OGlumun adi :Beyazıt yaman dogum tarihi 6 Kasım 42+1 normal dogum
Oğlum nerdeyse 10 aylık doğdu benimhikayem söyle başlıyor ikinci evladım Beyazıt ilki kızdı ve epey uzun süre sonra gelmişti 1 buçuk yıl sonra bu duruma istinaden ikincide hemen olmaz diyerek ilk denememizde surprizle ve biraz hazırlıksız yakaladı oğlum bizi ama cok rahat bir gebelik geçirdim sukur ama benim ilk doktorum 15 Ocak olan adet tarihimi 30 Ocak olarak kabul edince isler son ay epey karıştı ve benim yogun stresime neden oldu dogum tarihim bebek ölçümlerine göre 6 Kasım di ve bebek bu ölçümlere uygun gidiyodu bu arada ben doktor degisikligi yaparak aynı hastanedeki başka doktora geçince bilgiler otomatik aktarılmış oldu ve benim 15 Ocak olan adet tarihim yeni doktorum tarafından bilinmediğinden 30 Ocak olarak devam etti son hafta gelip çatana kadar beklenen 4 Kasım'da doktora gittim ve 2 gunünü var gelmezse suni sancı olmazsa seZeryan dendi ama ben ilkini normal doğurmuş bir insan olarak tabiki normal dog istiyordum suni sancı gözümü korkutuyodu ve bebek henüz kanala inmemeisti bende telaşlarda başlamıştım bir başka doktora daha gittim ne diyecek diye ve bomba adam adet tarihimi sordu bende 15 ocak dedim adam sen 42 haftayı doldurmak uzeresin nasıl beklersin buzamana kadar her dakika ölüm tehlikesi var senin ve cocuğun icin deyince soluğu yine kendi doktorum da aldım kendiliğinden gelmesi icin biraz daha bekleyemezmiyiz dedim oda zaten 40. Haftadayiz cok riskli dedi 30 Ocak adet tarihiniz dedi bende hayır 15 Ocak dedim nasıl olur burda söyle yazıyor falan filan derken asla bekleyemeyiz dedi
canım benimde bebeğim 4 kiloyu geçebilir, iri bir bebek.. doktor öyle olursa sezaryan yaparız dedi.. bende tedirginim senin gibi bari sezaryan olduğuna değse diye.. doğumdan sonra bebeğin kilosunu yazma imkanın olursa çok sevinirim..
canım bebeğim umduğumuz kilonunda üzerinde spinal sezeryanla doğdu.boyuda uzun olduğu için normal doğum iyiki denememişiz dedi doktorum boşuna acı cekmiş olurdun dedi.ultrason yanılttı ama bizi artı değerle yanıltmış.beklediğimizden 350gr fazla doğdu.
İŞTE BENİM DOĞUM HİKAYEM ARKADAŞLAR
Bebeğimin ismi: Asya
doğum günü: 29.11.2013
doğum haftası: 39
doğum kilosu: 3500
Boyu:53 cm
doğum şekli: Normal doğum
Öncelikle Allah herkese benimki gibi kolay bir doğum nasip etsin
28 ekim p.tesi günü kontrolüm vardı ve nst de sancı mancı cıkmadı doktoruma ben ne zaman doğuracağım sezaryen mi normal mi o da belli değil dedim haftaya muayene edip karar vereceğiz 41. haftaya kadar da beklerim normal doğuma müsaitsen dedi. (37 haftalıkken çatı muayenesinde kemikli bir yapın demişti doktorum)
İştee o harika gece pazartesi gecesi 12 gibi yattık ama ben rahmimde bir karıncanlanma hissediyordum gece 2 de gözlerimi açmamla birlikte suyum geldi hemen eşimi uyandırdım çantamız herşeyimiz hazır o gün bugündü öyle mutluydum ki elim ayağım birbirine dolaştı evde oyalandık hemen hastaneye gitmek istemedim çok aşırı suyum da gelmiyordu kanamam ve sancım da yoktu, sezaryene almalarından endişelydim sancım başlasın azcık öyle gidelim dedim ama sancımın geleceği yoktu...
05:00 gibi hastanedeydik nst de çok az sancım çıktı, 3 cm açıklık vardı, ailem Eskişehir'de hemen annemi aradık yola çıktılar
08:00 sıralarında sancım artık hissedilir derece olmaya başladı eşim hep yanımdaydı ve o süreçte inanılmaz destek oldu bana ona olan aşkım sevgim binn kat daha arttıartık sancılarım düzenli olmaya başladı çok mutluydum bebeğimi kucağıma almama saatler kalmıştı... her sancım geldiğinde nefesimi düzenli alıp vermeye özen gösteriyordum o şiddetli sancılarda doğru nefes alıp verildiğinde sancının şiddetini azaltabiliyordum sanki, sabah doktorum geldi 4 cm açıklık var ben sezaryene gidiyorum çıkana kadar doğurma dedi:) ve geldi ki ooooo çok hızlısın 8 cm açıklık olmuş doğuma hazırlanalım dedi hemen yatağımı doğum pozisyonuna aldılar eşim çıkmak istedi ve o mucizevi o harika süreç başlayacaktı içim içime sığmıyordu her sancımda yavruma bir adım daha yaklaştığımı hissediyordum hemşireler hizmetliler hastanedeki herkes inanılmaz destek oldular sağolsunlar... ve doğum başladı saate baktım ve annem geldi mi diye sordum doktorum da sen odana çıkana kadar emin ol gelmiş olur dedi o kadar sancımda sohbet ederek doğuma başladık ıkınma zamanı gelmişti... ebelerin de yönlendirmesiyle ıkındım ıkındımmm ıkındımmm vee o güzel ses Allahımmm tarifi imkansız duygular içindeydim... Kızım canım yavrum işte oracıkta ağlayarak hayata gözlerini açtı ilk sorduğum soru bebeğim nasıl sağlıklı mı? hemşire, kiraz dudaklı pamuk prenses dedi ağlayan yavrumu koynuma koydu ve o an sustu bebeğim dünyalar benimdi o an şu an yazarken bile o anı hissediyorum ve ağlıyorum yine... Allahım herkese bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah...
Bebeğimi yukarı çıkardılar beni bekleyecekti orada canım kızım...
doktorum dikişe başlayacaktı, istersen narkoz vereyim hissetmezsin dikişi dedi. ben tabiki de narkozu istemedim... Doğumu bitirdim odaya çıkınca ayık bir şekilde bebeğimi kucağıma almak istiyorum dikişleri hissetsem de önemli değil dedim doktorum bir kez daha tebrik etti benive narkozluk kadar da ağrı hisstmedim zaten o an sadece bebeğimi düşünüyordum kucağımı alıp onu emzireceğim zamanı bekliyordum ve çok şükür ki o zamana da kavuştum... Bir güzel şeyde odaya çıktığımda canım annem beni odamda bekliyordu annemi görünce duygu yoğunluğu yaşadım bir kez daha ve annemi yanımda görmek çok güzeldi
Şu an 22 günlüğüzbebeğim ve sağlıklıyız çok şükür...
İşte benim doğum hikayem böyle, çok uzatmadan özet olarak yazmak istedim, güzel doğumlar sağlıklı hayırlı bebişler diliyorum herkese
kızlar 19 Kasım da normal doğumla kızıma kavuştum.doğumumda sunni sancı verildi 13 saatlik sancıdan sonra çok şükür kızıma kavuştum..kızım çok küçük doğdu 2600 gr 48 cm o kadarda yediklerime dikkat ettim beslendim doktor hep bana 3200 gibi olacak demişti.hatta fazla kilo almdırma normal doğum olacak demişti..ufacık oldu kızım kendime kızdım bakamadım diye üzüldüm inşallah bundan sonra sütüm yararda biran evvel toplar minik kızım..
Canım Allah analı babalı büyütsün. Daha küçük doğan bebekler var sen içini ferah tut. Dünyaya gelen büyür derler, merak etme annesi sen kendine iyi bakarsan minik kızında 1 ayda toparlar kendini :)
Okuyorum kendimi alamıyorum =(
Bir güzelde ağlıyorum okurken...
Gell nisan gelll...
Bebeğimi kucağıma almak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?