2013 Kasım Annelerinin Doğum Hikayeleri:))

3 gün önce sütüm geldi 3 kasımdan beri sütüm yoktu ama bebeğim boş boş memeyi emiyordu bizde enjektör ile meme ile birlikte mama verdik. Biran hiç gelmicek sandım ama yılmadım bitki çayı içtim ısırgan otlu, humana çayı içtim, 3 lt su içtim ve günde 3 kere 20 şer dk dan memeyi sağdım hiç süt gelmese de... Sonunda gelmeye başladı şimdi 30 dk da bir emziriyorum mamayı bıraktım. bebek emerken gaz çıkartıyor bende anlıyorum ki doydu sonra bırakıyorum.

Allah yardımcınız olsun. İnanın çok üzüldüm. Anneler şu süreçte o kadar çok yardımcı ki varlıkları bile yetiyor. Sizinki de görevini yapmış ve onun rahatlığıyla veda etmiş size. Yeniden başınız sağolsun . Bol bol dua edin ve okuyun . Bu size de , annenize de bebeğinize de iyi gelecek emin olun

doğum tarihi:08/11/2013
doğum saati:13:40
doğum şekli: spinal anestezi + genel anestezi sezeryan
boyu kilosu:50 cm 3050gram
doğum haftası: 36 erkek

Oğlum erkenden gelmeye karar verdi. gece 4te başlayan ve sıkıntılı gecen bi süreçten sonra ameliyata alındım. spinal ile sezeryan başladı ama ameliyatın ortasında oğlum alındıktan sonra herşeyi hissetmeye başladım. o sırada mıyomlarımı yakıyorlardı, daha tuplerim bağlanacaktı. Genel anesteziye alınmışım. Sonunda çocuğuma kavuştum. benim için çok sancılı bir surec oldu. Neyse ağrılarım en kısa zamanda gecer inşallah. Darısı doğurmayanların başına..:))

canımm başın sağolsun.Allah mekanını cennet etsin sanada sabır versin.bebeğin sana moral olacak tatlım.

kızlar hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün.

Arkadaşlar oğlum İlk hafta 200 gr verip 3300 kg olmuştu ama şimdi 2. Haftadayız 3800 kg olmuş. Sarılık hiç yaşamadık ama haftaya dr bakıcak ve tüm kontrolleri iyi çıktı sadece nefes alıp verirken genelde süt içerken nefesi hırıltılı çıkıyor. Ben sezeryandan dolayı diye düşünüyorum ve dr a daha sormadım bakalım ne dicek... Pamuğum çok tatlı ama ya... Allah herkese nasip etsin inşallah böyle bir mutluluğu...

canım gözün aydın ben yeni okuyabildim, sağlıkla büyüt inş.

uzun ve zorlu bir süreçten sonra yavrunu kucağına almışsın. gözün aydın. Sağlıkla büyüsün inş canım.

ayy ne güzel muhasebecim yaa çok sevindim.rabbim analı babalı büyütsün inşallah
ben de yarın öğleden sonra giricem doğuma, malum kilolu olduğu için ben de epidural sezeryan olucam inşallah.

amin canım gözün aydın sağlıkla büyüsün inş.

ayy ne güzel muhasebecim yaa çok sevindim.rabbim analı babalı büyütsün inşallah
ben de yarın öğleden sonra giricem doğuma, malum kilolu olduğu için ben de epidural sezeryan olucam inşallah.

Tatlım çok teşekkür ederim. Doktorum en son kontrolümde bebek 3700 gr demişti, ama 3400 gr doğdu. Gerçekten de ultrasona pek güvenilmiyormuş bende 4 kiloya yakın bebek doğurucam sanmıştım :) Yavrumun elleri ayakları incecik buruş buruş. Şu an bende heyecanlandım hamileliğimizin neredeyse her anı seninle aynı sıkıntılarla geçti, inşallah yarın gireceğin ameliyat çok güzel geçer bir an önce bebişine sağ salim kavuşursun canım. Allah yardımcın olsun...

çok sağol muhasebecim yaa çok gerginim bu akşam korkuyorum galiba ameliyattan :))
benim doktorumda kilosunun 4ü geçtiğini falan söylüyo bari doğsa 4 kiloda sezaryan olduğuma değse diyorum.ben onun ellerine ayaklarına bumburuşukluğuna kurban olurum allahım sana bağışlasın
sezeryandan sonra bi sıkıntın oldu mu toparlanabildin mi bari canım?

Son düzenleyen: Moderatör:

canım benimde bebeğim 4 kiloyu geçebilir, iri bir bebek.. doktor öyle olursa sezaryan yaparız dedi.. bende tedirginim senin gibi bari sezaryan olduğuna değse diye.. doğumdan sonra bebeğin kilosunu yazma imkanın olursa çok sevinirim..

Canım ben hala tam olarak kendime gelemedim. Ama herkeste aynı olmuyormuş. Göğüs kafesimde, omzumda ve sırtımda inanılmaz ağrılar var. Yattığım yerden bile acıdan zor kalkıyorum. Sezeryan esnasında bebeği çıkartmak için yukarıdan bastırıldığı için ağrıların olduğu söylendi. Dikiş yerlerim biraz sızlıyor ama o kadar normal sanırım, çok şükür iltihap falan olmadı. Kanamam hala devam ediyor. Aynı adet kanaması gibi. Doğumdan sonra tartıldım yaklaşık 6 kilo vermişim. Narkozun etkisi geçtiğinde ilk bebeğimi sordum ve ailemde dahil herkes çok ağladığını söyledi. Yavrum benim annesini beklemiş, odaya alındığımda kucağıma verdiler hemen ağlamayı kesti, Rabbim bu güzel duyguları herkese yaşatsın inşallah... Seninde hayırlı haberlerini bekliyorum canım

benimde dogum hikayemi anlatmamın zamanı geldi galiba :)
benim hamileligimin başından beri sezeryan olacagım belliydi hem miyom hemde çikolata kistim vardı ameliyat ile hem dogum hem kist ameliyatı planlamıştık doktorumla beraber sezeryan tarihimiz 2 kasım olarak belirlendi
bir gün önce temizlik yaptım banyo yaptım hazır bi şekilde yattık sabah 9 da hastanede olacaktık
gece saat 2 de garip bi sancıyla uyandımgirip girip çıkıyordu düzenliydi ama önemsemedim nasıl olsa sabah gidecekdik hastaneye.
sabah 5 e kadar sancıyı çektim sancı gelince emekleme pozisyonundabelimi saga sola sallayarak rahatlıyordum sanırım bu hareket dogumu hızlandırdı
saat 5 buçuk gibi eşim namaza kalktı bende hem sa
ncım var hemde kanamam dedim doktoru aradı eşim oda sagolsun hemen hasta
neye gidin nöbetçi ebe var bende hemen geliyorum dedi sancılarım artmıştı artık dayanamıyordum hemen kv yi uyandırdık hastaneye dogru yola çıktık saat 6 gibi basta
nede nstye bagladılar ama ben sırt üstü yata
mıyordum sancım iyice azıyordu ebe geldi açıklıga
baktı 8 cm olmuş doktorumu aradı oda
isterse normal dogursun ameliyat sonra olsun demiş kabul etmedim ikiside aradan çıksın diye o za
man sakın ıkınma dedi ebe o noktaya
gelmiştim yani tamam dedim eşim yatış işlemleri içinaşagı indi annemi ara
mış oda hemen gelmiş çok geçmeden doktorum ve ameliyat ekibi geldi bende ne korku kaldı ne heyecan bir a
n önce anestezi olup sancılarım dinsin istiyorum saat 7 buçuktu sanırım anestezi yapıldı doktorum geldi ve dogum başladı acı çekmedim ama dokunuşları hissettim saat 7:58 de bir oglun oldu dediler gösterdiler kirliyken bile ne kadar güzeldi sonrasını hatırlamıyorum beni uyutup ameliyata devam etmişlerbebegim benden önce ailesine kavuşmuş ama eşim ben çıkana kadar oda iledogum hane arasında mekik dokumuş :)
çıktıgımda hayatımda yeni bir dönem başladıgını anladım gerçek bi aile olmuştuk yeni telaşlar eklenmişti birden olgunlaştık sanki Rabbimherkese yasatsın hepinize dua ettim çocugu olmayanlara dua ettim..
şimdi bebegim yanımda 2 haftalık olduk onunla ilgilenmek yemek yapmaktan bile daha güzel ( bir aşçı olarak ) çok uzattım galiba :)
herkese hayırlı dogumlar diliyorum ..

tüm doğum yapanların gözüaydın.. darısı benim başıma çok korkuyorum ama.. ALLAH analı babalı büyümelerini nasip etsin...

Merhaba kızlar nihayet doğum hikayemi anlatacak vakti buldum :)
Adı:Kaan
Doğum günü: 10 Kasım saat:08.25
Doğum haftası: 38+2
Doğum kilosu: 2712 gr
Boyu:49 cm
Doğum şekli: Normal doğum

Daha önce de bahsettiğim gibi canım oğlum taşınacağımız gün sürpriz yapıp erken gelmek istedi. Evde her yer her yerdeydi. Cumartesi akşamı annemde kalıp pazar taşınacaktık. Gece 11.30 gibi yattık. 12'ye doğru hafif hafif adet sancıları gibi sancılar gelmeye başladı. Eşim yanımda sancıların sıklığını ve süresini bir yere yazıyordu. Saat bire doğru artık düzenli ve daha şiddetli olmaya başladı. Hemen doktorumuzu aradık. Hastaneye gidip nst'ye girmemizi doğum başladıysa hemen geleceğini söyledi. Ben evden çıkmadan banyoya girdim. Banyoda nişanımın geldiğini farkettim. Hemen hastaneye gittik. Nst cihazına bağlandım ve muayene oldum. 2 cm açıklığım vardı. Gece 4 civari açıklık 4 cm'e ulaşınca hemen epidural yaptılar. O kadar rahatladım ki çünkü sancılar artık çekilemez boyuta gelmişti. Epidural beni saat 7.30 a kadar idare etti. Sonra sancıları tekrar hissetmeye başladığımı söyledim. Zaten açıklığın 9 cm olduğunu ve hemen doğuma alacaklarını söylediler. Doğumhaneye gittiğimde eşim yanımdan 1 dakika olsun ayrılmadı. Doktor ve ebe sancım geldiğinde ne yapmam gerektiğini ve nasıl ıkınacağımı anlattılar. Dört ıkınmadan sonra oğlumu dünyaya getirdim. Çıkar çıkmaz doğumhaneyi inletti çığlıklarıyla yavrum. Hemen göğsüme yatırdılar. Mis gibi kokusunu içime çektim meleğimin. O andaki kokusunu hayatım boyunca unutamayacağım. Sonra doktorum bebeğimin eşiğini çıkartamadı. Rahim duvarına yapışıkmış. Beni yaklaşık 10 dk. uyutup plesantamı rahmimden ayırdı. Kendime geldiğimde bebeğimi kucağıma vermelerini doğumhaneden onunla birlikte çıkmak istediğimi söyledim. Beni sandalyeye aldılar kucağımda oğlumla doğumhaneden çıktım. Hala narkozun etkisinde olduğum için kafam sersem gibiydi. Ama kucağımda onun sıcaklığını hissetmek ve onu ilk emzirmek dünyalara bedeldi. Bugün tam 1 haftalık olduk. Oğlumda ben de çok iyiyiz Allahıma şükür.
Allahım herkesin evladını kendisine bağışlasın ve bütün Kasım annelerine biraz daha sabredin diyorum. Onu kucağınıza aldıktan sonra artık hayatınızda hiç birşey eskisi gibi olmayacak, herkesin meleğine sağlıklı bir şekilde kavuşması dileğiyle..

Tarih: 6 kasim
dogum sekli: spinal sezeryan
kilosu: 4350 gr
boyu: 52 cm
cinsiyeti: erkek

Son iki aydir okadar cok dogum hikayesi okumudum kii kendi hikayemi yazmak hayal gibi geliyordu bana. Ve iste simdi tam zamani.. melegim suan uyuyor firsat bu firsat
Son 1aylik kontrollere kadar hersey normal dogum uzerineydi. Doktorum her kontrolde bebegin kilosu cok iyi onden gidiyor desede sezeryan aklimin ucundan bile gecmiyordu . Bir donem ameliyathane hemsiresi olarak calisirken sezeryan ameliyatina katilmistim. Varin siz dusunun sezeryana olan yaklasimimi. Fakat son kontollerde doktorumuz, bebek basinin normal olcuden buyuk oldugunu iri bir bebek gelecegini kilosunu usg de 3800 olarak tespit ettigini ama 4 kilo ve uzeride olabilecegini soyledi. Cati muayenesinden sonra bence sezeryan olmalisin ama karar senin kilo ve bas cevresi baslica sezeryan sebebi ama karar senin dedi. 40 haftamiz dolana kadar bekledik. Dua ettim bekledim hakkimda hayirlisi olsun dedim. 40. Haftada dr.um artik gununun doldugunu bu tarihten sonra su azalmasi vs. Sebeplerden riske girmenin yanlis oldugunu soyledi. Inadimi kirdim ve 6 kasim spinal sezeryan tarihimizi aldik. Daha oncesinde 30 ekime gun vermisti ben beklemek istedim. 5 kasimda anestezi,kardiyolog ve son nst kontrolunden sonra geri sayim basladi..
6 kasimda saat 11 de hastaneye yatisim yapildi sabah saclarimi ve hafif makyajimi yaptim, kendimi iyi hissetmek icin.
Odaya gectim hemsire hanim sondayi takmak istedi rica ettim ameliyathanede anestezi sonrasi olsun diye. Onlugumu giydim ve ameliyathane yollari. Asansorde aglamaya basladim birazcik. Ameliyathane ekibi beni cok sicak karsiladi oyle buz gibi bir ortam yoktu. Hersey bana anlatilarak yapildi ve bacaklar uyustuu hop ameliyat masasina yatis. Sonda takildi.. ve start..aci yoktu ama sanki etlerim cekistiriliyordu. Ama ne solunum slkintisi ne mide bulantisi hicbisey olmadi sukur. Sadece karnima bastirdilar orda biraz canim yandi yoksa genel itibariyle guzeldi. 4-5 bastirmada cikti oglummmm. Ve dunyanin en guzel aglama sesi. Hayal gercek oldu. Yanimda silip hemen yanagima getirdiler aninda sustu melegim. Doktorumm iyiki normal dogum diye daha fazla inat etmedin bebek tahminimdende iri dedi. Tabi artik benim umrum degil. Biran once bitsin ve oglumun yanina gideyim istiyordum.
odaya gulerek ciktim oglum odada bayram havasi estiriyordu. Herkes tosun bu tosun diye sevmeye baslamisti bile. 4350 gr 52 cm di bebegim .
9 aylik maraton bitmisti simdi omur boyu surecek bir maraton baslamisti bile. Allah herkesi hayirli bir sekilde kurtarsin. Anne olmakta hic kolay degilmis buarada:) melegim ve ben hepinizi opuyoruz.

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşım. Maşallah tombik bebek geliyor

oh maşallah sitede tombik bebişlerimiz var bol bol, tebrikler canım. Bir ömür boyu sağlıkla hep mutlu olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…