülerdim içimden kolaymı öyle doğum yapmak hemde normal doğum.zaten benim biraz sonu komik oldu normal doğum isteğiyle gitmemiştim ben epidural normal istiyodum.çünkü çevreden beni o kadar korkuttularki bazıları sen nasıl normal doğum ypacaksın allah yardım etsin günlerce sancı çekenler var öbür dünyaya gidip gelmiş gibi oluyosun falan filan tabi bunlar beni hep korkuttu.dolayısıyla epidural normal istedim.lafı çok uzattım:))) gelelim doğum gününe.bi gece önce rondoda acı biber çekmiştim kapağı bi açtım genzime kaçtı acısı.kaçkere hapşurdum falan öksürük krizi sanırım o tetikledi birazda.hapşırıklardan sonra karnıma bi ağrı girdi ama bebekde bi hareketlendi oda çok rahatsız etti.heralde öksürme ve hapşırığın etkisiyle tam yerleşti yerine.sonra gecede ağrılaarım oldu ama hafif.lavaboya bi gittim saat 5te nişan gelmiş.sabah duşumu aldım 9da doktora gittik.doktor alttan muayne edince hafif adet gbi sancılar ve kanama gelmeye başladı 2cm açılma var dedi.epidural için 4cm olmasıın beklicez dedi.anestezi uzmanıyla görüştük.kağıtları imzaladık.ama anestezi uzmanı gece ve hafta sonları yok.o riski göze aldım.zaten ağrım az sabahı bekler diyorum.saat beşte akşama doğru bu ağrılar arttı ve 10dkya bir gelmeye başladı.doktor odaya geldi nasılsın diyo.benim meğer doğum sancılarım başlamış ama çevreden anlatılanlardan dolayı okadar yoğun bi ağrı bekliyorumki ben gayet iyiyim sabaha kadar kalabilirim böyle dyorum doktora:)) e açıklık hala2cm.saat akşam 10 gibi sancılar 5dk da bir gelmeye başladı ve şiddeti daha arttı.inlemeler falan e bunlarda bana normal geliyor:))) dayanılmıycak gibi gelmiyor.ama saat 10dan sonrna sancılar kesintisiz ve şiddetli olmaya başladı.artık eşime çabuk birilerini çağır eni sezeryana alsınlar dedim.ebe geldi kontrol etti.açıklık bi anda 5cm olmuş.nst ye bağladılar ama ben o anı hatırlamıyorum sancılardan annem yolda doğuma yetişemedi.arkadaşlarım geldi sağolsunlar destek oldular.nstde direk kesintisiz sancı çıkmış.bana anlatılanları söylüyorum çünkü hatırlamıyorum:)))) orda bi yandan ağlayıp bi yandan bağırıyomuşum beni kandırıyosunuz siz normal doğumuamı hazırlıyosunuz diye:))) ben sezeryen istiyorum ekibi çağırın falan:)) sonra ebe geldi muayene ettiler hemen doktoru ara dediler hemşireye.ben ayağa bi kalktım suyum boşaldı.suyu görünce iyice ağlamaya başladım beni normal doğuma almayıııın sezeryan istiyorum diye.hemşirelerde beni kandırıyor yoldalar diye.doktorum geldi bu sefer ona yalvarıyorum normal yapamam diye.artık çok geç başı göründü sezeryan yapamayız demezmi.Allahım nasıl olack falan diye.sancıdan nefes egzersizi yapamadım.ama sürekli ıkınmaya çalıştım.bi ara bebeğin kafasının sıkıştığını hissettim.çok korktum bişey olcak diye.3 kere çok şiddetli bir ıkınmadan sonra çıktı kuzum ama o çıkış anındaki rahatlığı anlatamam size.onu görüyosunuz ne biliim farklı bi duyguağlam sesi.herşey normalmi fiye sordum doktora şükürler olsun normal dedi.ama o kadar korkmuşumki bebeğin eşi yukarıda kalmış.korkunca yukarı çıkar diyolar.bu sefer eş çıkmadı doğum yarım saatte oldu eşide anca yarım saatte çıkardı doktor ama içerde parçalar kalmış onun içinde ekstra narkoz verp ameliyathaneye aldılar.45dk süren bi operasyondan sonra odama gelp kuzumu kucağıma aldım.normal doğum yaptım ama narkozuda yedim:)))) kızlar normal doğumdan sakın korkmayın ben bile yaptıysam herkse yapar gerçekten.şu an alt bölgedeki dikişlerim biraz ağrıyor ama çok değil.uzun lafın kısası normal doğum hiiiiç beklediğim gibi değilmiş e illaki sancı olacak içinzden can çıkıyo olcak o kadar ama anlatıldığı boyutlarda aman aman değil.kızlar hepinize sağlıklı güzel doğumlar kolay doğumlar diliyorum.öpüyorum hepinizi.
Kizlar yazilarda esi de geldi yaziyor o nedir? Ilk etapta ikizi sandim ama değil sanırım
yani plesanta mı yoksa kese mi?Canım bebeğin eşi onun rahimdeki yatağı yaklaşık 20-30 cm boyunda doğumdan hemen sonra çıkıyor :)
yani plesanta mı yoksa kese mi?
Bunu hic biiyordum istePlesanta ve onun tutunmasina yardımcı bi et parçası ikisi beraber çıkıyor
Merhabaaaa uzunn aylar snra yine buradayım çok şey kaçırdığıma eminim. Beni hatırlayan arkadaşlarıma selam olsunnnn2013 Kasım annişleri topiğimizi açalım.Hayırlı uğurlu olur İnşallah
Güzel güzel hıkayelerimiz olur inşallah... vaktınde zamanında saglıkla alırız kucagımıza inşallah erken dogumlarımız olmaz :18:
Güzel doğum hikayeleri paylaşmak dileğiyle...
Hikayelerimizi yazarken şöyle yazarsak iyi olur..
Bebeğin Adı:
Doğum Günü ve Saati:
Bebeğin Boyu ve Kilosu:
doğum Şekli:
Kaçıncı Haftada Doğduğu:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?